Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-05-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Ενιαίος φορέας τηλεπικοινωνίων"
  • [02] ΣΥΡΙΖΑ για τη Δασοπροστασία
  • [03] Από σήμερα οι δηλώσεις
  • [04] "Δεν θα αυξηθεί ο ΦΠΑ"
  • [05] "Οχι" της Microsoft στη Yahoo!
  • [06] Εκατοντάδες νεκροί στη Μιανμάρ

  • [01] "Ενιαίος φορέας τηλεπικοινωνίων"

    Είναι ανυπόστατοι και παραπλανητικοί οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων του «ευρωμονόδρομου», ότι μπορεί να υπάρξει συνδιοίκηση, ασφαλιστικές δικλείδες ή έλεγχος του δημοσίου στον ιδιωτικοποιημένο ΟΤΕ που να λειτουργεί υπέρ των λαϊκών συμφερόντων, τονίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωση του.

    Καλεί τους εργαζόμενους "να απορρίψουν και να αντιπαλέψουν συνολικά την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ και την απελευθέρωση του τομέα των τηλεπικοινωνιών που προωθεί η ΕΕ με την υπογραφή των κυβερνήσεων και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Μόνο έτσι το «όχι» στο ξεπούλημα του ΟΤΕ θα έχει αντίκρισμα και αποτέλεσμα. Καμιά μετοχή του ΟΤΕ δεν πρέπει να βρίσκεται ούτε στο ελληνικό ούτε στο ξένο κεφάλαιο. Καμιά δράση του κεφαλαίου στις τηλεπικοινωνίες".

    "Η πάλη για ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο φορέα στις τηλεπικοινωνίες αποτελεί την μόνη απάντηση, τη μόνη λύση που συμφέρει όλους τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα", καταλήγει το ΚΚΕ.

    Η Αλέκα Παπαρήγα στην Κούβα

    Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου του κράτους της Κούβας και Β΄ Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚ Κούβας Ραούλ Κάστρο είχε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, που βρέθηκε στην Κούβα επικεφαλής αντιπροσωπείας της ΚΕ του ΚΚΕ προσκεκλημένη του ΚΚ Κούβας.

    Η Αλέκα Παπαρήγα εξέφρασε στον Ραούλ Κάστρο την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του ΚΚΕ και του λαϊκού κινήματος της χώρας μας στην πάλη του κουβανικού λαού κατά των ιμπεριαλιστικών επιβουλών, για την υπεράσπιση των κατακτήσεων του και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού.

    Η Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε ότι η ηρωική προσπάθεια του κουβανικού λαού, με επικεφαλής το ΚΚ της Κούβας, που κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες μάχεται για το δίκιο του και το σοσιαλισμό, αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για τους Έλληνες κομμουνιστές, τους προοδευτικούς ανθρώπους της Ελλάδας και τους λαούς γενικότερα.

    Επίσης η αντιπροσωπεία της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ,είχε σειρά συναντήσεων στην Αβάνα.

    Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών της Κούβας Φελίππε Πέρρες Ρόκε, τον πρόεδρο της Κουβανικής Εθνοσυνέλευσης Ρικάρντο Αλαρκόν, τον υπεύθυνο του τμήματος Διεθνών Σχέσεων Φερνάντο Ραμίρεζ, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚ Κούβας, τον Αβ Γραμματέα της Κομμουνιστικής Νεολαίας Κούβας Τζούλιο Μαρτίνεζ Ραμίρεζ και τον Χοσέ Ματσάδο Βεντούρα, μέλος του ΠΓ και Αβ αντιπρόεδρο του υπουργικού συμβουλίου.

    Επίσης συμμετείχε στην μεγάλη Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση και πορεία στην Αβάνα, ενώ επισκέφθηκε το πανεπιστήμιο Πληροφορικής όπου συναντήθηκε με εκπαιδευτικούς και φοιτητές στο Πινάλντε ντελ Ρίο, για θέματα εκπαίδευσης.

    Στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συμμετείχαν ο Δημήτρης Κουτσούμπας μέλος του ΠΓ και η Δέσποινα Μάρκου συνεργάτης του τμήματος Διεθνών Σχέσεων.

    [02] ΣΥΡΙΖΑ για τη Δασοπροστασία

    Τις προτάσεις του κόμματος για τη Δασοπροστασία θα παρουσιάσει το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου ο ΣΥΡΙΖΑ.

    "Ο Πρωθυπουργός και ο "αρμόδιος" Υπουργός του για θέματα περιβάλλοντος είναι οι υπεύθυνοι για τη μη αξιόπιστη και συστηματική καταγραφή των αερίων του θερμοκηπίου. Η «περιβαλλοντική» τους πολιτική οδηγεί στην όλο και μεγαλύτερη υποβάθμιση των εδαφών, των υδάτων, του αέρα και γενικότερα της ποιότητας ζωής όλων μας", τονίζει ο ΣΥΝ σε ανακοίνωσή του.

    Περιοδεία Αλαβάνου στο Ηράκλειο

    Περιοδεία στο Ηράκλειο θα πραγματοποιήσει σήμερα και αύριο ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέκος Αλαβάνος.

    Το απόγευμα θα απευθύνει χαιρετισμό στην κοινή εκδήλωση που διοργανώνoυν η δημοτική κίνηση «Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη», η «Νομαρχιακή Παρέμβαση των Πολιτών και της Οικολογίας»,» και η «Οικολογική Παρέμβαση Ηρακλείου (ΟΠΗ)» με θέμα: «Βιώσιμη διαχείριση των υδάτινων πόρων». (Θεατρικός Σταθμός Ηρακλείου)

    [03] Από σήμερα οι δηλώσεις

    Ξεκινά σήμερα η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για 3,5 εκατομμύρια μισθωτούς και συνταξιούχους και πρόκειται να διαρκέσει μέχρι και τις 2 Ιουνίου, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ).

    Αναλυτικότερα, έως 5 Μαΐου έχουν υποχρέωση υποβολής δηλώσεων οι μισθωτοί ή συνταξιούχοι με ΑΦΜ που λήγει σε 1, έως 7 Μαΐου όσων το ΑΦΜ λήγει σε 2, έως 9 Μαΐου όσων το ΑΦΜ λήγει σε 3, έως 13 Μαΐου όσων το ΑΦΜ λήγει σε 4, έχε 15 Μαΐου όσων το ΑΦΜ λήγει σε 5, έως 19 Μαΐου όσων το ΑΦΜ λήγει σε 6, έως 21 Μαΐου όσων το ΑΦΜ λήγει σε 7, έως 23 Μαΐου όσων το ΑΦΜ λήγει σε 8, έως 27 Μαΐου όσων το ΑΦΜ λήγει σε 9, έως 29 Μαΐου όσων το ΑΦΜ λήγει σε 10, 20, 30, 40, 50 και έως 2 Ιουνίου όσων το ΑΦΜ λήγει σε 60, 70, 80, 90, 00 ή δεν έχουν Αριθμό Φορολογικού Μητρώου.

    Η υποβολή μπορεί να γίνει είτε αυτοπροσώπως στην εφορία είτε από έναν πληρεξούσιο, με τα έντυπα σε δύο αντίγραφα και τα πρωτότυπα δικαιολογητικά. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα υποβολής ταχυδρομικώς, με συστημένη επιστολή, των εντύπων και δικαιολογητικών, ενώ γρήγορη και άμεση θεωρείται η υποβολή μέσω Διαδικτύου. Στην τελευταία περίπτωση, ο φορολογούμενος πρέπει να υποβάλει αίτηση στην υπηρεσία TAXISnet (www.taxisnet.gr) τουλάχιστον πέντε εργάσιμες μέρες πριν από την ημερομηνία υποβολής της δήλωσης, για να του αποδοθούν οι προσωπικοί κωδικοί πρόσβασης.

    [04] "Δεν θα αυξηθεί ο ΦΠΑ"

    Το ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ απέκλεισε κατηγορηματικά ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφης σε συνέντευξη του στην ΝΕΤ , ενώ ανακοίνωσε σημαντικά μέτρα για την προστασία των δανειοληπτών.

    Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με την Ντόϊτσε Τέλεκομ για τον ΟΤΕ τονίζει ότι μέσα από την συμφωνία μετόχων που θα υπογράψει το δημόσιο και η γερμανική εταιρία και η οποία θα ισχύει όσο το ελληνικό Δημόσιο κατέχει ποσοστό της τάξης του 5% στον ΟΤΕ η κυβέρνηση εξασφαλίζει πολύ σημαντικές διασφαλίσεις και το δικαίωμα του βέτο σε όλα τα στρατηγικά θέματα. Ο υπουργός διευκρινίζει ότι τα θέματα αυτά αφορούν την τιμολογιακή πολιτική του ΟΤΕ που, όπως λέει, καθορίζεται από την εθνική επιτροπή τηλεπικοινωνιών καθώς και σ όλα τα θέματα εθνικής ασφάλειας. "Θα υπάρχουν θέματα διαβούλευσης για τα εργασιακά, τις συλλογικές συμβάσεις, τις αλλαγές κανονισμού προσωπικού, θα χρειάζεται διαβούλευση με την ελληνική κυβέρνηση και βεβαίως ισχύει ο ελληνικός νόμος, τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Αλογοσκούφης ο οποίος ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει θέμα αλλαγής του ονόματος του ΟΤΕ.

    Ο υπουργός τονίζει βεβαίως ότι οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν ακόμα καταλήξει σε όλα τα θέματα και ότι υπάρχουν ακόμη αγκάθια που πρέπει να αντιμετωπιστούν και αυτά αφορούν την τιμή που θα γίνει η πώληση του 3% των μετοχών του ΟΤΕ από το δημόσιο στην Ντόϊτσε Τέλεκομ , τι επιλογές θα έχει το δημόσιο αν πουλήσει στο μέλλον και άλλα ποσοστά του ΟΤΕ ώστε να εισπράξει καλύτερη τιμή από την αγορά και άλλα.

    Ο κ. Αλογοσκούφης διευκρινίζει ότι η προσπάθεια που γίνεται αυτή τη στιγμή είναι το δημόσιο να εισπράξει την καλύτερη δυνατή τιμή, μεγαλύτερη από αυτήν που πούλησε η ΜΙΝΤ στην Ντόϊτσε. Σημειώνει επίσης ότι με την συμφωνία μετόχων η οποία θα ισχύει επ' άπειρον και όσο το ελληνικό δημόσιο έχει τουλάχιστον 5% στον ΟΤΕ αποτρέπεται ο κίνδυνος "που πάντα υπήρχε στον ΟΤΕ ότι θα ερχόταν κάποιος χωρίς την σύμπραξη του ελληνικού δημοσίου και θα έκανε μια δημόσια πρόταση στο χρηματιστήριο" για την αγορά του.

    Ο κ. Αλογοσκούφης σημειώνει ότι το δημόσιο "θα προτείνει τον Πρόεδρο, θα έχει βέτο μέχρι 3 φορές στα ονόματα τα οποία προτείνει η άλλη πλευρά για τον διευθύνοντα σύμβουλο" και αυτό, όπως λέει, είναι πολύ σημαντικό.

    Για το ΦΠΑ ο υπουργός δηλώνει ότι "σε μια περίοδο που έχει ανέβει ο πληθωρισμός θα ήταν καθαρή τρέλα να αυξήσω το ΦΠΑ" ενώ σε ότι αφορά τις επιπτώσεις που δέχεται η ελληνική οικονομία από την διεθνή κρίση τονίζει ότι θα ξεπεραστούν με τις μικρότερες δυνατές απώλειες".

    Η ακρίβεια, αναφέρει ο κ. Αλογοσκούφης, θα αντιμετωπιστεί με τα 41 μέτρα που έχει εξαγγείλει ο υπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Φώλιας.

    Για την Ολυμπιακή τονίζει ότι η πολιτική της κυβέρνησης προβλέπει αποκρατικοποίηση της ενώ για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο τονίζει ότι "η πολιτική μας είναι ότι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θα συνεχίσει την αυτόνομη πορεία του.

    Δεν θέλουμε να γίνει προσάρτημα κάποιου άλλου τραπεζικού ομίλου γιατί αυτό θα ήταν κακό για τον οργανισμό.

    Σημαντικές ανακοινώσεις κάνει ο κ. Αλογοσκούφης για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

    Τονίζει ότι με νομοθετική ρύθμιση που θα προωθηθεί στη Βουλή δεν θα μπορεί ένα ακίνητο να πωλείται σε πλειστηριασμούς κάτω από την αντικειμενική του αξία. Όπως λέει ο κ. Αλογοσκούφης "αυτή ήταν και μια πρόταση που έκανε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, μου το έχουν προτείνει και εμένα τραπεζίτες, νομίζω ότι είναι σωστό. Αυτό θα γίνει". Παράλληλα ο υπουργός προαναγγέλλει και άλλα μέτρα για την προστασία των δανειοληπτών τα οποία, όπως είπε, είναι ακόμα στο πεδίο της εξέτασης και θα διευκολύνουν τους δανειολήπτες.

    Ο κ. Αλογοσκούφης ανακοίνωσε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα κατατεθεί νομοσχέδιο στη Βουλή που θα προβλέπει τη δημιουργία διυπουργικής επιτροπής για τον έλεγχο των προϋπολογισμών όλων των φορέων που είναι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

    Απαντώντας σε ερώτηση για τον αν βλέπει ανασχηματισμό τόνισε ότι "εγώ δεν βλέπω καμία ένδειξη παρά κάποια δημοσιεύματα" ενώ σε άλλη ερώτηση τονίζει ότι Β¨όλες οι ενδείξεις που έχω και όλος ο προγραμματισμός που κάνουμε είναι προγραμματισμός 4ετίας".

    [05] "Οχι" της Microsoft στη Yahoo!

    Η εταιρεία Microsoft απέσυρε την προσφορά της για την αγορά της Yahoo Inc αφού η τελευταία απέρριψε την πρόταση για αύξηση της τιμής εξαγοράς κατά 5 δισεκατομμύρια δολάρια, στα 47,5 δισεκατομμύρια.

    Η τελευταία προσφορά της Microsoft ήταν για 33 δολάρια ανά μετοχή (από 31 που είχε προτείνει αρχικά πριν από τρεις μήνες) όμως η Yahoo επέμενε στα 37 δολάρια.

    "Πιστεύουμε ότι οι οικονομικές απαιτήσεις της Yahoo δεν έχουν νόημα για εμάς και είναι προς το συμφέρον των μετόχων και των εργαζομένων στη Microsoft να αποσύρουμε την προσφορά μας", αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο διευθύνος σύμβουλος της εταιρείας, Στιβ Μπάλμερ.

    Οι αναλυτές θεωρούν ότι η Yahoo υπερέβαλε στις απαιτήσεις της και εκτιμούν ότι η μετοχή της μπορεί να πέσει έως και 30% στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης. Η μετοχή είχε φτάσει τα 28,67 δολάρια (αύξηση +7%) την Παρασκευή, εν αναμονή της επίτευξης συμφωνίας με τη Microsoft.

    [06] Εκατοντάδες νεκροί στη Μιανμάρ

    Τουλάχιστον 351 είναι οι νεκροί από το πέρασμα του κυκλώνα Ναργκίς από τη νότια Μιανμάρ (Βιρμανία), όπου χιλιάδες σπίτια έχουν καταστραφεί και χιλιάδες άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι, σύμφωνα με νέο προσωρινό απολογισμό που έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα οι αρχές.

    Επιπλέον των 241 νεκρών που είχαν ανακοινωθεί προηγουμένως, 109 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μόνο στο νησί Χέινγκ Γκι, στη νοτιοδυτική Μιανμάρ και άλλος 1 στην τοποθεσία Νιαουνγκντόν, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο MRTV, κάνοντας τον απολογισμό των θυμάτων.

    Το κρατικό δίκτυο πρόσθεσε, επικαλούμενο κυβερνητικό αξιωματούχο, ότι 20.000 σπίτια έχουν επίσης καταστραφεί στο νησί αυτό που βρίσκεται στη Θάλασσα Άνταμαν --το οποίο ήταν και το πρώτο μέρος της χώρας που επλήγη από τον Ναργκίς-- και έως και 90.000 άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι.

    Οι αρχές "παρέχουν την απαραίτητη βοήθεια" στους πληγέντες του κυκλώνα, σημείωσε το MRTV, το οποίο μετέδωσε επίσης ότι το διεθνές αεροδρόμιο της Γιανγκόν (Ρανγκούν), το οποίο παρέμεινε κλειστό, αναμένεται να λειτουργήσει σήμερα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 5 May 2008 - 6:30:31 UTC