Read the Latest International Press Articles on the Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-05-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεργασία πρωθυπουργού με υπουργό Δικαιοσύνης
  • [02] Εκατοντάδες νεκροί στη Μιανμάρ

  • [01] Συνεργασία πρωθυπουργού με υπουργό Δικαιοσύνης

    Συνεργασία με τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Σωτήρη Χατζηγάκης έχει ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, στο Μέγαρο Μαξίμου. Το πρωί, παρέστη στη ετήσιο μνημόσυνο που τελέστηκε για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

    Το απόγευμα, ο πρωθυπουργός θα απευθύνει χαιρετισμό στο διεθνές συνέδριο για την Ενεργειακή Ασφάλεια και την Κλιματική Αλλαγή.

    Θέματα κοινών αρμοδιοτήτων για τη μείωση των διοικητικών βαρών και του κόστους της γραφειοκρατίας συζήτησαν την Παρασκευή με τον πρωθυπουργό οι Εσωτερικών και Οικονομίας Προκόπης Παυλόπουλος και Γιώργος Αλογοσκούφης είχε στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Για πρώτη φορά η Ελλάδα -διότι επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ όλα αυτά τα πράγματα ήταν άγνωστα και είχαν αφεθεί στην τύχη τους- το ΕΣΠΑ έχει ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο για τη διοικητική μεταρρύθμιση, βασικός άξονας του οποίου είναι και η μείωση της γραφειοκρατίας, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών.

    Είναι αυτονόητο τώρα πλέον που το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών έχει το δικό του επιχειρησιακό να υπάρχουν κοινές αρμοδιότητες, και με ένα καινούργιο πρόγραμμα που ξεκινά να προωθηθούν γρήγορα τα θέματα που άπτονται και δημόσιας διοίκησης και οικονομίας, είπε.

    Τέτοιες συσκέψεις, σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος, θα υπάρξουν πολλές γιατί είναι βασική προτεραιότητα για την κυβέρνηση.

    Ο Γιώργος Αλογοσκούφης ανέφερε ότι το ζήτημα της γραφειοκρατίας και η αντιμετώπισή της έχει τεράστια σημασία για τους πολίτες και την οικονομία. Τόνισε ότι, σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το κόστος της γραφειοκρατίας είναι μεγαλύτερο από το μέσο όρο των χωρών της ΕΕ και ειδικά για τις επιχειρήσεις ξεπερνά το 6,5% του ΑΕΠ.

    Από κοινού τα δυο Υπουργεία, είπε ο κ. Αλογοσκούφης, έχουμε αναλάβει την πρωτοβουλία να μειωθεί η γραφειοκρατία και για τις επιχειρήσεις και για τους πολίτες.

    Μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή

    Μνημόσυνο για τα δέκα χρόνια από το θάνατο του ιδρυτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Καραμανλή πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Ιδρυμα στη Φιλοθέη όπου βρίσκεται και ο τάφος του, παρουσία του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, μελών του Υπουργικού Συμβουλίου, του προέδρου της Βουλής Δ. Σιούφα, φίλων και συνεργατών του.

    Παρούσα και η πρώην υπουργός Παιδείας Μαριέτα Γιαννάκου, στην πρώτη δημόσια εμφάνισή της, μετά την έξοδό της από το νοσοκομείο.

    Η κ. Γιαννάκου σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους αναφέρθηκε στην περιπέτεια της υγείας της, λέγοντας ότι πήρε δύναμη για να ανταπεξέλθει σκεπτόμενη το παιδί της ότι έχει να κάνει ακόμη πολλά πράγματα και σημείωσε ότι "η επιβίωση είναι πολύ σημαντική υπόθεση. Σκεφτόμουν ό,τι κάθε άνθρωπος".

    Η κ. Γιαννάκου απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε ότι δεν ασχολείται με το παρελθόν και τις επιθέσεις που δέχθηκε, είπε ότι θα συνεχίσει στην πολιτική, πως σχεδιάζει να γράψει ένα βιβλίο το οποίο θα είναι απόσταγμα της 30χρονης πολιτικής της εμπειρίας, αλλά και για το δέον γενέσθαι για τη χώρα.

    Η πρώην υπουργός σημείωσε ακόμη, αναφερόμενη στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση για τα πανεπιστήμια πως εάν δεν προχωρούσε σε αυτήν, τότε το 2010 η Ελλάδα "θα πάθαινε ό,τι έπαθε πρόσφατα και για την υπόθεση του περιβάλλοντος".

    Ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής είχε σύντομη συνομιλία μαζί της και η πρώην υπουργός είπε το κλίμα ήταν φιλικό και ευχάριστο, όπως πάντα.

    Το παρών μεταξύ άλλων στην επιμνημόσυνη δέηση έδωσαν ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος και οι υπουργοί Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος, Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης, Πολιτισμού Μιχ. Λιάπης, καθώς και βουλευτές της ΝΔ.

    [02] Εκατοντάδες νεκροί στη Μιανμάρ

    Τουλάχιστον 351 είναι οι νεκροί από το πέρασμα του φονικού κυκλώνα Ναργκίς από τη Μιανμάρ (Βιρμανία), όπου χιλιάδες σπίτια έχουν καταστραφεί και χιλιάδες άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι, σύμφωνα με νέο προσωρινό απολογισμό που έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα οι αρχές. Πέντε περιοχές επλήγησαν, κυρίως στο Δέλτα του ποταμού Ιραουάντι στη νοτιοδυτική Μιανμάρ.

    Επιπλέον των 241 νεκρών που είχαν ανακοινωθεί προηγουμένως, 109 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μόνο στο νησί Χέινγκ Γκι, στη νοτιοδυτική Μιανμάρ και άλλος 1 στην τοποθεσία Νιαουνγκντόν, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο MRTV, κάνοντας τον απολογισμό των θυμάτων.

    Το κρατικό δίκτυο πρόσθεσε, επικαλούμενο κυβερνητικό αξιωματούχο, ότι 20.000 σπίτια έχουν επίσης καταστραφεί στο νησί αυτό που βρίσκεται στη Θάλασσα Άνταμαν -το οποίο ήταν και το πρώτο μέρος της χώρας που επλήγη από τον Ναργκίς- και έως και 90.000 άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι.

    Οι αρχές "παρέχουν την απαραίτητη βοήθεια" στους πληγέντες του κυκλώνα, σημείωσε το MRTV, το οποίο μετέδωσε επίσης ότι το διεθνές αεροδρόμιο της Γιανγκόν (Ρανγκούν), το οποίο παρέμεινε κλειστό, αναμένεται να λειτουργήσει σήμερα.

    Στο μεταξύ, διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις συνεδριάζουν σήμερα στην Μπανγκόκ για τον συντονισμό των ενεργειών τους ώστε να προσφέρουν όσον το δυνατόν ταχύτερα βοήθεια στους επιζήσαντες του φονικού κυκλώνα, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού.

    Αρκετά χωριά στα παράλια καταστράφηκαν ολοσχερώς, είπε ο εκπρόσωπος της Διεθνούς Ομοσπονδίας του Ερυθρού Σταυρού Μισέλ Ανεάρ. "Θα διανείμουμε προμήθειες στους άστεγους, πλαστικά καλύμματα για στέγες, ταμπλέτες καθαρισμού του νερού, θα προσφέρουμε επίσης 5.000 λίτρα πόσιμου νερού, θερμάστρες, κουνουπιέρες, κουβέρτες και ένδυση σε όσους τα έχουν περισσότερο ανάγκη", πρόσθεσε.

    Οι μεγαλύτερες υπηρεσίες του ΟΗΕ και διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις καταρτίζουν από κοινού σήμερα στη Μπανγκόκ πρόγραμμα δράσης για τη Μιανμάρ, δήλωσε ο Τέριε Σκάβνταλ, επικεφαλής του Γραφείου του ΟΗΕ για τον συντονισμό των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 5 May 2008 - 10:30:29 UTC