Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-09-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Θα συνεχίσουμε την πολιτική των μεταρρυθμίσεων"

  • [01] "Θα συνεχίσουμε την πολιτική των μεταρρυθμίσεων"

    Συνεργασία με τον υπουργό Οικονομίας κ. Γιώργο Αλογοσκούφη είχε ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός δέχτηκε τον γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ κ. Γ.Τραγάκη.

    Ο κ. Αλογοσκούφης ενημέρωσε -όπως δήλωσε- τον πρωθυπουργό για τις συνεδριάσεις που έγιναν στα Ευρωπαϊκά Συμβούλια στη Νίκαια και για τη διεθνή οικονομική κατάσταση.

    Η διεθνής χρηματοπιστωτική κρίση και η άνοδος του διεθνούς πληθωρισμού έχουν επηρεάσει την Ευρώπη, είπε ο κ. Αλογοσκούφης, σημειώνοντας ότι αρκετές ευρωπαϊκές οικονομίες το δεύτερο τρίμηνο του χρόνου βρέθηκαν σε κατάσταση στασιμότητας αν όχι και αρνητικής οικονομικής ανάπτυξης.

    Ο πληθωρισμός πρόσθεσε, έχει ανέβει σε όλη την Ευρώπη, σημειώνοντας ότι δημιουργούνται αρκετά προβλήματα και στους προϋπολογισμούς των κρατών-μελών της ΕΕ.

    Επιπτώσεις υπάρχουν και στη χώρα μας δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας, όμως πολύ πιο περιορισμένες σε σχέση με τις περισσότερες χώρες της ΕΕ.

    Η ανάπτυξη στην Ελλάδα εξακολουθεί, υπογράμμισε, να είναι υψηλή και ο ρυθμός της είναι διπλάσιος από την υπόλοιπη Ευρωζώνη, ενώ σημείωσε ότι υπάρχουν σημαντικά θετικά αποτελέσματα στην ανεργία, η οποία μειώνεται.

    Ανέφερε ακόμη, ότι υπάρχουν επιπτώσεις στον προϋπολογισμό οι οποίες όμως έχουν αντιμετωπιστεί με το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή και έχει θέσει και τις βάσεις για τον επόμενο προϋπολογισμό του 2009.

    Πρέπει να συνεχίσουμε την οικονομική πολιτική που ακολουθούμε, υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομίας αναφερόμενος στην πολιτική των μεταρρυθμίσεων και της δημοσιονομικής προσαρμογής, προκειμένου, όπως είπε, σε αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία για τη διεθνή οικονομία το καράβι της Ελλάδας να εξακολουθήσει να πλέει με σταθερότητα στην κατεύθυνση που όλοι επιθυμούμε, δηλαδή στην αύξηση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων πολιτών.

    Σε ερώτηση για τα τεκμήρια ο κ. Αλογοσκούφης απάντησε ότι "μιλάμε για λίγα, ήπια τεκμήρια τα οποία δεν αφορούν τα χαμηλά και τα μεσαία στρώματα".

    Συνάντηση με Αν.Παπαληγούρα

    Συνεργασία με το νέο υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Αναστάση Παπαληγούρα είχε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός και συζήτησαν για τις προτεραιότητες του κυβερνητικού έργου στον τομέα που ανέλαβε.

    Η πρώτη προτεραιότητα είπε ο κ. Παπαληγούρας είναι να συνεχίσουμε, να προχωρήσουμε και να ολοκληρώσουμε τη μεγάλη μεταρρύθμιση των λιμανιών.

    Ο κ. Παπαληγούρας υπογράμμισε ότι πρόκειται για εξαιρετικά κρίσιμο θέμα και ότι πρόκειται για μια δομική μεταρρύθμιση η οποία έχει σημασία και για την ανάπτυξη και για την οικονομία της χώρας.

    Η δεύτερη προτεραιότητα όπως την περιέγραψε ο κ. Παπαληγούρας είναι η ακτοπλοΐα, "να εξασφαλίσουμε δηλαδή, άνετη και κατά το δυνατόν πυκνότερη επικοινωνία του νησιωτικού κόσμου με την πρωτεύουσα και τις άλλες μεγάλες πόλεις".

    Θα καταβληθεί, υπογράμμισε ο υπουργός Ναυτιλίας κάθε δυνατή προσπάθεια, έτσι ώστε να βελτιωθούν συνολικότερα οι συνθήκες ζωής των κατοίκων των νησιών.

    Επίσης ανέφερε ότι κρίσιμο θέμα είναι το ζήτημα του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος αλλά και η οικονομική θωράκιση του Αιγαίου, ώστε να είναι μια θάλασσα ειρήνης και ανάπτυξης.

    Σε ό,τι αφορά την ποντοπόρο ναυτιλία ο κ. Παπαληγούρας είπε ότι χρειάζεται να κινητροδοτηθεί, ώστε να εξαντληθούν οι δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει στην ελληνική οικονομία.

    Οπως διευκρίνισε, δεν εννοεί μόνο τις επενδύσεις στη θάλασσα αλλά και να δοθούν κίνητρα από την πλευρά της πολιτείας, ώστε να γίνουν επενδύσεις και στη στεριά.

    Συνάντηση με Γ.Τραγάκη

    Θέματα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ., καθώς έχει προαναγγελθεί η συνάντηση για το γ' θερινό τμήμα της Βουλής, αλλά και η σύγκληση της ΚΟ, συζήτησε ο πρωθυπουργός με τον γγ της ΚΟ της ΝΔ Γιάννη Τραγάκη στη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Τραγάκης υπογράμμισε ότι η ΚΟ όπως απέδειξε και στην τελευταία ψηφοφορία του άρθρου 14 του φορολογικού νομοσχεδίου, συσπειρώνεται όταν προκαλείται.

    Κληθείς να σχολιάσει τις δημοσκοπήσεις ο κ. Τραγάκης είπε ότι ο ίδιος προσωπικά τις αντιμετωπίζει σαν το ποτήρι που είναι μισοάδειο - μισογεμάτο. Είναι καλύτερα να το βλέπεις μισοάδειο ώστε να παίρνεις τους δείκτες που σε ενδιαφέρουν, να τους αναλύεις, να προβληματίζεσαι και να γίνεσαι καλύτερος.

    Σε ερώτηση αν υπάρχει "πάγκος" στη ΝΔ, ο κ. Τραγάκης είπε "ασφαλώς και υπάρχει" και πρόσθεσε:

    "Εχω πει πολλές φορές ότι η ΝΔ έχει άξια στελέχη, τα οποία, όταν και όποτε κληθούν, θα προσφέρουν το καλύτερο των δυνατοτήτων τους".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 16 September 2008 - 12:30:26 UTC