Read the Monthly Armed Forces Magazine (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-03-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 25/03/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Εορτάζεται σ'όλη τη χώρα η 177η επέτειος της 25ης Μαρτίου του 1821.
- Την Παρασκευή συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο.
- Αυξημένα μέτρα της αστυνομίας για την πάταξη της εγκληματικότητας.
- Κυβερνητική σύσκεψη για τις ανατιμήσεις στην αγορά.
- Περιοδεία Οικουμενικού Πατριάρχη στον Καναδά.
- Πιθανές συναντήσεις Παπανδρέου με Τζέμ και Γκρόσμαν στη Βόνη.
- Απο αύριο οι αιτήσεις για την κάλυψη 2.077 θέσεων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Η ΑΕΚ νίκησε τη γερμανική Αλμπα Βερολίνου με 88-68,στον πρώτο αγώνα της ημιτελικής φάσης της Ευρωλίγκα.
- Στο γήπεδο της Καρδίτσας θα γίνει την Κυριακή ο αγώνας Βέροια- Αθηναϊκός, για το πρωτάθλημα της Α'εθνικής κατηγορίας ποδοσφαίρου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Εορτάζεται σ'όλη τη χώρα η 177η επέτειος της 25ης Μαρτίου του 1821.

Κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα για την 177η επέτειο της Παλιγγενεσίας του Εθνους με την καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση,στην Αθήνα, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας,Κωστή Στεφανόπουλου,και τις μαθητικές παρελάσεις στις υπόλοιπες πόλεις της χώρας.Μηνύματα για την επέτειο του '21 εξέδωσαν η πολιτειακή και η πολιτική ηγεσία της χώρας.

Την Παρασκευή συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο.

Συνεδριάζει μεθαύριο Παρασκευή το υπουργικό συμβούλιο με θέμα την υλοποίηση της πολιτικής που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση για τη δημοσιονομική και διαρθρωτική προσαρμογή της οικονομίας. Χθές,πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα η συνάντηση διοίκησης και εργαζομένων στην Ολυμπιακή.Οι δύο πλευρές θα έχουν και νέες συναντήσεις προκειμένου να οριστικοποιήσουν τα μέτρα εξυγίανσης.

Αυξημένα μέτρα της αστυνομίας για την πάταξη της εγκληματικότητας.

Ιδιαίτερα αυξημένα μέτρα έχουν ληφθεί και εφαρμόζονται τις τελευταίες ημέρες απο το υπουργείο Δημόσιας Τάξης για την πάταξη της εγκληματικότητας.Σε όλη τη χώρα καθημερινά εκατοντάδες αστυνομικοί πραγματοποιούν ελέγχους για τη σύλληψη υπόπτων ατόμων,ενώ επαναλαμβάνονται οι απελάσεις αλλοδαπών,που στερούνται επαρκών στοιχείων ταυτότητας και δεν διαθέτουν μόνιμη κατοικία και εργασία.

Κυβερνητική σύσκεψη για τις ανατιμήσεις στην αγορά.

Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθές για την αποτροπή κερδοσκοπικού κύματος ανατιμήσεων στην αγορά.Η υπουργός ανάπτυξης Βάσω Παπανδρέου εκτίμησε ότι ο πληθωρισμός στο τέλος του έτους θα είναι 2,5 %. Εκπρόσωποι της αγοράς εκτιμούν ότι κατά μέσον όρο οι αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων θα είναι της τάξης του 5% .

Περιοδεία Οικουμενικού Πατριάρχη στον Καναδά.

Αρχίζει σήμερα η ιστορική επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στον Καναδά.Είναι η πρώτη φορά που Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας θα πραγματοποιήσει περιοδεία σε όλη τη χώρα.Ο κ. Βαρθολομαίος θα επισκεφθεί έξι πόλεις του Καναδά, το Βανκούβερ, το Γουίνιπεγκ, το Λόντον, το Τορόντο και το Μόντρεαλ μέχρι τις 2 Ιουνίου.Ο Οικουμενικός Πατριάρχης μεταξύ άλλων θα συναντηθεί με το Γενικό Κυβερνήτη του Καναδά, τον πρωθυπουργό και με τον υπουργό Εξωτερικών.

Πιθανές συναντήσεις Παπανδρέου με Τζέμ και Γκρόσμαν στη Βόνη.

Με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Ισμαήλ Τζέμ και τον Αμερικανό βοηθό υπουργό Εξωτερικών Μάρκ Γκρόσμαν ενδέχεται να συναντηθεί ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου,στο περιθώριο της συνόδου της Ομάδας Επαφής για το Κοσσυφοπέδιο,που συνεδριάζει στη Βόνη.Χθές,μιλώντας σε εκδήλωση στην Ουάσιγκτον ο υπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος επανέλαβε την πρότασή του να εγγυηθούν οι ΗΠΑ ή ένας διεθνής οργανισμός ότι τουρκικά αεροσκάφη δεν θα πετούν πάνω από την Κύπρο σε αντιστάθμισμα μιας ματαίωσης της αγοράς των S-300.

Απο αύριο οι αιτήσεις για την κάλυψη 2.077 θέσεων.

Από αύριο Πέμπτη και έως την Τρίτη 14 Απριλίου, θα μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις τους στις νομαρχίες, οι ενδιαφερόμενοι για την πλήρωση 2.077 θέσεων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στις νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις, τις Περιφέρειες της χώρας και του υπουργείου Παιδείας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ΑΕΚ νίκησε τη γερμανική Αλμπα Βερολίνου με 88-68,στον πρώτο αγώνα της ημιτελικής φάσης της Ευρωλίγκα.

Η ΑΕΚ έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα, αφού στον πρώτο αγώνα της ημιτελικής φάσης νίκησε τη γερμανική Αλμπα Βερολίνου με 88-68. Το ματς έγινε στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, παρουσία περίπου 10.000 θεατών, ενώ οι ομάδες θα ξανασυναντηθούν την Πέμπτη στη ``Μαξ Σμέλινγκ Χάλε`` του Βερολίνου. Αν η ΑΕΚ νικήσει και εκεί, τότε θα προκριθεί στο φάιναλ-φορ της Βαρκελώνης (21-23 Απριλίου).

Στο γήπεδο της Καρδίτσας θα γίνει την Κυριακή ο αγώνας Βέροια- Αθηναϊκός, για το πρωτάθλημα της Α'εθνικής κατηγορίας ποδοσφαίρου.

Στο γήπεδο της Καρδίτσας θα γίνει την Κυριακή ο αγώνας Βέροια- Αθηναϊκός , λόγω τιμωρίας της Βέροιας, για το πρωτάθλημα της Α' εθνικής κατηγορίας ποδοσφαίρου. Την απόφαση αυτή πήρε η ΕΠΑΕ, που άλλαξε και την ημέρα διεξαγωγής του, αφού αρχικά είχε προγραμματιστεί για τη Δευτέρα. Επίσης όλοι οι αγώνες της Α' εθνικής θ' αρχίσουν την Κυριακή στις 5μμ, εκτός από τη συνάντηση Καβάλα-Ηρακλής (7μμ).

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 325,90 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 178,12, γαλλικό φράγκο προς 53,14, λίρα Αγγλίας προς 545,74, ελβετικό φράγκο προς 218,36, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 18,08, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 249,61, τη λίρα Κύπρου προς 610,01 και την ECU προς 354,02 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Κακοκαιρία θα επικρατήσει αύριο σε όλη τη χώρα, με βροχές, καταιγίδες στα νότια και χιόνια στα ορεινά, αλλά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοανατολικοί πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις και τοπικά πολύ θυελλώδεις. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί -1 με 7 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα 3 με 11 βαθμούς. Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, χιόνια στα γύρω ορεινά, μέχρι θυελλώδεις ανέμους και θερμοκρασία 5 με 10 βαθμούς θα έχει η Αθήνα. Συννεφιά με χιονόνερο ή χιόνι, μέχρι πολύ ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 2 με 6 βαθμούς θα έχει η Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Wednesday, 25 March 1998 - 8:00:13 UTC