Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 05-10-10

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗ
  • [02] ΗΛΙΟΣ ΣΥΣΚΕΨΗ
  • [03] ΟΡΦΑΝΟΣ ΤΡΙΤΟ
  • [04] ΤΑΣΣΟΣ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ
  • [05] ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ
  • [06] ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΝΕΟ
  • [07] ΔΙΠΛΟ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ
  • [08] ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ
  • [09] ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2005

  • [01] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗ

    Σε καθετηριασμό καρδιάς θα υποβληθεί αύριο το πρωί ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης, αφού κατά τη διάρκεια της νύχτας παρουσίασε ισχαιμικές αλλαγές, σε καρδιογράφημα.

    Ο θεράπων ιατρός του κυρίου Κληρίδη, Ιωσήφ Κάσιος δήλωσε ότι η κατάσταση του ασθενή θα πρέπει να διερευνηθεί περισσότερο. Είπε, επίσης, ότι ο Γλαύκος Κληρίδης είναι ευδιάθετος.

    Ο καρδιολόγος, Πάμπης Νικολαϊδης, ο οποίος εξέτασε το πρωί τον Γλαύκο Κληρίδη, ανέφερε ότι ο τέως Πρόεδρος αισθάνθηκε χθες βράδυ πόνο στο στήθος και, από τις εξέτασεις, διαπιστώθηκε μικρό ισχαιμικό καρδιακό πρόβλημα.

    Ο κύριος Νικολαίδης είπε ότι, για να εξακριβωθεί ακριβώς τί συμβαίνει και να δοθεί η κατάλληλη θερπεία, αύριο ο κύριος Κληρίδης θα υποβληθεί σε στεφανιαία αγγειογραφία.

    [02] ΗΛΙΟΣ ΣΥΣΚΕΨΗ

    Σε έλεγχο αεροπλοϊμότητας, εν πτήσει και χωρίς επιβάτες, θα υποβληθεί το αεροσκάφος Μποιγκ της Ηλιος που πραγματοποίησε διαδοχικές αναγκαστικές προσγειώσεις, τις τελευταίες τρεις μέρες.

    Αυτό αποφασίστηκε σε έκτακτη ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Συγκοινωνιών και Εργων, υπό την προεδρία του υπουργού Συγκοινωνιών, Χάρη Θράσου και με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας και της Αστυνομίας.

    Στη σύσκεψη αποφασίστηκε, επίσης, μετά την εξέταση του συγκεκριμένου αεροσκάφους από τους μηχανικούς της Πολιτικής Αεροπορίας και άγγλους ειδικούς, να ακολουθήσει δεύτερος έλεγχος από μηχανικούς του Κράτους.

    Θα διεξαχθεί, επίσης αυστηρός έλεγχος στο μηχανικό τμήμα της εταιρίας.

    Οσον αφορά τα υπόλοιπα αεροσκάφη της εταιρείας, ο κύριος Θράσου ανέφερε ότι σε τριάντα ημέρες θα είναι έτοιμα τα κριτήρια ασφάλειας των πτήσεων των 25 Υπουργών Μεταφορών και Συγκοινωνιών της Ευρωπαικής Ενωσης.

    Η εταιρία "Ηλιος", είπε, θα συμπεριληφθεί στον κατάλογο με τις αεροπορικές εταιρίες, που δεν επιτρέπεται να πραγματοποιούν πτήσεις σε ευρωπαϊκά αεροδρόμια, αν μετά τους ελέγχους, το κράτος δεν ικανοποιηθεί.

    [03] ΟΡΦΑΝΟΣ ΤΡΙΤΟ

    Τα πρόσφατα περιστατικά, με τις αναγκαστικές προσγειώσεις αεροσκάφους της Ηλιος, απασχόλησαν ήδη την Κυπριακή Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων και Συμβάντων.

    Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Κώστας Ορφανός, δήλωσε στο Τρίτο ότι, κατά το Σαββατοκυρίακο, δόθηκαν κάποια στοιχεία και έγινε μια προκαταρκτική διερεύνηση. Τις επόμενες μέρες θα δοθούν πρόσθετα στοιχεία και την Πέμπτη θα γίνει πλήρης διερεύνηση.

    Ο κύριος Ορφανός ανέφερε ότι όλα τα μέλη της Επιτροπής βρίσκονται στην Αθήνα καί συμμετέχουν σε συνεχείς συσκέψεις, με τα μέλη της αντίστοιχης επιτροπής της Ελλάδας, στις οποίες γίνεται ανάλυση της πορείας των ερευνών αναφορικά με την αεροπορική τραγωδία της δεκάτης τετάρτης Αυγούστου.

    Οπως ανέφερε ο κύριος Ορφανός, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων και Συμβάντων της Ελλάδας, Ακριβός Τσολάκης, αναμένεται το Σαββατοκυρίακο στην Κύπρο καί την ερχόμενη Δευτέρα θα αρχίσει η λήψη νέων καταθέσεων.

    [04] ΤΑΣΣΟΣ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Τάσσος Παπαδόπουλος, δήλωσε ότι θα δημιουργηθεί πολύ μεγάλο νομικό και διαδικαστικό πρόβλημα μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της Τουρκίας, αν η Αγκυρα επιλέξει να ενσωματώσει, στο πρωτόκολλο επέκτασης της τελωνειακής ένωσης, τη μονομερή δήλωση για μη αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος σημείωσε ότι, αν η τουρκική Εθνοσυνέλευση ενσωματώσει τη δήλωση, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που χρειάζεται να δώσει τη συγκατάθεση του, θα κρίνει ότι δεν υπάρχει επικύρωση της συμφωνίας. Σε τέτοια περίπτωση, σημείωσε, διαφορετικό κείμενο εγκρίνει η Τουρκική Εθνοσυνέλευση και διαφορετικό το Ευρωκοινοβούλιο.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι και το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων μπορεί να κρίνει ότι η επικύρωση της συμφωνίας είναι άκυρη, αν παρεμβληθούν σε αυτή και άλλα στοιχεία.

    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος απαντούσε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, μετά την τελετή έναρξης Περιφερειακής Υπουργικής Διάσκεψης για το Περιβάλλον και τη Δημόσια Υγεία.

    [05] ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

    Νέα καγκελάριος της Γερμανίας αναλαμβάνει η Ανκελα Μέρκελ.

    Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα και η Χριστιανοδημοκρατική Ενωση συμφώνησαν η κυρία Μέρκελ να ηγηθεί κυβέρνησης συνασπισμού των δύο μεγαλυτέρων κομμάτων της Γερμανίας.

    Οπως μετέδωσαν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, σε χθεσινή συνάντηση κορυφής στο Βερολίνο, συμφωνήθηκε η ανάληψη της καγκελαρίας από την κυρία Μέρκελ.

    Με βάση τη συμφωνία, τα υπουργεία Εξωτερικών, Οικονομικών, Δικαιοσύνης και Εργασίας, θα δοθούν στο κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών, του απερχόμενου Καγκελάριου Γκέρχαρτ Σρέντερ.

    Η Ανκελα Μέρκελ είναι η πρώτη γυναίκα καγκελάριος, στην ιστορία της Γερμανίας.

    [06] ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΝΕΟ

    Στις σαράντα χιλιάδες ανέρχονται οι νεκροί στο Πακιστάν, από το σεισμό των επτά κόμμα έξι βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ που έπληξε τη χώρα το περασμένο Σάββατο.

    Αυτό αναφέρει ανακοίνωση της Γιούνισεφ, η οποία εκφράζει φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί δραματικά.

    Χιλιάδες άτομα βρίσκονται ακόμα παγιδευμένα στα ερείπια, ενώ συνεχίζονται οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των σωστικών συνεργείων για εντοπισμό και διάσωση τους.

    Στην πόλη Μπαλακότ οι κάτοικοι προσπαθούν με φτιάρια και αξίνες να βγάλουν από τα ερείπια δύο σχολείων, περισσότερα από οκτακόσια παγιδευμένα παιδιά.

    Στις πληγείσες περιοχές μεταβαίνουν και σωστικά συνεργεία από την Ιαπωνία, τη Γαλλία, την Κίνα, την Ελλάδα και άλλες χώρες.

    [07] ΔΙΠΛΟ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ

    Δύο νέοι, ο Γιάννος Ονουφρίου, δεκαεννέα ετών και ο Κυριάκος Τσαγγαρίδης, είκοσι ετών, είναι τα θύματα νέου τραγικού θανατηφόρου δυστυχήματος, που σημειώθηκε στη μία και είκοσι μετά τα μεσάνυκτα στην οδό Ηλία Καννάουρου, στη Λεμεσό.

    Κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, ο Ονουφρίου απώλεσε τον έλεγχο του οχήματος, το οποίο ανατράπηκε σε χαντάκι.

    Ο θάνατος του οδηγού ήταν ακαριαίος, ενώ ο συνοδηγός υπέκυψε στις πέντε και τριάντα στα τραύματά του.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, πιθανή αιτία του δυστυχήματος ήταν η υπερβολική ταχύτητα.

    Οι δύο νεαροί δεν έφεραν ζώνες ασφαλείας.

    [08] ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ

    Στην Πάφο, η αστυνομία συνέλαβε έξι εθνοφρουρούς, σε σχέση με υπόθεση ξυλοδαρμού ζεύγους τουριστών.

    Σύμφωνα με την αστυνομία το επεισόδιο σημειώθηκε χθες το απόγευμα στην τουριστική περιοχή Κάτω Πάφου υπό συνθήκες που διερευνώνται.

    Μετά τη σύλληψή τους, οι έξι εθνοφρουροί τέθηκαν υπό κράτηση στην Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου.

    Ο τουρίστας, που δέχθηκε την επίθεση, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Πάφου. Η σύζυγος του τραυματίστηκε ελαφρά.

    [09] ΚΑΙΡΟΣ

    Και, τέλος, ο καιρός:

    Κυρίως αίθριος θα είναι ο καιρός το απόγευμα, με αυξημένες νεφώσεις.

    Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί έως δυτικοί, ασθενείς έως μέτριοι, τριών με τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 30 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 28 στα παράλια και στους 21 στα υψηλότερα ορεινά.

    Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με παροδικές νεφώσεις.

    Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί έως βορειανατολικοί ασθενείς, δύο με τριών μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 17 στα παράλια και στους έντεκα στα υψηλότερα ορεινά.

    Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι πολύ μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Monday, 10 October 2005 - 13:06:07 UTC