Browse through our Interesting Nodes for General Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 05-09-20

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΦΟΝΟΣ ΝΕΟ
  • [02] ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΡΟΔΟΣ
  • [03] ΤΣΟΛΑΚΗΣ ΤΡΙΤΟ
  • [04] ΤΙΜΟΘΗΣ ΤΡΙΤΟ
  • [05] ΚΟΡΕΠΕΡ 1
  • [06] ΚΟΡΕΠΕΡ 2
  • [07] ΓΚΙΟΥΛ ΕΕ ΚΥΠΡΟΣ
  • [08] ΜΟΛΥΒΙΑΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑ
  • [09] ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΥ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ
  • [10] ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2005

  • [01] ΦΟΝΟΣ ΝΕΟ

    Φόνος διαπράχθηκε τα μεσάνυκτα στη Λεμεσό.

    Θύμα είναι ο Πολύβιος Σοφοκλέους Ποταμίτης, 37 χρόνων, γυμναστής από τη Λεμεσό, ο οποίος πυροβολήθηκε από άγνωστο.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Ποταμίτης ο οποίος είναι ιδιοκτήτης σχολής kick - boxing, δέχθηκε από άγνωστο πυροβολισμούς την ώρα που κατέβαινε από το αυτοκίνητο του για να εισέλθει στη κατοικία των γονέων του στην οδό Ισοκράτους στη Γερμασόγεια. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού όπου υπέκυψε στα τραύματά του. Τη σκηνή του φόνου, η οποία είναι υπό φρούρηση, επισκέφθηκε ο Ιατροδικαστής Σοφοκλής Σοφοκλέους, ο οποίος διενήργησε αυτοψία επί της σορού. Σύμφωνα με τις προκαταρκτικές εξετάσεις, ο άγνωστος άνδρας, που βρισκόταν κοντά στο χώρο, όπου στάθμευσε το αυτοκίνητο του το θύμα, τον πυροβόλησε επανειλημμένα. Ο δράστης εγκατέλειψε τη σκηνή πεζή και επιβιβάστηκε στη συνέχεια σε αυτοκίνητο, στο οποίο τον περίμενε ακόμα ένα πρόσωπο.

    [02] ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΡΟΔΟΣ

    Αεροσκάφος των Κυπριακών Αερογραμμών, προσγειώθηκε για καθαρά προληπτικούς λόγους στο αεροδρόμιο της Ρόδου, όταν παρουσιάστηκε ένδειξη για βλάβη στο σύστημα κλιματισμού.

    Το αεροσκάφος, στο οποίο επέβαιναν 154 επιβάτες και πλήρωμα, εκτελούσε την πτήση CY312 από Λάρνακα προς Αθήνα και είχε αναχωρήσει από την Κύπρο στις εννέα και τριάντα.

    Στην Ρόδο προσγειώθηκε μία ώρα αργότερα.

    Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου των Κυπριακών Αερογραμμών Τάσο Αγγελή, στη μία μετά το μεσημέρι θα αναχωρήσει από τη Λάρνακα αεροσκάφος της Γιουροσύπρια μεταφέροντας μηχανικούς των Κυπριακών Αερογραμμών, οι οποίοι και θα ελέγξουν το αεροσκάφος.

    Στη συνέχεια, το αεροσκάφος της Γιουροσύπρια θα μεταφέρει τους επιβάτες στην Αθήνα.

    [03] ΤΣΟΛΑΚΗΣ ΤΡΙΤΟ

    Ο Πρόεδρος της ελληνικής Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων, Ακριβός Τσολάκης, δήλωσε ότι δεν πήρε ακόμα την επίσημη έκθεση για τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων. Κληθείς να σχολιάσει τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων της ελληνικής Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας σύμφωνα με τα οποία ο κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης του μοιραίου αεροσκάφους αντιμετώπιζαν σοβαρό πρόβλημα καρδιάς, ο κύριος Τσολάκης ανέφερε ότι χθες το πρωί ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Φίλιππος Κουτσάφτης τον ενημέρωσε τηλεφωνικά και ότι αναμένει την επίσημη έκθεση. Ο κύριος Τσολάκης χαρακτήρισε ενδιαφέροντα τα στοιχεία καί πρόσθεσε ότι θα αξιολογηθούν αναλόγως. Απαντώντας σε ερώτηση, ο κύριος Τσολάκης ανέφερε ότι πιθανό να μην υποβληθεί δεύτερη έκθεση για το αεροπορικό δυστύχημα. Ενημερώνουμε, πρόσθεσε, τον υπουργό Μεταφορών καί αν κριθεί ότι πρέπει να ανακοινωθεί οτιδήποτε, αυτό θα γίνει.

    [04] ΤΙΜΟΘΗΣ ΤΡΙΤΟ

    Ο Παθολόγος -Νευρολόγος Αεροπορικής Ιατρικής Ανδρέας Τιμόθης, επανέλαβε ότι ήταν καθαρές όλες οι εξετάσεις και αναλύσεις στις οποίες υποβαλλόταν κάθε εξάμηνο ο Πάμπος Χαραλάμπους, συγκυβερνήτης του μοιραίου Μπόϊνγκ της Ηλιος. Μιλώντας στο Τρίτο, ο κύριος Τιμόθης ανέφερε ότι έχει διορισθεί από το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά και τις Ηνωμένες Πολιτείες για να εξετάζει τους πιλότους όλων των αεροπορικών εταιρειών στην Κύπρο, ως ειδικός επί θεμάτων αεροπορικής ιατρικής. Ο κύριος Τιμόθης ανέφερε ότι τα αποτελέσματα των εξετάσεών του αποστέλλονται σε ιατρικό κέντρο του Λονδίνου, όπου ελέγχονται από βρετανούς επιστήμονες, και συγκρίνονται με τα αποτελέσματα των προηγούμενων εξετάσεων. Αναφερόμενος στην περίπτωση του Πάμπου Χαραλάμπους είπε ότι η τελευταία εξέταση έγινε στις 25 περασμένου Απριλίου και ότι δεν βρέθηκε οτιδήποτε ύποπτο. Κάλεσε επίσης τη σύζυγό του Χαραλάμπους να ζητήσει έκθεση και από το ιατρικό κέντρο του Λονδίνου. Ο κύριος Τιμόθης ανέφερε ότι το καρδιογράφημα είναι η μοναδική αρχική εξέταση καί δείχνει κατα πόσον υπάρχει έμφραγμα ή αρρυθμίες. Χαρακτήρισε επίσης πολύ σπάνιο το ενδεχόμενο να υπάρχει ένα καθαρό καρδιογράφημα καί ο εξεταζόμενος να έχει καρδιακό πρόβλημα.

    [05] ΚΟΡΕΠΕΡ 1

    Σε κατ αρχήν συμφωνία φαίνεται να κατέληξαν αργά χθες βράδυ οι Μόνιμοι Αντιπρόσωποι των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης επί του περιεχομένου της αντιδήλωσης, που θα εκδοθεί σε απάντηση των "25" στη μονομερή δήλωση της Τουρκίας για μη αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο καλά ενημερωμένες διπλωματικές πηγές στις Βρυξέλλες, μετέδωσε ότι η κυπριακή αντιπροσωπεία έχει ζητήσει προθεσμία μέχρι σήμερα το πρωί για να δώσει την οριστική απάντησή της.

    [06] ΚΟΡΕΠΕΡ 2

    Νωρίτερα ο ανταποκριτής του ΡΙΚ στις Βρυξέλλες, επικαλούμενος πηγές της Βρετανικής Προεδρίας, μετέδωσε ότι οι 25 φαίνεται να έχουν καταλήξει σε κείμενο συμφωνίας βάσει του οποίου το θέμα της αναγνώρισης της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία θα συνδέεται με την ενταξιακή της πορεία και όχι με την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

    Σύμφωνα με τον ανταποκριτή μας, κυπριακές διπλωματικές πηγές στις Βρυξέλλες τόνιζαν ότι πρέπει να υπάρξουν περαιτέρω διαβουλεύσεις με τη Λευκωσία και να δοθούν πρόσθετες διευκρινίσεις σε ότι αφορά τις διατυπώσεις του κειμένου για την αντιδήλωση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, πριν υπάρξει οριστική κατάληξη.

    [07] ΓΚΙΟΥΛ ΕΕ ΚΥΠΡΟΣ

    Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αμπτουλλάχ Γκιουλ υποστήριξε ότι η Κυπριακή Κυβέρνηση παρεμποδίζει την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας και πρόσθεσε πως η Ευρωπαική Ενωση πρέπει να χειριστεί με στρατηγικό τρόπο τα θέματα αυτά. Οπως μεταδίδει το πρακτορείο Ανατολή, ο κύριος Γκιουλ παρακολουθεί στενά τις συζητήσεις για την αντιδήλωση της Ευρωπαικής Ενωσης. Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών είχε χθες στη Νέα Υόρκη συναντήσεις με τους ομολόγους του της Σουηδίας και της Λετονίας, κατά τις οποίες εξέφρασε τις ανησυχίες της Τουρκίας για το προσχέδιο της αντιδήλωσης και το διαπραγματευτικό πλαίσιο της Τουρκίας.

    [08] ΜΟΛΥΒΙΑΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑ

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Πέτρος Μολυβιάτης ανέφερε ότι η Ελλάδα δεν θα φεισθεί προσπαθειών για λύση του Κυπριακού στη βάση του σχεδίου του Γενικού Γραμματέα και των σχετικών αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας, λύση που να είναι σύμφωνη με τις αρχές που διέπουν την Ευρωπαϊκή Ενωση και το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Εξέφρασε επίσης την ετοιμότητα της ελληνικής κυβέρνησης να εργασθεί για την εξεύρεση της αναγκαίας κοινής βάσης που θα καταστήσει δυνατή την επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων. Προσφωνώντας ψες τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ο κύριος Μολυβιάτης αναφέρθηκε επίσης στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, σημειώνοντας ότι θα διευρύνει και θα εμβαθύνει το εύρος των σχέσεων Ελλάδας και Τουρκίας.

    [09] ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΥ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ

    Την παραπομπή του ζεύγους Ανδρονίκου σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου στις 29 Σεπτεμβρίου, αποφάσισε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας. Το δικαστήριο αποφάσισε ότι οι Γιάννος και Ρέα Ανδρονίκου μπορεί να αφεθούν ελεύθεροι με όρους μέχρι την ημερομηνία έναρξης της δίκης. Οι όροι που έθεσε το δικαστήριο είναι η καταβολή εγγύησης ύψους 50 χιλιάδων λιρών για τον καθένα, η παράδοση των διαβατηρίων και άλλων ταξιδιωτικών εγγράφων τους και η τοποθέτηση των ονομάτων τους στον κατάλογο των ατόμων, των οποίων η έξοδος απαγορεύεται από την Κύπρο.

    [10] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού.

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι θαλάσσιοι μέτριοι, τριών έως τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 35 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 32 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, στους 29 στα δυτικά και στους 25 στα ορεινά. Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος, ενώ τις αυγινές ώρες αναμένεται να σχηματισθεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί έως βορειοδυτικοί ασθενείς, δύο με τριών μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια, και στους 18 στα ορεινά. Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι εξαιρετικά μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Tuesday, 20 September 2005 - 12:10:34 UTC