Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-05-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε χιονοθύελλα στον Ολυμπο έπεσε 40χρονος με τα 4 παιδιά του
  • [02] Διαγωνισμός Γιουροβίζιον-Τρίτη θέση η Ελλάδα
  • [03] Πορεία ειρήνης στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη
  • [04] Εληξε η αποχή των δικηγόρων
  • [05] Νομοσχέδιο για αναβάθμιση ΤΕΙ-Αντιδράσεις
  • [06] Ασφαλιστικό-Μελέτη ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ
  • [07] Συνέδριο νεολαίας ΠΑΣΟΚ-Τσοχατζόπουλος
  • [08] Δημοσκόπηση-Προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ

  • [01] Σε χιονοθύελλα στον Ολυμπο έπεσε 40χρονος με τα 4 παιδιά του

    13/05/2001 12:40:06

  • Αίσιο τέλος είχε λίγο πρίν το μεσημέρι, η περιπέτεια του 40χρονου Παύλου Καραμήτρου, απο τη Θέρμη Θεσσαλονίκης, που είχε μεταβεί για ορειβασία στην περιοχή του Ολύμπου με 4 ανήλικα παιδιά του και έπεσε σε χιονοθύελλα. Ο 40χρονος ζήτησε βοήθεια μέσω του κινητού του τηλεφώνου. Αμέσως ξεκίνησε επιχείρηση διάσωσης και το πρωί εντοπίστηκαν απο επίγειες δυνάμεις.

    [02] Διαγωνισμός Γιουροβίζιον-Τρίτη θέση η Ελλάδα

    13/05/2001 09:22:24

  • Την τρίτη θέση, μετά τη Δανία, κατέλαβε τελικά η Ελλάδα στον 46ο διαγωνισμό τραγουδιού Γιουροβίζιον που διεξήχθη χθές στην Κοπεγχάχη. Την πρώτη θέση κατέκτησε η Εσθονία. Το διαγωνισμό υπολογίζεται ότι παρακολούθησαν διεθνώς περισσότεροι από 100 εκατομμύρια τηλεθεατές.

    [03] Πορεία ειρήνης στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη

    13/05/2001 09:22:18

  • Μαραθώνια πορεία ειρήνης διεξάγεται σήμερα στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη. Η πορεία ξεκίνησε στις 8.30 απο τον Τύμβο του Μαραθώνα και θα τερματίσει στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής θα υπάρχουν κυκλοφοριακές παρεμβάσεις.

    [04] Εληξε η αποχή των δικηγόρων

    13/05/2001 09:22:11

  • Στα δικαστήρια επιστρέφουν απο αύριο οι δικηγόροι όλης της χώρας. Χθες συνεδρίασε η ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων και αποφάσισε την αναστολή των κινητοποιήσεων του κλάδου, μετά την ικανοποίηση του βασικού αιτήματος των δικηγόρων για την υπογραφή των συμβολαίων. Οι δικηγόροι επίσης αποφάσισαν να μετάσχουν στην απεργία της ερχόμενης Πέμπτης.

    [05] Νομοσχέδιο για αναβάθμιση ΤΕΙ-Αντιδράσεις

    13/05/2001 09:22:04

  • Συνεχίζεται η αναταρραχή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με αφορμή το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση των ΤΕΙ. Αύριο, θα πραγματοποιηθεί η έκτακτη σύνοδος των Πρυτάνεων, προκειμένου να αποφασιστεί η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Μέχρι την Τρίτη έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους τα περισσότερα Πανεπιστήμια της χώρας, ενώ την παραίτησή του υπέβαλε το σύνολο των μελών του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου. Τέλος οι πρόεδροι των ΤΕΙ, οι οποίοι συνεδρίασαν χθες, θεωρούν ότι το νομοσχέδιο είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και εξέφρασαν τη λύπη τους για τη στάση των Πρυτάνεων.

    [06] Ασφαλιστικό-Μελέτη ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

    13/05/2001 09:21:58

    Αύριο αναμένεται να παρουσιαστεί η μελέτη του Ινστιτούτου εργασίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, με τις προτάσεις για τη στήριξη των ασφαλιστικών ταμείων. Παράλληλα τα συνδικάτα προετοιμάζονται για τη μαζική συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ερχόμενης Πέμπτης. Εκτιμάται ότι μετά την 24ωρη απεργία ο υπουργός Εργασίας θα αποστείλει την πρόσκληση προς τους κοινωνικούς φορείς για την έναρξη του διαλόγου γύρω απο την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

    [07] Συνέδριο νεολαίας ΠΑΣΟΚ-Τσοχατζόπουλος

    13/05/2001 09:21:51

  • Διάλογος, απόψεις πολιτών, θέσεις, πολιτική για ισότητα και αλληλεγγύη, είναι οι λέξεις κλειδιά που χρησιμοποίησε ο υπουργός Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος, κατά την ομιλία του στο συνέδριο της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ. Τόνισε ότι η ανεργία θέλει ανάπτυξη και δεν γιατρεύεται με γιατροσόφια. Ανέφερε ότι δεν αρκεί να λες ότι θέλω να μειώσω τα ελλείμματα, γιατί αυτή τόνισε, είναι διαχειριστική λογική.

    Στο μεταξύ ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου, σε συνέντευξή του στην ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, αποκαλύπτει ότι δέχεται πιέσεις για να κάνει παροχές. Σημειώνει ότι το ασφαλιστικό δεν θα προχωρήσει χωρίς συναίνεση και προσθέτει ότι υπάρχουν οι πόροι που θα το χρηματοδοτήσουν. Εξάλλου, ο υπουργός Παιδείας, Πέτρος Ευθυμίου, σε συνέντευξή του στο ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΒΗΜΑ, σημειώνει ότι ο κ. Σημίτης είναι το πρότυπο του πολιτικού που αρνείται την μετατροπή της πολιτικής σε πεδίο εντυπωσιασμού, ενώ αναφέρει ότι στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν τουλάχιστον 8 πρωθυπουργίσιμοι.

    [08] Δημοσκόπηση-Προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ

    13/05/2001 09:21:45

  • Σημαντικό προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου έχει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της "ΜΕΤΡΟΝ ΑΝΑΛΥΣΙΣ", που δημοσιεύεται στο "ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ". Η Νέα Δημοκρατία προηγείται κατά 9,1% έναντι του ΠΑΣΟΚ. Προτιμάται απο το 34,9% αντί του 25,8% του κυβερνώντος κόμματος. Ο κ. Σημίτης θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός απο το 26,6% έναντι του 26,2% του κ. Καραμανλή. Στην ερώτηση πιό κόμμα θα ερχόταν πρώτο αν είχαμε αύριο εκλογές, το 53% δηλώνει ότι θα τις κέρδιζε η Νέα Δημοκρατία και το 21,5% το ΠΑΣΟΚ.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 13 May 2001 - 11:30:17 UTC