Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-05-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γενετικά μεταλλαγμένα τρόφιμα-Σύγχυση
  • [02] Κύπρος-Βουλευτικές εκλογές
  • [03] Πανελλαδικές Εξετάσεις τελειοφοίτων Ενιαίου Λυκείου
  • [04] Ισραήλ-Κατάρρευση κτιρίου-Ερευνες.
  • [05] Morgan Stanley-Αναβάθμιση ΧΑΑ
  • [06] Παραοικονομία-Μελέτη ΙΟΒΕ
  • [07] Προσπάθεια απόδρασης λαθρομεταναστών.

  • [01] Γενετικά μεταλλαγμένα τρόφιμα-Σύγχυση

    26/05/2001 12:34:37

  • Σύγχυση επικρατεί στο καταναλωτικό κοινό σχετικά με τη χρησιμοποίηση γενετικά μεταλλαγμένων οργανισμών. Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, σε ελέγχους που διενήργησε σε διάφορες κατηγορίες τροφίμων, εντόπισε στο 12% γενετικά μεταλλαγμένους οργανισμούς. Πρόκειται κυρίως για προϊόντα σόγιας και παραγώγων της. Σημειώνεται ότι και η "Γκριν Πις" έδωσε στη δημοσιότητα κατάλογο με 53 ύποπτα προϊόντα. Ο υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Χριστοδουλάκης, δήλωσε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος από τα ελληνικά προϊόντα και πρόσθεσε ότι οι μόνοι αρμόδιοι οργανισμοί να διενεργούν ελέγχους είναι οι δημόσιοι. Εξάλλου, ο υπουργός Γεωργίας Γιώργος Ανωμερίτης τόνισε ότι τα γενετικά τροποποιημένα προϊόντα μπορούν να κυκλοφορούν στην αγορά εφόσον τηρούνται οι όροι για την ασφάλεια του καταναλωτή. Τέλος ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων υποστηρίζει την επισήμανση στα προϊόντα και εφαρμόζει τη σχετική νομοθεσία.

    [02] Κύπρος-Βουλευτικές εκλογές

    26/05/2001 12:34:30

    Βουλευτικές εκλογές διεξάγονται αύριο στην Κύπρο. Στις εκλογές κατέρχονται οκτώ κόμματα και διεκδικούν τις 56 έδρες της κυπριακής βουλής. Δικαίωμα ψήφου έχουν περίπου 500.000 ψηφοφόροι, ενώ οι εκλογές γίνονται με το σύστημα της απλής αναλογικής. Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις προηγείται το ΑΚΕΛ με δύο ποσοστιαίες μονάδες και ακολουθεί το ΔΗΣΣΥ. Σημειώνεται ότι η βουλή που θα προκύψει θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο αναφορικά με την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

    [03] Πανελλαδικές Εξετάσεις τελειοφοίτων Ενιαίου Λυκείου

    26/05/2001 12:34:24

    Με στόχο να διεκδικήσουν μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ξεκινούν την Τρίτη 29 Μαΐου, οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους τελειόφοιτους μαθητές του ενιαίου λυκείου. Περίπου 63.000 τελειόφοιτοι συνυπολογιζόμενων και όσων δεν απέκτησαν απολυτήριο πέρισυ θα διεκδικήσουν μια θέση στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Την Τρίτη οι μαθητές θεωρητικής κατεύθυνσης θα εξεταστούν στα Αρχαία Ελληνικά ενώ της θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης στη Φυσική. Οι περσινοί απόφοιτοι θα διεκδικήσουν την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας χωρίς να εξεταστούν πανελλαδικώς στα νέα μαθήματα αλλά σε ποσοστό 10% επί των συνολικών θέσεων.

    [04] Ισραήλ-Κατάρρευση κτιρίου-Ερευνες.

    26/05/2001 12:34:18

  • Συνεχίζονται οι προσπάθειες των συνεργείων διάσωσης στο Ισραήλ, για τον εντοπισμό τουλάχιστον 10 ατόμων, που εξακολουθούν να αγνοούνται στα ερείπια ενός τριόροφου κτιρίου, όταν το πάτωμα του τελευταίου ορόφου, κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος, στη διάρκεια γαμήλιας τελετής. Απο τα συντρίμμια, έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής τουλάχιστον 26 νεκροί, ενω περισσότεροι απο 300 είναι οι τραυματίες, αρκετοί εκ των οποίων σοβαρά. Τα συνεργεία διάσωσης υποχρεώθηκαν σήμερα να μειώσουν τους ρυθμούς εργασίας, καθώς εκφράζονται φόβοι για ενδεχόμενη κατάρρευση και του υπολοίπου κτιρίου. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Αριέλ Σαρόν έκανε λόγο για "εθνική καταστροφή" ενω τόνισε ότι η κυβέρνηση θα διατάξει ανακρίσεις, για να διαλευκανθούν τα αίτια της τραγωδίας. Η αστυνομία έχει συλλάβει και ανακρίνει 8 άτομα, μεταξύ των οποίων 4 ιδιοκτήτες του κτιρίου και 2 εργολάβους.

    [05] Morgan Stanley-Αναβάθμιση ΧΑΑ

    26/05/2001 12:33:58

  • Την ερχόμενη Πέμπτη αναμένεται να ανακοινωθεί από τη Morgan Stanley η αναβάθμιση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, σύμφωνα με την εφημερίδα "Ημερησία". Την περασμένη εβδομάδα ο γενικός δείκτης κατέγραψε κέρδη της τάξης του 1,77% με υψηλό σχετικά όγκο συναλλαγών. Αυξημένη ζήτηση παρουσίασαν οι μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης.

    [06] Παραοικονομία-Μελέτη ΙΟΒΕ

    26/05/2001 12:33:52

  • Ξεπερνά το 35% του ετήσιου ακαθάριστου εθνικού εισοδήματος η παραοικονομία στη χώρα μας, σύμφωνα με μελέτη του ΙΟΒΕ, που δημοσιεύουν σήμερα τα ΝΕΑ. Η μελέτη αυτή, πρόκειται να δοθεί στη δημοσιότητα στις αρχές Ιουνίου και σύμφωνα με το δημοσίευμα εισοδήματα πάνω από 15 τρισεκατομμύρια δραχμές κάθε χρόνο διακινούνται στους τομείς της μαύρης οικονομίας, τροφοδοτώντας τη φοροδιαφυγή αλλά και το οικονομικό έγκλημα.

    [07] Προσπάθεια απόδρασης λαθρομεταναστών.

    26/05/2001 12:06:50

    Αναστάτωση και πανικός προκλήθηκε χθες το απόγευμα έξω από τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων από την προσπάθεια 5 αλλοδαπών λαθρομεταναστών να αποδράσουν. Οι λαθρομετανάστες κατέφυγαν στο παρακείμενο λύκειο Κυψέλης, ενώ άνδρες του Λιμεναρχείου Ραφήνας που τους είχαν μεταφέρει για να δικαστούν άρχισαν να τους καταδιώκουν μέσα στο σχολείο, πυροβολώντας στον αέρα για εκφοβισμό με άσφαιρα πυρά. Σημειώνεται ότι την ώρα της καταδίωξης μέσα στις τάξεις υπήρχαν μαθητές που έδιναν εξετάσεις. Τελικά οι πέντε δραπέτες συνελήφθησαν και κρατούνται.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 26 May 2001 - 11:30:17 UTC