Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-07-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οδηγούνται στην ανακρίτρια για την υπόθεση της 17Ν
  • [02] Συνεχίζεται η απολογία Ξηρού
  • [03] Συνάντηση αύριο Στεφανόπουλου με Σημίτη-Χρυσοχοϊδη
  • [04] Νέες κάμερες για τους παραβάτες οδηγούς
  • [05] Στον εισαγγελέα Βρετανός για μεταφορά λαθρομεταναστών
  • [06] Νέες συλλήψεις για τη 17Ν
  • [07] Εύσημα Μίλερ σε Ελλάδα για αντιμετώπιση 17Ν
  • [08] Στην Αθήνα αύριο ο επίτροπος Μπαρνιέ
  • [09] Επίσκεψη υπουργού Υγείας στην Τρίπολη.
  • [10] Τρισάγιο για πεσόντες πυροσβέστες.
  • [11] Σύλληψη λαθρομεταναστών στην Αίγινα

  • [01] Οδηγούνται στην ανακρίτρια για την υπόθεση της 17Ν

    21/07/2002 13:23:09

    Στην Δ' τακτική ανακρίτρια αναμένεται να απολογηθούν νωρίς το απόγευμα τα αδέλφια Χριστόδουλος και Βασίλης Ξηρός, καθώς και ο Διονύσης Γεωργιάδης, οι οποίοι έχουν ομολογήσει την ενεργό συμμετοχή τους στην ''17 Νοέμβρη''.

    Για το πρωί της Τετάρτης είναι προγραμματισμένη η απολογία του φερόμενου ως καθοδηγητή της ''17Ν'' Αλέξανδρου Γιωτόπουλου, ο οποίος αρνείται κάθε συμμετοχή του στην οργάνωση και τον Βασίλη Τζωρτζάτο και Θεολόγο Ψαραδέλη, οι οποίοι έχουν παραδεχθεί την ενεργό συμμετοχή τους στη ''17Ν''.

    Στο μεταξύ, συνεχίζεται η προανάκριση των Κώστα Καρατσώλη και Ηρακλή Κοσταρή, στα γραφεία της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στην Αθήνα, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες στους νομούς Θεσπρωτίας και Πρέβεζας, και φέρονται να έχουν ενεργό δράση στην ''17Ν''.

    Κατά πληροφορίες οι αστυνομικοί οδηγήθηκαν στη σύλληψη των παραπάνω, καθώς τα ονόματά τους προέκυψαν απο τις καταθέσεις άλλων ατόμων για συμμετοχή τους στη ''17Ν''.

    [02] Συνεχίζεται η απολογία Ξηρού

    21/07/2002 13:23:02

    Συνεχίζει, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, την προανακριτική απολογία του ενώπιον του Εισαγγελέα αρμόδιου για θέματα τρομοκρατίας Γιάννη Διώτη, ο 40χρονος Σάββας Ξηρός, ο οποίος νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό.

    Η απολογία Ξηρού είχε διακοπεί πριν απο μία εβδομάδα, προκειμένου ο τραυματίας να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο δεξί μάτι.

    Στο μεταξύ, ο παπά Τριαντάφυλλος Ξηρός είπε ότι ο γιος του Σάββας του εξομολογήθηκε στο νοσοκομείο ότι έχει μετανοιώσει γι αυτά που έκανε και αυτό που του συνέβη τον έκανε να γίνει πιστός ενώ ήταν άπιστος. Ο παπα Τριαντάφυλλος εξέφρασε και τη λύπη του τόσο για τη δολοφονία του Στήβεν Σόλντερς όσο και για τα παιδιά του που έχουν εμπλακεί στην υπόθεση.

    [03] Συνάντηση αύριο Στεφανόπουλου με Σημίτη-Χρυσοχοϊδη

    21/07/2002 13:22:53

    Αύριο θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, όπου αναμένεται να γίνει ανασκόπηση των θεμάτων εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής.

    Τον πρόεδρο της Δημοκρατίας αναμένεται να επισκεφθεί και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, προκειμένου να τον ενημερώσει γύρω απο τις προσπάθειες εξάρθρωσης της ''17Ν''. Ο κ. Χρυσοχοϊδης θα ενημερώσει επί του θέματος και τους πολιτικούς αρχηγούς.

    Την Τρίτη ο υπουργός Δημόσιας Τάξης θα δώσει συνέντευξη τύπου.

    [04] Νέες κάμερες για τους παραβάτες οδηγούς

    21/07/2002 13:22:47

    Αρχίζει αύριο απο την Τροχαία η εγκατάσταση και λειτουργία των ειδικών ηλεκτρονικών τεχνικών συσκευών σε λεωφορειόδρομους της Αθήνας, για τον εντοπισμό των παραβατών οδηγών.

    Κάμερες θα τοποθετηθούν στις λεωφόρου Κηφίσιας, Βασ. Σοφίας και Μεσογείων καθώς και στις οδούς Πατησίων και Σταδίου.

    [05] Στον εισαγγελέα Βρετανός για μεταφορά λαθρομεταναστών

    21/07/2002 13:22:40

    Στον Εισαγγελέα Πειραιά αναμένεται να οδηγηθεί ο Βρετανός Μίκαλ Τζέιμς, ο οποίος με το υπό ελληνική σημαια ιστιοφόρο σκάφος ''ΕΛΕΝΑ'', αποβίβασε σε ακτή της Αγ. Μαρίνας στην Αίγινα, περίπου 80 λαθρομετανάστες.

    Απο όργανα της Λιμενικής Αρχής σε συνεργασία με το τοπικό αστυνομικό τμήμα, μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 52 λαθρομετανάστες, ενώ αναζητούνται οι υπόλοιποι.

    [06] Νέες συλλήψεις για τη 17Ν

    21/07/2002 10:11:35

    Νέες ανακοινώσεις αναμένονται σήμερα απο την αστυνομία, μετά τη χθεσινή σύλληψη δύο ακόμα ανδρών στους νομούς Θεσπρωτίας και Πρέβεζας, που φέρεται να έχουν ενεργό δράση στη 17 Νοέμβρη.

    Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, πρόκειται για τους Κώστα Καρατσόλη 37 ετών κάτοικο Νέου Ηρακλείου Αττικής και Ηρακλής Κοσταρή 36 χρόνων κάτοικο Γαλατσίου. Οι δύο συληφθέντες μεταφέρθηκαν στην Αθήνα με ελικόπτερα και ανακρίνονται απο την αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί οδηγήθηκαν στη σύλληψή τους καθώς τα ονόματά τους προέκυψαν απο τις καταθέσεις ατόμων που ομολόγησαν τη συμμετοχή τους στη 17Ν και φέρονται ως εκτελεστές της οργάνωσης.

    Ο Κωσταρής είναι συγγενικό πρόσωπο του Γιάννη Σερίφη, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στον Επαναστατικό Λαϊκό Αγώνα μετά τη βομβιστική ενέργεια στην AEG στο Ρέντη το 1977, όπου σκοτώθηκε ο Χρήστος Κασίμης. Για την υπόθεση αυτή ο Σερίφης είχε αθωωθεί και σύμφωνα με την αστυνομία δεν εμπλέκεται στην παρούσα φάση με τη 17Ν.

    Στο μεταξύ σήμερα το απόγευμα θα οδηγηθούν στην ανακρίτρια για να απολογηθούν τα αδέλφια Χριστόδουλος και Βασίλης Ξηρός και ο Διονύσης Γεωργιάδης, οι οποίοι έχουν παραδεχθεί τις πράξεις τους και ήδη τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

    Την Τετάρτη αναμένεται να απολογηθούν στον ανακριτή και ο φερόμενος ως καθοδηγητής της 17Ν Αλέξανδρος Γιωτόπουλος και οι Βασίλης Τζωρτζάτος και Θεολόγος Ψαραδέλης. Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος συνεχίζει να υποστηρίζει ότι δεν έχει καμία σχέση με τη 17 Νοέμβρη, αν και σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές, υπάρχουν στοιχεία από τα οποία όχι μόνο προκύπτει πώς ήταν στέλεχος, αλλά είχε ηγετικό και καθοδηγητικό ρόλο.

    Ο Γιωτόπουλος φέρεται να ανέθεσε την υπέρασπισή του στο δικηγόρο Γιάννη Ραχιώτη.

    [07] Εύσημα Μίλερ σε Ελλάδα για αντιμετώπιση 17Ν

    21/07/2002 10:10:54

    Στο συνεχιζόμενο σκληρό αγώνα πάταξης της διεθνούς τρομοκρατίας με τη στενή συνεργασία, τη συμμετοχή και την υποστήριξη της Ελλάδας, στις εξελίξεις για την εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη, επικέντρωσε την ομιλία του ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Τόμας Μίλερ, μιλώντας χθες βράδυ, στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε η ΑΧΕΠΑ μετά την λήξη του 80ου συνεδρίου της.

    Η συνεργασία μας με την Ελλάδα για την αντιμετώπιση της διεθνούς τρομοκρατίας είναι εξαιρετική. Η Ελλάδα έχει απαντήσει θετικότατα σε κάθε αίτημα που υποβάλλαμε μετά την 11η Σεπτεμβρίου. Οχι απλώς με την έκφραση συλλυπητηρίων, αλλά με έμπρακτη υποστήριξη. Για παράδειγμα, μετά την 11η Σεπτεμβρίου, η Ελλάδα δέχτηκε το αίτημα για προσγειώσεις αμερικανικών αεροσκαφών στη βάση της Σούδας , στην Κρήτη, για τα αεροσκάφη που έπαιρναν μέρος στην επιχείρηση στο Αφγανιστάν, η Ελλάδα έστειλε μια φρεγάτα με 130 ναύτες για να συμμετάσχει στην ναυτική δύναμη που τώρα περιπολεί την Αραβική θάλασσα, τόνισε ο Αμερικανός αξιωματούχος.

    Η 17 Νοέμβρη, είναι μια από τις πιο ύπουλες και μισητές τρομοκρατικές οργανώσεις στο πρόσωπο της γης και ασφαλώς στην Ευρώπη έχει αρχίσει να διαλύεται, τόνισε ο κ.Μίλερ. Η Ελλάδα, όπως και οι ΗΠΑ είναι μια χώρα που σέβεται τους νόμους και οι τρομοκράτες πρέπει να λογοδοτήσουν και να καταδικαστούν σύμφωνα με τους νόμους. Κι αυτό θα πάρει χρόνο, γι αυτό και ζητώ να δείξετε υπομονή, κατέληξε ο Αμερικανός πρεσβευτής.

    [08] Στην Αθήνα αύριο ο επίτροπος Μπαρνιέ

    21/07/2002 10:10:47

    Η εξέλιξη των ολυμπιακών έργων υποδομής και η αποτελεσματική διαχείριση του τρίτου κοινοτικού πλαισίου στήριξης, θα βρίσκονται στο επίκεντρο των συνομιλιών που θα έχει με την ελληνική πολιτική ηγεσία, ο αρμόδιος Επίτροπος για την Περιφερειακή Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Μισέλ Μπαρνιέ, ο οποίος αύριο επισκέπτεται την Αθήνα.

    Ο κ.Μπαρνιέ θα επιθεωρήσει τα ολυμπιακά έργα, ενω θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, τον υπουργό Οικονομικών Νίκο Χριστοδουλάκη, την υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου και την πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 Γιάννα Αγγελοπούλου.

    Ο Ευρωπαίος Επίτροπος θα συνετηθεί επίσης με βουλευτές της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, ενώ θα συμμετάσχει σε γεύμα εργασίας με τον ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Κατηφόρη και τους άλλους εκπροσώπους της χώρας μας στη Συνέλευση για τη θεσμική αναθεώρηση της ΕΕ.

    [09] Επίσκεψη υπουργού Υγείας στην Τρίπολη.

    21/07/2002 10:10:37

    Τα δυο νοσοκομεία της Τρίπολης το Παναρκαδικό και το Ψυχιατρικό,επισκέφθηκε χθες ο υπουργός Υγείας κ. Στεφανής.

    Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο υπουργός εξέφρασε την άποψη πως η κατάσταση που είδε στα νοσοκομεία είναι ικανοποιητική, κυρίως ως προς το σκέλος της εξέλιξης της μεταρρύθμισης στο χώρο της υγείας.

    Εχουν δημιουργηθεί οι όροι και οι προϋποθέσεις,είπε, ώστε το νοσοκομειακό σύστημα στην Τρίπολη και γενικά στην περιφέρεια να μπορεί να αναπτυχθεί και να εξελιχθεί σε ένα σημαντικό ποιοτικό σύστημα υγείας που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες του πληθυσμού.

    [10] Τρισάγιο για πεσόντες πυροσβέστες.

    21/07/2002 10:10:22

    Τρισάγιο στη μνήμη των πεσόντων πυροσβεστών και του εθελοντή πυροσβέστη που έχασαν τη ζωή τους στη μαχη με τη φωτιά πριν 3 χρόνια, θα τελεστεί σήμερα, στη θέση Πλάτωμα κοντά στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη Καρέα.

    Η τελετή που οργανώνεται από το δήμο Ηλιούπολης, το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος και το Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού,θα παραγματοποιηθεί στο χώρο του Μνημείου που αναγέρθηκε στον τόπο θυσίας των πυροσβεστών.

    Την εκδήλωση αναμένεται να τιμήσουν με την παρουσία τους οι οικογένειες των θυμάτων, εκπρόσωποι της Πολιτείας και της Εκκλησίας, τοπικές αρχές και άλλοι φορείς.

    [11] Σύλληψη λαθρομεταναστών στην Αίγινα

    21/07/2002 10:10:10

    Συνελήφθησαν πενήντα ένας λαθρομετανάστες και ο Βρετανός κυβερνητής του ελληνικού ιστιοφόρου Ελενα το οποίο εντοπίστηκε αρχές χθές βράδυ σε ακτή της Αγ.Μαρίνας Αίγινας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, το σκάφος μετέφερε περίπου ακόμα 30 λαθρομετανάστες οι οποία κατάφεραν να διαφύγουν και γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό τους.

    Ο κυβερνητής του σκάφους θα οδηγηθεί αύριο στον Εισαγγελέα Πειραιά


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 22 July 2002 - 10:07:23 UTC