Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-07-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Θετικό βήμα» η συμφωνία για την έναρξη λειτουργίας των τεχνικών επιτροπών

  • [01] «Θετικό βήμα» η συμφωνία για την έναρξη λειτουργίας των τεχνικών επιτροπών

    Για θέματα του υπουργείου Εσωτερικών συνεδριάζει στις 11.00 το πρωί, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, η κυβερνητική επιτροπή.

    Τις διαγραφόμενες προοπτικές στο Κυπριακό υπό το φως της περιοδείας του αναπληρωτή γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Ιμπραχήμ Γκαμπάρι, αλλά και τις εξελίξεις εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης με επίκεντρο την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, συζήτησαν χθες ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσος Παπαδόπουλος.

    Οι συνομιλίες ξεκίνησαν με κατ` ιδίαν συνάντηση Καραμανλή - Παπαδόπουλου και στη συνέχεια ,διευρύνθηκαν με τη συμμετοχή των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών, Ντόρας Μπακογιάννη και Γιώργου Λιλλήκα.

    Μετά το τέλος των συνομιλιών - που συνεχίστηκαν σε γεύμα εργασίας που παρέθεσε ο πρωθυπουργός προς τον Κύπριο πρόεδρο και τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας - ο κ. Καραμανλής είπε ότι έγινε μια διεξοδική συζήτηση στο πλαίσιο της διαρκούς συνεργασίας και του συντονισμού μεταξύ των δύο κυβερνήσεων.

    Ο πρωθυπουργός επανέλαβε την πάγια ελληνική θέση "για μια καλά προετοιμασμένη διαδικασία χωρίς επιδιαιτησία και χωρίς ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα" με στόχο "την επίτευξη λύσης που να βασίζεται στα ψηφίσματα και τις αποφάσεις του ΟΗΕ, λαμβάνοντας υπόψη τη νέα πραγματικότητα που είναι η συμμετοχή της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση".

    Οσον αφορά την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, είπε οτι εξαρτάται από την πλήρη συμμόρφωσή της με όλα τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις που της έχουν τεθεί και τα οποία καταγράφονται, τόσο στο κείμενο του ενταξιακού πλαισίου, όσο και στη δήλωση που είχε υιοθετήσει η ΕΕ στις 21 Σεπτεμβρίου 2005. Είναι δεδομένη η απόφασή μας να προχωρήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση", τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

    Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσο Παπαδόπουλος, χαρακτήρισε πολύ καλή τη συνεργασία μεταξύ Αθηνών - Λευκωσίας, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι προς την ίδια κατεύθυνση θα συνεχιστεί.

    Σε ερώτηση εάν η Λευκωσία θα θέσει βέτο στο άνοιγμα νέων κεφαλαίων των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας, στην περίπτωση που δεν προχωρήσει στην υλοποίηση του πρόσθετου Πρωτοκόλλου μέχρι τα τέλη της χρονιάς, ο κ.Παπαδόπουλος είπε ότι αυτή τη στιγμή δεν γεννάται θέμα βέτο, καθώς είμαστε εν αναμονή της έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των εισηγήσεων που θα περιλαμβάνει επισημαίνοντας παράλληλα, οτι "η λήψη τέτοιων αποφάσεων δεν ανακοινώνεται εκ των προτέρων".

    Νωρίτερα, ο κ.Παπαδόπουλος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

    Σήμερα ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα έχει συνομιλίες με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Στις 10.00 το πρωί θα συναντηθεί με τον κ. Γ.Παπανδρέου, στις 11.00 με την κ. Αλ.Παπαρήγα και στις 11.45 με τον κ. Αλέκο Αλαβάνο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 11 July 2006 - 4:30:16 UTC