Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-03-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 21/03/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αρχισαν στις 8.30 το πρωί οι εργασίες του συνεδρίου της ΝΔ.Στη 1 το μεσημέρι η ψηφοφορία για εκλογή αρχηγού.

Φθηνότερα μεταχειρισμένα ΙΧ.Η κυβέρνηση εξετάζει αλλαγές στο φορολογικό τους καθεστώς.

Στο διάστημα 9 με 20 Ιουνίου θα διεξαχθούν κανονικά οι απολυτήριες εξετάσεις.

Με επίσκεψη στη Ρουμανία άρχισε ο Πρωθυπουργός τη διπλωματική εκστρατεία της Αθήνας στα Βαλκάνια.

Αγνόησε ο Σαλί Μπερίσα το τελεσίγραφο για παραίτηση.

Αποκλείστηκε η ΑΕΚ απο την επόμενη φάση του κυπέλου κυπελούχων Ευρώπης μετά την ήττα απο την Παρί Σεν Ζερμέν με 3-0.

[02] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ανοιξε στις 8.30 το πρωί, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ,η αυλαία του τετάρτου συνεδρίου της ΝΔ, το πρώτο Συνέδριο του κόμματος που εκλέγει αρχηγό. Σύμφωνα με το πρόγραμμα του συνεδρίου, ο κ. Εβερτ θα ανακοινώσει στο σώμα την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου και στη συνέχεια θα πάρει το λόγο ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Γεώργιος Ράλλης. Αμέσως μετά θα μιλήσουν κατά αλφαβητική σειρά οι τέσσερις υποψήφιοι και στη 1 το μεσημέρι θα αρχίσει η ψηφοφορία για την εκλογή αρχηγού, το αποτέλεσμα της οποίας αναμένεται να ανακοινωθεί το απόγευμα. Η ψηφοφορία θα επαναληφθεί αμέσως μετά εάν χρειαστεί και δεύτερος γύρος.

Φθηνότερα θα γίνουν τα μεταχειρισμένα ΙΧ αυτοκίνητα από το 1998. Η κυβέρνηση εξετάζει από τώρα τις αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν στο ισχύον φορολογικό καθεστώς.Σήμερα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη παραγόντων των υπουργείων Οικονομικών, Μεταφορών και ΠΕΧΩΔΕ για να εξεταστούν όλοι οι παράμετροι του θέματος.

Σήμερα θα σταλεί απο το υπουργείο Παιδείας στα σχολεία εγκύκλιος σύμφωνα με την οποία θ' αναφέρεται ότι οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις θα διεξαχθούν κανονικά στο διάστημα 9 με 20 Ιουνίου, δεν θα περικοπεί η εξεταστέα ύλη και δεν θα παραταθεί το σχολικό έτος πέραν της 6ης Ιουνίου.

Με επίσκεψη στη Ρουμανία ξεκίνησε από χθές ο Κώστας Σημίτης, τη διπλωματική εκστρατεία της Αθήνας στα Βαλκάνια. Ο κ. Σημίτης υπογράμμισε οτι οι σχέσεις φιλίας και συνεργασίας Αθηνών - Βουκουρεστίου αποτελούν παράγοντα σταθερότητας, ειρήνης και ασφάλειας στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Κατά τις επαφές, που θα εχει η ελληνική αντιπροσωπεία αναμένεται να δοθεί έμφαση σε θέματα βαλκανικής συνεργασίας ενόψει της διάσκεψης των υπουργών Εξωτερικών των χωρών της νοτιοανατολικής Ευρώπης που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο στην Αθήνα.

Ο Πρόεδρος της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, αψήφισε το τελεσίγραφο να παραιτηθεί, που έληγε χθες και ειχαν θέσει οι εξεγερμένοι του νότου. Ο Πρωθυπουργός, Μπασκίμ Φίνο, δήλωσε οτι η κυβέρνηση εθνικής συμφιλίωσης εκπροσωπεί ολόκληρη την χώρα. Οι ηγέτες της αποκαλούμενης Εθνικής Επιτροπής Σωτηρίας του Λαού, αναμένεται να συναντηθούν στο Τεπελένι για να αποφασίσουν ποιές θα ειναι οι επόμενες κινήσεις τους.

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της χώρας εξέφρασε τη θλίψη του για τον αιφνίδιο θάνατο του Ανδρέα Λεντάκη, που πέθανε από οξύ καρδιακό επεισόδιο σε ηλικία 62 ετών. Η κηδεία του Ανδρέα Λεντάκη θα γίνει σήμερα το απόγευμα, από το πρώτο νεκροταφείο Αθηνών.

Ισχυρή σεισμική δόνηση έντασης 4,9 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 08.17 το πρωί, 150 χιλιόμετρα βόρεια βορειοανατολικά της Αθήνας.Το επίκεντρο του σεισμού ήταν βόρεια της Αλοννήσου. Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στις Βορείες Σποράδες και στο νομό Μαγνησίας. Θύματα η ζημιές δεν αναφέρθηκαν.

Λόγω μερικής βελτίωσης των καιρικών συνθηκών στο Αιγαίο, επετράπη το πρωί ο απόπλους των επιβατηγών-οχηματαγωγών πλοίων απο το Λιμάνι του Πειραιά που έχουν προορισμό τη Σύρο και την Κρήτη, ενώ απο το Λιμάνι της Ραφήνας επετράπη ο απόπλους μέχρι την Ανδρο και τα νησιά Β. Αιγαίου .

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να κάνει το όνειρο πραγματικότητα και αποκλείστηκε απο την επόμενη φάση του κυπέλου κυπελλούχων Ευρώπης, αφού στον επαναληπτικό αγώνα της προημιτελικής φάσης, έχασε στην Αθήνα από την Παρί Σεν Ζερμέν με 3-0. Η ελληνική ομάδα, έπαιξε πολύ κάτω από τις δυνατότητες της καί η Παρί, πού είναι η κάτοχος τού τροπαίου, έφτασε σε μιά πολύ εύκολη νίκη καί προκρίθηκε στα ημιτελικά. Πάντως η ΑΕΚ, παρά το γεγονός ότι δεν έπιασε καλή απόδοση έχει παράπονα από τη διαιτησία τού Ισπανού Νιέτο.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 268,03 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,78, γαλλικό φράγκο προς 47,35, λίρα Αγγλίας προς 426,94, ελβετικό φράγκο προς 186,76, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 15,90, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 218,13, τη λίρα Κύπρου προς 531,94 και την ECU προς 309,19 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Θα συνεχισθούν και σήμερα οι βροχές και οι ισχυρές καταιγίδες στην ανατολική και νότια Ελλάδα, γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι πολύ ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο θυελλώδεις, αλλά γρήγορα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς πολύ ισχυρούς.Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και στα βόρεια θα κυμανθεί απο -2 εως 10 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά απο 3 εως 13 και στο Αιγαίο απο 8 εως 16 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις, ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί απο 7 εως 12 και απο 4 εως 10 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Friday, 21 March 1997 - 9:00:36 UTC