Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-07-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη Συρία ο Γιώργος Παπανδρέου
  • [02] Σημαντική πρόοδος της ελληνικής οικονομίας
  • [03] Παπαρήγα: Οχι στον αποπροσανατολισμό
  • [04] Δραστηριότητες υποψηφίων

  • [01] Στη Συρία ο Γιώργος Παπανδρέου

    Στη Δαμασκό μεταβαίνει σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Παπανδρέου, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών για το Ιράν και την κρίση στην Μέση Ανατολή, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Αλ Ασαντ, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Νϊκος Αθανασάκης.

    Στο πλαίσιο αυτών των πρωτοβουλιών, ο Γιώργος Παπανδρέου είχε το Σαββατοκύριακο τηλεφωνικές επαφές με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς, τον Ισραηλινό υπουργό Αμυνας Αμίρ Πέρεζ και το ΓΓ του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν.

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ είπε, επίσης, ότι στην διάρκεια της συνομιλίας του με τον γγ του ΟΗΕ, ο κ. Παπανδρέου συζήτησε και τις πρόσφατες εξελίξεις στο Κυπριακό, μετά την πρόσφατη περιοδεία στην Αγκυρα, την Αθήνα και την Λευκωσία του βοηθού του ΓΓ του ΟΗΕ, Ι. Γκαμπάρι και εν όψει της επίσκεψης του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

    [02] Σημαντική πρόοδος της ελληνικής οικονομίας

    Σε απολογισμό του πρώτου έτους εφαρμογής του αναθεωρημένου Συμφώνου Σταθερότητας, θα προχωρήσει το Συμβούλιο του ECOFIN, που συνεδριάζει σήμερα στις Βρυξέλλες, με τη συμμετοχή και του κ. Γ.Αλογοσκούφη.

    Η πορεία των κρατικών εσόδων είναι ικανοποιητική και ο στόχος της κυβέρνησης για συρρίκνωση του ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ το 2006 θα επιτευχθεί, ανέφερε ο κ.Γ.Αλογοσκούφης, στην ενημέρωση που έκανε χθες το βράδυ στο Eurogroup.

    Ο αρμόδιος κοινοτικός επίτροπος Χ.Αλμούνια, από την πλευρά του σημείωσε ότι η ελληνική οικονομία έχει επιτελέσει σημαντική πρόοδο το τελευταίο έτος, όπως άλλωστε και οι οικονομίες της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Πορτογαλίας, οι οποίες είναι επίσης χώρες με μεγάλα ελλείμματα.

    Ωστόσο ο κ.Αλμούνια τόνισε ότι ο ίδιος, όπως και η Επιτροπή, είναι - ως είθισται - πιο επιφυλακτικοί, προβλέποντας ότι το ελληνικό έλλειμμα θα κλείσει το 2006 «περί το 3%».

    Συνεχίζοντας ο επίτροπος επανέλαβε ότι αυτό που έχει σημασία είναι η σταθεροποίηση της δημοσιονομικής διόρθωσης με διαρθρωτικού χαρακτήρα παρεμβάσεις και ανέφερε ότι για να αποφανθεί αν αυτό συμβαίνει στην περίπτωση της Ελλάδας θα πρέπει πρώτα να λάβει γνώση των στοιχείων του προϋπολογισμού του ερχόμενου έτους, κάτι που αναμένεται να συμβεί το φθινόπωρο.

    Παράλληλα, ο κ. Αλμούνια και ο πρόεδρος του Eurogroup, πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, υπογράμμισαν την ανάγκη να ενταθούν οι προσπάθειες όλων των χωρών της ζώνης του ευρώ για να επιτύχουν τη μόνιμη δημοσιονομική εξυγίανση και στηλίτευσαν τις τάσεις δημοσιονομικής χαλάρωσης που εμφανίζουν ορισμένες χώρες οι οποίες δεν υπόκεινται σήμερα στη διαδικασία περί υπερβολικού ελλείμματος, αλλά και δεν λαμβάνουν μέτρα για να αποφύγουν στο μέλλον αυτό ενδεχόμενο.

    Σήμερα συνεδριάζει το ECOFIN.

    [03] Παπαρήγα: Οχι στον αποπροσανατολισμό

    Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να σπαταλήσουν άλλο το χρόνο και να ξοδέψουν ανώφελα την αγανάκτησή τους. Μπορούν να κάνουν κάτι το διαφορετικό, για αυτούς και τις οικογένειές τους στις επόμενες τοπικές εκλογές. Να γυρίσουν την πλάτη στον αποπροσανατολιστικό και γι αυτό επικίνδυνο ανταγωνισμό ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, σημείωσε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σε παρέμβασή της χθες βράδυ, στην εκδήλωση για την παρουσίαση των πρώτων υποψηφίων, στο ψηφοδέλτιο "Πειραιάς-Αναγέννηση".

    Στην κάλπη αυτό που θα καθορίσει αν κάτι αλλάζει, είναι ο βαθμός ισχυροποίησης των ψηφοδελτίων που συγκρότησε το ΚΚΕ από κοινού με το ΔΗΚΚΙ, την Κομμουνιστική Ανανέωση και την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών, που έχουν σαφή, πανελλαδική οριοθέτηση από τους δύο, όχι μόνο ως ξεχωριστό ψηφοδέλτιο αλλά ως συσπείρωση διαφορετικής πολιτικής κατεύθυνσης για τα λαϊκά προβλήματα γενικά και στην τοπική αυτοδιοίκηση, τόνισε η κ.Παπαρήγα.

    Στη μάχη των τοπικών εκλογών θα κριθεί ο βαθμός πολιτικής συνειδητοποίησης και χειραφέτησης της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων από την στρατηγική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, υπογράμμισε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

    [04] Δραστηριότητες υποψηφίων

    Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι δραστηριότητες των υποψηφίων, ενόψει των Νομαρχιακών-Δημοτικών εκλογών.

    Η Υπερνομάρχης Αθηνών- Πειραιώς Φώφη Γεννηματά, ο Νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός και ο Νομάρχης Πειραιώς Γιάννης Μίχας, θα συναντηθούν με τον Πρόεδρο Δ. Ασημακόπουλο και την Εκτελεστική Επιτροπή της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων.

    Ο υποψήφιος υπερνομάρχης Αθηνών-Πειραιώς της ΝΔ Αργύρης Ντινόπουλος, της υποψηφίας νομάρχου Αθηνών Φ.Πιπιλή και του υποψηφίου νομάρχη Πειραιά Σ.Σπυρίδωνα, θα συναντηθούν με τον υπουργό Υγείας Δ. Αβραμόπουλο.Επίσης, η κ.Φ.Πιπιλή θα συναντηθεί με την πρόεδρο της κοινωνικής οργάνωσης υποστήριξης νέων "Αρσις" Κατερίνα Πούτου.

    Ο υποψήφιος της ΝΔ για το δήμο Αθηναίων Ν.Κακλαμάνης θα επισκεφθεί την ΓΑΔΑ.

    Ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ για το δήμο Αθηναίων Κ.Σκανδαλίδης θα παρουσιάσει ορισμένα ονόματα του συνδυασμού του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 11 July 2006 - 6:30:21 UTC