Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-07-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αναμένονται νέες συλλήψεις για 17Ν.
  • [02] Δεν αποδέχεται τις κατηγορίες για 17Ν ο Γιωτόπουλος
  • [03] Αντίδραση Τσοβόλα για έλεγχο στο αεροδρόμιο.
  • [04] Πυρκαγιά σε διαμέρισμα στο Περιστέρι Αττικής.
  • [05] ''Δεν ξεχνώ''
  • [06] Τρείς νέες ποινικές διώξεις για 17Ν
  • [07] Κηδεύεται ο βουλευτής Ευ.Βλασσόπουλος
  • [08] Μεγάλη φωτιά στα Κύθηρα

  • [01] Αναμένονται νέες συλλήψεις για 17Ν.

    20/07/2002 13:48:53

    Προσήχθη σήμερα τις πρωϊνές ώρες, για δεύτερη φορά, στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία, η Γαλλιδα σύζυγος του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου, που φέρεται ως αρχηγός της "17 Νοέμβρη".

    Η γυναίκα εξεταζόταν μέχρι αργά το μεσημέρι, αλλά δεν έγινε γνωστό αν κλήθηκε μόνο για κάποιες διευκρινίσεις ή αν κρατηθεί.

    Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι τη Δευτέρα αναμένεται ότι θα συλληφθούν τουλάχιστον άλλα τέσσερα άτομα, για τα οποία προκύπτουν στοιχεία συμμετοχής στις δραστηριότητες της 17 Νοέμβρη.

    Χθές ο Εισαγγελέας, άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, για συμμετοχή τους στις εγκληματικές ενέργειες της 17 Νοέμβρη στους Αλέξανδρο Γιωτόπουλο-Βασίλη Τζωρτζάτο και Θεολόγο Ψαραδέλη, οι οποίοι ζήτησαν και έλαβαν τριήμερη προθεσμία και θα απολογηθούν την προσεχή Τετάρτη το πρωί.

    Αύριο απολογούνται τα αδέλφια Χριστόδουλος και Βασίλης Ξηρός και ο Διονύσης Γεωργιάδης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πέτρος Βέροιος, εισηγείται στην Ολομέλεια Εφετών τη σύγκλησή της σε σώμα, προκειμένου να εξεταστεί αν η υπόθεση της 17Ν πρέπει να ανατεθεί σε ειδικό εφέτη ανακριτή, λόγω της σοβαρότητας του αντικειμένου

    [02] Δεν αποδέχεται τις κατηγορίες για 17Ν ο Γιωτόπουλος

    20/07/2002 13:30:13

    Δεν αποδέχεται τις κατηγορίες που του αποδίδονται για ηγετικό ρόλο στη ''17Ν'' ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος και σε σχετική ερώτηση του Εισαγγελέα, στον οποίο οδηγήθηκε χθες, απάντησε πως θα βρει μόνος του δικηγόρο, αλλά αρνήθηκε να καλέσει ενώπιον του δικαστικού λειτουργού συνήγορο υπεράσπισης σε αυτή τη φάση.

    Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, απο τα στοιχεία της προανάκρισης, προκύπτει ότι ο Γιωτόπουλος ήταν ηγετικό και καθοδηγητικό στέλεχος της οργάνωσης-φάντασμα. Τον κ. Γιωτόπουλο αναγνώρισαν μέλη της ''17 Νοέμβρη'' και μάλιστα τον αποκάλεσαν με την κωδική ονομασία ''Λάμπρος''.

    Τη συμμετοχή του στις εγκληματικές ενέργειες της ''17Ν'' ομολόγησε στους άνδρες της αντιτρομοκρατικής, ο 47χρονος ηλεκτρολόγος Βασίλης Τζωρτζάτος.

    Τέλος, ο 59χρονος Θεολόγος Ψαραδέλης, ομολόγησε τη συμμετοχή του στη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας, επί της οδού Δροσοπούλου στα Πατήσια, το 1986, ενώ υπάρχουν στοιχεία για συμμετοχή του στα ΕΛΤΑ στο Αιγάλεω το 1988.

    Εναντίον και των τριών ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για συμμετοχή τους στις εγκληματικές ενέργειες της ''17Ν''. Οι τρεις παραπάνω άνδρες ζήτησαν και πήραν προθεσμία να απολογηθούν το πρωί της Τετάρτης.

    Αύριο το απόγευμα, απολογούνται τα αδέλφια Χριστόδουλος και Βασίλης Ξηρός και ο Διονύσης Γεωργιάδης, για συμμετοχή τους στις εγκληματικές ενέργειες της ''17Ν''.

    [03] Αντίδραση Τσοβόλα για έλεγχο στο αεροδρόμιο.

    20/07/2002 13:10:59

    Την έντονη αντίδραση του προέδρου του ΔΗΚΚΙ Δημήτρη Τσοβόλα, προκάλεσε το πρωί απόφαση της γερμανικής διοίκησης του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος, να υποβληθεί απο άνδρες ιδιωτικής υπηρεσίας ασφαλείας, σε προσωπικό σωματικό έλεγχο, τη στιγμή μάλιστα που είχε περάσει απο όλες τις διαδικασίες ελέγχου μαζί με τους συνεπιβάτες του, λίγο πριν αναχωρήσει για τα Χανιά για επίσημη επίσκεψη.

    Αυτό που μου συνέβη σήμερα, το αντιμετώπισα για πρώτη φορά στα 25 χρόνια που ταξιδεύω ως πολιτικός με τα αεροπλάνα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, δήλωσε ο κ. Τσοβόλας, καταγγέλλοντας παράλληλα την απαράδεκτη και προσβλητική συμπεριφορά της γερμανικής εταιρίας. Είναι μία απόδειξη πως εννοεί τον εκσυγχρονισμό και τη δημοκρατία ο κ. Σημιτης και η κυβέρνησή του, αλλά και προηγουμένως η ΝΔ, που με αυτές τις συμβάσεις - προσχωρήσεις, τελικά καταλύουν κάθε έννοια εδαφικής ακεραιότητας αλλά και κυριαρχίας μέσα στον ελληνικό χώρο, πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ.

    [04] Πυρκαγιά σε διαμέρισμα στο Περιστέρι Αττικής.

    20/07/2002 09:34:28

    Πυρκαγιά σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου πολυτακοικίας, το οποίο χρησιμοποιείται ως εργαστήριο κατασκευής υλικών συσκευασίας τροφίμων, εκδηλώθηκε στις 8:25 το πρωί, απο άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, επι της οδού Χρυσοστόμου 6 στο Περιστέρι.

    Σύμφωνα με την πυροσβεστική, την ώρα της φωτιάς, η οποία μία ώρα αργότερα τέθηκε υπο έλεγχο, μέσα στο εργαστήριο δεν υπήρχαν εργαζόμενοι.

    Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, πήραν μέρος 11 οχήματα της πυροσβεστικής με 33 άνδρες.

    [05] ''Δεν ξεχνώ''

    20/07/2002 08:35:01

    Ο πρόεδρος της Κύπρου Γλαύκος Κληρίδης, σε τηλεοπτικό μήνυμά του με τη συμπλήρωση 28 ετών απο το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή, επανέλαβε την ανάγκη για έναν αγώνα μέχρι την επανένωση της Κύπρου.

    Ο πρόεδρος επισήμανε ότι Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι οφείλουμε να βρούμε μια σωστή λύση που θα κλείσει τις πληγές του παρελθόντος, θα παραμερίσει το μίσος, θα διαλύσει τις ανησυχίες και τους φόβους και θα εμπεδώσει κλίμα εμπιστοσύνης, συναντίληψης και συνεργασίας προς όφελος όλων των πολιτών του μαρτυρικού αυτού τόπου.

    Στις εκδηλώσεις μνήμης που θα πραγματοποιηθούν στην Κύπρο την ελληνική κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Τάσος Γιαννίτσης και την ελληνική Βουλή διακομματική αντιπροσωπεία.

    Στις αντίστοιχες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στα κατεχόμενα θα παραστούν ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Σουκρού Γκιουρέλ.

    [06] Τρείς νέες ποινικές διώξεις για 17Ν

    20/07/2002 08:34:47

    Αλλα τρία άτομα οδηγήθηκαν χθες στον Εισαγγελέα, ο οποίος τους άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, για συμμετοχή τους στις εγκληματικές ενέργειες της 17 Νοέμβρη. Πρόκειται για το φερόμενο, ως καθοδηγητή της οργάνωσης, Αλέξανδρο Γιωτόπουλο και τους Βασίλη Τζωρτζάτο και Θεολόγο Ψαραδέλη, οι οποίοι ζήτησαν και έλαβαν τριήμερη προθεσμία και θα απολογηθούν την προσεχή Τετάρτη το πρωί.

    Αύριο απολογούνται τα αδέλφια Χριστόδουλος και Βασίλης Ξηρός και ο Διονύσης Γεωργιάδης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πέτρος Βέροιος, εισηγείται στην Ολομέλεια Εφετών τη σύγκλησή της σε σώμα, προκειμένου να εξεταστεί αν η υπόθεση της 17Ν πρέπει να ανατεθεί σε ειδικό εφέτη ανακριτή, λόγω της σοβαρότητας του αντικειμένου.

    Χθές ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Λευτέρης Οικονόμου, δήλωσε ότι ο φερόμενος ως καθοδηγητής της 17Ν, Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, αρνείται κάθε συμμετοχή του στην οργάνωση, αλλά από τα στοιχεία της προανάκρισης προκύπτει ότι ήταν ηγετικό και καθοδηγητικό στέλεχος της οργάνωσης φάντασμα. Συγκεκριμένα βρέθηκαν τα δακτυλικά του αποτυπώματα σε τετρασέλιδο κείμενο εκτυπωτή το οποίο φέρει χειρόγραφες σημειώσεις και διορθώσεις και αναφέρεται στην εκτέλεση του Κωστή Περατικού. Αποτυπώματά του βρέθηκαν επίσης στη γιάφκα της οδού Πάτμου.

    Τον κ. Γιωτόπουλο αναγνώρισαν μέλη της 17 Νοέμβρη και μάλιστα τον αποκάλεσαν με την κωδική ονομασία Λάμπρος

    [07] Κηδεύεται ο βουλευτής Ευ.Βλασσόπουλος

    20/07/2002 08:34:34

    Σήμερα το πρωί θα γίνει από τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος του Πειραιά, η κηδεία του βουλευτή Λευκάδος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βλασσόπουλου, ο οποίος πέθανε χτες σε ηλικία 67 ετών, ύστερα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.

    Στη Βουλή έγινε χθές ειδική εκδήλωση για τον θανόντα βουλευτή και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.

    Ο πρόεδρος του Σώματος Απόστολος Κακλαμάνης χαρακτήρισε τον Ευάγγελο Βλασσόπουλο ως πρότυπο πολιτικού για όλες τις πτέρυγες της Βουλής, βαθύ ανθρωπιστή, γνήσιο δημοκράτη, και αγνό πατριώτη.

    Ο Ευάγγελος Βλασσόπουλος γεννήθηκε το 1935 στον Άγιο Πέτρο Λευκάδας. Σπούδασε γιατρός (γυναικολόγος) στην Ιατρική σχολή Αθηνών και ήταν έγγαμος με την Θεώνη Κακογιάννη και πατέρας δύο κορών. Υπήρξε μέλος του ΠΑΣΟΚ από το 1974.

    Τη θέση του Ευάγγελου Βλασσόπουλου αναμένεται να καταλάβει ο αναπληρωματικός στο ψηφοδέλτιο Λευκάδας του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Κτενάς.

    [08] Μεγάλη φωτιά στα Κύθηρα

    20/07/2002 08:34:21

    Πυρκαγιά απο άγνωστη αιτία, εκδηλώθηκε στις 2:30 μετά τα μεσάνυχτα σε έκταση με χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Κάλαμος Κυθήρων.

    Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία η πυρκαγιά τις πρώτες πρωϊνές ώρες τέθηκε υπο μερικό έλεγχο, ενω μέχρι στιγμής δεν κινδύνευσαν κατοικημένες περιοχές.

    Στις προσπάθειες κατάσβεσης συμμετέχουν 7 οχήματα με 25 πυροσβέστες, ομάδα 30 πεζοπόρων ανδρών, 4 αεροπλάνα Καναντέρ, τρία ελικόπτερα και 5 υδροφόρα οχήματα


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 20 July 2002 - 13:10:29 UTC