Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-10-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

ΑΘΗΝΑ,Ελλάδα,04/10/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμη για τις νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων.
- Στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών, στις 1779,35 μονάδες έκλεισε το Χρηματιστήριο.
- Μέτρα κατά της "Ομπζέρβερ" για το δημοσίευμά της, μελετά η ελληνική κυβέρνηση.
- Κλειστή η οδός Πανεπιστημίου από την καθίζηση του εδάφους που προκάλεσε ο Μετροπόντικας.
- Υπαστυνόμος της Ασφάλειας Πτολεμαϊδας εξαπατούσε επιχειρηματίες επικαλούμενος ονόματα στενών συνεργατών του πρωθυπουργού.
- Η ανασυγκρότηση του κόμματος θα συζητηθεί στη συνεδρίαση της Ε.Ε. της Ν.Δ. τη Δευτέρα.
- Δριμεία κριτική κατά της κυβέρνησης από το Δημήτρη Τσοβόλα.
- Παράταση της αποχής τους αποφάσισε το διοικητικό προσωπικό των ΑΕΙ και ΤΕΙ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ο παλιός διεθνής αμυντικός της ΑΕΚ Λάκης Νικολάου,προορίζεται σύμφωνα με πληροφορίες για πρόεδρος της ΠΑΕ.
- Την Αυστριακή Στούρμ Γκράτζ θα αντιμετωπίσει η ΑΕΚ στον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης.
- Ατλέτικο Μαδρίτης και η Γαλλική Οσέρ οι αντίστοιχοι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ και του ΟΦΗ στο ΟΥΕΦΑ.
- Με αποκλεισμό 16 αγωνιστικών τιμωρήθηκε ο ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ, Νίκος Παπαδόπουλος
- Μήνυση κατα Μπάγεβιτς.
- Σαράντα χιλιάδες εισιτήρια έχουν διατεθεί ήδη για τον αγώνα της Εθνικής μας με την Δανία στο ποδόσφαιρο.
- Δύο μήνες έξω από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα ο Παναγιώτης Φασούλας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμη για τις νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων.

Δεν έχει γίνει ακόμη η επεξεργασία των νέων αντικειμενικών τιμών των ακινήτων που θα ισχύσουν απο την 1η Ιανουαρίου και πολύ περισσότερο δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. Αυτό τονίζεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο και με την οποία διέψευσε δημοσιεύματα του Τύπου που αναφέροντο στις νέες τιμές.

Στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών, στις 1779,35 μονάδες έκλεισε το Χρηματιστήριο.

Το ένα μετά το άλλο καταρρίπτει τα ιστορικά ρεκόρ η Σοφοκλέους, με το γενικό δείκτη τιμών να κλείνει την εβδομάδα αυτή στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών, στις 1779,35 μονάδες. Η μεγάλη πτώση του πληθωρισμού το Σεπτέμβριο, στο 4,9%, η συνεχιζόμενη ροή βελτιωμένης κερδοφορίας που παρουσιάζουν κατά το πρώτο εξάμηνο οι εισηγμένες το Χρηματιστήριο επιχειρήσεις, δημιουργεί αισιοδοξία στο επενδυτικό κοινό και θετικές προοπτικές στην αγορά. Η κυβέρνηση είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένη από το συνεχιζόμενο ρυθμό πτώσης του πληθωρισμού.

Μέτρα κατά της "Ομπζέρβερ" για το δημοσίευμά της, μελετά η ελληνική κυβέρνηση.

Η ελληνική κυβέρνηση θα εξετάσει τις συνέπειες για την καλή φήμη της χώρας από το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας "Ομπζέρβερ" και θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα τα οποία αυτή τη στιγμή μελετώνται ανακοίνωσε το υπουργειο Εξωτερικών.Το υπουργείο τονίζει ότι μερικές από αυτές τις ανακρίβειες του δημοσιεύματος έχουν ήδη εμφανιστεί από το 1991 και κατά καιρούς προωθούνται από κύκλους που επιθυμούν να αυξήσουν την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις".Στο μεταξύ πολλοί Βρετανοί επώνυμοι και απλοί αναγνώστες στέλνουν καθημερινά στην εφημερίδα επιστολές διαμαρτυρίας.Μεταξύ των επωνύμων που διαμαρτυρήθηκαν, έγινε γνωστό, ότι είναι ο διακεκριμένος θεατρικός συγγραφέας Χάρολντ Πίντερ και ο λόρδος Εϊβμπουρι, ο οποίος είναι ανεπιθύμητο πρόσωπο στην Τουρκία για τους αγώνες που έχει δώσει υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Κούρδων.

Κλειστή η οδός Πανεπιστημίου από την καθίζηση του εδάφους που προκάλεσε ο Μετροπόντικας.

Ανοιξε η γη και το "κατάπιε" το περίπτερο στην οδό Πανεπιστημίου, θύμα του μετροπόντικα, ο οποίος συνεχίζει τις εργασίες διένεξης της σήραγγας του Μετρό.Ευτυχώς εκείνη τη στιγμή ο ιδιοκτήτης του περιπτέρου δεν ήταν μέσα σ'αυτό.Η αστυνομία αμέσως μέτα, έκλεισε την οδό Πανεπιστημίου, από το ύψος της Σίνα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρίας "Αττικό Μετρό", Λεωνίδα Κίκηρα, η επαναλειτουργία του Μετροπόντικα προκάλεσε κατολίσθηση στο υπέδαφος με αποτέλεσμα να υπάρξει καθίζηση του εδάφους. Ο κ.Κίκηρας δήλωσε ότι ο ιδιοκτήτης του περιπτερου θα αποζημιωθεί άμεσα.

Υπαστυνόμος της Ασφάλειας Πτολεμαϊδας εξαπατούσε επιχειρηματίες επικαλούμενος ονόματα στενών συνεργατών του πρωθυπουργού.

Επικαλούμενος τα ονόματα στενών συνεργατών του πρωθυπουργού, αποσπούσε μεγάλα χρηματικά ποσά.Δράστης ένας υπαστυνόμος του τμήματος Ασφαλείας Πτολεμαϊδας. Πρόκειται για τον Δημήτρη Κωνσταντίνου, ο οποίος είχε ανοίξει λογαριασμούς στις τράπεζες Εθνικής Πίστεως και ενδεχομένως και σε άλλες.Ενας συνεργάτης του με το όνομα Μιχαήλ Καραγιάννης ,τηλεφωνούσε σε διάφορους επιχειρηματίες στους οποίους δήλωνε σύμβουλος του πρωθυπουργού χρησιμοποιώντας ενίοτε τα ονόματα των κυρίων Πανταγιά, Θέμελη, Αγγελίδη και Τσουκάτου. Ο Καραγιάννης ζητούσε από τους ανύποπτους επιχειρηματίες να κατατεθούν χρήματα για δήθεν φιλανθρωπικούς σκοπούς στους τραπεζικούς λογαριασμούς που είχε ανοίξει στις τράπεζες ο ανθυπαστυνόμος Κωνσταντίνου.

Η ανασυγκρότηση του κόμματος θα συζητηθεί στη συνεδρίαση της Ε.Ε. της Ν.Δ. τη Δευτέρα.

Συνεδριάζει τη Δευτέρα η Εκτελεστική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να συζητήσει και να λάβει τις οριστικές αποφάσεις για την οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματος. Ηδη, στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ έχουν φθάσει οι προτάσεις των νομαρχιακών επιτροπών για την κατεύθυνση που πρέπει να έχει η ανασυγκρότηση, μετά την ολοκλήρωση των νομαρχιακών συνελεύσεων που ξεκίνησαν από τις αρχές Σεπτεμβρίου. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής σε μήνυμά του για τη συμπλήρωση 23 χρόνων από την ίδρυση του κόμματός δήλωσε πως "η ΝΔ μπαίνει ήδη δυναμικά στη νέα εποχή που ανοίγεται καθώς πολλαπλασιάζονται οι προκλήσεις στο οικονομικό, κοινωνικό και εθνικό μέτωπο". Αύριο ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα μιλήσει στο φεστιβάλ της ΟΝΝΕΔ στο λόφο Κολωνού.

Δριμεία κριτική κατά της κυβέρνησης από το Δημήτρη Τσοβόλα.

"Συνέχιση της πολιτικής λιτότητας και για το 1998" προέβλεψε ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας μιλώντας χθες στη Θεσσαλονίκη. Ο κ.Τσοβόλας, που σήμερα επισκέπτεται την Ξάνθη κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι "συνεχίζει τον ολισθηρό δρόμο των υποχωρήσεων, στο πνεύμα της συμφωνίας της Μαδρίτης" την οποία χαρακτήρισε ως ``αρχή της αλλαγής του ισχύοντος νομικού καθεστώτος στο Αιγαίο.

Παράταση της αποχής τους αποφάσισε το διοικητικό προσωπικό των ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Παράταση της αποχής και την επομένη εβδομάδα, αποφάσισε το διοικητικό προσωπικό σε πολλές σχολές των ΑΕΙ και ΤΕΙ, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται νέα προβλήματα στις εγγραφές των επιτυχόντων στις φετινές γενικές εξετάσεις. Οι καθηγητές των ΑΕΙ πρόκειται να συνεδριάζουν για να αποφασίσουν εάν θα αναστείλουν τις κινητοποίησεις τους.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο παλιός διεθνής αμυντικός της ΑΕΚ Λάκης Νικολάου,προορίζεται σύμφωνα με πληροφορίες για πρόεδρος της ΠΑΕ.

Ο παλιός διεθνής αμυντικός της ΑΕΚ και νυν γιατρός στο ποδοσφαιρικό τμήμα της ομάδας, Λάκης Νικολάου, προορίζεται σύμφωνα με πληροφορίες που πρόσκεινται στους νέους ιδιοκτήτες της "Ενωσης" για πρόεδρος της ΠΑΕ. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές την θέση του έμμισθου μάνατζερ θα αναλάβει ο Θωμάς Μαύρος και όχι ο Στράτος Γιδόπουλος, ο οποίος θεωρείτο φαβορί για την συγκεκριμένη θέση.

Την Αυστριακή Στούρμ Γκράτζ θα αντιμετωπίσει η ΑΕΚ στον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης.

Την Αυστριακή Στούρμ Γκράτζ του Ιβιτσα Οσιμ θα αντιμετωπίσει η ΑΕΚ στον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης, μετά από κλήρωση που έγινε στην Γενεύη. Το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στις 23 Οκτωβρίου στη Νέα Φιλαδέλφεια και το επαναληπτικό στις 6 Νοεμβρίου στο Γκράτζ.

Ατλέτικο Μαδρίτης και η Γαλλική Οσέρ οι αντίστοιχοι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ και του ΟΦΗ στο ΟΥΕΦΑ.

Οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ και του ΟΦΗ στον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, είναι η Ατλέτικο Μαδρίτης και η Γαλλική Οσέρ αντίστοιχα. Τα πρώτα παιχνίδια θα γίνουν 21 Οκτωβρίου σε Μαδρίτη και Οσέρ και οι ρεβάνς στις 4 Νοεμβρίου στην Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο αντίστοιχα.

Με αποκλεισμό 16 αγωνιστικών τιμωρήθηκε ο ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ, Νίκος Παπαδόπουλος

Με την ποινή ... ρεκόρ για την πρώτη εθνική κατηγορία, αποκλεισμού 16 αγωνιστικών, τιμωρήθηκε ο ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ, Νίκος Παπαδόπουλος,για το επεισόδιο που προκάλεσε στον αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Μήνυση κατα Μπάγεβιτς.

Συνέχεια είχαμε στο επεισόδιο που διαδραματίσθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης στο ανατολικό αεροδρόμιο, ανάμεσα στον Ντούσαν Μπάγεβιτς και τον υπάλληλο εταιρίας ενοικίασης αυτοκινήτων, Μανώλη Μυριανάκη. Ο τελευταίος υπέβαλε μήνυση στον προπονητή του Ολυμπιακού για πρόκληση σωματικών βλαβών. Οπως είναι γνωστό, λίγο μετά την άφιξη της ``ερυθρόλευκης`` αποστολής από το Τροντχάϊμ, ο Μυριανάκης άρχισε να προκαλεί και να ειρωνεύεται τους παίκτες και τον προπονητή του Ολυμπιακού, για την συντριβή από την Ρόζενμποργκ για το Τσάμπιονς Λιγκ. Οι δύο άνδρες αντάλλαξαν μερικές ``ψιλές``, ενώ η συμπλοκή στην οποία πήραν μέρος και αρκετοί από τους παρεβρισκομένους, έληξε με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων.

Σαράντα χιλιάδες εισιτήρια έχουν διατεθεί ήδη για τον αγώνα της Εθνικής μας με την Δανία στο ποδόσφαιρο.

Σαράντα χιλιάδες εισιτήρια έχουν διατεθεί ήδη, απο τα 73.030 συνολικά,του αγώνα της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου των ανδρών με την αντίστοιχη της Δανίας, για τα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου, ο οποίος θα γίνει 11 Οκτωβρίου, στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Δύο μήνες έξω από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα ο Παναγιώτης Φασούλας.

Δύο μήνες έξω από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα, θα παραμείνει ο Παναγιώτης Φασούλας. Ο διεθνής σέντερ, υπέστη μερική ρήξη συνδέσμων στον αριστερό αστράγαλο κατά τη διάρκεια του αγώνα της Πέμπτης με τη Λιμόζ, για την 3η ημέρα της Ευρωλίγκα που έγινε στο ΣΕΦ. Κατά συνέπεια η ''αράχνη'' του ελληνικού πρωταθλήματος, θα απουσιάσει από το Κυριακάτικο ντέρμπι της Α1 με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 284,51 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,25, γαλλικό φράγκο προς 47,69, λίρα Αγγλίας προς 457,03, ελβετικό φράγκο προς 195,05, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,39, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 233,16, τη λίρα Κύπρου προς 542,61 και την ECU προς 314,18 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σποραδικές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται αρχικά σήμερα, κυρίως στα ανατολικά και νότια, σταδιακά όμως και από τα βορειοδυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και πρόσκαιρα στο Αιγαίο πολύ ισχυροί, ενώ στην υπόλοιπη χώρα νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί, που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 10 με 20 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 14 με 25 και στα νησιά 17 με 26 βαθμούς Κελσίου. Αύριο προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός και μόνο στα ανατολικά και νότια θα υπάρχουν πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς έως μέτριοι και στο Αιγαίο τοπικά ισχυροί με βαθμιαία εξασθένηση.Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

(Π.Τ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Saturday, 4 October 1997 - 14:41:49 UTC