Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-09-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 04/09/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Δύο άτομα με ελληνική υπηκοότητα, 12 με ελληνικά ονόματα και ξένα διαβατήρια και δύο ελληνοαμερικανοί, μεταξύ των 229 επιβατών του μοιραίου αεροσκάφους της Σουϊς Αιρ.
- Στη Θεσσαλονίκη ο Κώστας Σημίτης για τη Διεθνή Εκθεση. Θα προαναγγείλει την οικονομική πολιτική για το 1999.
- Απάντηση Καραμανλή στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.Για άλλοθι αποτυχημένων και απολογία ενόχων κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΝΔ.
- Ληστεία στην Εμπορική Τράπεζα στη Χερσόνησο Ηρακλείου.
- Οριακή πτώση σημείωσε ο πληθωρισμό τον Αύγουστο που κυμάνθηκε στο 5%.Πτώση 0,98% στο Χρηματιστήριο.
- Υπέρ της διζωνικής, δικοινοτικής λύσης στην Κύπρο, τάσσεται ο αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα.
- Σύντομα στη Βουλή το νομοσχέδιο που προβλέπει τη μονιμοποίηση 30.000 συμβασιούχων αορίστου χρόνου.
- Ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος στο διευθυντή φυλακών ανηλίκων Αυλώνα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Δύο άτομα με ελληνική υπηκοότητα, 12 με ελληνικά ονόματα και ξένα διαβατήρια και δύο ελληνοαμερικανοί, μεταξύ των 229 επιβατών του μοιραίου αεροσκάφους της Σουϊς Αιρ.

Δύο άτομα ελληνικής υπηκοότητας, 12 με ελληνικά ονόματα και ξένα διαβατήρια και δύο ελληνοαμερικανοί, περιλαμβάνονται, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Σουϊς Αιρ, μεταξύ των 229 επιβατών του μοιραίου αεροσκάφους της εταιρίας, που κατέπεσε στον Ατλαντικό. Οι συγγενείς των θυμάτων θα αποζημιωθούν από την εταιρία με 30.000 γαλλικά φράγκα. Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν να ανασύρουν πτώματα από τη θάλασσα, εντοπίστηκε η ουρά του αεροσκάφους, ενώ φως στα αίτια της τραγωδίας αναμένεται να ρίξουν τα δύο μαύρα κουτιά.

Στη Θεσσαλονίκη ο Κώστας Σημίτης για τη Διεθνή Εκθεση. Θα προαναγγείλει την οικονομική πολιτική για το 1999.

Τους βασικούς άξονες της οικονομικής πολιτικής για το 1999 θα προδιαγράψει ο πρωθυπουργός, στη διάρκεια των ομιλιών που θα εκφωνήσει στο πλαίσιο της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης. Ο κ. Σημίτης αναμένεται να αναφερθεί στη διεθνή οικονομική κρίση, θα επιμείνει στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, θα επαναλάβει ότι βασικός στόχος είναι η ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ και θα εξαγγείλει σειρά μέτρων για την ανακούφιση των χαμηλών εισοδηματικά κοινωνικών ομάδων. Παράλληλα θα δεσμευθεί για την υλοποίηση των μεγάλων έργων στη Β. Ελλάδα.

Απάντηση Καραμανλή στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.Για άλλοθι αποτυχημένων και απολογία ενόχων κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΝΔ.

Απάντηση στον Κων.Μητσοτάκη, για τις δηλώσεις του ότι δεν υπάρχει εν δυνάμει πρωθυπουργός και όλα τα κόμματα είναι αναξιόπιστα, έδωσε από την Τρίπολη ο Κώστας Καραμανλής. Είναι μύθος και υποκρισία πως όλοι είναι το ίδιο, τόνισε ο κ.Καραμανλής, ο οποίος έκανε λόγο για άλλοθι αποτυχημένων και μέτριων και για έκφραση ενοχής εκείνων που έχουν την ευθύνη για το σημερινό κατάντημα. Φυσικά όλοι δεν είναι το ίδιο, απάντησε με έμφαση συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη.

Ληστεία στην Εμπορική Τράπεζα στη Χερσόνησο Ηρακλείου.

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία για τη σύλληψη των τεσσάρων θρασύτατων δραστών της αιματηρής ληστείας σε βάρος της Εμπορικής Τράπεζας στην περιοχή της Χερσονήσου Κρήτης. Οι δράστες τραυμάτισαν τους υπαλλήλους της τράπεζας Μιχάλη Λιονάκη και Χαρίλαο Αρναουτάκη, και αφού άρπαξαν από τα ταμεία περίπου 25 εκατομμύρια δρχ, διέφυγαν παίρνοντας μαζί τους ως ομήρους τη διευθύντρια Ελλη Δημητριάδου και έναν ταχυδρομικό διανομέα, τους οποίους άφησαν ελεύθερους λίγο αργότερα.

Οριακή πτώση σημείωσε ο πληθωρισμό τον Αύγουστο που κυμάνθηκε στο 5%.Πτώση 0,98% στο Χρηματιστήριο.

Οριακή πτώση στο 5% σημείωσε ο πληθωρισμός τον Αύγουστο απο 5,1% τον Ιούλιο. Στο μεταξύ με νευρικότητα αντέδρασε το Χρηματιστήριο της Αθήνας και ύστερα από έντονες διακυμάνσεις, ο γενικός δείκτης έκλεισε με υποχώρηση 0, 98% . Αντίθετα, ηρεμία επικράτησε στην αγορά συναλλάγματος.

Υπέρ της διζωνικής, δικοινοτικής λύσης στην Κύπρο, τάσσεται ο αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα.

Υπέρ της διζωνικής, δικοινοτικής λύσης σε ομοσπονδιακή βάση, στην Κύπρο, τάχθηκε ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Νίκολας Μπερνς, σε συνέντευξή του, στο περιοδικό "HERMES" που εκδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ο κ.Μπερνς επανέλαβε ότι η χώρα του παραμένει προσηλωμένη σε όλες τις αποφάσεις του ΟΗΕ για το Κυπριακό, αλλά διατύπωσε την κατηγορηματική αντιθεσή του στην εγκατάσταση των ρωσικών πυραύλων στην Κύπρο.

Σύντομα στη Βουλή το νομοσχέδιο που προβλέπει τη μονιμοποίηση 30.000 συμβασιούχων αορίστου χρόνου.

Τη μονιμοποίηση 30 χιλιάδων συμβασιούχων αορίστου χρόνου και την πρόσληψη 1.858 επιλαχόντων υποψηφίων του διαγωνισμού του 1995, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέκος Παπαδόπουλος. Η ρύθμιση αυτή θα περιέχεται στο σχετικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή.

Ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος στο διευθυντή φυλακών ανηλίκων Αυλώνα.

Ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος ασκήθηκε κατά του διευθυντή των φυλακών ανηλίκων στον Αυλώνα, με αφορμή τη γνωστή απόδραση στις 15 Αυγούστου 40 κρατουμενων, από τους οποίους οι 18 παραμένουν ακόμη ασύλληπτοι.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη πάση θυσία στον πρώτο αγώνα της Κυριακής με την αντίστοιχη της Σλοβενίας, θέλει ο Ρουμάνος προπονητής της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου, Ανγκελ Ιορντανέσκου. Οπως τόνισε ο ξένος προπονητής βασικός στόχος είναι η πρόκριση στα τελικά του ευρωπαίκού πρωταθλήματος και για το λόγο αυτό πρέπει η ελληνική ομάδα να ξεκινήσει νικηφόρα τους αγώνες της την Κυριακή, καθώς η νίκη θ' αποτελέσει ψυχολογικό αβαντάζ για τη συνέχεια.Πάντως χαρακτήρισε εξαιρετικά δύσκολο τον αντίπαλο, που χρειάζεται μεγάλη προσοχή, καθώς έχει πολλούς παίκτες οι οποίοι αγωνίζονται σε ομάδες του εξωτερικού, ενώ όπως είπε έχει καταλήξει στους 9 παίκτες που θα ξεκινήσουν, τους οποίους όμως δεν αποκάλυψε και την τελευταία στιγμή θ' αποφασίσει για τις 2 θέσεις που απομένουν.

Την άνοιξη του 2000 θα είναι έτοιμο το κλειστό γυμναστήριο της ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟΚ, όπως ανακοίνωσε η ΓΓΑ. Η σύμβαση για την ανάθεση του έργου, μετά τη σύμφωνη γνωμοδότηση του νομικού συμβουλίου του κράτους θα κυρωθεί στη Βουλή. Η χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση του έργου εξασφαλίστηκε από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων με το ποσό των 5.5 δις δρχ.

Με πρόστιμο 5 εκατομμυρίων δραχμών και αυστηρή επίπληξη τιμωρήθηκε η ΑΕΚ από την Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA, για το αντικείμενο που εκτόξευσε οπαδός της εναντίον του ποδοσφαιριστή της Φερεντσβάρος, Σουτς, λίγο πριν την έναρξη του επαναληπτικού αγώνα ανάμεσα στις δύο ομάδες για το Β' προκριματικό γύρο του Κυπέλλου UEFΑ, που έγινε στις 25 Αυγούστου στο στάδιο ''Νίκος Γκούμας''.

Mε ήττα ξεκίνησε τους αγώνες της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα η εθνική μας ομάδα βόλεί των εφήβων. Παίζοντας πολύ άσχημα έχασε 3-0 από την αντίστοιχη της Γαλλίας σε 86 λεπτά και μαζί τις περισσότερες ελπίδες για διάκριση. Τα σετ 15-3,15-8,15-6.

Νέα δεδομένα αναμένεται να δημιουργήσει στο ποδόσφαιρο, η απόφαση της ιατρικής επιτροπής της FIFA, η οποία ενέκρινε ομόφωνα, πρόταση, σύμφωνα με την οποία, οι προπονητές θα έχουν δικαίωμα δύο επιπλέον αλλαγών, όταν ένας αγώνας οδηγείται στην παράταση. Την απόφαση ανακοίνωσε ο Βέλγος πρόεδρος της επιτροπής Μισέλ Ντου, ο οποίος πρόσθεσε ότι η συγκεκριμένη τροποποίηση θα πρέπει να εγκριθεί από την Εκτελεστική Επιτροπή της FIFA στις 24 ή 25 Σεπτεμβρίου.

Ο πρωταθλητής μας της ιστιοπλοίας, Αντώνης Μπουγιούρης, του Ναυτικού Ομίλου Σύρου, βρίσκεται πολύ κοντά στην κατάκτηση μεταλλίου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Laser STD, που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μπρέιντεν Μπρον της Αυστρίας και τελειώνει αύριο. Ο Ελληνας πρωταθλητής, δεύτερος στον κόσμο στα Laser RDL, κατέχει τη δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη μετά από 7 ιστιοδρομίες, πίσω από το Βρετανό Μπεν Αϊνσλι, επί συνόλου 135 σκαφών.

Με τέσσερις παλαιστές θα συμμετάσχει η χώρα μας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της ελευθέρας, που θα διεξαχθεί 8-11 Σεπτεμβρίου στο Ιράν. Η αποστολή θ' αναχωρήσει την Κυριακή για την Τεχεράνη. Οι παλαιστές που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας είναι: Αλέξανδρος Καρτάνοφ (58 κιλά), Γιώργος Μουστόπουλος (69 κ.), Φέλιξ Πολυανίδης (76κ.), Τάσος Ξανθόπουλος (97κ)

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: δολλάριο ΗΠΑ προς 305,41 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 175, 51, γαλλικό φράγκο 52,35, λίρα Αγγλίας 510,24, ελβετικό φράγκο προς 213,06, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,77, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 225,38, τη λίρα Κύπρου προς 592,76 και την ECU προς 345,46 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι αύριο ο καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις, ενώ πιθανόν να σημειωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια. Το πρωί η ορατότητα στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι ασθενείς και στα ανατολικά βόρειοι μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 15 με 29 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 17 με 33 και στα νησιά 20 με 31 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 20 με 33 βαθμούς θα έχει αύριο η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη ενδέχεται να σημειωθεί βροχή ή καταιγίδα μικρής διάρκειας, οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει από 18 μέχρι 29 βαθμούς Κελσίου.

(Α.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 4 September 1998 - 18:00:10 UTC