Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-03-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 17/03/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πιέσεις για παραίτηση ασκούνται στο Σαλί Μπερίσα. Διπλωματική ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία σήμερα στα Τίρανα.

Το αλβανικό θα συζητηθεί το μεσημέρι σε σύσκεψη του Πρωθυπουργού με τις ηγεσίες των υπουργείων Εξωτερικών και Αμυνας.

Ισχυρές πιέσεις για την άρση του ελληνικού βέτο στη χρηματοδότηση της Τουρκίας και στο Συμβούλιο Σύνδεσης.

Επιστρέφουν στα σχολεία οι καθηγητές.

Την Παρασκευή το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει ακάθεκτος την πορεία του προς την κατάκτηση του τίτλου.

[02] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση στην Αλβανία,ενω εντείνονται οι εσωτερικες πιέσεις απο την αντιπολίτευση για παραίτηση του Προέδρου Σαλί Μπερίσα. Η Ευρωπαϊκή διπλωματική αντιπροσωπεία μεταβαίνει σήμερα στα Τίρανα, με στόχο να αποκατασταθεί η δημόσια τάξη και ασφάλεια. Αύριο μεταβαίνει στο Αργυρόκαστρο και ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννος Κρανιδιώτης, προκειμένου να συνεχίσει τις επαφές, για την εξεύρεση πολιτικής ειρηνικης λύσης.Οι εξελίξεις στην Αλβανία θα συζητηθούν πριν το μεσημέρι σε σύσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη και την συμμετοχή των πολιτικών ηγεσιών των υπουργείων Εξωτερικών και Εθνικής Αμύνης.

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκε η Ελλάδα απο τους εταίρους μας στο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών των ``15``, για να άρει τις επιφυλάξεις που έχει θέσει στη χρηματοδότηση της Τουρκίας απο τα Κοινοτικά ταμεία αλλά και για την πραγματοποίηση του Συμβουλίου Σύνδεσης Ευρωπαϊκής Ενωσης - Τουρκίας στα τέλη του επόμενου μήνα.Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Κλάους Κίνκελ ζήτησε επιτακτικά απο τον Ελληνα ομόλογό του Θεόδωρο Πάγκαλο να απαντήσει μονολεκτικά,αν η χώρα μας είναι διατεθειμένη να άρει τις επιφυλάξεις της.Ο κ. Πάγκαλος απάντησε ``όχι`` με αποτέλεσμα να αποχωρήσει απο την αίθουσα εξοργισμένος ο κ. Κίνκελ.

Στην αναπλήρωση της διδακτέας ύλης που χάθηκε λόγω της απεργίας των καθηγητών που διήρκεσε 8 εβδομάδες και απο σήμερα επιστρέφουν στα σχολεία επικεντρώνεται το ενδιαφέρον της πολιτείας. Αύριο Τρίτη θα συνεδριάσουν εκ νέου οι τοπικές ενώσεις των καθηγητών ενω την Τετάρτη οι καθηγητές της Αθήνας θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση και πορεία προς το υπουργείο Παιδείας, για την απόφαση του δικαστηρίου, που έκρινε ως παράνομη και καταχρηστική την απεργία τους.

Μάχη στο προσκήνιο αλλά και στο παρασκήνιο θα δώσουν μέχρι την ερχόμενη Παρασκευη οι τέσσερις υποψήφιοι για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας. Υπενθυμίζεται οτι στο συνέδριο του κόμματος, που θα γίνει απο τις 21 μέχρι τις 23 του μηνός θα εκλεγεί νέος αρχηγός ενω θα αποφασιστούν και αλλαγές στο καταστατικό.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει ακάθεκτος την πορεία του προς την κατάκτηση του τίτλου, αφού νίκησε και τον Εδεσσαϊκό με 4-0 για την 25-η ημέρα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Α' εθνικής κατηγορίας και πλέον μόνο η ΑΕΚ που κέρδισε 2-0 την Παναχαϊκή τον απειλεί. Αντίθετα η υπόθεση τίτλος έχει τελείωσει για τον Παναθηναϊκό, αφού έχασε από τον Πανηλειακό με 2-1 και τον απειλεί πλέον ο ΟΦΗ που κέρδισε 1-0 τον Ηρακλή. Ο ΠΑΟΚ, επικράτησε με 2-1 στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης του Αρη. Ακόμη η Καβάλα γνώρισε την ήττα από τον Απόλλωνα Αθήνας με 2-0, ενώ η Καλαμάτα νίκησε 2-0 την ουραγό Καστοριά που έχει ήδη υποβιβαστεί.Τέλος στη Βέροια η τοπική ομάδα και ο Ιωνικός αναδειχθηκαν ισόπαλοι 1-1 και στο Βύρωνα ο Αθηναϊκός με την Ξάνθη 0-0.

Με νίκες προχώρησαν ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ στους αγώνες τους για την 24-η ημέρα του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας και παραμένουν στην πρώτη θέση με 43 βαθμούς. Ο Ολυμπιακός νίκησε 73-60 στη Λάρισα την τοπική ομάδα και η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ τον ουραγό ΒΑΟ με 87-58. Τους δύο πρωτοπόρους ακολουθούν ο Παναθηναϊκός που νίκησε 61-54 στο Αλεξάνδρειο τον ΠΑΟΚ και το Περιστέρι που έχασε 71-69 στο Ιβανώφειο από τον Ηρακλή.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 271,61 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 433,23, λίρα Κύπρου προς 533,32, γαλλικό φράγκο προς 47,22, ελβετικό φράγκο προς 185,16, γερμανικό μάρκο προς 159,32,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 15,98, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 219,54 και την ECU προς 309,19 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις προβλέπονται για σήμερα σ'όλη τη χώρα, που στ'ανατολικά θα είναι τοπικά αυξημένες και είναι πιθανόν να σημειωθούν ασθενείς βροχές κυρίως στα βορειοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά μέτριοι, στα ανατολικά ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια απο 2 εως 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 4 εως 18 και στα νησιά απο 7 εως 16 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις, μέτριους βοριάδες και θερμοκρασία που θα κυμανθεί απο 8 εως 17 και απο 5 εως 14 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Monday, 17 March 1997 - 9:00:22 UTC