Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-05-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ποδόσφαιρο-Πρόταση μαμούθ για Κωνσταντίνου στον Ηρακλή.
  • [02] Προβληματισμός για τα γενετικά τροποποιημένα προϊόντα.
  • [03] Τέρμα στα σενάρια για τον πολιτικό γάμο έθεσε η κυβέρνηση.
  • [04] Κρήτη-Β.Παπανδρέου για δημόσιους υπαλλήλους.
  • [05] Χυτήρης για βασιλική περιουσία.
  • [06] Θεσσαλονίκη-Επεισόδια στην πορεία φοιτητών για τα ΤΕΙ.
  • [07] Ικανοποίηση ΥΠΕΧΩΔΕ για την πορεία της ζεύξης Ρίου-Αντιρρίου.
  • [08] Επεισόδια σε υπό κατεδάφιση κέντρο διασκέδασης.
  • [09] "Γκριν Πις" -Προϊόντα- Γενετικά μεταλλαγμένοι οργανισμοί
  • [10] "Νέα Δειλινά" - Εργαζόμενοι - Επεισόδια
  • [11] Δίωξη του πατροκτόνου Σπ. Λέπουρα-Ανθρωποκτονία απο πρόθεση.
  • [12] Στο λιμάνι της Καλύμνου προσέκρουσε το "Ρόδος"
  • [13] Θεσσαλονίκη-Φωτιά σε αποθήκη
  • [14] Μάλτα-Πρωθυπουργός για διεύρυνση ΕΕ
  • [15] Κύπρος-Βουλευτικές εκλογές-Κρίση στο ψευδοκράτος Ντενκτάς
  • [16] Κροατία-Στεφανόπουλος για ονομασία ΠΓΔΜ
  • [17] ΗΠΑ - Συνέντευξη Παπανδρέου στο PBS.
  • [18] Πάτρα-Συμπλοκή μεταναστών
  • [19] Γιαννίτσης-Ασφαλιστικό-Συνδικάτα
  • [20] Εργο ζεύξης Ρίου-Αντιρρίου-Λαλιώτης

  • [01] Ποδόσφαιρο-Πρόταση μαμούθ για Κωνσταντίνου στον Ηρακλή.

    25/05/2001 21:11:54

    Πρωτοφανή πρόταση για τα "εσωτερικά" ελληνικά δεδομένα έκανε σύμφωνα με πληροφορίες ο Παναθηναϊκός στον Ηρακλή για την απόκτηση του Κύπριου διεθνή επιθετικού, Μιχάλη Κωνσταντίνου. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, οι "πράσινοι" πρότειναν στον "γηραιό" την καταβολή ποσού 2 δισ. δραχμών σε μετρητά, 1,5 δισ. σε "έμψυχο δυναμικό" κι ακόμη 1,5 δισ. δρχ. στον Κύπριο άσο, προκειμένου να τον εντάξουν στην δύναμή τους. Μεταξύ των ανταλλαγμάτων που είναι στην κρίση του Αγγελου Αναστασιάδη, περιλαμβάνονται οι Γιώργος Νασιόπουλος, Βαγγέλης Κουτσουρές και Στέφανος Κοτσώλης.

    [02] Προβληματισμός για τα γενετικά τροποποιημένα προϊόντα.

    25/05/2001 21:07:12

    Τα γενετικά τροποποιημένα προϊόντα μπορούν να κυκλοφορούν στην αγορά, εφόσον τηρούνται οι όροι για την ασφάλεια του καταναλωτή. Αυτό δήλωσε στη βουλή ο υπουργός Γεωργίας με αφορμή τις αποκαλύψεις της Γκρίνπις για μεταλλαγμένα προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά. Προϊόντα, όπως το καλαμπόκι και η σόγια είναι μεταλλαγμένα αλλά και εγκεκριμένα από την Ε.Ε άσχετα αν δεν καλλιεργούνται στην Ελλάδα, τόνισε ο κ. Ανωμερίτης και διευκρίνισε πως όταν ένα προϊόν περιέχει τέτοιες ουσίες, δεν σημαίνει ότι είναι δηλητηριασμένο, κακό ή άθλιο.

    [03] Τέρμα στα σενάρια για τον πολιτικό γάμο έθεσε η κυβέρνηση.

    25/05/2001 21:07:04

    Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση έθεσε τέρμα στα σενάρια γύρω από τον πολιτικό γάμο, ξεκαθαρίζοντας κατηγορηματικά τη θέση της. Ο υπουργός Δικαιοσύνης διαβεβαίωσε στη βουλή ότι δεν περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα της κυβέρνησης η τροποποίηση των διατάξεων του Αστικού Κώδικα για την τέλεση του γάμου. Πρόσθεσε επίσης, ότι το θέμα έχει λυθεί το 1982 με την εισαγωγή του διαζευκτικού συστήματος, που δίδει την ευχέρεια στους Έλληνες πολίτες να επιλέγουν μεταξύ του πολιτικού και του θρησκευτικού γάμου.

    [04] Κρήτη-Β.Παπανδρέου για δημόσιους υπαλλήλους.

    25/05/2001 21:05:57

    Την ανάγκη διασύνδεσης της εξέλιξης των δημοσίων υπαλλήλων με την παραγωγικότητα, τόνισε η υπουργός Εσωτερικών Βάσω Παπανδρέου, μιλώντας σε ημερίδα στην Κρήτη. Η κ. Παπανδρέου αφού προανήγγειλε σειρά ριζικών αλλαγών στη δημόσια διοίκηση με ιδιαίτερη έμφαση στην αναβάθμιση των υπαλλήλων, τόνισε ότι θα πρέπει να ανταμείψουμε τους καλούς και να τιμωρήσουμε τους επίορκους και όσους δεν ανταποκρίνονται στα καθήκοντά τους. Ακόμη αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα εισαγωγής στη Δημόσια Διοίκηση της αντίληψης του μάνατζμεντ.

    [05] Χυτήρης για βασιλική περιουσία.

    25/05/2001 21:05:51

    Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να καταβάλλει καμμία αποζημίωση στην τέως βασιλική οικογένεια, καθώς το ποσό αποζημίωσης της αποκαλούμενης βασιλικής περιουσίας είναι μηδενικό, δήλωσε ο υφυπουργός Τύπου Τηλέμαχος Χυτήρης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Ο κ. Χυτήρης επανέλαβε ότι οι θέσεις της κυβέρνησης στο θέμα αυτό είναι σαφείς και γνωστές και πρόσθεσε ότι το κράτος θα περιμένει την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

    [06] Θεσσαλονίκη-Επεισόδια στην πορεία φοιτητών για τα ΤΕΙ.

    25/05/2001 21:05:44

    Με επεισόδια συνοδεύτηκε η πορεία φοιτητών στη Θεσσαλονίκη που διαμαρτύρονται για την αναβάθμιση των ΤΕΙ. Ομάδα διαδηλωτών έσπασε την εξωτερική πόρτα του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης και έριξε αβγά και μπουκάλια με νερό στους αστυνομικούς που φρουρούσαν το κτίριο. Τα πνεύματα ηρέμησαν όταν κατέβηκε ο υπουργός και συζήτησε με τους διαδηλωτές. Στην Αθήνα φοιτητές έκλεισαν την κεντρική πύλη στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου και δεν επέτρεπαν σε φοιτητές, καθηγητές και προσωπικό να εισέλθουν στο χώρο.

    [07] Ικανοποίηση ΥΠΕΧΩΔΕ για την πορεία της ζεύξης Ρίου-Αντιρρίου.

    25/05/2001 21:05:37

    Ικανοποιημένος από την πορεία υλοποίησης του έργου της ζεύξης Ρίου-Αντιρρίου, δήλωσε ο Κώστας Λαλιώτης, που μετέβη στην περιοχή και είδε τον πρώτο από τους πυλώνες, στους οποίους θα στηριχθεί η γέφυρα. Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ δήλωσε ότι έχουν γίνει εργασίες σε ποσοστό 38-40% του συνολικού έργου και οι εργασίες αυτές είναι μπροστά κατά τρεις μήνες από το χρονοδιάγραμμα, ενώ υπάρχουν διασφαλισμένοι πόροι 230 δισ. δρχ. Εξέφρασε επίσης τη βεβαιότητα ότι το έργο θα είναι έτοιμο το 2004.

    [08] Επεισόδια σε υπό κατεδάφιση κέντρο διασκέδασης.

    25/05/2001 21:05:29

    Επεισόδια και συμπλοκές σημειώθηκαν στο κέντρο διασκέδασης "Νέα Δειλινά" στον Άγιο Κοσμά, στην Αττική, όταν ο ιδιοκτήτης και 40 εργαζόμενοι προσπάθησαν να εμποδίσουν την εισαγγελέα να κάνει καταγραφή του χώρου, καθώς το κέντρο θα πρέπει να κατεδαφιστεί γιατί στην περιοχή θα γίνουν Ολυμπιακά έργα. Οι εργαζόμενοι συγκρούστηκαν με τους αστυνομικούς με αποτέλεσμα και να τραυματιστούν δύο άτομα. Στο χώρο που βρίσκονται τα "Νέα Δειλινά" θα δημιουργηθεί το Ολυμπιακό Κέντρο Ιστιοπλοϊας και ήδη έχουν απομακρυνθεί από την περιοχή οι εγκαταστάσεις δυο αθλητικών ομοσπονδιών.

    [09] "Γκριν Πις" -Προϊόντα- Γενετικά μεταλλαγμένοι οργανισμοί

    25/05/2001 14:50:08

  • Πενήντα τρία προϊόντα που βρίσκονται στα ράφια των σούπερ μάρκετς περιγράφονται από την οικολογική οργάνωση "Γκριν Πις" ως ύποπτα να περιέχουν γενετικά μεταλλαγμένους οργανισμούς. Μεταξύ των προϊόντων αυτών είναι παιδικές τροφές, σνάκς, κονσέρβες και γαλακτοκομικά για τα οποία, η "Γκριν Πις" εκφράζει σοβαρές υποψίες ότι περιέχουν γενετικά τροποποιημένη σόγια, καλαμπόκι ή παράγωγά τους.

    [10] "Νέα Δειλινά" - Εργαζόμενοι - Επεισόδια

    25/05/2001 14:50:00

  • Επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι στο κέντρο διασκέδασης "Νέα Δειλινά" οταν ο ιδιοκτήτης και 40 εργαζόμενοι προσπάθησαν να εμποδίσουν τον εισαγγελέα να κάνει καταγραφή του χώρου, καθώς στην περιοχή θα δημιουργηθεί το Ολυμπιακό Κέντρο Ιστιοπλοΐας. Οι εργαζόμενοι που απειλούσαν να αυτοπυρποληθούν, εμπόδισαν την είσοδο του εισαγγελέα, που είχε φθάσει επιτόπου για την καταγραφή, με αποτέλεσμα να συγκρουστούν με αστυνομικούς και να τραυματιστούν ένας αστυνομικός, ένας πολίτης αλλα και να συλληφθούν δύο άτομα.

    [11] Δίωξη του πατροκτόνου Σπ. Λέπουρα-Ανθρωποκτονία απο πρόθεση.

    25/05/2001 14:49:54

  • Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία απο πρόθεση και παράνομη οπλοχρησία, άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του 37χρονου Σπύρου Λέκουρα, ο οποίος χθές τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι τον 65χρονο πατέρα του Αθανάσιο στο σπίτι τους στο Μαραθώνα Αττικής. Ο 37χρονος παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε τακτικό ανακριτή.

    [12] Στο λιμάνι της Καλύμνου προσέκρουσε το "Ρόδος"

    25/05/2001 14:49:47

  • Στην προβλήτα του λιμανιού της Καλύμνου, προσέκρουσε το πρωί το οχηματαγωγό-επιβατηγό πλοίο "Ρόδος", χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς απο τους επιβάτες. Σημειώνεται οτι το πλοίο, έμεινε χθές το απόγευμα για αρκετές ώρες ακυβέρνητο στα ανοιχτά της Αίγινας, λόγω μηχανικής βλάβης.

    [13] Θεσσαλονίκη-Φωτιά σε αποθήκη

    25/05/2001 14:49:40

  • Φωτιά από άγνωστη αιτία, εκδηλώθηκε το πρωί, σε παλαιά αποθήκη στα Λαδάδικα Θεσσαλονίκης, κοντά στο εμπορικό κέντρο της περιοχής. Μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες της πυροσβεστικής, η φωτιά σβήστηκε χωρίς να απειληθούν καταστήματα.

    [14] Μάλτα-Πρωθυπουργός για διεύρυνση ΕΕ

    25/05/2001 14:49:32

  • Ολοκληρώνει το απόγευμα την επίσημη επίσκεψή του στη Μάλτα ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος το πρωί έγινε δεκτός, απο τον πρόεδρο της χώρας. Ο κ.Σημίτης δήλωσε χθές, ότι η διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα αποφασιστεί οριστικά το πρώτο εξάμηνο του 2003, οπότε η χώρα μας θα διαθέτει την προεδρία. Τόνισε ότι η Μάλτα και η Κύπρος πρέπει να γίνουν μέλη της ένωσης, ενω αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, επισήμανε ότι αυτές δεν μπορούν να προχωρήσουν πολύ αν η κατάσταση στην Κύπρο παραμείνει αμετάβλητη.

    [15] Κύπρος-Βουλευτικές εκλογές-Κρίση στο ψευδοκράτος Ντενκτάς

    25/05/2001 14:49:26

  • Συνεχίζεται η κυβερνητική κρίση στο ψευδοκράτος, μετά την κατάρρευση του καθεστώτος του κυβερνητικού συνασπισμού του Ντενκτάς. Στο μεταξύ βουλευτικές εκλογές διεξάγονται μεθαύριο στην Κύπρο. Στις εκλογές που γίνονται με το σύστημα της απλής αναλογικής, κατέρχονται οκτώ κόμματα και έξι ανεξάρτητοι υποψήφιοι, οι οποίοι διεκδικούν τις 56 έδρες της κυπριακής βουλής. Σημειώνεται ότι οι δυνάμεις που θα αναδειχθούν από τις εκλογές αυτές, θα καθορίσουν την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας. Η θητεία του σημερινού προέδρου Γλαύκου Κληρίδη λήγει το Φεβρουάριο του 2003 και όπως δήλωσε ο ίδιος, δεν πρόκειται να επαναδιεκδικήσει την προεδρία.

    [16] Κροατία-Στεφανόπουλος για ονομασία ΠΓΔΜ

    25/05/2001 14:49:18

  • Απολύτως επιτυχή χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας την επίσκεψή του στην Κροατία και τις επαφές που είχε με την πολιτική ηγεσία της χώρας. Ο κ.Στεφανόπουλος ερωτηθείς για τη δήλωσή του στην κροατική τηλεόραση οτι δεν μπορεί να περάσει από την ελληνική Βουλή μια συμφωνία στην οποία η ονομασία της ΠΓΔΜ θα περιλαμβάνει τη λέξη "Μακεδονία", ο κ.Στεφανόπουλος διευκρίνισε ότι "έτσι υποθέτει" καθώς "η πλειοψηφία των βουλευτών δεν είναι διατεθειμένη να συμφωνήσει με το όνομα που διεκδικούν οι γείτονές μας".

    [17] ΗΠΑ - Συνέντευξη Παπανδρέου στο PBS.

    25/05/2001 14:49:11

  • Την επιθυμία της Ελλάδας να συμβάλει καθοριστικά στο χειρισμό της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί στα Βαλκάνια και να βοηθήσει στην οικονομική ανάπτυξη των χωρών της περιοχής, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών σε εκτενή συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο "Πι-Μπι-Ες". Ο κ.Παπανδρέου μίλησε για πολύ σοβαρή κρίση στην ΠΓΔΜ που οφείλεται σε ένα μικρό αριθμό ακραίων τρομοκρατικών ομάδων. Σε ό,τι αφορά την Ολυμπιάδα του 2004 αναφέρθηκε στην ελληνική πρωτοβουλία για την ολυμπιακή εκεχειρία σημειώνοντας ότι και ο Αμερικανός ομόλογός του Κόλιν Πάουελ έδειξε ενδιαφέρον για την ιδέα.

    [18] Πάτρα-Συμπλοκή μεταναστών

    25/05/2001 14:49:04

  • Συμπλοκή μεταξύ ομάδων μεταναστών Κούρδων και Αφγανών σημειώθηκε τα ξημερώματα στο λιμάνι της Πάτρας, με αποτέλεσμα 9 άτομα να τραυματιστούν, τρία εκ των οποίων νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου.

    [19] Γιαννίτσης-Ασφαλιστικό-Συνδικάτα

    25/05/2001 14:48:57

  • Διαδοχικές συναντήσεις θα έχει την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη ο υπουργός Εργασίας Τάσος Γιαννίτσης, με τις ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, σε μια προσπάθεια να αρχίσει ο κοινωνικός διάλογος για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος. Ο κ.Γιαννίτσης, τόνισε ότι πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση στο θέμα αυτό και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ρητά για την κρατική συμμετοχή, στη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος.

    [20] Εργο ζεύξης Ρίου-Αντιρρίου-Λαλιώτης

    25/05/2001 14:48:50

  • Το έργο ζεύξης Ρίου-Αντιρρίου, επιθεώρησε το πρωί ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κώστας Λαλιώτης. Ηδη ο ένας από τους τέσσερις πυλώνες που θα στηρίξουν τη γέφυρα έχει θεμελιωθεί στο βυθό του Πατραϊκού Κόλπου. Ο πυλώνας αυτός έχει διάμετρο 90 μέτρων ενώ η γέφυρα αναμένεται να παραδοθεί στην κυκλοφορία στα μέσα του 2004.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 25 May 2001 - 20:30:34 UTC