Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-10-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 27/10/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ολοκληρώνεται η καταγραφή των ζημιών στην Πάτρα, προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο εισαγγελέας.
- Με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση κορυφώνονται στη Θεσσαλονίκη οι εκδηλώσεις για την επέτειο του "ΟΧΙ".
- Μέχρι τις 7 Νοεμβρίου η απεργία των γιατρών του ΙΚΑ. Θα εξυπηρετούνται μόνο έκτακτα περιστατικά.
- Ισχυρές πιέσεις δέχθηκε η δραχμή, μετά την κρίση που ξέσπασε στα ασιατικά χρηματιστήρια.
- Αυστηρή προειδοποίηση των "15" στην Αγκυρα να συμμορφωθεί με τους όρους που έχει θέσει η Ευρωπαϊκη Ενωση.
- Υπό κράτηση ο πλοίαρχος και υποπλοίαρχος του φορτηγού "Ελένη", μετά τη μαζική δηλητηριάση του πληρώματος.
- Ασύλληπτοι, παρά το ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας, οι οκτώ Αλβανοί δράπετες των φυλακών Βόλου.
- Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη Νέα Υόρκη. Θα συναντηθεί με τον ΓΓ του ΟΗΕ Κόφιν Ανάν.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ολοκληρώνεται η καταγραφή των ζημιών στην Πάτρα, προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο εισαγγελέας.

Ολοκληρώνεται η καταγραφή των ζημιών που προκάλεσαν στην Πάτρα οι πρόσφατες πλημμύρες, ενώ ο εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ευθύνες. Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε ο βουλευτής Αχαϊας της ΝΔ, Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος. Την ίδια ώρα, οι κάτοικοι της Πάτρας ζουν με το φόβο μιας νέας καταιγίδας, καθώς η Μετεωρολογική προβλέπει επιδείνωση του καιρού.

Με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση κορυφώνονται στη Θεσσαλονίκη οι εκδηλώσεις για την επέτειο του "ΟΧΙ".

Με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας, κορυφώνονται στη Θεσσαλονίκη οι τριήμερες εκδηλώσεις για την επέτειο του ΟΧΙ. Ευθύνη όλων μας είναι να δημιουργήσουμε αποτελεσματικότερες λύσεις για την προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, την ανόρθωση της οικονομίας και την πρόοδο και ευημερία του τόπου, τονίζει ο υπουργός Αμύνης στην ημερήσια διαταγή του προς τις Ενοπλες Δυνάμεις.Μηνύματα για την επέτειο του ΟΧΙ εξέδωσαν κυβέρνηση και κόμματα.

Μέχρι τις 7 Νοεμβρίου η απεργία των γιατρών του ΙΚΑ. Θα εξυπηρετούνται μόνο έκτακτα περιστατικά.

Με προσωπικό ασφαλείας, θα λειτουργούν τα ιατρεία του ΙΚΑ μέχρι και τις 7 Νοεμβρίου, λόγω της απεργίας διαρκείας των γιατρών του ιδρύματος που διεκδικούν την ικανοποίηση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων του κλάδου. Κατά τη διάρκεια της απεργίας τα ιατρεία του ΙΚΑ θα εξυπηρετούν μόνο τα έκτακτα περιστατικά.

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκε η δραχμή, μετά την κρίση που ξέσπασε στα ασιατικά χρηματιστήρια.

Μετασεισμικές δονήσεις και στην ελληνική αγορά, προκάλεσε η συνεχιζόμενη κρίση στα ασιατικά χρηματιστήρια, με αποτέλεσμα η δραχμή να δεχθεί ασφυκτικές πιέσεις. Η Τράπεζα της Ελλάδος αναγκάσθηκε να παρέμβει για τη στήριξη της δραχμής, αν και παρατηρήθηκε εκροή 523 εκατ.ecu. Αρνητικός ήταν και ο αντίκτυπος στο ελληνικό χρηματιστήριο όπου οι τιμές των μετοχών, έκλεισαν με σημαντική πτώση 2,58%.

Αυστηρή προειδοποίηση των "15" στην Αγκυρα να συμμορφωθεί με τους όρους που έχει θέσει η Ευρωπαϊκη Ενωση.

Αυστηρή προειδοποίηση στην Τουρκία, ότι για να δρομολογηθεί η ευρωπαϊκή της πορεία πρέπει να συμμορφωθεί πρώτα με τους όρους που έχουν θέσει οι "15", απηύθυναν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Την ίδια ώρα συνεχίζεται ο διπλωματικός πυρετός για τη συνάντηση Σημίτη - Γιλμάζ στην Κρήτη.Στο μεταξύ, νέες παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη σημειώθηκαν στην περιοχή Λήμνου, Λέσβου και Χίου.

Υπό κράτηση ο πλοίαρχος και υποπλοίαρχος του φορτηγού "Ελένη", μετά τη μαζική δηλητηριάση του πληρώματος.

Τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας, αντιμετωπίζουν ο πλοίαρχος και υποπλοίαρχος του πλοίου "Ελένη", μετά τη μαζική δηλητηρίαση του πληρώματος από τοξικά φάρμακα απεντόμωσης, που είχε ως αποτέλεσμα ένας ναυτικός να χάσει τη ζωή του και έξι να οδηγηθούν στο νοσοκομείο. Οι υπέυθυνοι του πλοίου οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και μετά την άσκηση της δίωξης αφέθηκαν ελεύθεροι. Οι αρχές αναζητούν τους υπευθύνους της έταιρίας που έκαναν την απολύμανση του πλοίου.

Ασύλληπτοι, παρά το ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας, οι οκτώ Αλβανοί δράπετες των φυλακών Βόλου.

Παρά το ανθρωποκυνηγητό που έχει εξαπολύσει η αστυνομία, ασύλληπτοι παραμένουν οι οκτώ ανήλικοι αλβανοί δραπέτες των φυλακών Κασσαβέτειας Βόλου, που απέδρασαν αφού τραυμάτισαν τους δεσμοφύλακες. Ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας χτενίζουν την περιοχή, ενώ έχουν στηθεί μπλόκα για τον εντοπισμό τους.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη Νέα Υόρκη. Θα συναντηθεί με τον ΓΓ του ΟΗΕ Κόφιν Ανάν.

Εικοσι χιλιάδες άτομα συμμετείχαν με μεγάλη κατάνυξη στη Θεία Λειτουργία που ετέλεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο Στάδιο Μάντισον Γκάρντεν, κορυφαία εκδήλωση της Πατριαρχικής επισκέψεως στη Νέα Υόρκη. Αργότερα, ο Πατριάρχης επισκέφθηκε ασθενείς και γέροντες σε οίκο ευγηρίας, ενώ είχε συνάντηση με τους Κωνσταντινουπολίτες που ζουν στη Νέα Υόρκη. Επίσης επισκέφθηκε τον πρώην αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ιάκωβο, συνοδευόμενος από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Σπυρίδωνα, ενώ θα παρακαθήσει σε πρόγευμα που θα παραθέσει προς τιμήν του ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Τζουλιάνι. Τέλος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα συναντηθεί και με τον ΓΓ του ΟΗΕ Κόφιν Ανάν.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ασφαλείς πληροφορίες φέρνουν την ΑΕΚ να βολιδοσκοπεί τις προθέσεις του Γιώργου Δώνη ενόψη της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου. Ο διεθνής επιθετικός αποδεσμεύτηκε από την Μπλάκμπερν και η ``Ενωση`` βλέπει στο πρόσωπο του, την καλύτερη λύση για την ενίσχυση της επιθετικής της γραμμής, μετά και το σοβαρό τραυματισμό του Χρήστου Κωστή. Επίσης, φήμες θέλουν στην ΑΕΚ την επιστροφή του Τσάρτα, αλλά και την ένταξη στην ομάδα διάσημων ονομάτων, όπως ο Λάουντρουπ και ο Γκασγκόιν!

Το άστρο του Νίκου Μαχλά συνεχίζει να λάμπει στο ολλανδικό και στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Ο διεθνής φορ ``πυροβόλησε`` και σ' αυτή την αγωνιστική του ολλανδικού πρωταθλήματος. Πέτυχε το γκολ της Βίτεσε στο παιχνίδι με τη Φορτούνα Σίταρντ, με το οποίο το``κοπέλι`` έφθασε τα 13 και παραμένει πρώτος σκόρερ στην Ολλανδία αλλά και για τέταρτη συνεχή εβδομάδα στην Ευρώπη.

Τα φετινά κατορθώματα του Ιωνικού έχουν ξεπεράσει τα ελληνικά σύνορα. Τα``τρομερά παιδιά``του Γιάτσεκ Γκμοχ πέρα απο την πρωτιά στη βαθμολογία του ελληνικού πρωταθλήματος, κρατούν και μια ευρωπαική πρωτιά. Η ομάδα της Νίκαιας έχει πάντα την καλύτερη άμυνα στη ``γηραιά ήπειρο``. Είναι η μοναδική ομάδα με μηδέν παθητικό, αποδεικνύοντας πως μια πετυχημένη ποδοσφαιρική συνταγή, ξεκινά πάντα από την άμυνα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 282,37 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,51, γαλλικό φράγκο προς 47,62, λίρα Αγγλίας προς 464,72, ελβετικό φράγκο προς 193,59, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,34, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 231,47, τη λίρα Κύπρου προς 543,18 και την ECU προς 314,57 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι αύριο ο καιρός με νεφώσεις, αλλά στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα σημειωθούν βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι νοτιοανατολικοί μέτριοι και στα ανατολικά βόρειοι μέτριοι και τοπικά ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 2 με 11 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 5 με 17 και στο Αιγαίο 10 με 19 βαθμούς Κελσίου. Νεφώσεις, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 9 με 16 βαθμούς θα έχει η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη θα βρέχει κατά περιόδους, οι άνεμοι θα είναι μέτριοι και η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί 6 με 11 βαθμούς.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Monday, 27 October 1997 - 19:37:47 UTC