Browse through our Interesting Nodes on Policy & Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-07-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με σοβαρότητα και ψυχραιμία την κρίση στο Λίβανο
  • [02] Κ.Ράϊς: Ηρθε η ώρα για μια νέα Μέση Ανατολή

  • [01] Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με σοβαρότητα και ψυχραιμία την κρίση στο Λίβανο

    Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με σοβαρότητα και ψυχραιμία την κρίση στο Λίβανο, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

    Ο Κ. Καραμανλής τόνισε ότι πρόκειται για ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα, που απαιτεί λεπτούς χειρισμούς, καθώς, εκτός όλων των άλλων, εξελίσσεται στην περιοχή μας.

    Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την εγρήγορση της ελληνικής πολιτείας σε ό,τι αφορά στην αποστολή, από την πρώτη στιγμή της κρίσης, μεταφορικών μέσων ώστε να μεταφέρουν Ελληνες και ξένους υπηκόους.

    Ο Κώστας Καραμανλής ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι "το θέμα δεν προσφέρεται για εσωτερική κατανάλωση από καμία χώρα και πρέπει να βρισκόμαστε σε εγρήγορση και για τα παρεπόμενα της κρίσης, μεταξύ των οποίων, η αύξηση του ρεύματος των προσφύγων και η ενδεχόμενη αύξηση στις τιμές των καυσίμων".

    Κ.Καραμανλής: Ο τουρισμός είναι η βαρειά βιομηχανία της Ελλάδας

    Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στο θέμα της τουριστικής ανάπτυξης, που απασχόλησε τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα όσα έχουν επιτευχθεί τα διόμιση χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ, σημειώνοντας ότι ο τουρισμός είναι η βαρειά βιομηχανία της Ελλάδας.

    Οι εξελίξεις στον τουρισμό, είπε, μεταξύ άλλων,ο κ. Κώστας Καραμανλής επιβεβαιώνουν την ορθότητα της απόφασης της κυβέρνησης να δημιουργήσει υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης. Έκανε επίσης ιδιαίτερη μνεία στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά και στην ποιότητα των τουριστών.

    Από την πλευρά της, η Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Φάνη Πάλλη - Πετραλιά, σε δηλώσεις της τονισε πως η κρίση στο Λίβανο δεν επηρεάζει τον τουρισμό στη χώρα μας, ενώ στην εισήγησή της στο Υπουργικό Συμβούλιο, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην ανάγκη να προωθηθούν νέες μορφές τουρισμού και να διαμορφωθεί μακροπρόθεσμο πρόγραμμα με ορίζοντα 15ετίας.

    Το ζητούμενο, υπογράμμισε μεταξύ άλλων η κα Πετραλιά, είναι η ποιότητα και η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και αναφέρθηκε σε στοχευμένη διαφημιστική πολιτική τόσο σε νέες χώρες, όπως η Κίνα, η Ινδία και η Ρωσία όσο και σε πολίτες.

    Η κα Πετραλιά αναφέρθηκε ακόμα σε θέματα που αφορούν στις παραθεριστικές κατοικίες, τις νέες επενδύσεις στον τουρισμό και την ανάγκη ενίσχυσής του από το Δ' ΚΠΣ, καθώς και σε πιλοτικό πρόγραμμα που βρίσκεται σε εξέλιξη για κορεσμένες περιοχές όπως η Χερσόνησος Ηρακλείου Κρήτης.

    Εως το τέλος του χρόνου, είπε η κα Πετραλιά, σε συνεργασία με τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά θα έχει ολοκληρωθεί και το χωροταξικό σχέδιο για τον τουρισμό.

    Σημείωσε ακόμη ότι η απορροφητικότητα στο υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης έχει φθάσει το 46% και πως με τον αναπτυξιακό νόμο υλοποιούνται προγράμματα ύψους 560 εκατ. ευρώ.

    Εγκρίθηκαν οι προαγωγές 14 ανωτάτων δικαστικών λειτουργών

    Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την εισήγηση του Υπουργού Δικαιοσύνης Αναστάση Παπαληγούρα για τις προαγωγές 14 ανωτάτων δικαστικών λειτουργών.

    Η επιλογές έγιναν με γνώμονα την αξιοκρατία και την επετηρίδα,τόνισε ο κ. Αναστάσης Παπαληγούρας και πρόσθεσε ότι κινούνται στην κατεύθυνση της ανεξάρτητης και ανεπίληπτης δικαιοσύνης.

    Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναλαμβάνει ο Γεώργιος Σανιδάς. Σε αντιπροέδρους προάγονται οι κ.κ. Πολύκαρπος Βούλγαρης,Γεώργιος Σαραντινός, Σπυρίδων Κολυβάς, Στέφανος Γαβράς, Δημήτριος Λοβέρδος, Γεώργιος Χλαμπουτάκης, Δημήτριος Κυριτσάκης και Βασίλειος Νικόπουλος.

    Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου ορίζεται ο κ. Γεώργιος Κούρτης.

    Γενικός Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου αναλαμβάνει ο κ. Γεώργιος Σχοινιωτάκης και αντιπρόεδροι οι κ.κ. Κωνσταντίνος Κανδρής και Αντώνιος Τομαράς.

    Τέλος Γενικός επίτροπος διοικητικών δικαστηρίων ορίζεται ο κ. Παναγιώτης Ρουμελιώτης.

    Δήλωση του νέου εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργου Σανιδά

    Μετά τη σημερινή απόφαση του Υπουργικού συμβουλίου,ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδάς να προαχθεί στο βαθμό του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο εισαγγελικός λειτουργός δήλωσε τα εξής:

    «Διαδεχόμενοι, μετά τη σημερινή κυβερνητική επιλογή, στη θέση του κορυφαίου της εισαγγελικής ιεραρχίας, τον κοσμήσαντα αυτήν κ. Δημήτριο Λινό, επιθυμούμε να διαβεβαιώσουμε όλους τους πολίτες ότι θα αναλώσουμε και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών μας,προκειμένου αυτοί μεν να έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, η τελευταία δε να ανακτήσει το τρωθέν κύρος και την αξιοπιστία της και έτσι η δοκιμασία που ακόμα διέρχεται να έχει αποτελέσει την απαρχή της αναγεννήσεώς της. Είναι, βεβαίως, αυτονόητο ότι για την επίτευξη των στόχων αυτών θα απαιτηθεί η συστράτευση των δυνάμεων όλων των δικαστικών λειτουργών. Να είναι, εξάλλου, βέβαιοι όλοι οι δικαστικοί λειτουργοί, ότι, εφόσον εργάζονται ευσυνειδήτως και εκπληρώνουν ευόρκως τα καθήκοντά τους, θα μας βρίσκουν πάντοτε υποστηρικτές και συμπαραστάτες τους».

    Βενιζέλος για επιλογές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης

    Ο υπεύθυνος του Τομέα Αυτοδιοίκησης, Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος αναφερόμενος στις επιλογές της κυβέρνησης για τις κορυφαίες θέσεις της Δικαιοσύνης, έκανε λόγο για καθυστέρηση ενός μήνα στις επιλογές αυτές και πρόσθεσε ότι "στο

    μεταξύ δοκίμαζε επικοινωνιακά διάφορες επιλογές από τις οποίες αναγκάστηκε να απομακρυνθεί γιατί είδε ότι υπήρχαν δυσβάσταχτες γι αυτήν αντιδράσεις".

    Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, "η μεθόδευση αυτή υπονομεύει το κύρος της Δικαιοσύνης, γιαυτό όσοι κατέχουν τις κορυφαίες θέσεις της πρέπει να αποδεικνύουν καθημερινά και στην πράξη την ανεξαρτησία της συνείδησης και της συμπεριφοράς τους. Ο δικαστής κρίνεται καθημερινά και κοινωνικά και επιστημονικά".

    Ο Ευ. Βενιζέλος πρόσθεσε ότι ο νέος Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, "ως ο κατβ εξοχήν θεματοφύλακας της νομιμότητας, οφείλει να δώσει πειστική και επί της ουσίας απάντηση στα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας και περιλαμβάνονται σε κοινοβουλευτικού χαρακτήρα καταγγελίες, για τον τρόπο απόκτησης και τη νομιμότητα στοιχείων της ακίνητης περιουσίας του. Δεν αρκούν τα δικονομικού και τυπικού χαρακτήρα επιχειρήματα".

    Επίσης σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, "αυτό που προέχει και επείγει είναι να επέλθουν πλέον σοβαρές θεσμικές αλλαγές στη διαδικασία επιλογής των προσώπων που καταλαμβάνουν τις κορυφαίες θέσεις της Δικαιοσύνης. Το ΠΑΣΟΚ, έχει προτείνει να προβλεφθεί νομοθετικά η προηγούμενη ακρόαση όσων προτίθεται να επιλέξει το Υπουργικό Συμβούλιο από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Η ακρόαση ενώπιον της Επιτροπής επιτρέπει στο Υπουργικό Συμβούλιο να κάνει την τελική του επιλογή με γνωστή δημόσια, την εικόνα, την προσωπικότητα και τη δικαστική πορεία κάθε δικαστικού λειτουργού που καταλαμβάνει κορυφαίες θέσεις του κλάδου του. Αυτό πρέπει να νομοθετηθεί αμέσως και πρέπει να κατοχυρωθεί και συνταγματικά στην επικείμενη αναθεώρηση".

    Εγκρίθηκε από το ΚΥΣΕΑ το νέο πενταετές εξοπλιστικό πρόγραμμα

    Το ΚΥΣΕΑ ενέκρινε το ΕΜΠΑΕ για την περίοδο 2006-2010 ύψους 11,39 δισ. ευρώ καθώς και για την περίοδο 2011-2015 ύψους 15 δισ. ευρώ.

    Ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευάγγελος Μεϊμαράκης υπογράμμισε ότι τα 8,5 δισ. ευρώ έως το 2010 αφορούν σε ανειλημμένες υποχρεώσεις της χώρας και σημείωσε πως ουσιαστικά υπάρχει οικονομική ασφυξία, λόγω των αποφάσεων που είχαν ληφθεί στο παρελθόν.

    Τα νέα εξοπλιστικά προγράμματα για τη συγκεκριμένη περίοδο είναι ύψους 2,9 δισ., εκ των οποίων το 26% αφορά στην αναβάθμιση ή τη συμπλήρωση υπαρχόντων οπλικών συστημάτων.

    Κινούμαστε, είπε ο κ. Μεϊμαράκης, με σεβασμό στο χρήμα του φορολογούμενου, αλλά χωρίς, ταυτόχρονα,να υπάρχουν προβλήματα στην αμυντική θωράκιση της χώρας.

    Όπως είπε ο Υπουργός, τα προγράμματα μπορεί να αλλάξουν ιεράρχηση, με βάση τις επιχειρησιακές ανάγκες, αλλά, σε κάθε περίπτωση, ισχύουν τα όσα είχε παρουσιάσει ο ίδιος στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και έχουν ανακοινωθεί στο παρελθόν από τα αρμόδια επιτελεία.

    Ο Ευ. Μεϊμαράκης Αμυνας υπογράμμισε ακόμη ότι δεν έχει αντίρρηση να υπάρξει διακομματική επιτροπή, ούτως ώστε να υπάρχει ενημέρωση για την διαχείριση των προγραμμάτων, σημειώνοντας ότι αυτό αποτελεί δική του πρόταση.

    Σε ό,τι αφορά στην ενδεχόμενη συμμετοχή ελληνικών δυνάμεων στην περίπτωση που αποφασιστεί αποστολή ειρηνευτικής δύναμης στο Λίβανο, ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι δεν υπάρχει ακόμα καμία συγκεκριμένη πρόταση, σημείωσε πως όλα εξαρτώνται από τις αποφάσεις που θα ληφθούν από τους διεθνείς οργανισμούς και το ρόλο που θα έχει η δύναμη, αναφέροντας πως η Ελλάδα είναι πρωταγωνιστής, έχει δυναμική εξωτερική πολιτική και πως από τις συμμετοχές σε τέτοιες αποστολές το ισοζύγιο είναι θετικό.

    Υπενθύμισε, όμως, ότι στο παρελθόν είχε αρνηθεί να αυξηθεί η ελληνική δύναμη στο Αφγανιστάν και λόγω κόστους και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει ιδιαίτερη εμπειρία στην στήριξη υγειονομικών μονάδων.

    Τζαμί στο Βοτανικό

    Η Κυβερνητική Επιτροπή, που συνεδρίασε, επίσης, σήμερα υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, ενέκρινε εισήγηση του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Γιώργου Σουφλιά για τη δημιουργία τζαμιού. Ο Γιώργος Σουφλιάς τόνισε ότι το τζαμί θα γίνει στην περιοχή του Βοτανικού "Ναυτικό Οχυρό", το οποίο απέχει περίπου 700 μέτρα από το νέο σταθμό του Μετρό, στον Αγιο Σάββα.

    Η χρηματοδότηση του τζαμιού θα γίνει από την πολιτεία, είπε ο κ. Σουφλιάς.

    Ο Υπουργός Περιβάλλοντος έκανε εισήγηση στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου για το χωροταξικό σχέδιο και, όπως τόνισε στις δηλώσεις του, έχουν παραληφθεί, ήδη, όλες οι μελέτες και μέσα στους επόμενους δέκα μήνες θα έχουν προχωρήσει όλα τα χωροταξικά σχέδια και το εθνικό χωροταξικό σχέδιο.

    Πρώτο χωροταξικό σχέδιο θα είναι για τις ανανέωσιμες πηγές ενέργειας, θα ακολουθήσει αυτό του τουρισμού και στη συνέχεια το βιομηχανικό.

    [02] Κ.Ράϊς: Ηρθε η ώρα για μια νέα Μέση Ανατολή

    Ηρθε η ώρα για μια «νέα Μέση Ανατολή» δήλωσε η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις πριν τη συνάντησή της στην Ιερουσαλήμ με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Εχούντ Ολμέρτ. Από την πλευρά του ο Ολμέρτ τόνισε πως το Ισραήλ είναι αποφασισμένο να συνεχίσει τις επιχειρήσεις εναντίον της Χεζμπολάχ στο Λίβανο. «Δεν πολεμάμε την κυβέρνηση του Λιβάνου ή το λιβανικό λαό. Πολεμάμε εναντίον της Χεζμπολάχ», επισήμανε. «Ελπίζω η λιβανική κυβέρνηση να κρατήσει αποστάσεις από τη Χεζμπολάχ» είπε ακόμα ο Ολμέρτ που την χαρακτήρισε «άγρια τρομοκρατική οργάνωση».

    Η συζήτηση ανάμεσα στην αμερικανίδα ΥΠΕΞ και τον ισραηλινό πρωθυπουργό φέρεται ότι επικεντρώθηκε στην ανάπτυξη της πολυεθνικής δύναμης και την ταυτότητα που αυτή θα έχει.

    Στη συνέχεια, η κ. Ράϊς συναντήθηκε στη Ραμάλα με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς. Η υπουργός των ΗΠΑ δήλωσε ότι είναι ανάγκη να παραμείνουμε προσηλωμένοι στην ιδέα της ίδρυσης ενός παλαιστινιακού κράτος δίπλα στο Ισραήλ παρά την τρέχουσα κρίση στο Λίβανο. Την "άμεση κατάπαυση του πυρός" στο Λίβανο και τον τερματισμό των επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική Οχθη, ζήτησε μετά τη συνάντηση ο Παλαιστίνιος ηγέτης. "Οι επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας και στη Δυτική Οχθη πρέπει να σταματήσουν και πρέπει να εφαρμοσθεί αμέσως κατάπαυση του πυρός στο Λίβανο", τόνισε ο Αμπάς απευθύνοντας έκκληση για "διαπραγματευσεις" μεταξύ του Ισραήλ και της λιβανικής κυβέρνησης.

    Στο μεταξύ, περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στη Ραμάλα εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους στην πολιτική της Ουάσινγκτον και την υποστήριξή τους στον ηγέτη της λιβανικής Χεζμπολάχ Χάσαν Νασράλα.

    Την ίδια στιγμή οι υπουργοί Άμυνας της Πολωνίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας συναντήθηκαν στη Βιλίτσκα στη νότια Πολωνία για να συζητήσουν κυρίως την κατάσταση στο Λίβανο, έγινε γνωστό από πηγή προσκείμενη στη γαλλίδα υπουργό Μισέλ Αλιό-Μαρί. Οι τρεις χώρες πιστεύουν ότι υπάρχει ανάγκη να βρεθεί μια διπλωματική λύση στη σύγκρουση, πρόσθεσε η πηγή αυτή, αρνούμενη να διευκρινίσει περαιτέρω σχετικά με τη συνάντηση αυτή που πραγματοποιήθηκε παραμονή της συνόδου που θα γίνει αύριο, Τετάρτη, στη Ρώμη και θα είναι αφιερωμένη στο Λίβανο.

    Το Ισραήλ θα επιτρέψει την αερομεταφορά βοήθειας στο Λίβανο

    Το Ισραήλ θα επιτρέψει την αερομεταφορά βοήθειας στο Λίβανο στο πλαίσιο των προσπαθειών για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που προκάλεσε η ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση κατά των ανταρτών της Χεζμπολάχ, δήλωσε σήμερα ο ισραηλινός πρωθυπουργός Εχούντ Ολμερτ.

    "Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι το Ισραήλ θα επιτρέψει στα αεροπλάνα που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στο Λίβανο να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο τη Βηρυτού, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού μετά τις συνομιλίες που είχε με την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Καντολίζα Ράις.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού, ο Ολμερτ διέταξε επίσης το ισραηλινό ναυτικό να συνεχίσει να επιτρέπει την άφιξη βοήθειας στα λιμάνια του Λιβάνου. "Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι το Τελ Αβίβ θα επιστρέψει τη δημιουργία χερσαίου διαδρόμου από το Ισραήλ προς το Λίβανο για τη χορήγηση διεθνούς ανθρωπιστικής βοήθειας στο λιβανικό λαό", αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

    Συνεχίζουν οι συγκρούσεις

    Οι ισραηλινές δυνάμεις κατέλαβαν και δεύτερο προπύργιο της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο μετά από σφοδρές συγκρούσεις με αντάρτες της οργάνωσης, μετέδωσε το ισραηλινό ραδιόφωνο. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στρατεύματα και άρματα μάχης ελέγχουν την πόλη Μπιντ Τζουμπάιλ.

    Νωρίς το πρωί, η Ισραηλινή αεροπορία εξαπέλυσε επίθεση στη Ναμπατίγε του νοτίου Λιβάνου με αποτέλεσμα να ξεκληριστεί μία επταμελής οικογένεια.

    Παράλληλα, νέο σφυροκόπημα με ρουκέτες εξαπέλυσε η Χεζμπολάχ εναντίον της Χάιφα στο βόρειο Ισραήλ, ανακοίνωσαν αστυνομικοί κύκλοι. Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες για θύματα. Ο ραδιοσταθμός του Ισραήλ μετέδωσε ότι 16 ρουκέτες έπληξαν τη Χάιφα, πολλές από τις οποίες έπεσαν σε ανοικτές περιοχές.

    Ακαρπη η χθεσινή συνάντηση Ράις-Μπέρι

    Η χθεσινή συνάντηση της αμερικανίδας ΥΠΕΞ Κοντολίζα Ράις και του προέδρου του λιβανικού Κοινοβουλίου Ναμπίχ Μπέρι, ο οποίος ασκεί καθήκοντα μεσολαβητή με τη Χεζμπολάχ, ολοκληρώθηκε με τη συμφωνία πως διατηρούνται οι «διαφορές» μεταξύ τους, τόνισε η λιβανική πλευρά.

    «Δεν υπήρξε συμφωνία, διότι η κα Ράις επέμεινε στην εφαρμογή ενός μηχανισμού συνολικής διευθέτησης πριν την εκεχειρία», τόνισε πηγή προσκείμενη στον Μπέρι.

    «Η Ράις έθεσε ως προαπαιτούμενο για μία εκεχειρία την υποχώρηση της Χεζμπολάχ ένθεν του ποταμού Λιτάνι (σε απόσταση 20 χλμ από τη μεθόριο με το Ισραήλ) και την ανάπτυξη μίας διεθνούς δύναμης σβ αυτήν τη ζώνη, γεγονός που θα διευκόλυνε, κατά τη γνώμη της, την επιστροφή των προσφύγων», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

    Στο μεταξύ ο πρώην πρωθυπουργός της Ισπανίας Χοσέ Μαρία Αθνάρ προκάλεσε αίσθηση χθες, δηλώνοντας στο BBC πως το ΝΑΤΟ θα μπορούσε να προχωρήσει σε βομβαρδισμό του Λιβάνου, εάν το Ισραήλ συμμετείχε στην Βορειοατλαντική Συμμαχία.

    Η μη κυβερνητική οργάνωση Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW)κατήγγειλε χθές οτι το Ισραήλ χρησιμοποίησε βομβίδες θραυσμάτων εναντίον ενός λιβανικού χωριού την περασμένη εβδομάδα και κάλεσε το εβραϊκό κράτος να σταματήσει αμέσως τη χρήση παρόμοιων όπλων.

    Δημοσκόπηση στη Βρετανία που θα δημοσιευθεί στο αυριανό φύλλο της εφημερίας Γκάρντιαν αναφέρει οτι το 61% των Βρετανών θεωρεί πως το Ισραήλ αντέδρασε με υπερβολικό τρόπο στην απειλή της Χεζμπολάχ.

    Το 30% των ερωτηθέντων συμφωνεί με τη θέση του πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ, που πιστός στη σύμπλευσή του με την πολιτική της Ουάσιγκτον, αρνήθηκε κι εκείνος να καταδικάσει την επίθεση του Ισραήλ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 25 July 2006 - 14:30:21 UTC