Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-05-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΤΕΙ.
  • [02] Ασφαλιστικό.
  • [03] Λύκεια-Εξετάσεις.
  • [04] Μετοχές-Δικαιοσύνη.
  • [05] Ευρωπαϊκή Αμυντική Πολιτική.

  • [01] ΤΕΙ.

    15/05/2001 09:15:43

    Αμετακίνητος στη ψήφιση του νομοσχεδίου για την αναβάθμιση των ΤΕΙ εμφανίστηκε χθες στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Πέτρος Ευθυμίου, ο οποίος χαρακτήρισε "συγκρουσιακές" τις θέσεις των πρυτάνεων. Ο κ. Ευθυμίου επανέλαβε οτι η κυβέρνηση δεν θέλησε ποτέ να κάνει τα ΤΕΙ Πανεπιστήμια ή να τα ενσωματώσει σε αυτά. Οι πρυτάνεις υπέβαλαν τρεις προτάσεις σχετικά με την αναβάθμιση των ΤΕΙ, προκειμένου να μην προχωρήσουν σε μαζικές παραιτήσεις.

    [02] Ασφαλιστικό.

    15/05/2001 09:15:37

    Τις προτάσεις της ΓΣΕΕ για το ασφαλιστικό παρουσίασε χθες ο πρόεδρός της Χρήστος Πολυζωγόπουλος, τις οποίες θα καταθέσει στο τραπέζι του διαλόγου μετά τη μεθαυριανή πανελλαδική απεργία που έχει κηρύξει απο κοινού η Γενική Συνομοσπονδία με την ΑΔΕΔΥ. Οι βασικότερες είναι:

    επέκταση της τριμερούς χρηματοδότησης και για όσους ασφαλίστηκαν πριν το 1993, αύξηση της απασχόλησης, απόρριψη της ιδιωτικής ασφάλισης, νομιμοποίηση και ασφάλιση των μεταναστών, πάταξη της εισφοροδιαφυγής και καλύτερη αξιοποίηση της περιουσίας των Ταμείων.

    [03] Λύκεια-Εξετάσεις.

    15/05/2001 09:15:31

    Λήγουν αύριο τα μαθήματα στα Ενιαία Λύκεια και τα ΤΕΕ και αμέσως μετά αρχίζει ο μαραθώνιος των φετινών εξετάσεων πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Απο τις 18 Μαϊου μέχρι και το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου περίπου 190.000 μαθητές θα πάρουν μέρος σε πανελλαδικού τύπου εξετάσεις, διεκδικώντας την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ.

    [04] Μετοχές-Δικαιοσύνη.

    15/05/2001 09:15:24

    Στον εισαγγελέα βρίσκονται πλέον οι δικογραφίες των εταιριών ΕΡΓΑΣ και INTERSAT του Γ. Μπατατούδη, ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ του Κωνσταντίνου Στέγκου και ΑΤΤΙΚΑΤ του Παναγιώτη Πανούση και της χρηματιστηριακής εταιρίας του Παναγιώτη Κονταλέξη. Η ανακρίτρια ολοκλήρωσε το έργο της και αναμένεται η υποβολή εισαγγελικής πρότασης για την παραπομπή ή όχι των κατηγορουμένων. Σήμερα απολογείται ο επιχειρηματίας Βασίλης Ζούλοβιτς, για την υπόθεση των μετοχών της ΕΣΚΙΜΩ και στις 24 του μηνός ο πρόεδρος της εταιρίας ΧΑΛΥΒΔΟΦΥΛΛΑ Γιώργος Σωτηρίου.

    [05] Ευρωπαϊκή Αμυντική Πολιτική.

    15/05/2001 09:15:17

    Την ανάγκη άμεσης διαμόρφωσης του πλαισίου συνεργασίας μεταξύ ΕΕ και ΝΑΤΟ, ώστε να ενεργοποιηθεί η Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Αμυνας της ΕΕ, να υπάρξει πρόσβασή της στα μέσα του ΝΑΤΟ και να αξιοποιηθεί ο ευρωπαϊκός πυλώνας στη Συμμαχία, επισήμανε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος, στην παρέμβασή του στην άτυπη σύνοδο των υπουργών Αμυνας των χωρών μελών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 15 May 2001 - 11:30:18 UTC