Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-03-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 17/03/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σχετική ηρεμία στην Αλβανία, άρχισαν να παραδίδονται όπλα. Αποφασισμένος να ξαναμπεί στην πολιτική ζωή ο Φάτος Νάνο.

Σύσκεψη του πρωθυπουργού με τις ηγεσίες των υπουργείων Εξωτερικών και Αμύνης για το Αλβανικό.

Επιμένει ο Γεράσιμος Αρσένης ν'αρχίσουν οι γενικές εξετάσεις 25 Ιουνίου. Aνοιχτή την ημερομηνία λήξης του διδακτικού έτους.

Αρχισαν τα συντροφικά μαχαιρώματα στη ΝΔ, τέσσερις μέρες πριν το συνέδριο. Δηλώσεις και συνεντεύξεις από όλες τις πλευρές.

Οχι Πάγκαλου στην προσπάθεια του Κλάους Κίνκελ να αρθεί το ελληνικό βέτο για χρηματοδότηση της Τουρκίας.

Ερωτικό έγκλημα στα Βριλήσια. Γαλλοκαναδός σκοτώνει την Ελληνίδα σύζυγό του, έγκυο στον 7ο μήνα.

Νέκρωσε το Πέραμα από την απεργία για την αιματηρή έκρηξη στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη.

Βγήκαν και πάλι οι μπουλντόζες στον Κηφισό.

Παραιτήθηκε ο προπονητής του Παναθηναϊκού. Δεν έγινε όμως δεκτή η παραίτησή του.

Νεφώσεις αύριο στις περισσότερες περιοχές της χώρας, μέχρι πολύ ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο. Πέφτει η θερμοκρασία που θα κυμανθεί από 1 μέχρι 17 βαθμούς. Στους 14 το θερμόμετρο στην Αθήνα, στους 10 στη Θεσσαλονίκη.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Η Αλβανία ξαναβρίσκει σιγά-σιγά τους ρυθμούς της κανονικής ζωής, μετά από δυό εβδομάδες βίας,ενώ οι πολίτες άρχισαν να παραδίδουν τα όπλα, αν και στα χέρια τους παραμένουν χιλιάδες.Την ίδια ώρα, ο σοσιαλιστής ηγέτης Φάτος Νάνο, προβάλλεται ως εναλλακτική λύση ο οποίος μετά την αποφυλακισή του, εξεδήλωσε την πρόθεση να είναι παρών στην πολιτική σκηνή, ενώ κάλεσε τον Σαλί Μπερίσα να παραιτηθεί.Τα Τίρανα επισκέπτεται αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης για να ενημερωθεί σχετικά με τις ανάγκες της χώρας.

Οι εξελίξεις στην Αλβανία σε συνδυασμό με τις πρωτοβουλίες που παίρνει η ελληνική κυβέρνηση για την εκτόνωση της έντασης και την οικονομική ενίσχυση της, εξετάσθηκαν σε σύσκεψη του πρωθυπουργού με τις ηγεσίες των υπουργείων Εξωτερικών και Αμύνης.Οι κύριοι Πάγκαλος και Τσοχατζόπουλος διέψευσαν κατηγορηματικά τις πληροφορίες περί μεταξύ τους διάσταση για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο θέμα.Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι η Αθήνα παρέχει πλήρη στήριξη στην κυβέρνηση του Μπασκίμ Φίνο.

Το υπουργείο παιδείας επιμένει στην αποφασή του να αρχίσουν οι γενικές εξετάσεις στις 25 Ιουνίου,ενώ για την παράταση του διδακτικού έτους μέχρι τις 6 Ιουνίου, ο κ.Αρσένης δήλωσε ότι η ημερομηνία αυτή μπορεί να αλλάξει, σύμφωνα με τις προτάσεις των καθηγητών. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να ματαιωθούν οι προαγωγικές εξετάσεις, καθώς το υπουργείο εξετάζει το ενδεχόμενο αυτό, εφόσον το προτείνουν οι καθηγητές.

Αρχισαν τα συντροφικά μαχαιρώματα,τέσσερις μόλις μέρες πριν από το κρίσιμο συνέδριο της ΝΔ. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης χαρακτηρίζει το συνέδριο ως τελευταία ευκαιρία για το κόμμα και τονίζει ότι πρέπει να εκλέξει πρόεδρο αυτόν που μπορεί να εξασφαλίσει την ενότητα του.Ο Στέφανος Μάνος δεν αποκλείει το ενδεχόμενο διάσπασης σε περίπτωση που εκλεγεί ένας από τους κυρίους Εβερτ και Καραμανλή.Ο Γεώργιος Ράλλης, σημειώνει ότι η πορεία της Νέας Δημοκρατίας θα εξαρτηθεί από τη στάση που θα τηρήσουν ο νικητής και οι ηττημένοι, μετά το Συνέδριο.

Η Ελλάδα αντέκρουσε τις πιέσεις της Γερμανίας και κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να άρει τις επιφυλάξεις της για την κοινοτική χρηματοδότηση της Τουρκίας.Ο κ. Πάγκαλος εξέφρασε τη δυσφορία του για τη στάση που τηρούν Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον στο θέμα της Τουρκίας και των επεκτατικών βλεψεών της κατά της Ελλάδος και αναρωτήθηκε αν αξίζει η χώρα μας να είναι μέρος της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Σε ερωτική αντιζηλία αποδίδεται το έγκλημα που έγινε στα Βριλησια με θύμα τη Μαρία Τσίρου,32 ετών,έγκυο στον έβδομο μήνα και δράστη τον εν διαστάσει συζυγό της Ζοζέφ Πουχέιζ.Ο δράστης ζήτησε από τη γυναίκα του να τα ξαναφτιάξουν, αυτή αρνήθηκε και τότε την πυροβόλησε στο κεφάλι.Στη συνέχεια, προσπάθησε να αυτοκτονήσει και τραυματίσθηκε σοβαρά,με αποτέλεσμα να νοσηλέυεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο.

Νέκρωσε στο Πέραμα κάθε παραγωγική δραστηριότητα, λόγω της 24ωρης γενικής απεργίας που κηρύχθηκε,με αφορμή την αιματηρή έκρηξη στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη. Οι εργαζόμενοι έκαναν πορεία που κατέληξε στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας,όπου ζήτησαν να πάρει μέτρα για την αποφυγή παρόμοιων εγκληματικών, όπως είπαν, ατυχημάτων.

Συνεχίστηκε στον Κόκκινο Μύλο η επιχείρηση κατεδάφισης αυθαιρέτων κτισμάτων στην κοίτη του Κηφισού. Τα συνεργεία της νομαρχίας Αθηνών κατεδάφισαν βοηθητικούς χώρους ενός εργαστηρίου μαραμάρων, ενώ έδωσαν παράταση εώς την Παρασκευή στον ιδιοκτήτη μιάς άλλης βοηθητικής μονάδας για να απομακρύνει τα μηχανήματα του.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Κροάτης προπονητής του Παναθηναϊκού, Βέλιμιρ Ζάετς, υπέβαλε την παραίτηση του στον πρόεδρο της ΠΑΕ Γιώργο Βαρδινογιάννη,μετά την εκτός έδρας ήττα στον Πύργο από τον Πανηλειακό, η οποία δεν έγινε αποδεκτή. Ο Ζάετς πείστηκε από τον πρόεδρο των πρασίνων να παραμείνει στη θέση του. Σε συνέντευξη τύπου ο προπονητής του Παναθηναϊκού χαρακτήρισε ιδιαίτερα κρίσιμη αυτή την εβδομάδα για την ομάδα του, καθώς αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για μέτρα, κάτι που όμως δεν είναι εύκολο να εφαρμοστούν μεσούσης της περιόδου.

Με δύο ομάδες θα λάβει μέρος η χώρα μας στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ της νέας περιόδου και με μία στο κυπελλούχων, οπως ενημέρωσε η ΟΥΕΦΑ την ΕΠΟ. Εξάλλου για το τσάμπιονς λιγκ, η ΟΥΕΦΑ επισημαίνει στην επιστολή της, ότι οι οκτώ κορυφαίες ομοσπονδίες της Ευρώπης θα λάβουν μέρος με δύο ομάδες. Ετσι αν η ΑΕΚ κερδίσει την Παρί Σεν Ζερμέν την Πέμπτη στον επαναληπτικό για τα προημιτελικά του κυπελλου κυπελλούχων η χώρα μας θα εξασφαλίσει την 8η θέση της κατάταξης.

Τα Τρίκαλα σε αγώνα της 24ης ημέρας για το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Β` Εθνικής κατηγορίας, νίκησαν 2-1 τη Δόξα Δράμας. Ετσι τώρα τα Τρίκαλα ανέβηκαν στην 5η θέση με 40 βαθμούς, ενώ το Δραμινό συγκρότημα παρέμεινε στην 12η με 30 βαθμούς.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 269,46 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 429,49, λίρα Κύπρου προς 533,62, γαλλικό φράγκο προς 47,36, ελβετικό φράγκο προς 185,58, γερμανικό μάρκο προς 159,83,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 15,95, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 218,11 και την ECU προς 309,57 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Η βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας και οι ισχυροί βοριάδες, θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του αυριανού καιρού, ο οποίος θα είναι άστατος με νεφώσεις και σποραδικές βροχές, γρήγορα όμως θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα είναι μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στα ανατολικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί 1 με 10 βαθμούς, στα δυτικά 4 με 17 και στην υπόλοιπη χώρα 6 με 15 βαθμούς Κελσίου. Παροδικές νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες, μέτριους μέχρι ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 7 με 14 και 6 με 10 αντίστοιχα θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Κ.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Monday, 17 March 1997 - 19:00:12 UTC