Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Monday, 18 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-09-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Αναγκαίες οι αλλαγές στην Εκπαίδευση"
  • [02] "Ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή"

  • [01] "Αναγκαίες οι αλλαγές στην Εκπαίδευση"

    Με μια "καλημέρα" εν χορώ και ένα δυνατό χειροκρότημα, υποδέχτηκαν στον προαύλιο χώρο του σχολείου τους τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και τον υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Ευριπίδη Στυλιανίδη, οι λιλιπούτειοι μαθητές του 2ου δημοτικού της Παιανίας.

    Αφού ευχήθηκαν στους μικρούς μαθητές καλή σχολική χρονιά και συνομίλησαν για λίγο μαζί τους, ο πρωθυπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    "Η πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς βρίσκει τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς έτοιμους να εξερευνήσουν το συναρπαστικό κόσμο της μάθησης και της γνώσης. Η πολιτεία αρωγός της εκπαιδευτικής κοινότητας φροντίζει χρόνο με το χρόνο να βελτιώνει τα πράγματα, να καλύπτει κενά, να παρέχει όλα τα μέσα ώστε η εκπαιδευτική διαδικασία να εξελίσσεται με τον καλύτερο τρόπο και βεβαίως να προωθεί τις αναγκαίες αλλαγές, τις επιβεβλημένες μεταρρυθμίσεις, ώστε το εκπαιδευτικό μας σύστημα να γίνεται ολοένα και πιο σύγχρονο, πιο αποτελεσματικό, πιο ανταγωνιστικό, άξιο του σεβασμού και της εμπιστοσύνης όλων των Ελλήνων πολιτών που το χρηματοδοτούν".

    Από την πλευρά του, ο υπουργός Παιδείας δήλωσε:

    "Θέλω να ευχηθώ καλή σχολική χρονιά σε όλους τους εκπαιδευτικούς, σε γονείς αλλά κυρίως στα παιδιά. Θέλω να πω ότι η πολιτεία έκανε το χρέος της να ευχαριστήσω τους εκπαιδευτικούς και τα διοικητικά στελέχη της εκπαίδευσης που στερήθηκαν την καλοκαιρινή άδεια για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις και από την πρώτη ημέρα να λειτουργούν εύρυθμα τα σχολεία, χωρίς λειτουργικά κενά, προβλέψιμα τουλάχιστον, με τα βιβλία να περιμένουν τους μαθητές, με την εισαγωγική επιμόρφωση για πρώτη φορά να έχει ολοκληρωθεί στην ώρα της. Πιστεύω ότι έχουμε κάνει σημαντικά βήματα. Βέβαια το αντίθετο του καλού είναι το καλύτερο. Εμείς εντείνουμε τις δυνάμεις μας για να μπορέσουμε να σταθούμε απόλυτα αρωγοί στην προσπάθεια που θα κάνουν οι μάχημοι εκπαιδευτικοί για να παραχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Επενδύουμε στη νέα γενιά, επενδύουμε στην εκπαίδευση. Πιστεύουμε ότι όλα είναι θέμα Παιδείας".

    Ο κ.Στυλιάνίδης, σε ερώτηση δημοσιογράφων για τυχόν προβλήματα στα νηπιαγωγεία της χώρας απάντησε: "Η δυνατότητα απορρόφησης των νηπίων στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα φτάνει τις 140.000 όταν τα νήπια είναι 110.000. Δημιουργήθηκε μια αναστάτωση διότι πολλοί παιδικοί σταθμοί παρότι είχαν δύο χρόνια τη δυνατότητα να προσαρμοστούν στο νέο θεσμικό πλαίσιο δεν το έκαναν έγκαιρα. Εμείς από τη μία τους διευκολύνουμε αυτούς που θέλουν να προσαρμοστούν χωρίς όμως να κάνουμε εκπτώσεις σε θέματα ασφάλειας και ποιότητας στις υποδομές που θα φιλοξενήσουν τα νήπια στους ιδιωτικούς σταθμούς. Η δημόσια εκπαίδευση πάντως είναι έτοιμη να απορροφήσει όλες τις ανάγκες".

    Σε άλλη ερώτηση για τα σχολικά κτίρια τα οποία αντιμετωπίζουν προβλήματα, είπε: "Η αλήθεια είναι ότι αυτή η κυβέρνηση κληρονόμησε πάνω από 5.000 σχολικές μονάδες ηλικίας κτιριακής 45 έως 50 ετών και έκανε μια τιτάνια προσπάθεια για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Τα τέσσερα τελευταία χρόνια κατασκευάσθηκαν 580 καινούργια σχολεία και αναπλάστηκαν περίπου 350 παλιά. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη με υποστήριξη κυρίως του κρατικού προϋπολογισμού ένα γενναίο πρόγραμμα κατασκευής 1.233 σχολείων και πολλών νηπιαγωγείων μέχρι το 2012. Ήδη αυτές τις ημέρες συνεχώς εγκαινιάζω σχολεία ή θεμελιώνω άλλα. Πιστεύω ότι το πρόβλημα θα το αντιμετωπίσουμε. Χρειάζεται συνεχής μάχη με τα προβλήματα της καθημερινότητας".

    Αμέσως μετά την τέλεση του αγιασμού, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Παιδείας πέρασαν -με τη συνοδεία των δασκάλων αλλά και του υφυπουργού Ανάπτυξης Γ. Βλάχου, των βουλευτών της ΝΔ Ν. Καντερέ, Θ. Μπούρα και Α. Σταύρου, του Ειδικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ. Γούση, του νομάρχη Ανατολικής Αττικής Λ. Κουρή και του δήμαρχου Παιανίας Δ. Δάβαρη- στο εσωτερικό του σχολείου για μια γνωριμία με το χώρο, αλλά και τους μικρούς μαθητές που είχαν ήδη συγκεντρωθεί στις τάξεις του.

    Ο κ. Καραμανλής και ο κ. Στυλιανίδης εισήλθαν στο γραφείο των δασκάλων όπου και είχαν σύντομη συνομιλία, ενώ αμέσως μετά επισκέφτηκαν τις μαθητικές τάξεις, σε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για μια σύντομη γνωριμία του πρωθυπουργού με τα "πρωτάκια".

    Λίγο πριν την αποχώρησή του, ο κ. Καραμανλής ξεναγήθηκε και στην αίθουσα των υπολογιστών, ενώ νωρίτερα, ο διευθυντής του 2ου δημοτικού Παιανίας είχε προσφέρει στον πρωθυπουργό και τον υπουργό, από ένα λεύκωμα για το Δήμο Παιανίας.

    Συνεδρίασε το Υπουργικό Συμβούλιο

    Συνεδρίασε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή το Υπουργικό Συμβούλιο, με αντικείμενο την επικύρωση των αλλαγών στο Δικαστικό Σώμα, που εισηγήθηκε νωρίτερα στην Κυβερνητική Επιτροπή και στη συνέχεια στο Υπουργικό Συμβούλιο, ο αρμόδιος υπουργός Δικαιοσύνης Σωτήρης Χατζηγάκης.

    Εισήγηση έκανε και ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης για τις αλλαγές στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

    Ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής στην τοποθέτησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο κάλεσε τους υπουργούς να επικεντρωθούν στην πραγματική πολιτική και στην επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου.

    "Οι πολίτες μας επέλεξαν να οδηγήσουμε τη χώρα στους δρόμους της μεταρρύθμισης και της ανάπτυξης. Δύσκολους δρόμους με πολλά εμπόδια", είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε "τα εμπόδια από όπου και αν προέρχονται δεν μας κάμπτουν. Η πραγματική πολιτική γίνεται στο πεδίο της δράσης".

    Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι ο στόχος αυτής της κυβέρνησης είναι άρρηκτα δεμένες με το μέλλον του τόπου και υπογράμμισε ότι στην πράξη αυτή η κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι η χώρα βρέθηκε στη δίνη διεθνούς οικονομικής κρίσης τους τελευταίους έξι μήνες, προχώρησε σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις. Ανέφερε τις μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό, τις ΔΕΚΟ, το χωροταξικό σχεδιασμό, την παιδεία, στα λιμάνια, στην πατάξη της φοροδιαφυγής και στην ενεργειακή πολιτική με την επικύρωση της συμφωνίας για τον South Stream.

    "Ο κίνδυνος που φαινομενικά αναδεικνύεται για υποθέσεις τη σοβαρότητα των οποίων ουδέποτε υποτίμησα είναι υπαρκτός. Δεν εθελοτυφλούμε αλλά και δεν θα γίνουν τροχοπέδη για τη συνέχιση του έργου μας. Είμαστε υποχρεωμένοι όλοι μας, ο καθένας στον τομέα του αλλά και συνολικά ως συμπαγής ομάδα να ακολουθούμε αυτό το δύσκολο δρόμο", τόνισε ο κ. Καραμανλής.

    Ο πρωθυπουργός επεσήμανε επίσης με έμφαση ότι δεν έκανε και δεν κάνει εκπτώσεις για το πρόσκαιρο. "Δεν δέχομαι παρεκκλίσεις από το στόχο. Δεν αρνούμαι την πραγματικότητα. Ζητώ από όλους αυστηρή προσήλωση στους στόχους, στην ουσία της πολιτικής, στην απόδοση χειροπιαστού έργου. Ζητώ συνεχή αυτοκριτική από τον καθένα. Ζητώ να είναι η έγνοια όλων σε ένα και μόνο ερώτημα: Τι παραπάνω να προσφέρουμε στον τόπο. Δεν ξεχνώ ότι η σχέση που κερδίσαμε πάνω από όλες τις άλλες είναι η σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες", τόνισε με έμφαση ο πρωθυπουργός.

    Ο κ. Καραμανλής αναφερόμενος στα πραγματικά πεδία της πολιτικής, έκανε έναν μικρό απολογισμό του κυβερνητικού έργου. Αναφέρθηκε στα 325 μεγάλα έργα (λιμάνια, αεροδρόμια, Εγνατία, δρόμοι) σε όλη τη χώρα από το ΥΠΕΧΩΔΕ, στη λύση των προβλημάτων στην Ολυμπιακή και στην αναδιάρθρωση του ΟΣΕ και της ΔΕΗ.

    Επίσης αναφέρθηκε στις προσπάθειες να βρεθεί λύση για την ψήφο αποδήμων Ελλήνων, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση "που άλλα υποστήριζε ως κυβέρνηση και άλλα κάνει τώρα, αποδεικνύει όμως ότι δεν σέβεται τους Ελληνες του εξωτερικού".

    Ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής αναφέρθηκε επίσης στη Διοικητική μεταρρύθμιση, την εθνική στρατηγική για την παιδεία, στα εθνικά θέματα όπως το Σκοπιανό και το Κυπριακό, στα ελληνοτουρκικά και είπε ότι η κυβέρνηση διαχειρίζεται με σύνεση και προσοχή διεθνή ζητήματα όπως η κρίση που προέκυψε στον Καύκασο.

    Ο κ. Καραμανλής είπε ακόμη ότι στο πραγματικό πεδίο πολιτικής φάνηκε η αποτελεσματικότητα της σκληρής δουλειάς που έγινε το καλοκαίρι για τη συντονισμένη αντιμετώπιση από τον κρατικό μηχανισμό του τεράστιου αριθμού των πυρκαγιών.

    Επεσήμανε ότι η χώρα μας ανέβηκε κατά τα δέκα θέσεις στο δείκτη της ανταγωνιστικότητας, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της Παγκόσμιας Τράπεζας και αυτό είναι αποτέλεσμα της σοβαρής πολιτικής δουλειάς που κάνουμε, είπε ο κ. Καραμανλής.

    Επισήμανε ακόμη ότι η κυβέρνηση προχωρά με ταχείς ρυθμούς που ήδη επαινέθηκαν από την αρμόδια Επίτροπο προχθές στην Αθήνα, στην αποτελεσματική απορρόφηση και διαχείριση των κοινοτικών κονδυλίων.

    "Μιλώ επί ώρα για αυτό το πραγματικό πεδίο πολιτικής, διότι αυτή είναι και η πραγματική πρόκληση. Η πρόκληση στην οποία είμαστε υποχρεωμένοι να απαντούμε, να ανταποκρινόμαστε με συνέπεια", κατέληξε ο πρωθυπουργός.

    Οι νέοι αντιπρόεδροι στον Άρειο Πάγο

    Το Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρίασή του επέλεξε επτά νέους αντιπροέδρους στον Άρειο Πάγο και έναν αντιπρόεδρο στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

    Ειδικότερα οι νέοι αντιπρόεδροι στον Αρειο Πάγο είναι οι Δημήτριος Κανελλόπουλος, Δημήτριος Δαλιάνης, Κωνσταντίνος Κούκλης, Ηλίας Γιαννακάκης, Γρηγόριος Μάμαλης, Εμμανουήλ Καλούδης και Γεώργιος Πετράκης, ενώ ο νέος αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου είναι ο κ.Γεώργιος Κωνσταντάς.

    «Τα κριτήρια με τα οποία κάναμε την επιλογή, ήταν αξιοκρατικά, αλλά και κριτήρια επετηρίδος δήλωσε o υπουργός Δικαιοσύνης Σωτήρης Χατζηγάκης, κατά την έξοδό του από το Υπουργικό Συμβούλιο, και πρόθεσε:

    «Βαδίσαμε στη βασική μας πολιτική, ότι η Δικαιοσύνη πρέπει να κινείται σε "ήρεμα νερά" και βάσει αυτής της λογικής δεν παρεκκλίναμε πολύ από την επετηρίδα, ειμή μόνον όταν θέλαμε να κρίνουμε αξιολογικά ορισμένα πρόσωπα. Θεωρώ ότι με την απόφαση αυτή υπάρχει μία πλήρης ισορροπία. Και ο Άρειος Πάγος και το Ελεγκτικό Συνέδριο θα λειτουργήσουν σε πλήρη αρμονία».

    [02] "Ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή"

    Τους χώρους της Διεθνούς Εκθέσεως θα επισκεφθεί το απόγευμα ο κ.Γ.Παπανδρέου και θα έχει συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ-HELEXPO και εκπροσώπους εργαζομένων.

    "Για μας αποτελεί εθνική προτεραιότητα η επένδυση στην παιδεία γιατί η από εκεί θα προέλθει η ανάπτυξη, η κοινωνική συνοχή και η ανθρώπινη κοινωνία" δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος επισκέφθηκε την Πέμπτη, πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς, το δεύτερο δημοτικό σχολείο Νέας Ευκαρπίας στη Θεσσαλονίκη.

    Ο κ. Παπανδρέου ευχήθηκε σε όλους και ιδιαίτερα στους μαθητές που αποτελούν, όπως είπε, τον πλούτο της χώρας μας, αλλά και στους γονείς και εκπαιδευτικούς καλή σχολική χρονιά.

    Αναφερόμενος στο θέμα των επενδύσεων στην Παιδεία, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε τη δέσμευση του Κινήματος για επένδυση του 5% του ΑΕΠ στην Παιδεία, συν 2% επιπλέον για θέματα έρευνας και επισήμανε ότι μια τέτοια επένδυση αποτελεί σημαντικό βήμα ώστε να αντιμετωπιστούν "τα προβλήματα που βλέπουμε σήμερα καθώς και προβλήματα λόγω έλλειψης καθηγητών και δασκάλων και διπλοβάρδιας".

    "Είναι βασική προτεραιότητα, εθνική ανάγκη και δεσμευόμαστε" κατέληξε ο κ. Παπανδρέου.

    Προσερχόμενος στο 2ο Δημοτικό Σχολείο και συνοδευόμενος από την κυρία Άννα Διαμαντοπούλου και τον κ. Βαγγέλη Παντούλα, ο κ. Παπανδρέου συνομίλησε με πάρα πολλά παιδιά από το σχολείο, ενώ τον υποδέχθηκε ο περιφερειακός διευθυντής κεντρικής Μακεδονίας Γιώργος Καρατάσιος, ο οποίος μετέφερε και το καλωσόρισμα του υπουργού Παιδείας Ευριπίδη Στυλιανίδη στον κ. Παπανδρέου, ο δήμαρχος Ευκαρπίας, ο πρωτοσύγκελος Νέας Ευκαρπίας μεταφέροντας και το καλωσόρισμα του Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβα.

    Μετά τον αγιασμό ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε έναν ιδιότυπο "διάλογο" με τα παιδιά ρωτώντας τα αν τους αρέσει το σχολείο, ποιοι θα ήθελαν να είναι πιο μεγάλες οι διακοπές, αλλά και ρωτώντας τα εάν ξέρουν ξένες γλώσσες και διαπιστώνοντας ότι είναι αρκετά τα παιδιά μεταναστών ή παλιννοστούντων τους είπε ότι το σχολείο είναι για να μαθαίνετε από τους εκπαιδευτικούς αλλά και από τους συμμαθητές σας.

    Στη συνέχεια ο κ. Παπανδρέου είπε στα παιδιά ότι όταν επενδύουμε σε εσάς τα νέα παιδιά μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο, τόνισε απευθυνόμενος στην εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου ότι με την Παιδεία μπορούμε να μεγαλουργήσουμε και έφερε ως παράδειγμα την περηφάνια που μας γέμισαν οι Έλληνες επιστήμονες οι οποίοι συμμετέχουν στο μεγαλύτερο πείραμα στην ιστορία της Φυσικής CERN που διεξάγεται τώρα.

    Επίσκεψη στη λίμνη Κορώνεια

    "Οι εικόνες που βλέπουμε είναι απόδειξη της καταστροφής και της έλλειψης σχεδίου, αλλά αποτελούν και απόδειξη την αναγκαιότητας να κάνουμε το θέμα των υδάτινων πόρων εθνικό ζήτημα", δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, μετά την επίσκεψή του στο εντελώς άνυδρο τοπίο της λίμνης Κορώνειας και αφού συνομίλησε με κατοίκους και αλιείς της λίμνης στην οποία δραστηριοποιούνταν επί δεκαετίες.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνοδευόταν από την επίσκεψή του αυτή από τους Σ.Κουβέλη, Γ.Μανιάτη και Χ.Τσιόκα.

    Ο κ.Παπανδρέου επανέλαβε στις δηλώσεις του την αναγκαιότητα ανάδειξης ενός νέου προτύπου ανάπτυξης που συνδυάζει την προστασία και αξιοποίηση του περιβάλλοντος και οδηγεί σε ποιοτική ανάπτυξη μέσω της ανάδειξης των φυσικών πλεονεκτημάτων της χώρας και της ταυτόχρονης αξιοποίησής τους.

    "Είναι εφικτό, είναι απαραίτητο και αποτελεί δέσμευσή μας", κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Σε εκδήλωση του Τομέα Δημοσίων Έργων του ΠΑΣΟΚ ο Γ.Παπανδρέου

    Την πλήρη αντίθεση του ΠΑΣΟΚ στο προωθούμενο, από την κυβέρνηση, σχέδιο "Καπποδίστριας 2", το οποίο διατύπωσε ο πρόεδρος του Κινήματος, Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας σε εκδήλωση του Τομέα Δημοσίων Έργων του ΠΑΣΟΚ, στη Θεσσαλονίκη.

    Μίλησε για "διοικητικό έγκλημα" για τη χώρα, το οποίο, όπως είπε, εάν συντελεστεί, θα είναι πολύ δύσκολο να ανατραπεί.

    Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι "με το σχέδιο της κυβέρνησης προωθούνται απλές συνενώσεις, οι οποίες δημιουργούν σκληρές αντιπαραθέσεις μεταξύ εκλεγμένων αρχόντων της Αυτοδιοίκησης" και προειδοποίησε ότι το ΠΑΣΟΚ θα αντισταθεί σε όλες τις προσπάθειες της ΝΔ, καθώς θεωρεί ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να βάλει ξανά την Αυτοδιοίκηση στο περιθώριο.

    Αναφερόμενος στα δημόσια έργα της περιοχής, ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι υπάρχει τεράστια καθυστέρηση στην υλοποίησή τους, η οποία "οφείλεται στη συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης να μειώσει τρομακτικά το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και στην καθυστέρηση τόσο του Γ΄Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης όσο και του ΕΣΠΑ".

    Ο κ. Παπανδρέου διατύπωσε την εκτίμηση ότι η καθυστέρηση αυτή κρύβει πίσω της σκληρή μάχη συμφερόντων, η οποία θα έχει ως συνέπεια να χαθούν πολλοί πόροι και πρόσθεσε ότι "η τακτική της κυβέρνησης δημιούργησε κουφάρια σε όλη την Ελλάδα".

    Επιπλέον, επέκρινε τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει μια έμμεση φορολογία για τον πολίτη.

    Αναφερόμενος στα έργα της Θεσσαλονίκης είπε ότι το λιμάνι της πόλης ξεπουλιέται με όρους τους οποίους κανένας δεν γνωρίζει και αναρωτήθηκε αν η καθυστέρηση της κατασκευής του διαδρόμου απογείωσης-προσγείωσης στο αεροδρόμιο "Μακεδονία", οφείλεται στο επιχειρούμενο ξεπούλημα -όπως ισχυρίσθηκε- του αεροδρομίου σε ιδιώτες. Πρόσθεσε δε, ότι "στον ίδιο λόγο οφείλεται πιθανόν και η αγνόηση της ανάγκης κατασκευής νέου αεροσταθμού".

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε, τέλος, ότι ο ίδιος και το κόμμα του έχουν θέσει τέσσερις στρατηγικούς στόχους για την Ελλάδα, με πρώτο, τις μεγάλες αλλαγές στο κράτος και τη βαθιά αποκέντρωση εξουσίας και πόρων, δεύτερο, την αύξηση των πόρων στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, τρίτο, την αξιοποίηση του δικτύου της Εγνατίας και τέταρτο, την καθιέρωση ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης με ποιότητα και επίκεντρο τον άνθρωπο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 12 September 2008 - 4:30:19 UTC