Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 97-04-04

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Ειδήσεις στα Ελληνικά, 04/04/97


ΤΙΤΛΟΙ

    Ικανοποιημενη ειναι η ελληνικη κυβερνηση για τα αποτελεσματα της τετραμερους συναντησης για το αλβανικο που εγινε χθες στην Αθηνα.

    Οι θεσεις που θα διατυπωσει η χωρα μας στην Διακυβερνητικη Διασκεψη συζητηθηκαν στη μαραθωνια συνεδριαση του υπουργικου Συμβουλιου σημερα το πρωι ενω θα απασχολησουν και την Βουλη σε εκτακτη συνεδριαση της.

    Δεν υπαρχει σωστη υποδομη στη χωρα μας για την υποδοχη προσφυγων, επισημανε μιλωντας στο ραδιοφωνο του ΑΝΤ1 η κυρία Αντα Παύλου υπευθυνη τυπου και μελος της Επιτροπης Διεθνους Αμνηστιας, με αφορμη την σημερινη Πανελληνια Ημερα προσφυγων.

    Ποινικη διωξη για ανθρωποκτονια απο προθεση , παρανομη οπλοφορια και οπλοχρησια , ασκησε ο εισαγγελεας σε βαρος του 26χρονου Ρωσου Κωνσταντινου Μπασένωφ, για τη στυγερη δολοφονια της νεαρης αγγειοπλάστριας Παναγιωτας Γιουβάνη προχθες στό διαμερισμά της στην Αχαρνων.


ΑΛΒΑΝΙΑ

- Ικανοποιημενη ειναι η ελληνικη κυβερνηση για τα αποτελεσματα της τετραμερους συναντησης για το αλβανικο που εγινε χθες στην Αθηνα.

Ο Γιαννος Κρανιδιτωης δηλωσε προσερχομενος στο υπουργικο Συμβουλιο οτι η Ελλαδα εχει αναδειχθει σε αξιοπιστο διεθνη παραγοντα για το αλβανικο ενω ο Γιωργος Παπανδρεου χαρακτηρισε χρησιμες και πολυ σημαντικες τις πρωτοβουλιες που εχει αναλαβει η κυβερνηση.

Στην τετραμερη συναντηση που εγινε χθες συμφωνηθηκε ο συντονισμος των κινησεων μεταξυ της αλβανικης κυβερνησης της Ευρωπαικης Ενωσης,του ΟΑΣΕ,και της Ελλαδας για την αποκατασταση της ομαλοτητας ,τη διενεργεια των εκλογων τον Ιουνιο και την ανθρωπιστικη βοηθεια.

Χθες ενοπλοι χτυπησαν για τριτη φορα το ελληνικο προξενειο στο Αργυροκαστρο απαιτωντας να τους δοθει βιζα.Πυροβολισμους δεχθηκε και το σπιτι της αμερικανιδας προξενου στο Αργυροκαστρο.

ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ

Οι θεσεις που θα διατυπωσει η χωρα μας στην Διακυβερνητικη Διασκεψη συζητηθηκαν στη μαραθωνια συνεδριαση του υπουργικου Συμβουλιου σημερα το πρωι ενω θα απασχολησουν και την Βουλη σε εκτακτη συνεδριαση της.

Οπως δηλωσε ο αναπληρωτης υπουργος Εξωτερθικων Γιωργος Παπανδρεου η Ελλαδα διαφωνει με την καταργηση της αρχης της ομοφωνιας στη ληψη αποφασεων για θεματα εθνικης κυριαρχιας ενω θα ζητησει και την ληψη μετρων για την αντιμετωπιση της ανεργιας, της λαθρομεταναστευσης και των προσφύγων.

Αυτην την ωρα ο πρωθυπουργος μιλα στη Θεσσαλονικη στη Διασκεψη του Ευρωπαικου Σοσιαλιστικου Κομματος και θα τονισει την αναγκη ενεργοτερης συμμετοχης της Ευρωπαικης Ενωσης στα προβληματα της Βαλκανικης.

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

*Δεν υπαρχει σωστη υποδομη στη χωρα μας για την υποδοχη προσφυγων , επισημανε μιλωντας στο ραδιοφωνο του ΑΝΤ1 η κυρία Αντα Παύλου υπευθυνη τυπου και μελος της Επιτροπης Διεθνους Αμνηστιας, με αφορμη την σημερινη Πανελληνια Ημερα προσφυγων.

Συμφωνα με τις επισημες στατιστικες σημερα ο ενας στους 100 πολιτες της υφηλιου ειναι προσφυγας, τονισε ο αναπληρωτης καθηγητης διεθνων σχεσεων του Παντειου Πανεπιστημιου Αθανασιος Πλατιάς και προσθεσε οτι για τα επομενα χρονια αναμενεται να αυξηθει το ρευμα μεταναστων και προσφυγων απο Νοτο προς το Βορρα.

ΡΩΣΟΣ

*Ποινικη διωξη για ανθρωποκτονια απο προθεση , παρανομη οπλοφορια και οπλοχρησια , ασκησε ο εισαγγελεας σε βαρος του 26χρονου Ρωσου Κωνσταντινου Μπασένωφ, για τη στυγερη δολοφονια της νεαρης αγγειοπλάστριας Παναγιωτας Γιουβάνη προχθες στό διαμερισμά της στην Αχαρνων.

Ο δραστης προκλητικος στον Εισαγγελεα,ανεφερε οτι αγαπουσε παραφορα την κοπελα, αλλα αυτη αρνιοταν να εχει σχεσεις μαζι του.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ Ν.Δ

Τον Δημητρη Σιουφα ορισε κοινοβουλευτικο εκπροσωπο της Νεας Δημοκρατιας ο κ. Κώστας Καραμανλής.

Αναπληρωματικοι οριστηκαν οι Αννα Ψαρουδα Μπενακη Βαγγελης Μειμαρακης και Σαββας Τσιτουριδης.

Την ερχομενη Παρασκευη θα συνεδριασει η Κεντρικη Επιτροπη του κομματος.

ΔΑΜΑΝΑΚΗ

Eπίκαιρη ερώτηση για τα μέτρα που προτιθεται να λαβει η κυβέρνηση ωστε να μην παραβιαζεται ο νομος 2190 περί προσλήψεων στο Δημόσιο τομέα, κατέθεσε στη Βουλή η βουλευτης του Συνασπισμου Μαρία Δαμανάκη.

Επίσης η κυρία Δαμανάκη ρωτά τον πρωθυπουργό αν η η κυβέρνηση δεσμεύεται ότι δε θα προβει σε νομοθετικες ρυθμισεις για τη μονιμοποίηση συμβασιούχων που προσληφθηκαν χωρίς αντικειμενικά κριτήρια.

ΔΟΣΕΙΣ

*Αντιπαραθεση υπουργειου Αναπτυξης και εμπορων για τις πωλησεις προιοντων με δοσεις.

Το υπουργειο μετα απο ελεγχους παρεπεμψε στον εισαγγελεα επτα επιχειρήσεις εμπορίας ηλεκτρικών ειδών, για εικονικες τιμες στην τιμη μετρητοις των προιοντων.

Απο την πλευρα του ο Συνδεσμος Πολυκαταστηματων κανει λογο για διασυρμο μεγαλων επιχειρησεων και προσθετει οτι ολα τα μελη του τηρουν τις διαταξεις του Νομου.

ΠΛΟΙΑ -ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ

*Σωο είναι το πληρωμα του μικρου ελληνικου δεξαμενοπλοιου Βασιλειος 7 που συγκρουστηκε το πρωι με τουρκικο δεξαμενοπλοιο,ανοικτα του λιμανιου του Μαρμαρα.

Το σκαφος, που μετεφερε βενζινη στο Αιβαλι, υπεστη μονον μικρες υλικες ζημιες ενω το τουρκικο εξεπεμψε σημα κινδυνου,λογω εισροης υδατων, καταφερε ομως να δεσει στο λιμανι του Μαρμαρα.

ευδαπ

- * Διακοπες στην υδροδότηση ή πτωση της πιεσης του νερου, θα σημειωθουν απο αποψε στις 11 μεχρι αυριο στις 7 το πρωϊ οι περιοχες Αγιας Βαρβαρας, Αιγαλεω, Κορυδαλλου, Νικαιας και Κερατσινιου, λογω τεχνικων εργασιων στον κεντρικο αγωγο της ΕΥΔΑΠ.

ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Συναγερμος στα στεκια των τοξικομανων καθως τις τελευταιες ημερες σημειωνεται καθημερινά ενας θανατος γεγονός που δημιουργει υπονοιες οτι οι εμποροι διοχετευουν ηρωϊνη υψηλης καθαροτητας.

Αυτή τη φορά το νεο θυμα της χρήσης ηρωίνης βρέθηκε στη θεσσαλονίκη. Πρόκειται για τον Αντωνη Πουντουρακη, το πτωμα του οποιου βρεθηκε εξω απο το σχολικο συγκροτημα της οδου Θεμιστοκλη Σοφουλη, ενός απο τους πλεον πολυσύχναστους δρομους της πολης.

ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ ΟΤΕ ΣΔΟΕ

Στο 6% εκλεισε ο πληθωρισμος τον Μαρτιο οπως ανακοινωσε ο υπουργος Εθνικης Οικονομιας Γιαννος Παπαντωνιου.

Η πτωση του πληθωρισμου δημιουργει προσδοκιες για μειωση των επιτοκιων ομως ο κ.Παπαντωνιου συνεστησε στις τραπεζες αυτοσυγκρατηση.

Εντωμεταξυ το υπουργικο Συμβουλιο ενεκρινε την εισαγωγη στο Χρηματιστηριο του 10% των μετοχών του ΟΤΕ. Το ποσοστο αυτο αντιστοιχει σε 45 εκατομμυρια μετοχες που θα διατεθουν τον Ιουνιο.

Στις 10 Απριλιου θα ξεκινησει εξαλλου την δραση του το Σωμα Διωξης Οικονομικου Εγκληματος.

ΦΩΤΙΑ ΠΛΟΙΟΥ

Στις φλόγες τυλίχθηκε κάτω από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, η θαλαμηγός "Μαντώ", μήκους 10 μέτρων, ενώ έπλεε κοντά στη μαρίνα Καλαμακίου.

Τα έξι άτομα που επέβαιναν στο σκάφος, το εγκατέλειψαν και επιβιβάστηκαν σε άλλο, ενώ δύο πυροσβεστικά πλοιάρια του Λιμενικού Σώματος καταβάλουν προσπάθειες ώστε να θέσουν τη φωτιά υπο έλεγχο

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

*Την ακυρωση του νομοσχεδιου για την ηλεκτρονική επεξεργασία προσωπικών δεδομένων που εχει ψηφιστει απο τη Βουλη ζητησε η Ιερα Συνοδος.

Ζητα επισης διαλογο με τη συμμετοχή της εκκλησιας και κοινωνικών φορεων, υποστηριζοντας οτι με το νομοσχεδιο φαλκιδεύονται οι συνταγματικές εγγυήσεις για το ατομικό απόρρητο και καθιερώνεται το πληρες ηλεκτρονικό φακκέλωμα.

ΒΟΜΒΑ

*Την ευθυνη της χθεσινοβραδυνης τοποθετησης βομβας , στα γραφεια της αεροπορικης εταιρειας *Αλιταλια*, ανελαβε με τηλεφωνημα της σε ραδιοφωνικο σταθμο ,η οργάνωση * Μαχόμενος Αντάρτικος Σχηματισμός.

Τη βομβα προλαβαν και εξουδετερωσαν πυροτεχνουργοι της Ασφαλειας.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ

- Παραθυρο για την διεκδικηση αποζημιωσεων απο αντισυνταγματικες ή παρανομες πραξεις του δημοσιου ανοιγει αποφαση του Πρωτοδικειου Αθηνων.

Το Πρωτοδικειο επιδικασε αποζημιωση 16,5 εκατομμυριων δραχμων σε ιδιοκτητη οικοπεδου που υπεστη ζημια απο την ακυρωση ως Αντισυνταγματικου του Διαταγματος για την μεταφορα του συντελεστη δομησης.

Μιλωντας στον ΑΝΤΕΝΝΑ ο προεδος του ΤΕΕ Κωστας Λιασκας χαρακτηρισε σταθμο την αποφαση και δηλωσε οτι βρισκομαστε σε νεα φαση που η δικαιοσυνη θα κρινει με βαση τα πραγματικα περιστατικα.

ΔΙΕΘΝΗ

Οι Ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας συνελαβαν μια ομάδα Ισλαμιστών που σχεδιάζαν να προβούν σε επιθέσεις εντός του Εβραϊκού κράτους,ενώ ο Πρωθυπουργός της χώρας Βενιαμίν Νετανιάχου απείλησε με χρήση βίας αν συνεχιστούν οι πράξεις τρομοκρατίας των Παλαιστινίων εξτρεμιστών.

Σε απεργία κατήλθαν σήμερα οι τραπεζικοί υπάλληλοι της Γαλλίας,ενώ οι γιατροί μπήκαν στην τρίτη εβδομάδα της αποχής από την εργασία τους διαμαρτυρόμενοι για το κυβερνητικό πρόγραμμα λιτότητας.Οι τραπεζικοί διαμαρτύρονται για τα σχέδια της κυβέρνησης να καταστήσει πιό ελαστικά τα ωράριά τους.

Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε σήμερα το πρωί έναν Τούρκο,τρία μέλη της οικογένειας του οποίου έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την περασμένη Δευτέρα σε πολυόροφο οίκημα στην πόλη Κρέφελντ.

Η αστυνομία έχει βάσιμες υπόνοιες ότι ο συλληφθείς προκάλεσε την πυρκαγιά.

Η κυβέρνηση του Περού απομόνωσε τους ανταρτες που κρατούνται σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στις Ανδεις,μεταφέροντας όλους τους υπόλοιπους καταδίκους αλλού,ένδειξη πως ίσως επίκειται η λήξη της κρίσης που έχει δημιουργηθεί με τους 72 ομήρους που κρατούνται από αντάρτες Τουπάκ αμάρου στη Λίμα.

Ενας καταδικασθείς εμπορος ναρκωτικών έστειλε επιταγή 20000 δολλαρίων στην Εθνική Επιτροπή του Αμερικανικού Δημοκρατικού κόμματος από τραπεζικό λογαριασμό που είχε ανοίξει με τα κέρδη του από τη διακίνηση κοκαϊνης, αναφέρει αποκαλυπτικό δημοσίευμα των Τάιμς της Νέας Υόρκης.

© ANT1 Radio 1997


Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v2.01 run on Friday, 4 April 1997 - 18:42:16 UTC