Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-10-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 13/10/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ενταση στο Αιγαίο απο μαζικές παραβιάσεις τουρκικών αεροσκαφών.
- Στην Αγκυρα απο χθες ο Χόλμπρουκ για συνομιλίες.
- Ανακοινώνεται σήμερα η έκθεση Σπράου για το ασφαλιστικό.
- Προς κατάργηση οδεύει το σύστημα αντικειμενικών κριτηρίων.
- Νέα εμπόδια στη κατασκευή του μετρό.
- Η αεροπορική υπεροπλία της Τουρκίας στην Κύπρο, έχει καταστήσει τους Ελληνες της Κύπρου, ομήρους των τουρκικών διαθέσεων, επισημαίνει ο Γιάννος Κρανιδιώτης.
- Δεν καταθέτω τις φιλοδοξίες μου,δηλώνει ο Γ.Σουφλιάς στην ΕΞΟΥΣΙΑ.
- Σκληρή επίθεση Παπαρήγα κατά κυβέρνησης για εθνικά θέματα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Σε μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Ρίου νοσηλεύεται ο ποδοσφαιριστής του Πανηλειακού Καριοφύλλης.
- Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός ήταν οι κερδισμένοι των χθεσινών ντέρμπι της Α1 Εθνικής κατηγορίας στο μπασκετ.
- Στην βαθμολογία της β' εθνικής κατηγορίας προηγούνται Ελευσίνα, Παναιτωλικός, Καλλιθέα και Λάρισα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ενταση στο Αιγαίο απο μαζικές παραβιάσεις τουρκικών αεροσκαφών.

Σκηνικό πολέμου στήνει η Τουρκία στο Αιγαίο. Περισσότερες απο 60 παραβάσεις και παραβιάσεις του εναέριου χώρου της Ελλάδας και της Κύπρου απο τουρκικά αεροσκάφη, σημειώθηκαν χθες, ενω βρίσκονται σε εξέλιξη η άσκηση "Νικηφόρος" της κυπριακής Εθνοφρουράς και "Τοξότης" των ελληνικών δυνάμεων. Η ελληνική Πολεμική Αεροπορία έχει τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα, ενω η Κύπρος προβαίνει σε διάβημα στον ΟΗΕ. Στη Κύπρο μεταβαίνει σήμερα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος προκειμένου να παρακολουθήσει την εξέλιξη των ασκήσεων.

Στην Αγκυρα απο χθες ο Χόλμπρουκ για συνομιλίες.

Η αποφυγή της αύξησης της έντασης στην ανατολική Μεσόγειο, ειναι το αντικείμενο των συνομιλιών, που έχει απο χθες στην Αγκυρα με την τουρκική ηγεσία ο απεσταλμένος του Αμερικανού Προέδρου, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ. Σύμφωνα με την "Ουάσιγκτον Ποστ" στην αμερικανική πρωτεύουσα επικρατεί δυσφορία για τον πρωταγωνιστικό ρόλο, που διαδραματίζει ο Τούρκος αντιπρόεδρος, κ. Ετσεβίτ. Τον κ. Χόλμπρουκ συνοδεύει ο ειδικός συντονιστής του Στεϊτ Ντιπάρτμεντ για το Κυπριακό, Τόμας Μίλερ, ο οποίος αναμένεται την Τρίτη στην Αθήνα.

Ανακοινώνεται σήμερα η έκθεση Σπράου για το ασφαλιστικό.

Σήμερα αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα η έκθεση του καθηγητή, Γιάννη Σπράου, με την οποία προτείνονται ριζικές αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας. Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό σύστημα ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας τόνισε οτι μόνο μετά το 2000 και αφού προηγηθεί κοινωνικός διάλογος, θα ανοιχθεί το μεγάλο αυτό πακέτο με δεδομένο οτι το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας θα έχει ουσιαστικό πρόβλημα μετά το 2005.

Προς κατάργηση οδεύει το σύστημα αντικειμενικών κριτηρίων.

Προς το τέλος του οδεύει το υπάρχον σύστημα αντικειμενικών κριτηρίων. Η σταδιακή μηχανοργάνωση των Εφοριών μέχρι το 1999 θα επιτρέψει νέες ρυθμίσεις, που θα εξαλείψουν τις τωρινές αδικίες, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου.

Νέα εμπόδια στη κατασκευή του μετρό.

Και νέα εμπόδια παρουσιάστηκαν στα έργα του Μετρό στην Πανεπιστημίου .Το μηχάνημα διάνοιξης της σήραγγας έχει σταματήσει 110 μέτρα από το σταθμό της Ακαδημίας, έως ότου να ενισχυθεί το υπέδαφος, από το σημείο που βρίσκεται το κτίριο της Κτηματικής Τράπεζας μέχρι την οδό Ιπποκράτους, καθώς υπάρχουν συνεχή σπηλαιώματα.

Η αεροπορική υπεροπλία της Τουρκίας στην Κύπρο, έχει καταστήσει τους Ελληνες της Κύπρου, ομήρους των τουρκικών διαθέσεων, επισημαίνει ο Γιάννος Κρανιδιώτης.

"Η αεροπορική υπεροπλία της Τουρκίας στην Κύπρο, έχει καταστήσει τους σχεδόν 700.000 Ελληνες της Κύπρου, ομήρους των τουρκικών διαθέσεων". Αυτό επισημαίνει ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γιάννος Κρανιδιώτης, σε συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ για την εγκατάσταση των πυραύλων S-300 στη μεγαλόνησο.Ο κ. Κρανιδιώτης εξηγεί ότι "οι S-300 πρόκειται να εγκατασταθούν στην Κύπρο μετά το καλοκαίρι του '98" και στέλνει στην Αγκυρα το μήνυμα ότι μέχρι τότε "υπάρχει τεράστιο περιθώριο χρόνου, για να επιτευχθεί μια συμφωνία για την αποστρατιωτικοποίηση της Κύπρου, έστω και σταδιακά. Ο υφυπουργός Εξωτερικών καταγγέλει τις τουρκικές απειλές,σε περίπτωση εγκατάστασης των πυραύλων S-300 ή σε περίπτωση ένταξης της Κύπρου στην Ε.Ε, λέγοντας ότι είναι παράνομες και δεν πρόκειται να περάσουν".

Δεν καταθέτω τις φιλοδοξίες μου,δηλώνει ο Γ.Σουφλιάς στην ΕΞΟΥΣΙΑ.

Παρών δηλώνει ο Γιώργος Σουφλιάς και προαναγγέλει σε συνέντευξή του στην ΕΞΟΥΣΙΑ έντονη πολιτική παρουσία με γνώμονα το συμφέρον της χώρας και της παράταξης, λέγοντας οτι συνειδητά απέφυγε τους έξι τελευταίους μήνες, που ακολούθησαν το συνέδριο της ΝΔ, δημόσιες τοποθετήσεις και δηλώσεις. Ο κ. Σουφλιάς υπογραμμίζει επίσης οτι δεν καταθέτει τις φιλοδοξίες του.

Σκληρή επίθεση Παπαρήγα κατά κυβέρνησης για εθνικά θέματα.

Η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξή της στα ΝΕΑ κατηγορεί την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό οτι εμπαίζουν τον ελληνικό λαό σε κορυφαία εθνικά θέματα και υποστηρίζει οτι η χώρα απο τη νύχτα της κρίσης στα Ιμια βρίσκεται υπο καθεστώς περιορισμένης εθνικής κυριαρχίας. Εκφράζει επίσης την αντίθεσή της στο σχέδιο "Καποδίστριας" υποστηρίζοντας οτι αποτελεί "το μακρύ χέρι της κυβέρνησης".

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Ρίου νοσηλεύεται ο ποδοσφαιριστής του Πανηλειακού Καριοφύλλης.

Στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου του Ρίου, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ο νεαρός ποδοσφαιριστής του Πανηλειακού, Χαριζάνης Καρυοφύλλης, ο οποίος τραυματίσθηκε χθες τα ξημερώματα σε τροχαίο ατύχημα που συνέβη λίγο έξω από τον Πύργο, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε μαζί με τους συμπαίκτες του, Σαββίδη, Γκαλαμέλο και Παπαδόπουλο, παρεξέκλινε της πορείας του και ανετράπη.Στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύεται και ο Λουκάς Γκαλαμέλος, η κατάσταση του οποίου δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία. "Φθηνά" την γλίτωσαν ο Ηλίας Σαββίδης, στον οποίο έγινε συρραφή δικεφάλου και ο Νίκος Παπαδόπουλος, που υπέστη κάταγμα μηριαίου οστού.

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός ήταν οι κερδισμένοι των χθεσινών ντέρμπι της Α1 Εθνικής κατηγορίας στο μπασκετ.

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός ήταν οι κερδισμένοι των χθεσινών ντέρμπι της Α1 Εθνικής κατηγορίας και έτσι μαζί με τον ΠΑΟΚ εξακολουθούν να βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας με 6 βαθμούς. Οι "πράσινοι" στο ΟΑΚΑ επεβλήθησαν με 70-58 της ΑΕΚ, που γνώρισε την δεύτερη ήττα στους τρεις αγώνες που έχει δώσει μέχρι στιγμής, ενώ ο Ολυμπιακός επικράτησε στο ΣΕΦ του Αρη με 75-62. Συνοπτικά στους αγώνες της 3ης ημέρας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: ΠΑΟΚ-Απόλλων Πατρ. 88-78, Παπάγου-Δάφνη 74-68, Λάρισα- Πανιώνιος 78-82, Ηράκλειο-Σπόρτιγκ 99-67, Περιστέρι-Ηρακλής 74-77, Ολυμπιακός-Αρης 75-62 και Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 70-58.

Στην βαθμολογία της β' εθνικής κατηγορίας προηγούνται Ελευσίνα, Παναιτωλικός, Καλλιθέα και Λάρισα.

Στους αγώνες για την πέμπτη ημέρα του πρωταθλήματος της Β` εθνικής κατηγορίας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Νίκη Βόλου-Δόξα Δράμας 2-1, Εθνικός Αστέρας-Πανσερραϊκός 2-2, Παναργειακός-Παναιτωλικός 1-2, Τρίκαλα- Εδεσσαϊκός 2-2, Καστοριά-Δόξα Βύρωνα 0-0, Λύκοι-Καρδίτσα 2-0 και Λάρισα- Καλλιθέα 2-1. Η 5η ημέρα θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί σήμερα με τις συναντήσεις Αρης-Καλαμαριά και Λεβαδειακός-Ελευσίνα. Στη βαθμολογία προηγείται Ελευσίνα, Παναιτωλικός, Καλλιθέα και Λάρισα με 10 βαθμούς, έναντι 9 του Εθνικού Αστέρα και των Λύκων, 8 της Δόξας Βύρωνα και των Τρικάλων. Η Ελευσίνα έχει έναν αγώνα λιγότερο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: δολλάριο ΗΠΑ προς 280,33 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160, 11, γαλλικό φράγκο προς 47,64, λίρα Αγγλίας προς 454,92, ελβετικό φράγκο προς 193,90, εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,29, εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 231,54, λίρα Κύπρου προς 542,01 και Ευρωπαϊκή Λογιστική Μονάδα (ECU) προς 313,63 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και πολύ ισχυροί νότιοι άνεμοι προβλέπονται σήμερα σ'ολη τη χώρα. Η Θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 18 έως 25 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 20 έως 28 και στα νησιά από 22 έως 26 βαθμούς κελσίου. Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες θα έχουν σήμερα η Αττική και η Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα από 22 έως 28 και στη Θεσσαλονίκη από 22 έως 26 βαθμούς κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Monday, 13 October 1997 - 7:00:14 UTC