Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-05-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ασφαλιστικό.
  • [02] ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ.
  • [03] Κυπριακό-Ελληνοτουρκικά.
  • [04] Επιδότηση ενοικίου.
  • [05] Εναλλακτική θητεία.
  • [06] Απόφαση ΕΓ ΠΑΣΟΚ για το ασφαλιστικό.
  • [07] Αύριο η συνάντηση Γιαννίτση-ΓΣΕΕ.
  • [08] Βουλή-"Τρομονόμος"-Σταθόπουλος.
  • [09] Προσιτά τα θέματα των εξετάσεων.
  • [10] Οικογενειακή τραγωδία στα Οινόφυτα.
  • [11] Ευρώ-Ενημέρωση πρωθυπουργού από τον Γκαργκάνα.
  • [12] Συνεργασία Σημίτη-Βενιζέλου.
  • [13] Πανελλαδικές εξετάσεις
  • [14] Πτώση-Στρατιωτικού ελικοπτέρου-Νεκρός ο πιλότος
  • [15] Ασφαλιστικό-Αύριο η συνάντηση Γιαννίτση-ΓΣΕΕ
  • [16] Σεισμός 5,1 Ρίχτερ στη Ρόδο
  • [17] Αναβάθμιση Χρηματιστηρίου-Σύσκεψη στο ΥΠΕΘΟ
  • [18] Eureko BV-Εξαγοράζει το 54,38% της Interamerican Ζωής.
  • [19] "Δειλινά" - Συγκέντρωση εργαζομένων
  • [20] Πτώση-Στρατιωτικό ελικόπτερο .
  • [21] Ασφαλιστικό-Συναντήσεις Γιαννίτση .
  • [22] Σύνδεση Ελλάδας-Συρίας .

  • [01] Ασφαλιστικό.

    30/05/2001 08:24:01

    Με το προεδρείο της ΓΣΕΕ συναντάται σήμερα ο υπουργός Εργασίας Τάσος Γιαννίτσης. Αύριο θα συναντηθεί με την ΑΔΕΔΥ. Χθες δημοσιοποιήθηκε η πρόταση του ΕΓ του ΠΑΣΟΚ για το ασφαλιστικό, που μεταξύ άλλων προβλέπει εγγύηση για τα κατώτατα όρια των συντάξεων όλων των εργαζομένων, διασφάλιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα του συστήματος, καθώς και της τριμερούς χρηματοδότησής του. Ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, κατηγόρησε την κυβέρνηση οτι αναζητά διέξοδο με βήμα προς βήμα αντιγραφή των προτάσεων της ΝΔ.

    [02] ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ.

    30/05/2001 08:23:55

    Μια απο τις μεγαλύτερες συμφωνίες εξαγοράς ελληνικής εταιρίας υπεγράφη χθες ανάμεσα στην ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ ΖΩΗΣ και στον ολλανδικό ασφαλιστικό όμιλο, Eureko BV. Το συνολικό τίμημα σε μετρητά ανέρχεται σε 333 δισ. δραχμές. Το μάνατζμεντ της εταιρίας θα είναι ελληνικό, δεν θα αλλάξει το όνομα, ενώ ο κ. Κοντομηνάς παραμένει πρόεδρος του ΔΣ της ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ.

    [03] Κυπριακό-Ελληνοτουρκικά.

    30/05/2001 08:23:49

    Με αυστηρή γλώσσα απάντησε η Αθήνα στις νέες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού Μπουλέντ Ετζεβίτ, για το Κυπριακό. Η Τουρκία, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, αδυνατεί να παρακολουθήσει τις σημαντικές εξελίξεις στην περιοχή και την ενταξιακή πορεία της Κύπρου. Ο Ετζεβίτ επικαλέσθηκε ως λύση για το Κυπριακό το "βελούδινο διαζύγιο" στη Τσεχοσλοβακία. Επίσης κατηγόρησε την Ελλάδα ότι οδηγεί την ΕΕ σε αδιέξοδο στο Κυπριακό, αφού απειλεί να εμποδίσει τη διεύρυνση.

    [04] Επιδότηση ενοικίου.

    30/05/2001 08:23:42

    Ορίστηκαν οι προϋποθέσεις για την καταβολή επιδόματος ενοικίου στους δικαιούχους του ΟΕΚ. Δικαιούχοι μεταξύ άλλων είναι οι συνταξιούχοι οργανισμών κύριας ασφάλισης μισθωτών με αναπηρία 67% και άνω, οι συνταξιούχοι λόγω γήρατος, μεμονωμένα άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω ή ζευγάρια όταν ο ένας από τους δύο συζύγους έχει συμπληρώσει το 60ο έτος. Το καθαρό εισόδημα στις παραπάνω περιπτώσεις πρέπει να είναι έως 2.800.000 δρχ.

    [05] Εναλλακτική θητεία.

    30/05/2001 08:23:36

    Τροπολογία που ρυθμίζει τη διάρκεια της εναλλακτικής θητείας, κατατέθηκε χθες στη Βουλή το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, προκειμένου, όπως αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση, να επιτευχθεί η δικαιότερη και ορθολογικότερη αναλογική προσαύξηση της άοπλης θητείας και της πολιτικής υπηρεσίας, για εκείνους τους αντιρρησίες συνείδησης που, εάν υπηρετούσαν κανονικά, θα εντάσσονταν στις κατηγορίες οπλιτών μειωμένης θητείας.

    [06] Απόφαση ΕΓ ΠΑΣΟΚ για το ασφαλιστικό.

    29/05/2001 21:09:30

    Εγγύηση για τα κατώτατα όρια των συντάξεων όλων των εργαζομένων, διασφάλιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα του συστήματος, καθώς και της τριμερούς χρηματοδότησής του, είναι τα κυριότερα σημεία του κειμένου της απόφασης του ΕΓ του ΠΑΣΟΚ για το ασφαλιστικό. Στο κείμενο αναφέρεται επίσης οτι στηρίζονται και ενισχύονται σταδιακά οι κατώτερες και κατώτατες συντάξεις και ταυτόχρονα, ενώ διασφαλίζεται και ενισχύεται ο αναδιανεμητικός και κοινωνικός χαρακτήρας του συστήματος.

    [07] Αύριο η συνάντηση Γιαννίτση-ΓΣΕΕ.

    29/05/2001 21:09:23

    Οι πόροι που θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδοτηση του ασφαλιστικού συστήματος, θα προκύψουν από την πάταξη της παραοικονομίας και της μαύρης εργασίας, από την κοινωνική ασφάλιση των μεταναστών και τη μείωση της ανεργίας. Επίσης, οι όποιες αλλαγές γίνουν στο ασφαλιστικό, δεν θα αφορούν τους σημερινούς συνταξιούχους, τους δικαιούχους κατώτατων συντάξεων και τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ. Συνάντηση με το προεδρείο της ΓΣΕΕ θα έχει αύριο ο υπουργός Εργασίας, ενώ την Πέμπτη θα συνεδριάσει η ολομέλεια της ΓΣΕΕ. Ανάλογη συνάντηση με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ, θα έχει την ίδια μέρα ο κ.Γιαννίτσης. Κριτική στα μέτρα της κυβέρνησης, άσκησαν η ΝΔ και ο Συνασπισμός.

    [08] Βουλή-"Τρομονόμος"-Σταθόπουλος.

    29/05/2001 21:09:16

    Εντονες ενστάσεις διατύπωσαν οι περισσότεροι από τους ομιλητές του ΠΑΣΟΚ στη σημερινή πρώτη συζήτηση του λεγομένου "τρομονόμου" στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Και με δεδομένη την αρνητική στάση των κομμάτων της αριστεράς, η μόνη που έμεινε να υπερασπιστεί το σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης ήταν, πέραν φυσικά του υπουργού της Δικαιοσύνης Μιχάλη Σταθόπουλου, η ΝΔ, με τις όποιες διαφωνίες της να εστιάζονται στην απαίτηση για αυστηρότερες διατάξεις. Ωστόσο, ηλεκτρίσθηκε η ατμόσφαιρα με την αναφορά του βουλευτή του ΣΥΝ κ.Κουβέλη, ότι ιδιωτική εταιρία σεκιούριτι προβαίνει σε σωματικές έρευνες στο νέο αεροδρόμιο. Μάλιστα, ο κ.Σταθόπουλος είπε ότι και στον ίδιο γίνεται έλεγχος και τόνισε ότι "όχι μόνο τον δέχθηκα, αλλά χάρηκα".

    [09] Προσιτά τα θέματα των εξετάσεων.

    29/05/2001 21:09:09

    Προσιτά και αναμενόμενα με κλιμακούμενες δυσκολίες, χαρακτήρισαν οι υποψήφιοι στα λύκεια τα θέματα στα οποία διαγωνίσθηκαν σήμερα, πρώτη ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμεια εκπαίδευση. Οι υποψήφιοι διαγωνίσθηκαν στα Αρχαία Ελληνικά και στη Φυσική. Την ερχόμενη Πέμπτη οι τελειόφοιτοι γενικής κατεύθυνσης θα εξετασθούν στην Ιστορία, οι μαθητές της Β' Λυκείου θεωρητικής κατεύθυνσης θα εξετασθούν στα Αρχαία και στα μαθηματικά, οι μαθητές που έχουν επιλέξει τη θετική και τεχνολογική εκπαίδευση.

    [10] Οικογενειακή τραγωδία στα Οινόφυτα.

    29/05/2001 21:09:02

    Οικογενειακή τραγωδία σημειώθηκε τα ξημερώματα στα Οινόφυτα Βοιωτίας. Ο 50χρονος Κώστας Καραγιώργος σκότωσε με μαχαίρι την συνομήλικη σύζυγό του Θεοδώρα και στην συνέχεια, αυτοκτόνησε. Το επεισόδιο συνέβη τα ξημερώματα, όταν η σύζυγός του ετοιμάστηκε να πάει στον ΟΤΕ Χαλκίδας, όπου εργαζόταν ως καθαρίστρια. Ο σύζυγός της διαπληκτίστηκε μαζί της και στη συνέχεια πήγε στην τουαλέτα όπου βρισκοταν η γυναίκα του, και της επέφερε με μαχαίρι αλλεπάλληλα χτυπήματα στο στήθος και στην κοιλιά. Αμέσως μετά τηλεφώνησε στον εργοδηγό του εργοστασίου όπου δούλευε ως νυκτοφύλακας, και του είπε ότι σκότωσε τη γυναίκα του και ότι θα αυτοκτονούσε. Το άτυχο ζευγάρι είχε δύο παιδιά, ένα 27χρονο γιό που είχε πεθάνει από καρκίνο και μια κόρη, που είναι παντρεμένη στη Βοιωτία.

    [11] Ευρώ-Ενημέρωση πρωθυπουργού από τον Γκαργκάνα.

    29/05/2001 21:08:54

    Για την πορεία εισαγωγής του ευρώ στη χώρα μας, ενημέρωσε σήμερα το πρωϊ τον πρωθυπουργό, ο υποδιοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος. Μετά την συνάντηση, ο κ. Γκαργκάνας δήλωσε οτι έχουν εξασφαλιστεί όλες οι απαιτούμενες ποσότητες ευρώ και με εγχώρια παραγωγή, από το εγχώριο εκδοτικό ίδρυμα, αλλά και με παραγγελίες από το εξωτερικό.

    Η Τράπεζα της Ελλάδος, πρόσθεσε, είχε μεριμνήσει για την παραγγελία τραπεζογραμματίων και κερμάτων με ευρώ, για την εξοικείωση του κοινού τα οποία θα μοιραστούν από τις 17 Δεκεμβρίου. Αναφερόμενος στην πρόσφατη αναζωπύρωση του πληθωρισμού, ο κ. Γκαργκάνας επισήμανε οτι η εξέλιξη αυτή είναι προβλεπόμενη.

    [12] Συνεργασία Σημίτη-Βενιζέλου.

    29/05/2001 21:08:46

    Συνεργασία μίας ώρας είχε σήμερα ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, με τον υπουργό Πολιτισμού Ευάγγελο Βενιζέλο, στο Μέγαρο Μαξίμου, για όλο το φάσμα των θεμάτων που χειρίζεται το υπουργείο Πολιτισμού, καθώς και την Ολυμπιακή προετοιμασία και ζητήματα αθλητισμού. Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρείχε πλήρη κάλυψη στην πρόεδρο του Αθήνα 2004, Γιάννα Αγγελοπούλου, σχετικά με τις δηλώσεις του κ.Γιώργου Λιάνη, για Πάπισες Ιωάννες. Η κα Αγγελοπούλου, τόνισε ο κ.Ρέππας, έχει προσφέρει και θα συνεχίσει να προσφέρει μεγάλες υπηρεσίες, στην άψογη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

    Για τον κ.Λιάνη υποστήριξε οτι ο καθένας είναι υπεύθυνος για όσα λέει.

    [13] Πανελλαδικές εξετάσεις

    29/05/2001 14:07:36

  • Χωρίς προβλήματα, άρχισαν το πρωί οι πανελλαδικές εξετάσεις τελειόφοιτων μαθητών Λυκείου, για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Στις εξετάσεις συμμετέχουν περίπου 63.000 μαθητές της τρίτης λυκείου, καθώς και περσινοί απόφοιτοι οι οποίοι επέλεξαν να συμμετάσχουν στις εξετάσεις για δεύτερη χρονιά. Σύμφωνα με τους υποψηφίους τα θέματα των αρχαίων ελληνικών για τη θεωρητική κατεύθυνση και της φυσικής για τη θετική και τεχνολογική ήταν σε γενικές γραμμές "βατά". Οπως δήλωσε ο γγ του υπουργείου Παιδείας, τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα εκδοθούν στα μέσα Ιουλίου και οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ περί τα τέλη Αυγούστου.

    [14] Πτώση-Στρατιωτικού ελικοπτέρου-Νεκρός ο πιλότος

    29/05/2001 14:07:29

  • Νεκρός ανασύρθηκε ο υπολοχαγός Σωτήρης Τσερκεζόπουλος, χειριστής του μοιραίου στρατιωτικού ελικοπτέρου, που κατέπεσε χθες βράδυ σε θαλάσσια περιοχή της Σκύρου. Νωρίτερα περισυνελέγησαν σώα τα άλλα δύο μέλη του πληρώματος. Πρόκειται για τον ανθυπασπιστή Κωνσταντίνο Ρέντζο και τον αρχιλοχία Ιωάννη Βασιλειάδη. Σύμφωνα με το ΓΕΣ, το ελικόπτερο τύπου "Χιούι" πραγματοποίησε αναγκαστική προσθαλάσσωση λόγω μηχανικής βλάβης. Τα αίτια του δυστυχήματος ερευνώνται από επιτροπή εμπειρογνωμόνων της αεροπορίας στρατού.

    [15] Ασφαλιστικό-Αύριο η συνάντηση Γιαννίτση-ΓΣΕΕ

    29/05/2001 14:07:23

  • Τα επόμενα βήματα του διαλόγου για το ασφαλιστικό, θα συζητηθούν κατα την αυριανή συνάντηση του υπουργού Εργασίας Τάσου Γιαννίτση, με το προεδρείο της ΓΣΕΕ. Την Πέμπτη, ο κ.Γιαννίτσης θα έχει συνάντηση και με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ, ενω την ίδια ημέρα, θα συνεδριάσει η ολομέλεια της Συνομοσπονδίας, προκειμένου να καθορίσει την περαιτέρω στάση της.

    [16] Σεισμός 5,1 Ρίχτερ στη Ρόδο

    29/05/2001 14:07:17

  • Δεν αναφέρθηκαν ζημιές από την ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί στον υποθαλάσσιο χώρο νότια της Ρόδου. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 440 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Αθήνας.

    [17] Αναβάθμιση Χρηματιστηρίου-Σύσκεψη στο ΥΠΕΘΟ

    29/05/2001 14:07:10

  • Σύσκεψη ενόψει της αναβάθμισης του Χρηματιστηρίου από μεθαύριο Πέμπτη, στις ώριμες αγορές, πραγματοποιήθηκε το πρωί στο υπουργείο Οικονομικών υπο το Γιάννο Παπαντωνίου και με τη συμμετοχή αρμόδιων παραγόντων της Σοφοκλέους. Ο κ.Παπαντωνίου δήλωσε ότι η μετάταξη του Χρηματιστηρίου στις ώριμες αγορές, σημαίνει και αυστηρότερη αξιολόγηση των ελληνικών επιχειρήσεων. Πρόσθεσε ότι αναθεωρείται και το εποπτικό σύστημα, το οποίο θα καλύπτει το χρηματιστήριο, τις τράπεζες και τις ασφαλιστικές εταιρίες.

    [18] Eureko BV-Εξαγοράζει το 54,38% της Interamerican Ζωής.

    29/05/2001 14:07:04

  • Στον ευρωπαϊκό ασφαλιστικό όμιλο Eureko BV περνάει το 54,38% των μετοχών της Interamerican Ζωής, μετά τη χθεσινή υπογραφή συμφωνίας μεταξύ του προέδρου Δημήτρη Κοντομηνά και εκπροσώπων του ομίλου. Το συνολικό τίμημα σε μετρητά ανέρχεται σε 333 δισ. δραχμές. Στο μεταξύ ο πρόεδρος του ΔΣ του ΧΑΑ, για τη πληρέστερη ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, αποφάσισε την αναστολή για μία ημέρα της διαπραγμάτευσης των μετοχών της εισηγμένης εταιρίας «Interamerican Ελληνική Ασφαλιστική Εταιρία Ζωής, λόγω της συμφωνίας εξαγοράς πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της, από την εταιρία Eureko BV.

    [19] "Δειλινά" - Συγκέντρωση εργαζομένων

    29/05/2001 14:06:58

  • Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω απο το κτίριο του ΥΠΕΧΩΔΕ, στη Χαριλάου Τρικούπη, έκαναν νωρίς το μεσημέρι, περίπου 100 εργαζόμενοι απο το κέντρο Νέα Δειλινά. Αίτημά τους να δοθεί παράταση λειτουργίας του κέντρου για 40 ημέρες, προκειμένου να μην χάσουν την εργασία τους. Το κέντρο Νέα Δειλινά, στο οποίο την περασμένη Παρασκευή είχαν σημειωθεί επεισόδια, είναι απο αυτά που κλείνουν, αφού στο χώρο στον οποίο βρίσκονται θα κατασκευαστούν έργα για την Ολυμπιάδα.

    [20] Πτώση-Στρατιωτικό ελικόπτερο .

    29/05/2001 08:45:47

    Στρατιωτικό ελικόπτερο κατέπεσε χθες βράδυ ανοιχτά της Σκύρου, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο κυβερνήτης του, υπολοχαγός Σωτήρης Τσερκεζόπουλος. Αντίθετα περισυνελέγησαν σώα τα άλλα δύο μέλη του πληρώματος, ο ανθυπασπιστής Κωνσταντίνος Ρέντζος και αρχιλοχίας Ιωάννης Βασιλειάδης.

    [21] Ασφαλιστικό-Συναντήσεις Γιαννίτση .

    29/05/2001 08:45:41

    Ο υπουργός Εργασίας Τάσος Γιαννίτσης θα έχει διαδοχικές συναντήσεις αύριο και μεθαύριο με τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, οι οποίες και θα του παρουσίασουν τις θέσεις των εργαζομένων για το ασφαλιστικό. Οι δυο συνδικαλιστικοί φορείς αναμένεται να καθορίσουν και τη στάση τους σχετικά με τους όρους έναρξης του διαλόγου.

    [22] Σύνδεση Ελλάδας-Συρίας .

    29/05/2001 08:45:34

    Η θαλάσσια "οδός" μεταξύ Ελλάδας και Συρίας θα επαναλειτουργήσει και πάλι μετά απο πολλά χρόνια. Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Χρήστος Παπουτσής, υπέγραψε χθες στη Δαμασκό σχετική συμφωνία με την κυβέρνηση της Συρίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 30 May 2001 - 11:30:37 UTC