Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-07-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τις προαγωγές 14 ανωτάτων δικαστικών λειτουργών ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο
  • [02] Δραστηριότητες των υποψηφίων
  • [03] Αντιπροσωπείες του ΚΚΕ και του ΣΥΝ στο Λίβανο

  • [01] Τις προαγωγές 14 ανωτάτων δικαστικών λειτουργών ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο

    Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την εισήγηση του Υπουργού Δικαιοσύνης Αναστάση Παπαληγούρα για τις προαγωγές 14 ανωτάτων δικαστικών λειτουργών.

    Η επιλογές έγιναν με γνώμονα την αξιοκρατία και την επετηρίδα,τόνισε ο κ. Αναστάσης Παπαληγούρας και πρόσθεσε ότι κινούνται στην κατεύθυνση της ανεξάρτητης και ανεπίληπτης δικαιοσύνης.

    Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναλαμβάνει ο Γεώργιος Σανιδάς. Σε αντιπροέδρους προάγονται οι κ.κ. Πολύκαρπος Βούλγαρης,Γεώργιος Σαραντινός, Σπυρίδων Κολυβάς, Στέφανος Γαβράς, Δημήτριος Λοβέρδος, Γεώργιος Χλαμπουτάκης, Δημήτριος Κυριτσάκης και Βασίλειος Νικόπουλος.

    Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου ορίζεται ο κ. Γεώργιος Κούρτης.

    Γενικός Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου αναλαμβάνει ο κ. Γεώργιος Σχοινιωτάκης και αντιπρόεδροι οι κ.κ. Κωνσταντίνος Κανδρής και Αντώνιος Τομαράς.

    Τέλος Γενικός επίτροπος διοικητικών δικαστηρίων ορίζεται ο κ. Παναγιώτης Ρουμελιώτης.

    Επίσης, στο Υπουργικό Συμβούλιο συζητήθηκε η τουριστική ανάπτυξη της χώρας με εισηγήτρια την υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Πετραλιά.

    Νωρίτερα, η Κυβερνητική Επιτροπή ενέκρινε εισήγηση του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Γιώργου Σουφλιά για τη δημιουργία τζαμιού.

    Ο Γιώργος Σουφλιάς τόνισε ότι το τζαμί θα γίνει στην περιοχή του Βοτανικού "Ναυτικό Οχυρό", το οποίο απέχει περίπου 700 μέτρα από το νέο σταθμό του Μετρό, στον Αγιο Σάββα.

    Η χρηματοδότηση του τζαμιού θα γίνει από την πολιτεία, είπε ο κ. Σουφλιάς.

    Ο Υπουργός Περιβάλλοντος έκανε εισήγηση στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου για το χωροταξικό σχέδιο και, όπως τόνισε στις δηλώσεις του, έχουν παραληφθεί, ήδη, όλες οι μελέτες και μέσα στους επόμενους δέκα μήνες θα έχουν προχωρήσει όλα τα χωροταξικά σχέδια και το εθνικό χωροταξικό σχέδιο.

    Πρώτο χωροταξικό σχέδιο θα είναι για τις ανανέωσιμες πηγές ενέργειας, θα ακολουθήσει αυτό του τουρισμού και στη συνέχεια το βιομηχανικό.

    Το πρωί, συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ, με θέμα την έγκριση του ενιαίου μακροπρόθεσμου προγράμματος ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΜΠΑΕ), 2006-2010.

    [02] Δραστηριότητες των υποψηφίων

    Τα πρώτα ονόματα του συνδυασμού του "Η Αθήνα πόλη της Ζωής μας" παρουσίασε σήμερα ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηνών Νικήτας Κακλαμάνης. «Είναι όλοι τους ικανότατοι και η διάθεσή τους για προσφορά είναι σίγουρο ότι θα τους εξασφαλίσει ένα λαμπρό μέλλον» δήλωσε ο κ.Κακλαμάνης.

    Οι 39 πρώτοι υποψήφιοι του συνδυασμού του που παρουσίασε ο κ.Κακλαμάνης είναι οι εξής: Αξιώτη-Καρύδη Δέσποινα, Λουκέρη Ειρήνη-Σοφία, Αρβανιτάκης Αλέξανδρος, Μελιτσιώτης Διονύσιος, Βότση Έρση-Αγγελική, Μιχαλόλια-Μιχαλολιάκου Ευγενία, Βυζοβίτης Αναστάσιος (Τάσος), Μπουρνουσούζης Ελευθέριος, Γιαμπουράς Εμμανουήλ (Μανόλης), Νικολακάκος Ηλίας, Δεσποτοπούλου Ιωάννα (Γιάννα), Νικολοπούλου Ελένη, Δήμας Ιωάννης, Ξεπαπαδάκος Γεώργιος, Δημόπουλος Γεώργιος, Οικονομόπουλος Παναγιώτης (Τάκης), Έβερτ Αλεξάνδρα (Αλεξία), Παπαδόγγονας Διονύσιος, Ευσταθίου Παναγιώτης, Παπαζήσης Βίκτωρ, Ιατρίδης Δημήτριος, Παπατζανή Στυλιανή (Στέλλα), Ιγνατίου Φώτης, Ραγιά Ουρανία-Ιουλία (Άννυ), Καλδής Ανδρέας, Ράλλη-Μαυρομιχάλη Ασπασία, Καλλίτση-Στεριώτη Θεώνη (Νόνη), Σεργουλόπουλος Φώτης, Καραμανώφ Μιχαήλ, Σιδέρη Γεωργία, Καφέζας Αθανάσιος, Σοφός Δημήτριος, Κικίλιας Βασίλειος, Τζιωρτζής Σταύρος, Κουίκ Τέρενς, Τσαμπιέρη-Παπαμιχαήλ Βασιλική, Κουρή Σμαράγδα (Σμάρω), Χαλανούλη Χριστίνα και Λεωτσάκος Κων/νος.

    Π.Φασούλας: Ο Πειραιάς θα διεκδικήσει αυτά που του ανήκουν

    Χθες, ο υποψήφιος δήμαρχος του μεγάλου λιμανιού Παναγιώτης Φασούλας παρουσίασε τις βασικές αρχές του συνδυασμού του "Σημαία μας ο Πειραιάς".

    Ο κ. Φασούλας είπε ότι αυτό το ξεκίνημα είναι σημαντικό για τον Πειραιά και τόνισε ότι έχει πλήρη συναίσθηση των ευθυνών και των υποχρεώσεων που αναλαμβάνει. Υποστήριξε ότι ο Πειραιάς βρίσκεται σε μια παρατεταμένη περίοδο παρακμής. Ο Πειραιάς είναι εξαρτημένος, ανίσχυρος και ετερόφωτος είπε και πρόσθεσε ότι η αδυναμία προκαλεί φθορά και ηττοπάθεια.

    Ο Πειραιάς, τόνισε, έμεινε έξω από τα μεγάλα έργα, ήταν θεατής των Ολυμπιακών Αγώνων και δεν κατόρθωσε να πάρει ούτε το ελάχιστο από τη μεγάλη αυτή διοργάνωση. Αντίθετα, συμπλήρωσε , του παίρνουν τα Ποσειδώνια, το πανεπιστήμιο. Σύντομα, υποσχέθηκε, αυτά θα ανήκουν στο παρελθόν, ο Πειραιάς θα διεκδικήσει αυτά που του ανήκουν, θα γίνει πόλη των νέων τεχνολογιών, πόλη των νέων.

    Ο κ. Φασούλας παρουσίασε 47 υποψηφίους του συνδυασμού του οι οποίοι είναι οι εξής: Τάκης Αβραμίδης, Αγγελόπουλος Παναγιώτης, Αναγνώστου Κατερίνα, Αντωνάτος Δημήτρης, Αξαρλής Γιώργος, Αρώνης Αντώνης, Βλασσοπούλου Θεωνίτσα, Βουγιουκλάκης Βασίλης, Βουράκης Βασίλης, Βρόντος Δημήτρης, Γαϊτανάρος Στέλιος, Γεωργιάδη - Λειβαδάρου Καλλισθένη, Γιούτσος Νίκος, Γκερλές Δημήτρης, Δάφνης Νίκος, Δήμτσας Κωστής, Δόκος Παναγιώτης, Ιατρόπουλος Τάκης, Καρύδη Σταυρούλα, Κιοσσές Ανδρέας, Κορακάκης Δημήτρης, Κούβαρης Λεωνίδας, Κουκυδάκη Μαρία, Κουτσολιάκου - Ματιάτου Ελένη, Λαμπράκης Γρηγόρης, Μακρυνός Γιώργος, Μαλτέζος Μιχάλης, Μαντζουράτος Δημήτρης, Μαστρόκαλος Βασίλης, Μουσελής Νίκος, Μπενέτος Γιάννης, Μπόκοτα Δάφνη, Ντεντιδάκης Μιχάλης, Λόιλας Αρης, Ρεσβάνης Κώστας, Σδρένιας Χρήστος, Σερεμέτη Μαρία, Σορώτος Κώστας, Σταμελάκη Αθηνά, Τετράδης Γιάννης, Φιλαδιτάκης Μπάμπης, Φιλιππάκος Δημήτρης, Χαμάκος Γιώργος, Χαρδαβέλας Κώστας και Χρυσοφάκης Μανώλης.

    [03] Αντιπροσωπείες του ΚΚΕ και του ΣΥΝ στο Λίβανο

    Αναχωρεί απόψε το βράδυ για το Λίβανο αντιπροσωπεία ΚΚΕ, με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Σε αυτή συμμετέχουν ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μέλος του ΠΓ και η Ελένη Μαυρούλη δημοσιογράφος του «Ριζοσπάστη». Η αντιπροσωπεία θα εκφράσει την έντονη καταγγελία του ΚΚΕ για "τα εγκλήματα του Ισραήλ και την συμπαράσταση του κόμματος στον δίκαιο αγώνα του Λιβανέζικου και του Παλαιστινιακού λαού", αναφέρει σχετική ανακοίνωση του κόμματος. Χθες η κα Παπαρήγα, η οποία συναντήθηκε με τον πρέσβη του Λιβάνου στην Αθήνα Ουίλιαμ Χαμπίμπ, κάλεσε το Ισραήλ να σταματήσει τις επιδρομές και χαρακτήρισε κατακτητικό και άδικο τον πόλεμο. Η κα. Παπαρήγα τόνισε ότι δεν έχει καμιά εμπιστοσύνη στη διάσκεψη της Ρώμης, θεωρώντας ότι θα χρησιμοποιηθεί σαν μέσο πίεσης στο Λίβανο και την Παλαιστίνη και σαν εκδήλωση συμπάθειας ή και ανοχής στην ηγεσία του Ισραήλ. Επίσης εξέφρασε την αντίθεσή της με τη λύση που προωθούν οι ΗΠΑ και το Ισραήλ για ΝΑΤΟϊκή παρουσία στο νότιο Λίβανο, καθώς επίσης και την αντίθεσή της να συμμετάσχει η Ελλάδα σε μια τέτοια δύναμη.

    Στη Βυρητό το κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς

    Χθες το βράδυ αναχώρησε από την Αθήνα με προορισμό τη Βηρυτό, αντιπροσωπεία του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, το οποίο πραγματοποίησε έκτακτη σύσκεψη στην Αθήνα, με πρωτοβουλία του ΣΥΝ.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος, δήλωσε ότι πρόκειται για την "πρώτη μεγάλη αντιπροσωπεία από το χώρο της ΕΕ που μεταβαίνει στο Λίβανο και στόχος μεταξύ άλλων της επίσκεψης είναι η ενημέρωση των κομμάτων της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για την κατάσταση που επικρατεί, προκειμένου να ληφθούν νέες πρωτοβουλίες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα εθνικά Κοινοβούλια και να σχηματιστεί ένα μεγάλο κίνημα ειρήνης, παρόμοιο με αυτό που είδαμε στις μέρες του Ιράκ σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, ώστε να μπορέσει να μετακινήσει τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις από τις αρνητικές θέσεις που έχουν".

    Επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΝ εξέφρασε την αντίθεση του κόμματός του στην εγκατάσταση δυνάμεων του ΝΑΤΟ στο νότιο Λίβανο και τόνισε ότι ειρηνευτική δύναμη θα πρέπει να σταλεί μόνο στο πλαίσιο του ΟΗΕ.

    Στην αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Αριστεράς που μεταβαίνει στο Λίβανο συμμετέχουν ο Ζαν Κλόντ Λεφόρ, βουλευτής του γαλλικού ΚΚ, ο Βόλφκανγκ Γκέρκε, βουλευτής της Αριστεράς - κόμματος του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού της Γερμανίας- ο Μιγκέλ Πόρτας, ευρωβουλευτής του μπλόκ της Αριστεράς της Πορτογαλίας, ο Αλφιο Νικότρα, στέλεχος της κομμουνιστικής επανίδρυσης της Ιταλίας, ο Ντίνος Χατζηνικόλας, βουλευτής του ΑΚΕΛ Κύπρου και ο Πάνος Τριγάζης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ.

    Αντιπολεμικό συλλαλητήριο

    Αντιπολεμικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και τα κινήματα ειρήνης σήμερα στις 7 το απόγευμα στο Πάρκο Ελευθερίας και πορεία προς την αμερικανική και ισραηλινή πρεσβεία. Η ΓΣΣΕ και η ΑΔΕΔΥ καλούν, με ανακοίνωσή τους, τους εργαζόμενους και όλους τους Έλληνες πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο. «Οι εργαζόμενοι της χώρας μας καταδικάζουν με τον πιο έντονο τρόπο, την συνεχιζόμενη δολοφονική επίθεση του Ισραήλ στην Παλαιστίνη και στο Λίβανο», τονίζεται στην ανακοίνωση και επισημένεται: «Οι βομβαρδισμοί αμάχων, η καταστροφή των υποδομών και η απροκάλυπτη γενοκτονία συνιστούν έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και προκαλούν αγανάκτηση και αποτροπιασμό».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 25 July 2006 - 12:30:23 UTC