Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-07-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προκήρυξη 17 Νοέμβρη-Εκτιμήσεις αξιωματικών της ΕΛΑΣ
  • [02] Νέα προκήρυξη της 17Ν-Επιφυλάξεις για τη γνησιότητά της
  • [03] Σεισμός 4,5 Ρίχτερ κοντά στη λίμνη Κερκίνη
  • [04] Τρομοκρατία-Βαλιστικές εξετάσεις-Ανακοινώσεις
  • [05] Σύσκεψη-Λαθρομετανάστευση
  • [06] Ισπανία-Ελληνες βαμβακοπαραγωγοί
  • [07] Οικονομική βοήθεια σε σεισμόπληκτους

  • [01] Προκήρυξη 17 Νοέμβρη-Εκτιμήσεις αξιωματικών της ΕΛΑΣ

    31/07/2002 13:13:36

    Την εκτίμησή τους ότι η προκήρυξη που δημοσιεύθηκε σήμερα στην ''Ελευθεροτυπία'' και φέρεται ότι συντάχθηκε απο μέλη της ''17 Νοέμβρη'', δεν είναι γνήσια, εξέφρασαν ανώτατοι αξιωματικοί της αστυνομίας, χωρίς ωστόσο να έχει εκδοθεί μέχρι το μεσημέρι επίσημη ανακοίνωση για τη γνησιότητα ή μη.

    Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ στηρίζουν αυτή την εκτίμηση, όπως λένε, στο γεγονός ότι το ύφος του κειμένου είναι διαφορετικό απο τις προηγούμενες προκηρύξεις της οργάνωσης, δεν έχουν βρεθεί βίντεο και φωτογραφίες του Περατικού στη γιάφκα της οδού Δαμάρεως,όπως αναφέρεται στην προκήρυξη, ενώ υπάρχουν σημεία στο κείμενο και αναφορές που δεν ταιριάζουν με την ιδεολογία της οργάνωσης, όπως διαφαινόταν απο τις παλιές ανακοινώσεις της.

    [02] Νέα προκήρυξη της 17Ν-Επιφυλάξεις για τη γνησιότητά της

    31/07/2002 11:59:49

    Στις αστυνομικές αρχές παραδόθηκε η προκήρυξη με σφραγίδα της οργάνωσης ''17 Νοέμβρη'' η οποία δημοσιεύεται σήμερα στην Ελευθεροτυπία. Εξετάζεται κατά πόσον η προκήρυξη είναι γνήσια ενώ η εφημερίδα διατηρεί επιφυλάξεις για τη γνησιότητα της ανακοίνωσης που αντικειμενικά είναι δύσκολο να βεβαιωθεί.

    Στην πεντασέλιδη προκήρυξη, η οποία φέρει νέα σφραγίδα της οργάνωσης αυτοί που τη συνέταξαν παίρνουν θέση για τις τελευταίες εξελίξεις και την εξάρθρωση της ''17 Νοέμβρη'' από τις διωκτικές αρχές.

    Ο συντάκτης της προκήρυξης αναγνωρίζει ότι μέλη του κεντρικού σώματος της οργάνωσης βρίσκονται στα χέρια των αρχών. Χάσαμε αναφέρει ένα μεγάλο μέρος της οικογένειάς μας, αυτό όμως, αναφέρει, δεν ματαιώνει τίποτα, αλλά απλώς αναβάλει. Είμαστε ακόμα ζωντανοί, επισημαίνει ο συντάκτης της προκήρυξης. Θα περιμένουμε προστίθεται τη διαφανή δίκη, και οι επόμενοι στόχοι θα έχουν σκοπό την ανταλλαγή κρατουμένων. Στην ίδια προκήρυξη οι συντάκτες της αναφέρουν ότι δεν έγινε κανένα λάθος με τη δολοφονία του Βρετανού Στήβεν Σόλντερς.

    Απολογούνται για το θάνατο του Θάνου Αξαρλιάν και προσθέτουν ότι ήταν η μεγαλύτερη ατυχία στην πορεία της οργάνωσης. Καταλήγουν δε, ότι αποσιωπήθηκε το θέμα των φωτογραφιών και της βιντεοταινίας που αφορούσαν τον Κώστα Περατικό και βρέθηκε στη γιάφκα της οδού Δαμάρεως.

    [03] Σεισμός 4,5 Ρίχτερ κοντά στη λίμνη Κερκίνη

    31/07/2002 11:58:09

    Δεν προκαλεί ανησυχία η σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε σήμερα στις 7.06 το πρωί με επίκεντρο 65 χιλιόμετρα βόρεια της Θεσσαλονίκης, μεταξύ των λιμνών Κερκίνη και Δοϊράνη και σε εστιακό βάθος περί τα 13 χιλιόμετρα.

    Όπως τόνισε στο ΑΠΕ ο καθηγητής σεισμολογίας του ΑΠΘ Βασίλης Καρακώστας,η περιοχή δεν έχει δώσει στο παρελθόν σεισμούς μεγαλύτερου μεγέθους από τον σημερινό και επισήμανε ότι δεν μπορεί να γίνει ακριβής εκτίμηση του γεγονότος αν δεν περάσουν τα δύο πρώτα κρίσιμα 24ωρα.

    [04] Τρομοκρατία-Βαλιστικές εξετάσεις-Ανακοινώσεις

    31/07/2002 08:21:10

    Τα αποτελέσματα των βαλιστικών εξετάσεων σε όπλα που χρησιμοποίησε η οργάνωση, ανακοίνωσε χθες ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας. Σύμφωνα με αυτά, το ημιαυτόματο πιστόλι που βρέθηκε στη γιάφκα της οδού Πάτμου, χρησιμοποιήθηκε στις δολοφονίες Μομφεράτου και Ρουσέτη, όπως επίσης κι ένα 45άρι, που βρέθηκε στη γιάφκα στο Παγκράτι. Μία καραμπίνα χρησιμοποιήθηκε σε ληστεία στη Θεσσαλονίκη και το υποπολυβόλο σε δύο ληστείες στην Αθήνα.

    [05] Σύσκεψη-Λαθρομετανάστευση

    31/07/2002 08:21:04

    Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, πραγματοποιείται σήμερα σύσκεψη με αντικείμενο τη λήψη μέτρων για το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης. Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν οι υπουργοί Εσωτερικών, Εξωτερικών, Εθνικής Αμυνας και Δημόσιας Τάξης. Το απόγευμα ο κ. Σημίτης θα προεδρεύσει σε συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ.

    [06] Ισπανία-Ελληνες βαμβακοπαραγωγοί

    31/07/2002 08:20:57

    Δραστικά μέτρα για τον περιορισμό καλλιέργειας βαμβακιού πήρε η Ισπανία, η οποία λέει ''ναι'' στο ελληνικό αίτημα για χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης στους Ελληνες βαμβακοπαραγωγούς. Τα παραπάνω ανέφερε ο υπουργός Γεωργίας της Ισπανίας Νιγκουέλ Κανιέτε, μετά την πολύωρη συνεργασία που είχε χθες με τον Ελληνα ομόλογό του Γιώργο Δρυ. Οι αγρότες της Θεσσαλίας προσανατολίζονται σε κινητοποιήσες τον Σεπτέμβριο αντιδρώντας στην αγροτική πολιτική της κυβέρνησης.

    [07] Οικονομική βοήθεια σε σεισμόπληκτους

    31/07/2002 08:20:50

    Στην παροχή οικονομικής βοήθειας ύψους απο 70.000 μέχρι και 117.400 ευρώ σε 103 οικογένειες που έχασαν τα σπίτια τους με τον σεισμό της 7ης Σεπτεμβρίου 1999 προχώρησαν η διοίκηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 31 July 2002 - 11:30:15 UTC