Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Monday, 18 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (AM), 99-05-14

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna <www.antenna.gr/> - email: webmaster@antenna.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Πεντηκοστή δεύτερη νύχτα τρόμου

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Χαρίζουν στην Τουρκία το FIR Αθηνών
  • [02] Σημίτης: Να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί
  • [03] Προεκλογικές ξιφουλκίες
  • [04] Παπανδρέου:Καμμία εγγύηση για πρωταγωνιστικό ρόλο της Ελλάδας
  • [05] Βενιζέλος:Απαράδεκτη η ταξιδιωτική οδηγία της Βρετανίας
  • [Γ] Πολιτική - Διεθνή

  • [06] Γερμανία:Οι "Πράσινοι".. κοκκίνισαν
  • [07] Δεν ξέρουν τι φταίει
  • [Δ] Καιρός - Σήμερα


    [Α] Πεντηκοστή δεύτερη νύχτα τρόμου

    14/05/99

    Πεντηκοστή δευτερη νύχτα τρόμου στη Γιουγκοσλαβία ενω επανερχονται και παλι στο προσκηνιο τα σεναρια για χερσαία επεμβαση τον Ιουνιο..

    Χωρίς ηλεκτροδοτηση το Βελιγράδι, το Νόβισαντ, η Νις και αλλες περιοχες της Γιουγκοσλαβίας μετα το νεο νατοϊκο χτυπημα με βομβες γραφιτη κατα εγκαταστασεων παραγωγης ηλεκτρικου ρευματος..

    Πυραυλοι του ΝΑΤΟ επληξαν επισης, γεφυρα και κτιρια στο Βρμπας οπου συμφωνα με το Τανγιουνγκ τραυματισθηκαν πολλοί αμαχοι.

    Οι βομβαρδισμοι θα συνεχισθουν εως οτου ο Μιλόσεβιτς αποδεχθεί τους όρους του ΝΑΤΟ, δηλωσε, εν τω μεταξυ, ο Μπιλ Κλίντον. Η Συμμαχία, εξαλλου, δεν παραδεχεται τη μερική αποχωρηση των σερβικων στρατευματων απο το Κοσοβο.

    Ο Μιλοσεβιτς είναι ετοιμος να δεχθεί οπλισμενη ειρηνευτική δυναμη του ΟΗΕ στο Κοσοβο θετοντας ως ορους το απαραβίαστο των συνορων της χωρας του και την προσωπική του ασυλία γραφει, παντως, η εφημερίδα LE MONT.

    Δεν θα υπάρξει ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας για το Κοσσυφοπέδιο, αν δεν σταματήσουν οι αεροπορικές επιδρομές κατά της Γιουγκοσλαβίας, δήλωσε, εν τω μεταξυ, ο πρεσβευτης της Ρωσίας στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, Σεργκέι Λάβρωφ,

    Στη Μοσχα, εξαλλου, εν αναμονή της αυριανης κρισιμης ψηφοφορίας στη Δουμα για την καθαιρεση του Μπορις Γιελτσιν, ρωσοι αξιωματουχοι τονισαν στον αμερικανό υφυπουργό εξωτερικών Στρόουμπ Ταλμποτ οτι δεν επιθυμουν να γινονται συζητησεις χαριν των συζητησεων.

    Στο Ελσινκι, σημερα, ο ρωσος μεσολαβητης Τσερνομίρντιν. Θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Φινλανδίας Μάρτι Αχτισάαρι. Εντος της προσεχους εμβομαδος αναμενεται να επισκεφθουν το Βελιγραδι.

    Στη Βρετανία, σημερα ο ηγέτης των αλβανοφώνων του Κοσσυφοπεδίου Ιμπραήμ Ρουγκόβα και στα Σκοπια η Χίλαρι Κλιντον..

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    [01] Χαρίζουν στην Τουρκία το FIR Αθηνών

    13/05/1999

    Δώρο στην Τουρκία κανουν ΗΠΑ και ΝΑΤΟ το FIR Αθηνών, σύμφωνα με τις εφημερίδες ΑΥΓΗ και ΕΘΝΟΣ.

    Αμερικανοί και Συμμαχία αναγνωρίζουν το de facto δικαίωμα στην Αγκυρα να παραβιάζει τον Ελληνικό εναέριο χώρο σε αντάλλαγμα για τη χρήση των αεροδρομίων της.

    [02] Σημίτης: Να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί

    13/05/1999

    Να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί ζήτησε για πρώτη φορά ευθέως χθες ο πρωθυπουργός χαρακτηρίζοντας ακόμη παράγοντα διεθνούς ανισορροπίας τη λογική της μίας και μόνης υπερδύναμης.

    Υπερθεμάτισε ο Κ. Μητσοτάκης στην καταδίκη των βομβαρισμών απο τον πρωθυπουργό τονίζοντας πως η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται πλέον πόσο καλύτερα για την ίδια και τη χώρα τη στάση αυτή να την είχει είχε εκφράσει και δημοσια πριν η πολιτική αυτήν υλοποιηθει.

    Αυτό που χρειάζεται σήμερα επισημαίνει ο πρώην πρωθυπουργός είναι ανακωχή σταμάτημα των βομβαρδισμών και έναρξη συζητήσεων για την εφαρμογή μιας καταρχήν συμφωνίας. Καλέι μάλιστα την κυβέρνηση να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία για να προωθήσει στο μέτρο των δυνατοτήτων της πολιτική λύση.

    [03] Προεκλογικές ξιφουλκίες

    13/05/1999

    Με οξείς τόνους και αντιπαραθέσεις άρχισε η αναμέτρηση ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ για τις Ευρωεκλογές.

    Ο πρωθυπουργός- που χαρακτήρισε ως παράγοντα διεθνούς ανισορροπίας τη λογική της μίας και μόνης υπερδύναμης- κατηγόρησε τη Ν.Δ ότι - είτε έχει βαθειά άγνοια, είτε αποκρύπτει την αλήθεια σε αποφασιστικά για τη χώρα ζητήματα .

    Επίθεση εφ' όλης της ύλης κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ν.Δ μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση της Κ.Ο του κόμματος του και της Κ.Ε.

    Ο κ.Καραμανλής είπε ότι οι Ευρωεκλογές είναι μία γενικευμένη πολιτική μάχη, πως η Ν.Δ θα είναι πρώτο κόμμα και ότι το αποτέλεσμα αυτό δίνει τον τόνο και για τις εθνικές εκλογές.

    Ο κ.Καραμανλής έκανε λόγο για πανικό της κυβέρνησης και του κυρίου Σημίτη προσθέτωντας, "έχουμε μάθει στα δύσκολα και το λογαριασμό θα τους τον στείλουμε τις 13 Ιουνίου."

    Απαντώντας στα όσα είπε χθες ο πρωθυπουργός για την στάση των ΗΠΑ στην κρίση του Κοσυφοπεδίου, είπε ότι οφείλονται σε μικροκομματικές σκοπιμότητες και πως ουσιαστικά ο κ.Σημίτης αναγνώρισε ότι η Ν.Δ είχε δίκιο στις θέσεις που διατύπωνε.

    [04] Παπανδρέου:Καμμία εγγύηση για πρωταγωνιστικό ρόλο της Ελλάδας

    13/05/1999

    "Oυδείς εγγυάται στην Ελλάδα τον πρωταγωνιστικό ρόλο την επόμενη μέρα του πολέμου" δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Γ.Παπανδρέου

    Ερωτηθείς τέλος για σημερινό δημοσίευμα της Ουάσιγκτον Πόστ ότι η χώρα μας παραβιάζει το πετρελαϊκό εμπάργκο στη Γιουγκοσλαβία ο κ. Παπανδρέου διαβεβαιώσε ότι κάτι τέτοιο δε γίνεται από το ελληνικό κράτος αλλά ενδεχομένως από ελληνικές ιδιωτικές εταιρείες.

    Είναι ένα ζήτημα που πρέπει να διερευνήσουμε καθώς υφίστανται ακόμη ερωτηματικά σε σχέση με τις νηοψίες, πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών.

    Τις επόμενες μέρες ο κ.Παπανδρέου προγραμματίζει επισκέψεις στα Σκόπια, την Αλβανία, την Ουάσιγκτον και πιθανότατα την Κίνα.

    [05] Βενιζέλος:Απαράδεκτη η ταξιδιωτική οδηγία της Βρετανίας

    13/05/1999

    Οξύτατες αντιδράσεις προκαλεί στην Αθήνα η ταξιδιωτική οδηγία της Βρετανίας.

    Ο υπουργός Ανάπτυξης Ευάγγελος Βενιζέλος χαρακτήρισε απαράδεκτη την κίνηση της Βρετανίας καθώς -όπως είπε- η ίδια έχει πρόβλημα με τρομοκρατικές ενέργειες στο εδαφός της ενώ το χθες το υπουργείο Εξωτερικών προέβη σε διάβημα στον Αγγλο επιτετραμένο στην Αθήνα.

    [Γ] Πολιτική - Διεθνή

    [06] Γερμανία:Οι "Πράσινοι".. κοκκίνισαν

    14/05/1999

    Δίχασαν τους Πράσινους της Γερμανίας οι βομβαρδισμοί.

    Το συνέδριο του Κόμματος των Πρασίνων, με οριακή πλειοψηφία αποδέχθηκε την συμβιβαστική πλατφόρμα του Γιόσκα Φίσερ με σύσταση προς την κυβέρνηση να εργασθεί για την αναστολή των βομβαρδισμών.

    Ο Φίσερ, εισέπραξε, έντονες αποδοκιμασίες και αντιδράσεις από συνέδρους της φιλειρηνικής πτέρυγας ένας από τους οποίους τον περιέλουσε με κόκκινη μπογιά.

    [07] Δεν ξέρουν τι φταίει

    14/05/1999

    Απέτυχε και πάλι το Συμβούλιο Ασφαλείας να καταλήξει στη σύνταξη επίσημης απάντησης για το φονικό χτύπημα στην κινεζική πρεσβεία στο Βελιγραδι. Αιτία η θέση της Κίνας ότι έχει ήδη κάνει αρκετούς συμβιβασμούς. Το Συμβούλιο θα συνεδριάσει εκ' νέου σήμερα.

    Ο πρόεδρο της Κίνας, Ζιανγκ Ζεμίν, αποδέχθηκε να συνομιλήσει με τον αμερικανό ομόλογό του Μπιλ Κλίντον, οπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος

    Η Ουάσινγκτον, εξαλλου, ανακοίνωσε την άρση της ταξιδιωτικής οδηγίας κατά της Κίνας.

    [Δ] Καιρός - Σήμερα

    Μικρή άνοδο θα σημειώσει και σήμερα η θερμοκρασία σε ολόκληρη την χώρα.

    Καλός ο καιρός σε όλη την χώρα και μόνο το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.

    Αίθριος ο καιρός στην Αθήνα με θερμοκρασία στους 32 βαθμούς κελσίου.

    Ιδιες καιρικές συνθήκες και στην Θεσσαλονίκη με θερμοκρασία στους 30 βαθμούς κελσίου.

    (c) Antenna 1999


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.01 run on Friday, 14 May 1999 - 9:37:50 UTC