Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-12-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 20/12/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Τον τερματισμό των βομβαρδισμών στο Ιράκ, ανακοίνωσαν τα μεσάνυχτα, Ηνωμένες Πολιτείες και Βρετανία.
- Τη παραπομπή Κλίντον στη Γερουσία, με το ερώτημα της καθαίρεσης για το σκάνδαλο Λιουίσνκι, αποφάσισε η αμερικανική Βουλή.
- Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων τους, αναμένεται να εισηγηθεί σήμερα το συντονιστικό όργανο μαθητών.
- Με ομιλίες υπουργών και βουλευτών, συνεχίζεται σήμερα στη Βουλή η συζήτηση, για τον προϋπολογισμό του 1999.
- Ορκίστηκε χθές βουλευτής της Ν.Δ, ο Θεόδωρος Δαμιανός.
- Ενα άτομο έχασε τη ζωή του, σε τροχαίο δυστύχημα στην Καβάλα.
- Συμπλοκή Κούρδων λαθρομεταναστών, σημειώθηκε χθές στην στην Αθήνα, με αποτέλεσμα ένα άτομο να χάσει τη ζωή του.
- Ποινές φυλάκισης 5 μηνών, επέβαλλε χθές το Πλημμελειοδικείο σε 5 νεαρούς, για τα επεισόδια στον αγώνα Αρη-Ολυμπιακού.
- Ανοιχτά θα είναι σήμερα τα καταστήματα λόγω του εορταστικού ωραρίου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Τον τερματισμό των βομβαρδισμών στο Ιράκ, ανακοίνωσαν τα μεσάνυχτα, Ηνωμένες Πολιτείες και Βρετανία.

Τον τερματισμό των βομβαρδισμών στο Ιράκ, ανακοίνωσαν τα μεσάνυχτα Ηνωμένες Πολιτείες και Βρετανία. Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπίλ Κλίντον, δήλωσε οτι το απότελεσμα της όλης επιχείρησης κρίθηκε επιτυχές, προσθέτοντας όμως, οτι οι αμερικανικές δυνάμεις, θα συνεχίσουν να επαγρυπνούν στην περιοχή του Περσικού Κόλπου. Παράλληλα τόνισε οτι οι κυρώσεις που είχαν επιβληθεί στο Ιράκ απο τον ΟΗΕ, θα εξακολουθούν να ισχύουν. Ο Βρετανός πρωθυπουργός Τονι Μπλέρ, δήλωσε απο την πλευρά του, οτι οι αεροπορικές επιδρομές ολοκληρώθηκαν, καθώς επλήγησαν οι κυριότεροι στόχοι στη Βαγδάτη. Στο μεταξύ πληροφορίες απο την ιρακινή πρωτεούσα αναφέρουν, οτι ο αριθμός των νεκρών απο τις αεροπορικές επιθέσεις ανήλθε στους 73, ενω τουλάχιστον 200 άτομα τραυματίστηκαν.

Τη παραπομπή Κλίντον στη Γερουσία, με το ερώτημα της καθαίρεσης για το σκάνδαλο Λιουίσνκι, αποφάσισε η αμερικανική Βουλή.

Την παραπομπή του Αμερικανού προέδρου Μπιλ Κλίντον στη Γερουσία, με το ερώτημα της καθαίρεσης για το σκάνδαλο Λιουίσνκι, αποφάσισε χθές η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων. Το σώμα ενέκρινε δύο απο τα τέσσερα άρθρα για την παραπομπή του Αμερικανού προέδρου, με τις κατηγορίες της ψευδορκίας και της παρεμπόδισης του έργου της Δικαιοσύνης, στην υπόθεση Λιουίνσκι. Ο Κλίντον σε διάγγελμά του προς τον αμερικανικό λαό, εξέφρασε την ελπίδα οτι η Γερουσία θα δώσει μία έντιμη λύση στο θέμα της παραπομπής του ενω πρόσθεσε οτι θα συνεχίσει να επιτελεί το έργο του εως τη λήξη της θητείας του.

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων τους, αναμένεται να εισηγηθεί σήμερα το συντονιστικό όργανο μαθητών.

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων τους, αναμένεται να εισηγηθούν σήμερα οι μαθητές, κατα την πανελλαδική συνάντηση των συντονιστικών επιτροπών τους. Το θέμα της αναταραχής στην Παιδεία απασχόλησε χθές και τη κοινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. Ο γραμματέας του Κινήματος, Κώστας Σκανδαλίδης, δήλωσε οτι εκείνο που προέχει είναι να γυρίσουν οι μαθητές στα σχολεία, προσθέτοντας οτι πρέπει να λήξει αυτή η ιστορία για το καλό του τόπου και της νέας γενιάς.

Με ομιλίες υπουργών και βουλευτών, συνεχίζεται σήμερα στη Βουλή η συζήτηση, για τον προϋπολογισμό του 1999.

Με ομιλίες υπουργών και βουλευτών συνεχίζεται σήμερα στη Βουλή η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 1999, η οποία θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, με ονομαστική ψηφοφορία. Ο υπουργός Εργασίας Μιλτιάδης Παπαϊωάννου μιλώντας χθές στη βουλή δήλωσε ότι έως το τέλος του 1999 θα έχουν δαπανηθεί 300 δισ. δρχ. στην πολιτική απασχόλησης, που θα εξασφαλίσουν 110.000 νέες θέσεις εργασίας.

Ορκίστηκε χθές βουλευτής της Ν.Δ, ο Θεόδωρος Δαμιανός.

Ορκίστηκε χθές βουλευτής της Ν.Δ, ο Θεόδωρος Δαμιανός, ο οποίος καταλαμβάνει τη θέση του Κωνσταντίνου Ευμοιρίδη, ο οποίος εξελέγη νομάρχης Δράμας. Ο κ. Δαμιανός είχε διατελέσει υφυπουργός Βιομηχανίας, επί πρωθυπουργίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Ενα άτομο έχασε τη ζωή του, σε τροχαίο δυστύχημα στην Καβάλα.

Τραγικό θάνατο βρήκε χθές στο 11ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Καβάλας- Ξάνθης, ένας 22χρονος, αλβανικής καταγωγής, όταν το μοτοποδήλατο στο οποίο επέβαινε, παρασύρθει απο φορτηγό και στη συνέχεια το θύμα χτυπήθηκε διαδοχικά απο 2 αυτοκίνητα. Ο οδηγός του φορτηγού, εγκατέλειψε τον 22χρονο και η τροχαία διαξάγει έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του. Οι οδηγοί των δύο άλλων αυτοκινήτων συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Συμπλοκή Κούρδων λαθρομεταναστών, σημειώθηκε χθές στην στην Αθήνα, με αποτέλεσμα ένα άτομο να χάσει τη ζωή του.

Συμπλοκή Κούρδων λαθρομεταναστών, σημειώθηκε χθές στην πλατεία Κομουνδούρου στην Αθήνα, με αποτέλεσμα ένας 32χρονος ομοεθνής τους, να χάσει τη ζωή του. Το θύμα, όπως διαπιστώθηκε απο τους γιατρούς, έφερε τραύμα στο στήθος απο μαχαίρι. Η αστυνομία διεξάγει έρευνα, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη.

Ποινές φυλάκισης 5 μηνών, επέβαλλε χθές το Πλημμελειοδικείο σε 5 νεαρούς, για τα επεισόδια στον αγώνα Αρη-Ολυμπιακού.

Ποινές φυλάκισης 5 μηνών και πρόστιμο 50.000 δρχ, επέβαλλε χθές το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, στους 5 από τους 9 νεαρούς, για τα προχθεσινά επεισόδια στο γήπεδο του Χαριλάου, στον αγώνα Αρη -Ολυμπιακού. Μεταξύ των νεαρών περιλαμβάνονταν και 6 ανήλικοι. Οι κατηγορούμενοι άσκησαν έφεση και αφέθησαν ελεύθεροι.

Ανοιχτά θα είναι σήμερα τα καταστήματα λόγω του εορταστικού ωραρίου.

Ανοιχτά θα είναι σήμερα τα καταστήματα λόγω του εορταστικού ωραρίου. Απο τις 10.00 το πρωί έως τις 6.00 το απόγευμα θα είναι ανοικτά τα εμπορικά. Τα πολυκαταστήματα θα λειτουργήσουν απο τις 9.00 το πρωί έως τις 8.00 το βράδυ και τα σούπερ μάρκετς απο τις 8.00 το πρωί έως τις 8.00 το βράδυ. Απο σήμερα επίσης και εως τις 7 Ιανουαρίου η κάθε διαδρομή με ταξί θα επιβαρύνεται με 150 δρχ λόγω του δώρου των εορτών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με τους αγώνες Προοδευτική-Εθνικός Αστέρας, Πανηλειακός-ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός- Απόλλων, Πανελευσινιακός-Καβάλα, και ΟΦΗ-Ιωνικός, συνεχίζεται σήμερα η 14η αγωνιστική στο ποδόσφαιρο. Το παιχνίδι του ΟΦΗ με τον Ιωνικό θα μετοδοθεί στις πέντε παρα τέταρτο το απόγευμα απο το συνδρομητικό κανάλι Σούπρ Σπόρ. Η 14η αγωνιστική ολοκληρώνεται αύριο, με τα παιχνίδια Ηρακλής- Ολυμπιακός, Εθνικός- ΑΕΚ, Βέροια-Αρης και Ξάνθη-Πανιώνιος.

Ολοκληρώνεται σήμερα η 13η αγωνιστική στην Α1 στο μπάσκετ, με τους αγώνες ΑΕΚ-ΠΑΟΚ στις 7 το απόγευμα και Ολυμπιακού-Παναθηναικού στις 9 το βράδυ. Τα παιχνίδια θα μεταδοθούν απευθείας απο το συνδρομητικό κανάλι "Σούπερ Σπόρ".

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 282,71 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 170,49, γαλλικό φράγκο προς 50,80, λίρα Αγγλίας προς 475,68, ελβετικό φράγκο προς 210,14, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,20, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 245,52, τη λίρα Κύπρου προς 574,69 και την ECU προς 334,77 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός, αλλά αργότερα στα δυτικά θα συννεφιάσει και θα βρέξει κυρίως στα βορειοδυτικά. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη, θα υπάρχουν νεφώσεις κατα τόπους αυξημένες, με πρόσκαιρη βροχή η καταιγίδα στα Δωδεκάννησα. Γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί μέτριοι έως ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια -4 με 12, στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά -1 με 15 και στο Αιγαίο 5 με 14 βαθμούς Κελσίου. Για αύριο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές στα δυτικά. Βαθμιαία οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατα τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα έως το τέλος της ημέρας, θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν απο νότιες διευθύνσεις πολύ ισχυροί και στα πελάγη θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

(Π.Τ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 20 December 1998 - 15:53:14 UTC