Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-10-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 20/10/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σύσκεψη Πρωθυπουργού και πολιτικής ηγεσίας υπουργείου Εξωτερικών.
- Ολοκληρώθηκε η περιοδεία του Πρωθυπουργού στη Δυτική Μακεδονία.
- Στο Λασίθι σήμερα ο Πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής.
- Εκδικάζονται σήμερα οι αγωγές των κληρονόμων του Σταύρου Νιάρχου.
- Δραστηριοποίηση της Ρωσίας στο Κυπριακό.
- Εκρηξη βόμβας στα γραφεία της "Αλιτάλια" στην Αργυρούπολη.
- Στις ΗΠΑ απο χθες ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Εκπληξη απο το 2-0 του Ιωνικού επι τις ΑΕΚ. - Την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα της Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών του μπάσκετ γνώρισε μετά τον Παναθηναϊκό και ο ΠΑΟΚ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σύσκεψη Πρωθυπουργού και πολιτικής ηγεσίας υπουργείου Εξωτερικών.

Το σύνολο των θεμάτων, που απασχολούν την εξωτερική πολιτική της χώρας μας θα συζητηθούν στη σύσκεψη, που πραγματοποιείται στις 10.30 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εξωτερικών. Η σύσκεψη πραγματοποιείται λίγες μέρες μετά τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, τη συνάντηση, που είχε ο Πρωθυπουργός με τον Πρόεδρο της Κύπρου και ενόψει της συνόδου κορυφής των ηγετών των βαλκανικών χωρών στην Κρήτη στις 2 Νοεμβρίου.

Ολοκληρώθηκε η περιοδεία του Πρωθυπουργού στη Δυτική Μακεδονία.

Την κινητοποίηση όλων των πολιτών για την οικοδόμηση της Ελλάδας του αύριο, ζήτησε ο Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, μιλώντας χθες στη Δεσκάτη τελευταίο σταθμό της τριήμερης περιοδείας του στη Δυτική Μακεδονία. Ο κ. Σημίτης τόνισε ότι τα τελευταία χρόνια η θέση της Ελλάδας έχει αλλάξει ριζικά στα Βαλκάνια και στην Ε.Ε. Ακόμη αναφέρθηκε στις επιδόσεις στην οικονομία, όπου σημειώθηκε μείωση πληθωρισμού, σταθεροποίηση ανεργίας, αύξηση ρυθμών ανάπτυξης κλπ προσθέτοντας όμως οτι εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα.

Στο Λασίθι σήμερα ο Πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής.

Ολοκληρώνει σήμερα την περιοδεία του στην Κρήτη ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, με επίσκεψη στο νομό Λασιθίου. Ο κ. Καραμανλής, που χθες περιόδευσε στο Ρέθυμνο, έκανε νέο άνοιγμα προς τους ψηφοφόρους άλλων κομμάτων, ενώ παράλληλα απηύθυνε προσκλητήριο συστράτευσης στους οπαδούς του κόμματός του. Επίσης εξέφρασε την αντίθεσή του στους αποκλεισμούς των οδών και επανέλαβε τη θέση του ότι η ΝΔ - όταν γίνει κυβέρνηση - θα τροποποιήσει το "Καποδίστρια" με βάση τη βούληση των πολιτών ύστερα από τοπικά δημοψηφίσματα.

Εκδικάζονται σήμερα οι αγωγές των κληρονόμων του Σταύρου Νιάρχου.

Στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών συζητούνται σήμερα οι δύο αγωγές που έχουν υποβάλει στρεφόμενοι ο ένας κατά του άλλου, ο ανηψιός και η κόρη του Σταύρου Νιάρχου που διεκδικούν ως κληρονόμοι την περιουσία του μεγαλοεφοπλιστή. Η περιουσία του Νιάρχου ανέρχεται σε 10 δισεκατομμύρια δολάρια.

Δραστηριοποίηση της Ρωσίας στο Κυπριακό.

Ο Πρόεδρος της κυπριακής δημοκρατίας, Γλαύκος Κληρίδης, επιβεβαίωσε πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες η Ρωσία προτίθεται να διορίσει ειδικό αντιπρόσωπό της για το Κυπριακό. Σε δήλωσή του στο ΑΠΕ ο Πρόεδρος Κληρίδης είπε ότι για την πρόθεση αυτή της Ρωσίας ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο, Μπορίς Γιέλτσιν, κατά την πρόσφατη συνάντησή τους στη σύνοδο κορυφής του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Εκρηξη βόμβας στα γραφεία της "Αλιτάλια" στην Αργυρούπολη.

Η "Ομάδα Διεθνιστικός Επαναστατικός Αγώνας" ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού στις 10 το βράδυ στα γραφεία της "Αλιτάλια" στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, στην Αργυρούπολη. Απο την έκρηξη σημειώθηκαν μικρές υλικές ζημιές.

Στις ΗΠΑ απο χθες ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Μήνυμα αγάπης και συμφιλίωσης στον αμερικανικό λαο απηύθυνε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος, με την άφιξή του χθες στην Ουάσιγκτον, πρώτο σταθμό της περιοδείας του σε 16 πόλεις των ΗΠΑ, που θα διαρκέσει ενα μήνα. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο, Μπιλ Κλίντον και με άλλους κορυφαίους πολιτικούς παράγοντες.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εκπληξη απο το 2-0 του Ιωνικού επι τις ΑΕΚ.

Πολύ λίγοι περίμεναν σίγουρα το 0-2 του χθεσινού αγώνα ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ιωνικό γιά την 6η ημέρα του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής κατηγορίας. Η εκπληκτική ομάδα του Γιάτσεκ Γμόχ, σημείωσε την έκτη νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια, διατήρησε την εστία της ανέπαφη γιά 540 αγωνιστικά λεπτά, ``άλωσε`` μία από τις πιό ισχυρές έδρες του πρωταθλήματος, ``χρέωσε`` την ΑΕΚ με την πρώτη της ήττα και, τέλος, ``στρογγυλοκάθεται`` στην κορυφή της βαθμολογίας με 18 βαθμούς, έναντι 15 του Παναθηναϊκού, ο οποίος, πάντως, μπορεί να τον φτάσει άν κερδίσει σήμερα τον Αθηναϊκό, στον αγώνα με τον οποίο ολοκληρώνεται η 6η ημέρα του πρωταθλήματος. Στους άλλους αγώνες που έγιναν χθές, η Ξάνθη συνέτριψε με 5-2 την Καβάλα, ο Πανηλειακός επικράτησε με 2-0 στον Πύργο του Εθνικού, ενώ ο Πανιώνιος νίκησε με 3-1 τη Βέροια στη Νέα Σμύρνη. Ακόμη, ο Απόλλωνας πήρε το 90ο λεπτό τη νίκη με 2-1 επί της Παναχαϊκής στην Ριζούπολη και η Προοδευτική επεβλήθη με 1-0 της Καλαμάτας, ενώ το Σάββατο ο ΠΑΟΚ νίκησε στην Τούμπα τον Ολυμπιακό με 2-1 και στο ουδέτερο Καραϊσκάκη ο ΟΦΗ επικράτησε με 1-0 του Ηρακλή.

Την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα της Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών του μπάσκετ γνώρισε μετά τον Παναθηναϊκό και ο ΠΑΟΚ.

Την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα της Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών του μπάσκετ γνώρισε μετά τον Παναθηναϊκό και ο ΠΑΟΚ, αφού έχασε στο κλειστό γήπεδο των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων από την ΑΕΚ με 83-71, ενώ οι ``πράσινοι`` ηττήθηκαν το Σάββατο στο Αλεξάνδρειο από τον Αρη με 69-64. Ετσι, ο κάτοχος του τίτλου Ολυμπιακός, που είχε νικήσει την Τρίτη στην Δάφνη την τοπική ομάδα με 79-61, είναι πιά η μοναδική αήτηττη ομάδα στην Α1.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 280,54 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,44, γαλλικό φράγκο προς 47,56, λίρα Αγγλίας προς 453,38, ελβετικό φράγκο προς 191,51, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,31, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 233,58, τη λίρα Κύπρου προς 540,52 και την ECU προς 313,21 δραχμές. δις δρχ.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις προβλέπονται σε όλη τη χώρα με τοπικές βροχές και καταιγίδες στη νότια νησιωτική Ελλάδα. Μόνο στα δυτικά ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Oι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα δυτικά μέχρι μέτριοι, στα ανατολικά έως θυελλώδεις και στο Αιγαίο πολύ θυελλώδεις μέ σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 0 έως 18 βαθμούς στα δυτικά από 4 έως 22 και στην υπόλοιπη χώρα από 6 έως 19 βαθμούς κελσίου.Παροδικές νεφώσεις θα έχει η Αθήνα με πιθανότητα ασθενών βροχών στα βόρεια και ανατολικά της Αττικής. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι έως ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα από 10 έως 17 βαθμούς. Η Θεσσαλονίκη θα έχει σχεδόν αίθριο καιρό με βόρείους ανέμους και το θερμόμετρο θα δείξει από 4 έως 18 βαθμούς κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Monday, 20 October 1997 - 6:00:13 UTC