Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-03-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 08/03/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νέα διάκριση του ελληνικού αθλητισμού. Χρυσό μετάλιο πήρε ο πρωταθλητής μας Χάρης Παπαδιάς στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου.

Τεταμένη η κατάσταση στην Αλβανία. Δεν υποχωρεί ο Μπερίσα ούτε καταθέτουν τα όπλα οι εξεγερμένοι.

Την Τετάρτη συζητούνται οι αιτήσεις γονέων -μαθητών για την κήρυξη παράνομης και καταχρηστικής της απεργίας των καθηγητών.

Δεν είναι δυνατόν διαπραγματεύσεις με την Τουρκία όσο συνεχίζει τις απειλές της, δήλωσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

Γιορτάζεται σήμερα η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων στο βόλεϊ, προκρίθηκε ο Ολυμπιακός.

[02] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Λίγες μόλις ώρες μετά την επιλογή της Αθήνας ανάμεσα στις πέντε πόλεις που θα διεκδικήσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, ο ελληνικός αθλητισμός πέτυχε μια ακόμη σπουδαία νίκη. Ο πρωταθλητής μας των δρόμων ταχύτητας, Χάρης Παπαδιάς πήρε το χρυσό μετάλιο στα 60 μέτρα του παγκοσμίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου, που διεξάγεται στο Παρίσι, με 6 δεύτερα και 50 εκατοστά. Επίσης, η πρωταθλήτριά μας των δρόμων ταχύτητας, Κατερίνα Κόφα προκρίθηκε στον τελικό των 200 μέτρων στην ίδια διεθνή διοργάνωση.

Δεν φαίνονται διατεθειμένοι να παραδώσουν τον οπλισμό τους οι εξεγερμένοι στη νότια Αλβανία, οι οποίοι ζητούν να παραιτηθεί ο πρόεδρος Σαλί Μπερίσα και να προκηρυχθούν εκλογές. Σε εξέλιξη είναι οι πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης και των δυτικών χωρών για την αποκλιμάκωση της κρίσης. Το πρωί αναμένεται στα Τίρανα, αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον πρώην Καγκελάριο της Αυστρίας, Φράντς Βρανίτζκι. Τα Τίρανα επισκέπτεται σήμερα και ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννος Κρανιδιώτης ο οποίος θα έχει συνομιλίες με τον Αλβανό πρόεδρο, τον υπουργό Εξωτερικών, τους ηγέτες της αντιπολίτευσης και στελέχη της ελληνικής μειονότητας.

Γονείς μαθητών Λυκείων και Γυμνασίων προσέφυγαν στη δικαιοσύνη ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία της ΟΛΜΕ. Η αίτησή τους θα συζητηθεί την Τετάρτη. Από την πλευρά της η ΟΛΜΕ προσανατολίζεται στην αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων ή στην πραγματοποίηση απεργιών ανά γεωγραφικό διαμέρισμα. Στο μεταξύ, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, οι υποψήφιοι των φετινών γενικών εξετάσεων θα πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν από τις 20 έως και τις 31 Μαρτίου στα Λύκεια, τα δικαιολογητικά και το μηχανογραφικό δελτίο συμμετοχής υποψηφίου.

Διαπραγματεύσεις με συγκεκριμένη ημερήσια διάταξη και οργανωμένη τοποθέτηση θεμάτων δεν μπορούν να γίνουν με την Τουρκία όσο η Αγκυρα συνεχίζει τις απειλές της,τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος στις επαφές που είχε με αμερικανούς αξιωματούχους στην Ουάσιγκτον. Αναφερόμενος στις σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση, τόνισε οτι η χώρα μας επιθυμεί μια υγιή και συγκροτημένη σχέση της Τουρκίας με την Ευρώπη. Στο μεταξύ οι Τούρκοι συνέχισαν και χθές τις προκλήσεις τους στο Αιγαίο. Τουρκική φρεγάτα συγκρούσθηκε με ελληνική κανονιοφόρο, ενώ 12 τουρκικά αεροσκάφη παραβίασαν και πάλι τον εθνικό μας εναέριο χώρο.

Γιορτάζεται σήμερα η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. "Η 8η Μαρτίου δεν είναι μόνο επέτειος των αγώνων για τη γυναικεία χειραφέτηση. Είναι και κάλεσμα για τη συνέχισή τους στις νέες συνθήκες``, τονίζει ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στο μήνυμά του με την ευκαιρία του σημερινού εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στον τελικό του κυπέλλου κυπελλούχων στο βόλεϊ, προκρίθηκε ο Ολυμπιακός, αφού στον ημιτελικό, που έγινε στο Αλεξάνδρειο της Θεσσαλονίκης,νίκησε 3-1 την γερμανική Μπερλίν.Ετσι οι "ερυθρόλευκοι", θα υπερασπισθούν τον τίτλο που κατέκτησαν πέρυσι, στον τελικό που θα γίνει την Κυριακή στο ίδιο γήπεδο, με αντίπαλο την ιταλική Κούνεο.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 272,58 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 437,62, λίρα Κύπρου προς 533,32, γαλλικό φράγκο προς 47,15, ελβετικό φράγκο προς 184,29, γερμανικό μάρκο προς 159,00,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,04, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 224,71 και την ECU προς 309,15 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Επιδεινώνεται από σήμερα ο καιρός με νεφώσεις, βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης, αλλά σταδιακά τα φαινόμενα αυτά θα επεκταθούν στο Ιόνιο, την υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα και το βόρειο Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι και τοπικά ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί απο 1 εως 12 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 4 εως 18 και στα νησιά απο 9 εως 16 βαθμούς Κελσίου. Νεφώσεις με βροχή προς το βράδυ, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί απο 8 εως 16 βαθμούς θάχει η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη ενδέχεται να χιονίσει στα γύρω ορεινά, οι άνεμοι θα είναι μέχρι ισχυροί και το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει απο 4 εως 12 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Saturday, 8 March 1997 - 7:00:20 UTC