Browse through our Interesting Nodes on Religion Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-12-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 09/12/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Συλλαλητήρια εκπαιδευτικών - μαθητών σήμερα σε ολη τη χώρα.
- Προβάδισμα στη ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ δίνει δημοσκόπηση της MRB.
- Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.
- Χιονοπτώσεις σε ολη τη Βόρειο Ελλάδα - Προβλήματα στο οδικό δίκτυο.
- Θεαματική μείωση επιτοκίου στα έντοκα του δημοσίου.
- Η Τουρκία δεν προσκλήθηκε στο συμβούλιο κορυφής της ΕΕ.
- Δηλώσεις Τσοχατζόπουλου για τουρκικό πυρηνικό σταθμό.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Απόψε οι αγώνες Κροάσια-Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός-Αρσεναλ, για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.
- Νίκη του Αρη επι της γερμανικής Τριέρ με 86-71.
- Στην έδρα του Ολυμπιακού, ο οποίος ήταν αφορμή και για την τιμωρία του, θα δώσει ο ΠΑΟΚ τον αγώνα με τον ΟΦΗ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συλλαλητήρια εκπαιδευτικών - μαθητών σήμερα σε ολη τη χώρα.

Με τα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια στην Αθήνα και σε όλες τις μεγάλες πόλεις και την 24ωρη απεργία των καθηγητών κορυφώνονται σήμερα οι κινητοποιήσεις ενάντια στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, που προωθεί το υπουργείο Παιδείας. Εκατοντάδες σχολεία εξακολουθούν να τελούν υπο κατάληψη, όπως και πολλές σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Σήμερα ο υπουργός Παιδείας, Γεράσιμος Αρσένης, συναντάται με τον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη.

Προβάδισμα στη ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ δίνει δημοσκόπηση της MRB.

Η ΝΔ προηγείται του ΠΑΣΟΚ κατά 6,5%, σύμφωνα με Πανελλαδική δημοσκόπηση της MRB. Το ΠΑΣΟΚ λαμβάνει το 25,3%, η ΝΔ το 31,8%, το ΚΚΕ 5%, ο ΣΥΝ 4,8%, το ΔΗΚΚΙ 5,2% και η ΠΟΛΑΝ 1,5%. Το 4,2% απάντησε άλλο κόμμα, το 8,5% λευκό ή άκυρο και το 13,8% δεν έχω αποφασίσει, δεν ξέρω, δεν απαντώ. Ωστόσο, το ΠΑΣΟΚ εμπιστεύεται το 28,6%, έναντι 26,3% τη ΝΔ για την καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων. Το 31,4% έχει θετική γνώμη για τον κ. Σημίτη και το 39,7% τον κ. Καραμανλή. Δημοφιλέστερος όλων ειναι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών με 76,4%.

Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Εικοσιτετράωρη απεργία έχουν εξαγγείλει για σήμερα οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, αντιδρώντας στη συγχώνευση του ταμείου τους, όπως προβλέπει το μίνι ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Κλειστοί όμως θα παραμείνουν και σήμερα οι αρχαιολογικοί χώροι, καθώς συνεχίζουν την απεργία τους οι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού.

Χιονοπτώσεις σε ολη τη Βόρειο Ελλάδα - Προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

Σοβαρά προβλήματα στις οδικές συγκοινωνίες έχουν δημιουργήσει οι συνεχείς χιονοπτώσεις στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα. Στο μεγαλύτερο μέρος του Οδικού Δικτύου της Βόρειας Ελλάδος, η κίνηση των οχημάτων γίνεται μόνο με αλυσίδες. Στα νησιά του Αιγαίου σημειώνονται ισχυρές καταιγίδες και τοπικά στα πελάγη πνέουν θυελλώδεις βοριάδες.

Θεαματική μείωση επιτοκίου στα έντοκα του δημοσίου.

Πρόγευση για την αναμενόμενη μείωση των επιτοκίων, που αναμένεται να εξαγγείλει άμεσα η Τράπεζα της Ελλάδος αποτελεί η υποχώρηση στο 10,46% του επιτοκίου των εντόκων γραμματίων του δημοσίου εξάμηνης διάρκειας στη χθεσινή δημοπρασία. Ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, μιλώντας κατά τη διάρκεια δείπνου σε επιχειρηματίες, τους κάλεσε να αυτοπεριορίσουν τις αυξήσεις και να προχωρήσουν σε μειώσεις τιμών.

Η Τουρκία δεν προσκλήθηκε στο συμβούλιο κορυφής της ΕΕ.

Δεν πρόκειται τελικά η Τουρκία να προσκληθεί στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή και το Σάββατο στη Βιέννη. Αυτό ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του αυστριακού υπουργείου Εξωτερικών, Φλόριαν Κρένκελ. Ο κ. Κρένκελ επιβεβαίωσε στις δηλώσεις του, πως σε μια πρόσκληση της Τουρκίας από την αυστριακή προεδρία στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της Βιέννης, αντέδρασαν κατά τις μαραθώνιες διαβουλεύσεις των 15 υπουργών Εξωτερικών στις Βρυξέλλες, εκτός από την Ελλάδα, η Ιταλία και η Γερμανία.

Δηλώσεις Τσοχατζόπουλου για τουρκικό πυρηνικό σταθμό.

Θέμα χρόνου θεωρεί ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος, το πότε η Τουρκία θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα των κινήσεών της στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας. Ο κ. Τσοχατζόπουλος, ο οποίος και στο παρελθόν έχει εκφράσει τις ανησυχίες της ελληνικής κυβέρνησης για τον πυρηνικό σταθμό, που προτίθεται να κατασκευάσει στο Ακούγιου, η Τουρκία, τόνισε οτι η θέση της Ελλάδας είναι ξεκάθαρη και αντίθετη στην πυρηνική ενέργεια και στα πυρηνικά όπλα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απόψε οι αγώνες Κροάσια-Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός-Αρσεναλ, για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ραντεβού με την ιστορία του έχει σήμερα το βράδυ ο Ολυμπιακός, αφού αντιμετωπίζει στο Ζάγκρεμπ την Κροάσια του Βέλιμιρ Ζάετς και είναι στα χέρια του η πρόκριση, για πρώτη φορά στην ιστορία του, στα προημιτελικά του τσάμπιονς λιγκ. Από την άλλη πλευρά ο Παναθηναϊκός θα παλέψει απόψε στο Ολυμπιακό στάδιο με την Αρσεναλ,αλλά η πρόκριση δεν εξαρτάται μόνο από αυτόν. Θέλει και την ισοπαλία στο παιχνίδι Λανς-Ντιναμό Κιέβου για να πάρει την πρόκριση.

Νίκη του Αρη επι της γερμανικής Τριέρ με 86-71.

Το σερί των επιτυχημένων εμφανίσεων στο Κύπελλο Σαπόρτα, συνέχισε ο Αρης. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης, σε αγώνα για την 9η ημέρα της διοργάνωσης που έγινε στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, επικράτησε με 86-71 της γερμανική Τριέρ και έφτασε τους 17 βαθμούς, παραμένοντας στην πρώτη θέση του 6ου Ομίλου. Στο πλαίσιο της ίδιας διοργάνωσης η ΑΕΚ, με όπλο την πολύ καλή άμυνα συνέτριψε την κροατική ΚΚ Ζάγκρεμπ με 77-51 και παρέμεινε στη δεύτερη θέση του 4-ου ομίλου.

Στην έδρα του Ολυμπιακού, ο οποίος ήταν αφορμή και για την τιμωρία του, θα δώσει ο ΠΑΟΚ τον αγώνα με τον ΟΦΗ.

Στην έδρα του Ολυμπιακού, ο οποίος ήταν αφορμή και για την τιμωρία του, θα δώσει ο ΠΑΟΚ τον αγώνα με τον ΟΦΗ (13/12) όπου και θα ξοφλήσει το πρώτο μέρος της τιμωρίας των πέντε αγωνιστικών ημερών που του επιβλήθηκε πρόσφατα από τον αθλητικό δικαστή για τα γεγονότα της Τούμπας, όπως αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΑΕ. Στο μεταξύ σήμερα θα εκδοθεί η απόφαση της δευτεροβάθμιας επιτροπής της ΕΠΟ, αναφορικά με την έφεση που κατέθεσε ο ΠΑΟΚ κατά της απόφασης του αθλητικού δικαστή.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 285,19 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 170,57, γαλλικό φράγκο προς 50,87, λίρα Αγγλίας προς 471,06, ελβετικό φράγκο προς 208,70, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,23, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 238,94, τη λίρα Κύπρου προς 576,15 και την ECU προς 334,55 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Θα συνεχιστεί η κακοκαιρία σε όλη τη χώρα, με χιόνια στα ορεινά και τα πεδινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, καταιγίδες στο Αιγαίο και βροχή ή χιονόνερο στις άλλες περιοχές, αλλά από το μεσημέρι ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση από τα δυτικά.Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι μέχρι πολύ ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο θυελλώδεις. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί -5 με 5, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 0 με 9 και στο Αιγαίο 6 με 13 βαθμούς.Νεφώσεις με χιονόνερο και χιόνι στα γύρω ορεινά, αλλά βελτίωση από το απόγευμα, μέτριους μέχρι ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 4 με 9 και -2 με 4 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 9 December 1998 - 8:00:17 UTC