Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-03-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 14/03/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ιστορικές εξελίξεις για τη δραχμή.
- Φορολογικές δηλώσεις - Ανοικτές οι εφορίες.
- Σύντομα τα μέτρα για την απόσυρση.
- Ερευνες για διπλό έγκλημα στη Κεφαλονιά.
- Πωλούσε τυχερά... εξάρια ΛΟΤΤΟ.
- ΙΣΑ για κρούσματα μηνιγγίτιδας.
- Νεκρός 19χρονος αθλητής.
- Ερευνα για εργοστάσιο ΔΕΗ στη Φλώρινα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Η διαμάχη Κούγια - Μητρόπουλου θα συνεχιστεί στις αίθουσες των Δικαστηρίων, μετά τη μήνυση που κατέθεσε ο γνωστός δικηγόρος.
- Με αισιοδοξία αντιμετωπίζει ο προπονητής του Παναθηναϊκού τον εκτός έδρας αγώνα της Κυριακής με τη Ξάνθη.
- Ο Παναθηναϊκός σήμερα θ`αντιμετωπίσει στο Ηράκλειο την τοπική ομάδα στο πλαίσιο της 23ης ημέρας της Α1 εθνικής κατηγορίας, στο μπάσκετ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ιστορικές εξελίξεις για τη δραχμή.

Την ένταξη της δραχμής στο μηχανισμό των συναλλαγματικών ισοτιμιών του Ευρωπαϊκού Νομισματικού Συστήματος ζήτησε η κυβέρνηση. Το θέμα αυτό εξετάζεται σήμερα στις Βρυξέλλες, απο τη Νομισματική Επιτροπή, η οποία θα αποφασίσει τις νέες ισοτιμίες της δραχμής έναντι των ξένων νομισμάτων. Απο την αναπροσαρμογή αυτή θα υπάρξει υποτίμηση της δραχμής, κοντά στο 10%. Το θέμα της δραχμής εξετάζεται στην Κυβερνητική Επιτροπή και το Υπουργικό Συμβούλιο. Η ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση για αιφνίδια αλλαγή της πολιτικής της.

Φορολογικές δηλώσεις - Ανοικτές οι εφορίες.

Ανοικτές εως τις 2 το μεσημέρι θα παραμείνουν σήμερα οι εφορίες για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, ενω τα κεντρικά ταχυδρομεία θα είναι αύριο ανοικτά για την εξυπηρέτηση του κοινού. Επίσης, οι εφορίες θα παραμείνουν ανοικτές τη Δευτέρα και την Τρίτη εως τις 8 το βράδυ. Πάντως, το υπουργείο Οικονομικών δεν αποκλείεται να δώσει σιωπηρή παράταση εως το τέλος της εβδομάδας στην προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων μισθωτών και συνταξιούχων που λήγει την Τρίτη.

Σύντομα τα μέτρα για την απόσυρση.

Εντός της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθούν απο την κυβέρνηση τα κίνητρα για την απόσυρση των παλαιάς τεχνολογίας αυτοκινήτων, δήλωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Κώστας Λαλιώτης. Τόνισε οτι σε πρώτη φάση θα προχωρήσει η απόσυρση των αυτοκινήτων άνω των 15 ετών, που ανέρχονται σε περίπου 700.000 και το 70% των οποίων κυκλοφορούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ερευνες για διπλό έγκλημα στη Κεφαλονιά.

Ασύλληπτοι παραμένουν οι δράστες της διπλής δολοφονίας του ζεύγους των Βρετανών στην Κεφαλονιά. Τους άνδρες της αστυνομίας προβληματίζει το γεγονός οτι μέσα στο σπίτι τους βρέθηκαν κοσμήματα και αναζητούν πλέον άλλο κίνητρο και όχι τη ληστεία. Εκτιμούν δε οτι οι δράστες έχουν εγκαταλείψει το νησί.

Πωλούσε τυχερά... εξάρια ΛΟΤΤΟ.

Χιλιάδες παίκτες του ΛΟΤΤΟ σε όλη τη χώρα εξαπάτησε ο 39χρονος, Δημήτρης Μπίλιος. Τους πουλούσε μια μαγική πέτρα, η οποία με τη βοήθεια αστρολόγων και αριθμολόγων θα προσδιόριζε το μαγικό εξάρι. Εναντίον του ασκήθηκε ποινική δίωξη για σωρεία αδικημάτων, ενω απο την απάτη ο κατηγορούμενος αποκόμισε εκατοντάδες εκατομμύρια.

ΙΣΑ για κρούσματα μηνιγγίτιδας.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος πανικού απο τα κρούσματα μηνιγγίτιδας, που εμφανίζονται αυτή την περίοδο και τα οποία σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως επιδημία. Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και προσθέτει οτι καθοριστική για την πορεία της νόσου είναι η άμεση φαρμακευτική αγωγή αμέσως μόλις διαγνωσθεί.

Νεκρός 19χρονος αθλητής.

Ενας 19χρονος αθλητής πολεμικών τεχνών πεθανε ξαφνικά την ώρα της προπόνησης σε ιδιωτικό γυμναστήριο στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για το Στέλιο Κουρφάλη, ενω ο θάνατός του, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, οφείλεται σε ασφυξία, η οποία προήλθε απο επιπλοκή απο παλαιότερο χτύπημα.

Ερευνα για εργοστάσιο ΔΕΗ στη Φλώρινα.

Βουλευτές και στελέχη της ΔΕΗ έχουν κληθεί να εξεταστούν ως μάρτυρες απο τον εισαγγελέα πρωτοδικών, Κωνσταντίνο Τζαβέλα, ο οποίος διενεργεί προκαταρκτική εξέταση σχετικά με τις καταγγελίες στον Τύπο για σκανδαλώδη ανάθεση της κατασκευής του εργοστασίου της ΔΕΗ στη Φλώρινα. Ο κ. Τζαβέλας προτίθεται να ζητήσει τα πρακτικά της συζήτησης, που έγινε πρόσφατα στη Βουλή για το θέμα αυτό.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η διαμάχη Κούγια - Μητρόπουλου θα συνεχιστεί στις αίθουσες των Δικαστηρίων, μετά τη μήνυση που κατέθεσε ο γνωστός δικηγόρος.

Μετά την αίθουσα συνεδριάσεων της ΕΠΑΕ και τα τηλεοπτικά παράθυρα η κόντρα ανάμεσα σε Κούγια και Μητρόπουλο θα συνεχιστεί στις αίθουσες των Δικαστηρίων, μετά τη μήνυση που κατέθεσε ο γνωστός δικηγόρος, κατηγορώντας τον αντιπρόεδρο της ΕΠΑΕ για εξύβριση, συκοφαντική σε βάρος του δυσφήμιση και κακόβουλη βλασφημία των Θείων. Ως γνωστόν, οι δύο παράγοντες του ποδοσφαίρου αντάλλαξαν βαριές κουβέντες, που δεν αρμόζουν σε ανθρώπους που ασχολούνται με τον αθλητισμό, μετά τις κατηγορίες του Μητρόπουλου ότι ο Κούγιας υπερασπίστηκε μεγαλέμπορους ναρκωτικών, αλλά και αιχμές για τον... ανδρισμό του.

Με αισιοδοξία αντιμετωπίζει ο προπονητής του Παναθηναϊκού τον εκτός έδρας αγώνα της Κυριακής με τη Ξάνθη.

Με αισιοδοξία αντιμετωπίζει ο προπονητής του Παναθηναϊκού τον εκτός έδρας αγώνα της Κυριακής με τη Ξάνθη, χωρίς ωστόσο να παραγνωρίζει τις ικανότητες της αντιπάλου του. Ο Δανιήλ θα έχει στη διαθεσή του όλους τους παίχτες του, ενώ ξεπεράστηκε και το ξαφνικό πρόβλημα με τον Βαζέχα, που είναι εντελώς καλά. Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της πράσινης ΠΑΕ είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Κώστα Λαλιώτη, για το θέμα του γηπέδου. Οπως έγινε γνωστό ο κ. Λαλιώτης διαβεβαίωσε τον κ. Βαρδινογιάννη ότι δεν είναι οριστική απόφαση για τη μεταφορά του γηπέδου του Παναθηναϊκού στη θέση του αεροδρομίου και πως θα υπάρξουν κι άλλες προτάσεις για το θέμα.

Ο Παναθηναϊκός σήμερα θ`αντιμετωπίσει στο Ηράκλειο την τοπική ομάδα στο πλαίσιο της 23ης ημέρας της Α1 εθνικής κατηγορίας, στο μπάσκετ.

Με δύο προβλήματα πήγε ο Παναθηναϊκός στο Ηράκλειο, όπου σήμερα θ` αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα στο πλαίσιο της 23ης ημέρας της Α1 εθνικής κατηγορίας. Ο Σκοτ δεν προπονήθηκε καθόλου αφού εξακολουθεί να αντιμετωπίζει πρόβλημα στα γόνατα, αλλά ωστόσο θα βρίσκεται στην αποστολή για την Κρήτη, όπως και ο Χριστοδούλου που ταλαιπωρείται από τη μέση του και ίσως να χρειαστεί να κάνει ένεση πριν την έναρξη του αγώνα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 293,38 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,52, γαλλικό φράγκο προς 47,88, λίρα Αγγλίας προς 487,62, ελβετικό φράγκο προς 197,51, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,31, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 228,09, τη λίρα Κύπρου προς 548,74 και την ECU προς 321,32 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις θα επικρατήσουν σ'όλη τη χώρα με σποραδικές βροχές στα νότια. Οι άνεμοι στα νότια θα είναι βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι και πολύ ισχυροί, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα είναι βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί -1 με 10 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 3 με 15 και στο Αιγαίο 5 με 14 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 4 με 15 και 3 με 10 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Saturday, 14 March 1998 - 7:00:16 UTC