Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-01-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

ΑΘΗΝΑ,Ελλάδα,26/01/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν οι αγρότες. Προειδοποιήσεις Τζουμάκα.

Θετικές οι αντιδράσεις των πρυτάνεων στις προτάσεις Αρσένη για την Παιδεία.Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση.Την συνέχιση των κινητοποιήσεώ τους, αποφάσισαν οι καθηγητές.Στις 3 Φεβρουαρίου κατέρχονται και οι δάσκαλοι μαζί με τους νηπιαγωγούς.

Απαγορεύθηκε ο απόπλους για τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων.

Ακαρπές οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών που απήγαγαν την 6χρονη μαθήτρια στο Ηράκλειο Κρήτης.

Για αποικισμό των Βαρωσίων, απειλεί η τουρκική τρομοκρατική οργάνωση, Γκρίζοι Λύκοι.

Ψυχραιμία και αμεροληψία, συνέστησε ο Γεώργιος Ράλλης, στα τριμελή προεδρεία των νομαρχιακών επιτροπών για τη διεξαγωγή του συνεδρίου.

Ανδριάντα του αξιωματικού Βλαχάκου, που σκοτώθηκε στην κρίση των Ιμίων, στήθηκε στην πλατεία Τερψιθέας στον Πειραιά.

Οι βροχές και τα λίγα χιόνα στα ορεινά, τα κύρια χαρακτηριστικά του αυριανού καιρού.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 7 βαθμούς.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Νέα όξυνση στις σχέσεις κυβέρνησης - αγροτών, αναμένεται την προσεχή εβδομάδα, καθώς οι αγρότες φέρονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν με μεγαλύτερη ένταση τις κινητοποιήσεις τους. Ανοιχτό το ενδεχόμενο εφαρμογής και δικαστικών μέτρων κατά των αγροτών στην περίπτωση που προχωρήσουν σε αποκλεισμούς του εθνικού δικτύου,άφησε ο υπουργός Γεωργίας Στέφανος Τζουμάκας.

Θετική είναι η κατ'αρχήν τοποθέτηση των πρυτάνεων των πανεπιστημίων της χώρας, στις προτάσεις του υπουργού Παιδείας,ενώ αρνητικές ήταν οι εκτιμήσεις της αντιπολίτευσης.Από την πλευρά τους οι καθηγητές αποφάσισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους για μια ακόμη εβδομάδα, ενώ αύριο πραγματοποιείται η καθοριστική συνάντηση του υπουργού Παιδείας με τον προεδρείο της ΟΛΜΕ. Σε απεργιακές κινητοποιήσεις,από τις τρείς Φεβρουαρίου κατέρχονται οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί.

Γενική απαγόρευση του απόπλου, εξέδωσαν τα λιμεναρχεία του Πειραιά και της Ραφήνας, εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων έντασης 9 μποφόρ, που επικρατούν στο Αγαίο. Ετσι δεν γίνεται κανένα ακτοπλοϊκό δρομολόγιο από και πρός τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη. Επίσης δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τον Αργοσαρωνικό, ενώ απαγόρευθηκε και ο απόπλους των ιπταμένων δελφινιών.

Δύο 24ωρα συμπληρώθηκαν από την απαγωγή της 6χρονης Ελένης Λουλάκη, στο Ηράκλειο Κρήτης και οι έρευνες της αστυνομίας που συνεχίζονται προς πάσα κατεύθυνση, παραμένουν άκαρπες.Η εξάχρονη απήχθη την Παρασκευή το μεσημέρι απο το Παγκρήτιο Εκπαιδευτήριο και οι απαγωγείς της ζητούν λύτρα 120 εκατ.δραχμών για να την αφήσουν ελεύθερη.

Νέες απειλές κατά της Κύπρου, εκτοξεύει η τουρκική τρομοκρατική οργάνωση Γκρίζοι Λύκοι, που υποστηρίζουν ότι θα προχωρήσουν στο αποικισμό και της κατεχόμενης πόλης των Βαρωσίων.Στο λιμάνι τις Αμμοχώστου βρίσκονται ήδη τρία τουρκικά πολεμικά πλοία,ενώ βρετανική εφημερίδα αναφέρει οτι υπάρχει έτοιμο βρετανικό σχέδιο για την απομάκρυνση των βρετανών στρατιωτών και των οικογένειών τους από την Κύπρο, σε περίπτωση ένοπλης σύρραξης.Ο Θεόδωρος Πάγκαλος τόνισε οτι είναι στην αρμοδιότητα της κυπριακής κυβέρνησης, να αντιδράσει στην αποστολή των τουρκικών πολεμικών σκαφών στην Κύπρο.

Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου της ΝΔ, Γεώργιος Ράλλης, κάλεσε στη Ρηγίλλης τα τριμελή προεδρεία των νομαρχιακών επιτροπών και τους συνέστησε να επιδείξουν πλήρη αμεροληψία κατά τις διαδικασίες διεξαγωγής του συνεδρίου.Αύριο, συνεδριάζει η οργανωτική επιτροπή προκειμένου να συζητηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες για τον τρόπο οργάνωσης του συνεδρίου.

Ανδριάντας στη μνήμη του Αντιπλοιάρχου, Παναγιώτη Βλαχάκου, που σκοτώθηκε στην κρίση των Ιμίων, στήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Πειραιά, Στέλιου Λογοθέτη, στην πλατεία Τερψιθέας, λίγα μόλις μέτρα από το σπίτι όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο νεαρός ήρωας.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε αγώνες γιά την 18-η ημέρα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Α` εθνικής κατηγορίας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Καλαμάτα - Παναθηναϊκός 1-0 Ξάνθη - Πανηλειακός 1-0 Παναχαϊκή - Εδεσσαϊκός 3-2 Ολυμπιακός - Καστοριά 3-0 Απόλλων - Ιωνικός 0-1 Ο αγώνας ΑΕΚ - Καβάλα βρίσκεται σε εξέλιξη, ενω η σύναντηση ΠΑΟΚ - ΟΦΗ αρχίζει στις 8. Η 18-η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί αύριο με την συνάντηση Βέροια-Ηρακλής. Η συνάντηση του Αθηναϊκού με τον Αρη δεν διεξήχθη, καθώς οι υπεύθυνοι του συλλόγου της Θεσσαλονίκης, ξέχασαν τα δελτία των ποδοσφαιριστών στο πούλμαν της αποστολής.Απο ότι φαίνεται ο αγώνας θα κατακυρωθεί στον Αθηναϊκό, καθώς στον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου, αναφέρεται ότι αν κάποιο παιχνίδι δεν αρχίσει υπαιτιότητα μίας εκ των δύο ομάδων, τότε η συγκεκριμένη ομάδα χάνει το παιχνίδι και της αφαιρούνται τρεις βαθμοί. Πάντως, την οριστική απόφαση γιά την τύχη του αγώνα, θα λάβει ο αθλητικός δικαστής, τις προσεχείς ημέρες και αφού προηγουμένως μελετήσει το φύλλο αγώνα και τις συνθήκες αναβολής του παιχνιδιού. Στην βαθμολογία προηγείται ο Ολυμπιακός με 42 βαθμούς και ακολουθούν ο Παναθηναϊκός με 39 και η ΑΕΚ (17 αγ.) με 36 βαθμούς.

Στους αγώνες γιά την 17-η ημέρα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Β` εθνικής κατηγορίας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Πανιώνιος - Ρέθυμνο 4- 0 Γιάννινα - Παναργειακός 2-0 Πανελευσινιακός - Παναιτωλικός 0-0 Προοδευτική - Δόξα Δράμας 2-1 Νίκη Βόλου - Νάουσα 1-0 Λεβαδειακός - Λάρισα 2-1 Πύργος - Δόξα Βύρωνα 0-7 Αύριο διεξάγονται οι συναντήσεις Τρίκαλα - Πανσερραϊκός και Καλαμαριά - Εθνικός. Η βαθμολογία: Πανιώνιος 33, Εθνικός 31 (16 αγ.), Παναιτωλικός 31, Δόξα Βύρωνα 30, Τρίκαλα 28 (16 αγ.), Παναργειακός 28, Νίκη Βόλου 28, Λάρισα 24, Λεβαδειακός 24, Προοδευτική 22, Ελευσίνα 22, Δόξα Δράμας 20, Ρέθυμνο 19, Καλαμαριά 19 (16 αγ.), Γιάννινα 19, Πύργος 14, Πανσερραϊκός 13 (16 αγ.) και Νάουσα 12.

Στους αγώνες της 16-ης ημέρας για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου του νοτίου ομίλου στην τρίτη εθνική κατηγορία, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Εργοτέλης - Μαρκό 0-0 Πάτρα - Καλλιθέα 0-1 Ηλυσιακός - Κέρκυρα 2-2 Αιγάλεω - Αγιος Νικόλαος 1-1 Ενωση Ρόδου - Αιολικός 0-1 Ατρόμητος - Ιάλυσος 1-2 Κόρινθος - Ναυπακτιακός Αστέρας 0-0 Παναιγιάλειος - Εθνικός Αστέρας 0-1 Βαρβασιακός - Ηρόδοτος 1-2 Στην βαθμολογία προηγείται η Καλλιθέα με 34 βαθμούς και ακολουθούν ο Εθνικός Αστέρας με 31 και ο Αιολικός με 29.

Στο μπάσκετ το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο ντέρμπυ της Θεσσαλονίκης, όπου ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την ΑΕΚ. Επίσης, σήμερα ο Παπάγου αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό.

Η πρωταθλήτρια μας της σφαιροβολίας, Πόπη Ουζούνη, κατέρριψε σήμερα το Πανελλήνιο ρεκόρ του αγωνίσματος, αφού κατά την διάρκεια της ημερίδας που έγινε στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ``πέταξε`` την σφαίρα στα 18 μέτρα και 12 εκατοστά. Το παλαιό ρεκόρ ήταν 18.06 και το είχε σημειώσει η Σουλτάνα Σαρούδη το 1982.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 259,07 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 422,26, λίρα Κύπρου προς 528,36, γαλλικό φράγκο προς 47,04, ελβετικό φράγκο προς 183,29, γερμανικό μάρκο προς 158,62,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,27, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 217,62 και την ECU προς 307,80 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Οι βροχές είναι το κύριο χαρακτηριστικό του αυριανού καιρού στις περισσότερες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί, θυελλώδεις, με σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Για την Αττική προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές με λίγα χιόνια στην Πάρνηθα. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 7 βαθμούς. Για τη Θεσσαλονίκη προβλέπεται ότι θα πέσει χιονόνερο με λίγα χιόνια στα ορεινά, οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

(Κ.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Sunday, 26 January 1997 - 18:16:06 UTC