Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-05-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μπάσκετ-Τελικός Σουπρολίγκα-Ηττα Παναθηναϊκού.
  • [02] Θεσσαλονίκη-Πυρκαγιά-Θάνατος πυροσβέστη.
  • [03] Προβληματισμός στο ΠΑΣΟΚ από τη δημοσκόπηση.
  • [04] Ασφαλιστικό-Αναμένονται εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα.
  • [05] Ολοκληρώθηκε το Συνέδριο της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ.
  • [06] Ρωσία-Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη Χριστόδουλου.

  • [01] Μπάσκετ-Τελικός Σουπρολίγκα-Ηττα Παναθηναϊκού.

    13/05/2001 21:08:01

    Η μεροληπτική διαιτησία των Ντοριζόν και Σάντσα καταδίκασε τον Παναθηναϊκό στον τελικό της Σουπρολίγκα, που έγινε στο "Παλέ ντε Μπερσί" του Παρισιού και χάρισε το βαρύτιμο τρόπαιο στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, που πήρε τη νίκη με 81-67(ημ. 37-23). Ο Ομπράντοβιτς μάλιστα φανερά εκνευρισμένος λίγο έλειψε να ... ορμήξει στον Ντοριζόν κατά την αποχώρηση των ομάδων. Στην επανάληψη με ηγέτη τον Ντέγιαν Μποντιρόγκα και άξιο συμπαραστάτη του τον Μίκαελ Κοχ, ο Παναθηναϊκός έφερε (προς στιγμή) τα πάνω - κάτω στο παιχνίδι καταφέρνοντας ακόμα και να προηγηθεί (42-41)! Από εκεί και πέρα όμως η Μακάμπι, με το... σπρώξιμο και πάλι των διαιτητών, κατάφερε και πάλι να επιβάλει τον ρυθμό της και να φθάσει τελικά στη νίκη.

    [02] Θεσσαλονίκη-Πυρκαγιά-Θάνατος πυροσβέστη.

    13/05/2001 20:57:03

    Τραγικό θάνατο βρήκε ο 24χρονος πυροσβέστης, Ιωάννης Κράγιας, ο οποίος εγκλωβίστηκε από τις φλόγες, στις προσπάθειες κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς που είχε ξεσπάσει σε αποθήκη νημάτων στο Επτάλοφο Θεσσαλονίκης. Στην ίδια πυρκαγιά τραυματίστηκαν ελαφρά άλλοι τρείς πυροσβέστες. Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν οι γειτονικές πολυκατοικίες.

    [03] Προβληματισμός στο ΠΑΣΟΚ από τη δημοσκόπηση.

    13/05/2001 20:56:56

    Είμαστε σε δυσμενή θέση. Τίποτα δεν έχει κριθεί, χρειάζονται πρωτοβουλίες για αποκατάσταση των σχέσεών μας με την κοινωνία, τόνισε ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Το ΠΑΣΟΚ έλαβε τα μηνύματα της κοινωνίας σχολίασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και παραδέχθηκε ότι η στιγμή που διανύουμε δεν είναι η καλύτερη για το ΠΑΣΟΚ, καθώς υπήρξε μια δύσκολη περίσταση. Καμπανάκι που πρέπει να λαμβάνεται υπόψη, αλλά και φωτογραφική απάντηση της πραγματικότητας, χαρακτήρισε τη δημοσκόπηση η ελληνίδα επίτροπος Άννα Διαμαντοπούλου.

    [04] Ασφαλιστικό-Αναμένονται εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα.

    13/05/2001 20:56:50

    Εξελίξεις στο κοινωνικό μέτωπο και κυρίως σε ότι αφορά το ασφαλιστικό αναμένονται την εβδομάδα που έρχεται. Αύριο ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ παρουσιάζουν τις προτάσεις τους για το ασφαλιστικό, ενώ την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί η νέα Πανελλαδική 24ωρη απεργία. Αμέσως μετά την απεργία, ο υπουργός Εργασίας, αναμένεται να αποστείλει πρόσκληση για την έναρξη του διαλόγου, μετά τη θετική αντίδραση που είχε στα συνδικάτα η δέσμευση του πρωθυπουργού για κρατική στήριξη του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.

    [05] Ολοκληρώθηκε το Συνέδριο της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ.

    13/05/2001 20:56:44

    Ολοκληρώθηκε το στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το τριήμερο συνέδριο Νεολαίας, που διοργάνωση η νεολαία ΠΑΣΟΚ. Στην παρέμβασή του ο Κώστας Σκανδαλίδης τόνισε ότι η δράση μας πρέπει να εκπορεύεται από την κοινωνία και όχι από τις προσωπικές μας επιδιώξεις. Από την πλευρά του ο Θεόδωρος Πάγκαλος διαπίστωσε έλλειμμα δημοκρατίας, αλαζονεία των ισχυρών αλλά και κίνημα αμφισβήτησης .

    [06] Ρωσία-Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη Χριστόδουλου.

    13/05/2001 20:56:37

    Ο Αρχιεπίσκοπος ολοκλήρωσε την επίσκεψη στην Εκκλησία της Μόσχας και αύριο το βράδυ αναμένεται στην Αθήνα. Κάνοντας ένα πρόχειρο απολογισμό θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει το ταξίδι ιδιαίτερα επιτυχές. Και αυτό διότι ο κ.Χριστόδουλος και οι ιεράρχες κατάφεραν να συνάψουν συμφωνίες συνεργασίας με τους Ρώσους ιεράρχες σε πολλά επίπεδα και κυρίως της εκμετάλλευσης οικονομικών ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Δόθηκε η ευκαιρία να προβληθεί η εκκλησία της Ελλάδος ιδιαίτερα και ο ρόλος της μέσα στον κόσμο των ορθοδόξων. Απέτυχε όμως να "πείσει" τους Ρώσους ιεράρχες να άρουν τις επιφυλάξεις τους και να δεχθούν την επίσκεψη του Πάπα. Ο κ.Χριστόδουλος είχε επαφές και με τον πρόεδρο Πούτιν με τον οποίο συζήτησε και εθνικά ζητήματα, όπως το Κυπριακό και το Αιγαίο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 13 May 2001 - 20:30:15 UTC