Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-02-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΛΑ:Προθεσμία πήραν Αθανασάκη,Κανάς και Αγαπίου
  • [02] Προβλήματα απο την κακοκαιρία
  • [03] Στους δρόμους και πάλι οι αγρότες
  • [04] Συνάντηση Σημίτη με Αγγελοπούλου

  • [01] ΕΛΑ:Προθεσμία πήραν Αθανασάκη,Κανάς και Αγαπίου

    05/02/2003 13:26:30

    Προθεσμία για να απολογηθούν έλαβαν απο τον εφέτη ανακριτή Λεωνίδα Ζερβομπεάκο, η 49χρονη Ειρήνη Αθανασάκη, ο 52χρονος Αγγελέτος Κανάς, και ο 56χρονος Κώστας Αγαπίου, οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή στον ΕΛΑ.

    Οι κατηγορούμενοι θα απολογηθούν πιθανότατα αύριο ή μεθαύριο.

    Αύριο είναι προγραμματισμένο να απολογηθεί και ο τέταρτος κατηγορούμενος Χρήστος Τσιγαρίδας, ο οποίος ομολόγησε οτι συμμετείχε στον ΕΛΑ μέχρι περίπου το 1990, οπότε και αποχώρησε για προσωπικούς του λόγους. Ανέλαβε μάλιστα, την πολιτική ευθύνη που του αναλογεί για το χρονικό διάστημα που υπήρξε μέλος του ΕΛΑ.

    [Φώτο-543381]

    [02] Προβλήματα απο την κακοκαιρία

    05/02/2003 12:53:59

    Νέο κύμα κακοκαιρίας πλήττει την Ελλάδα με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους.

    Σωστικά συνεργεία απο το πρώι συνεχίζουν τις έρευνες για την ανεύρεση ενός δάσκαλου και του γιού του, οι οποίοι αγνοούνται από το πρωί όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του ποταμού Αχέροντα ενώ διέσχιζαν τη γέφυρα Καστρίου στο Καναλάκι Πρέβεζας.

    Επίσης σε επιφυλακή βρίσκονται όλες οι υπηρεσίες στο νομό Αχαΐας όπου ήδη έχουν πλημμυρίσει από τις προηγούμενες βροχοπτώσεις περί τα 12.000 στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων. Ενισχύονται αναχώματα σε κοίτες ποταμών και χειμάρρων.

    Λόγω της θαλασσοταραχής δεν πραγματοποιήθηκε το πρωινό δρομολόγιο του πλοίου από την Κεφαλλονιά για την Πάτρα και δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των φέρι μπόουτ Κυλλήνης-Ζακύνθου.

    Κλειστές επίσης είναι και οι πορθμειακές γραμμές Ρίου-Αντιρρίου και Αιγίου-Αγίου Νικολάου. Κακοκαιρία επικρατεί και στην κεντρική και δυτική Μακεδονία ενώ το πρωί διακόπηκε ο απόπλους όλων των σκαφών από και προς τα λιμάνια της περιοχής. Στις ορεινές περιοχές η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με αλυσίδες.

    Εξάλλου, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη απαγορεύτηκε ο απόπλους όλων των πλοίων.

    Το πρωί παρουσιάστηκε βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου ''Εξπρές Ολύμπια'' το οποίο με 279 επιβάτες έπλεε βορειοδυτικά της Ικαρίας με κατεύθυνση τον Πειραιά.

    Το πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι της Σύρου όπου και παραμένει δεμένο λόγω της απαγόρευσης απόπλου. Οταν κοπάσει η θαλασσοταραχή οι επιβάτες που είναι όλοι καλά στην υγεία τους θα μεταφερθούν στον Πειραιά με άλλο πλοίο της ίδιας εταιρίας.

    [Φώτο-374366]

    [03] Στους δρόμους και πάλι οι αγρότες

    05/02/2003 12:53:40

    Βγαίνουν και πάλι αύριο στους Θεσσαλικούς δρόμους τα τρακτέρ καθώς όπως αποφασίστηκε από αγροτοσυνδικαλιστές προσκείμενους στη ΝΔ, θα πραγματοποιηθούν τέσσερα παράλληλα συλλαλητήρια το μεσημέρι σε ισάριθμα κομβικά σημεία της περιοχής.

    Ειδικότερα τα συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν στους κόμβους Μελισοχωρίου, Αλμυρού, Κιλελέρ και Μεσοράχης σε ένδειξη διαμαρτυρίας γιατί μέχρι τώρα δεν έχουν διατεθεί δεκάδες χιλιάδες τόνοι βαμβακιού που παραμένουν αποθηκευμένοι.

    Στο μεταξύ η Ενωτική Ομοσπονδία που πρόσκειται στο ΚΚΕ, διοργάνωσε χθες συλλαλητήριο στην επαρχία Αγιάς ενώ έχει προγραμματίσει και νέο συλλαλητήριο το Σάββατο στον Τύρναβο.

    [Φώτο-515617]

    [04] Συνάντηση Σημίτη με Αγγελοπούλου

    05/02/2003 11:44:20

    Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με την πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής ''Αθήνα 2004'' Γιάννα Αγγελοπούλου.

    Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές δεν υπάρχει θέμα παραίτησης της κυρίας Αγγελοπούλου, ενώ σημείωναν οτι λύθηκε και το ζήτημα για τα 750 εκατομμύρια ευρώ που πρέπει να δοθούν για να ολοκληρωθούν τα ολυμπιακά έργα.

    [Φώτο-542697]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 5 February 2003 - 12:30:21 UTC