Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-12-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι εξελίξεις για το Βατοπαίδιο
  • [02] Μεγάλη πυρκαγιά στη Ρόδο
  • [03] Τηλεμαραθώνιος κατά του υποσιτισμού
  • [04] Συγκέντρωση αγροτών
  • [05] "Καταρρέει η αγροτική οικονομία"
  • [06] Στο 2,5% το βασικό επιτόκιο της ΕΚΤ
  • [07] Εξι μήνες νωρίτερα...

  • [01] Οι εξελίξεις για το Βατοπαίδιο

    Με τη σημερινή πολύωρη κατάθεση του πρώην υπουργού Επικρατείας Θεόδωρου Ρουσόπουλου ολοκληρώθηκε η σχετική διαδικασία ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής που ερευνά την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου.

    Από τις συνεδριάσεις της Επιτροπής, τις καταθέσεις των μαρτύρων και το σχετικό υλικό δεν προκύπτει το παραμικρό εις βάρος μου, δήλωσε ο κ. Ρουσόπουλος και πρόσθεσε ότι "οι κατηγοροί μου είναι εκτεθειμένοι στη συνείδηση κάθε Ελληνα πολίτη".

    Στην κατάθεσή του, ο βουλευτής της ΝΔ επιβεβαίωσε τη συνάντηση που είχε το Σεπτέμβριο του 2004 με φορείς της Ξάνθης, που του εξέθεσαν τις απόψεις τους και πρόσθεσε πως τους παρέπεμψε στους αρμοδίους Υπουργούς.

    Για δε τις πράξεις των υπουργών τόνισε πως ακολουθήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες. Δεν υπάρχει, είπε, μη σύννομη ενέργεια.

    Αίτημα δικαστικής συνδρομής στις κυπριακές αρχές για τους λογαριασμούς Rassadel και Madeus

    Μέχρι αύριο αναμένεται να έχει αποσταλεί από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Κυριάκο Καρούτσο, μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης, το αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τις κυπριακές αρχές για την παροχή στοιχείων, μετοχολογίων και τραπεζικών λογαριασμών,των εταιριών Rassadel και Madeus που εμπλέκονται στην υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου.

    Υπενθυμίζεται ότι η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής είχε αποστείλει μέσω της ελληνικής επιτροπής για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα στην αντίστοιχη κυπριακή επιτροπή, αίτημα για την παροχή οικονομικών στοιχείων στο οποίο η κυπριακή επιτροπή επικαλούμενη την κυπριακή νομοθεσία και τις διεθνείς συμβάσεις δεν απάντησε.

    Όπως ανέφερε η ΜΟΚΑ για την παροχή των εν λόγω στοιχείων απαιτείται αίτημα δικαστικής συνδρομής.

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Κύπρου ανέφερε ότι η ελληνική Ανεξάρτητη Αρχή υπέβαλε προφορικά και όχι γραπτά το αίτημά της, όπως απαιτείται στην Κύπρο Μόλις το λάβουμε θα το διαβιβάσουμε στον Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος θα αποφασίσει για τα περαιτέρω, τόνισε.

    Δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου

    Το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής θα εκδοθεί στις 15 Δεκεμβρίου, έτσι όπως «έχει συναποφασιστεί από όλα τα κόμματα», αποσαφήνισε σήμερα, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευ. Αντώναρος, αναφερόμενος στη διάρκεια των εργασιών της εξεταστικής επιστροπής.

    «Είναι σαφές το τι έχει αποφασιστεί», είπε και έκανε λόγο για «άσφαιρες πολιτικές εντυπώσεις».

    «Αν κάποιοι, και αναφέρομαι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κρίνουν ότι μπορούν με την αθρόα κλήτευση μαρτύρων, που δεν έχουν σχέση με την υπόθεση, να παρατείνουν ή να ευτελίσουν ή να κάνουν την επιτροπή να αποκλίνει από το καθήκον της, που είναι να ολοκληρώσει τις εργασίες και να βγάλει πόρισμα, τότε αυτό δείχνει ποια είναι τα κίνητρα πίσω από αυτές τις κινήσεις. Δεν έχουν καμία ουσία. Έχουν κίνητρα πολιτικού εντυπωσιασμού", ανέφερε.

    Χθες, οι βουλευτές των ΠΑΣΟΚ είχαν κανει λόγο για «ουσιαστική διακοπή του έργου της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου, 12 ημέρες πριν την συμφωνημένη της λήξη», καταγγέλοντας την άρνηση της πλειοψηφίας να δεχθεί την εξέταση έξι νέων μερτύρων.

    Κατάθεση Π.Δούκα

    «Δεν τα βρήκαμε με κανέναν. Δεν υπήρχε αρχικός στόχος, ούτε «συντονιστής», ούτε πίεση σε μένα από κάπου. Εμπιστεύτηκα το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και τους παρέδρους του στο Γνωμοδοτικό του υπουργείου Οικονομικών. Δεν υπήρξε ποτέ μια εναλλακτική εισήγηση την οποία να μην έλαβα υπόψη και η οποία να μου έγινε. Δεν υπήρξε καν».

    Ο Πέτρος Δούκας, είναι ο υφυπουργός Οικονομικών, που τον Μάιο του 2004, προσυπέγραψε την εισήγηση του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Δημοσίων Κτημάτων του υπουργείου του, που απέρριπτε το αίτημα επανεξέτασης της υπόθεσης της Βισθωνίδας, βάσει του υπομνήματος των φορέων της Ξάνθης. Είχαν προηγηθεί οι γνωμοδοτήσεις που αποδέχονταν τις αξιώσεις της Μονής Βατοπεδίου, στο σύνολο της λίμνης και των παραλιμνίων εκτάσεων, περιβεβλημένες από υπουργικές αποφάσεις των κ.κ. Δρυ και Φωτιάδη - αλλά και η επάνοδος εκ μέρους του υφυπουργού του ΠΑΣΟΚ, με αντιδικία ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ροδόπης. Εκκρεμούσε ακόμα η αγωγή της Μονής Βατοπεδίου κατά του Δημοσίου, για την εξασφάλιση τίτλων επί των παραλιμνίων εκτάσεων, με δικαστική απόφαση.

    Πριν καν να υπογράψει ο Πέτρος Δούκας την γνωμοδότηση του Μαΐου του 2004, η Μονή την επικαλείται για να προτείνει αμοιβαία παραίτηση της ίδιας και του κράτους από την έκδοση δικαστικής απόφασης. Αποδέκτης του αιτήματος, τον Ιούνιο του 2004, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους απαντά θετικά με συντριπτική πλειοψηφία 8 προς 1 (η μειοψηφία για διαδικαστικούς λόγους). Ο υφυπουργός έχει ήδη υπογράψει την πρώτη γνωμοδότηση - θα υπογράψει και τη δεύτερη. Κι όταν οι φορείς της Ξάνθης, μαζί με τον υφυπουργό Α. Κοντό, επισκέπτονται τον κο Δούκα, αυτός δεσμεύεται να διαβάσει το υπόμνημά τους, αλλά δεν τους ενημερώνει για την υπογραφή του. Δεν μένει τίποτε άλλο πια, παρά οι ανταλλαγές, ή η αποζημίωση της Μονής.

    «Δεν προκάλεσα εγώ τις γνωμοδοτήσεις, δεν ρώτησα εγώ το Νομικό Συμβούλιο. Την υπόθεση την κληρονόμησα και μάλιστα τελειωμένη. Δεν γνώριζα καν πως εκκρεμούσε δίκη - ο κος Φωτιάδης δεν με είχε ενημερώσει για την υπόθεση. Τα μέλη του Γνωμοδοτικού, ήταν νομικοί πρώτης γραμμής, οι εμπειρογνώμονες της υπόθεσης, όλοι διορισμένοι απβ την προηγούμενη κυβέρνηση. Ο κος Χειμώνας που εκπροσώπησε το υπουργείο Οικονομικών στη δίκη, το Νοέμβριο του 2003, ήταν κι αυτός πάρεδρος του Νομικού Συμβουλίου. Έκριναν πως η δίκη θα διεξαγόταν με βάση την ήδη διαμορφωμένη νομική και πραγματική κατάσταση, που ήταν σαφώς σε βάρος του Δημοσίου: Γιατί η μεταβίβαση των παραλιμνίων εκτάσεων είχε ολοκληρωθεί με υπογραφή των πρωτοκόλλων παράδοσης-παραλαβής» ανέφερε ο κος Δούκας και συνέχισε:

    «Με την αγωγή της η Μονή, διεκδικούσε και άλλα 2000 στρέμματα Αν χάναμε τη δίκη τι θα λέγατε; Ότι αυθαιρέτησα; Ότι το έκανα επίτηδες; Ότι χάθηκαν πρόσθετες εκτάσεις; Δεν μπορούσα από του κεφαλιού μου να ανακαλέσω όλες τις αποφάσεις μιας προηγούμενης κυβέρνησης. Τέσσερα χρόνια μετά, αν έρχεται κάποιος να πει πως διαφωνούσε τότε, ρωτείστε τον: Πού ήταν η εισήγησή σου; Πού ήταν η εναλλακτική πρόταση που κατέθεσες στον υπουργό;»

    Κατά τον πρώην υφυπουργό Οικονομικών, η έγνοια περί τα ελλείμματα επεσκίαζε άλλα θέματα. Η περίφημη συνάντηση με τους φορείς της Ξάνθης, «ήταν της τάξεως 2-3 λεπτών, χωρίς καν να είναι προγραμματισμένη. Μας ήρθαν με τον κο Κοντό στο γραφείο, μου επιδώσανε το υπόμνημα και τους είπα πως θα κοιτάξω να δω τι είναι. Δεν κάναμε αναλυτική συζήτηση. Μελέτησα το υπόμνημα - ήταν αυτά ακριβώς τα δεδομένα, που είχε απορρίψει το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο».

    - «Ξέρατε μόνον, πως τα στοιχεία δεν ήταν αρκετά. Δεν είχατε εικόνα ότι διαμαρτύρονται οι φορείς εκείνη τη στιγμή;» ρώτησε ο Αντώνης Σκυλλάκος (ΚΚΕ)

    - «Διαμαρτυρίες κατοίκων μπορεί να υπάρχουνε σε όλη την Ελλάδα. Δεν είχα γνώση ότι υπήρχε κάποιο ειδικό πρόβλημα στην περιοχή, παραπάνω απβ ό,τι μπορεί να έχει ένας αγρότης, ή ένας συνταξιούχους. Κι η δυσφορία, έστω αξιοσέβαστου αριθμού ανθρώπων, δεν δημιουργεί δίκαιο από μόνο του» απάντησε ο υφυπουργός.

    Πριν την κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) Δούκα-Μπασιάκου για τις ανταλλαγές, είχε εκπονηθεί κάποιο σχέδιο για αποζημίωση της Μονής, μέσω εκποίησης δημόσιας περιουσίας. Είχε μάλιστα προβληθεί και τηλεοπτικά, ως δείγμα άρνησης του υφυπουργού Οικονομικών να αποδεχθεί αποζημιώσεις, καθώς στο σχέδιο υπήρχε μονάχα η υπογραφή του Ε. Μπασιάκου. «Δεν απέκλεισα εγώ την εναλλακτική λύση» διευκρίνισε ο κος Δούκας. «Κάπου στην διαβούλευση υπηρεσιακών παραγόντων εγκαταλείφθηκε». Τίποτα δεν έγινε με βιασύνη: Το Γνωμοδοτικό άργησε να εκδώσει την απορριπτική του απόφαση, η ΚΥΑ υπεγράφη μετά από δυο χρόνια. Η ΚΕΔ ήταν μία αξιόπιστη εταιρεία, (όπως το ΣΟΕ), με αυτόνομη λειτουργία. Τίποτα δεν προϊδέαζε πως κάτι θα μπορούσε να πάει στραβά. Ο άνθρωπος που λειτούργησε ως ενδιάμεσος της ΚΕΔ και του υπουργείου, ο Ιωάννης Τσούτσος, διαβίβασε απλώς την απόφαση στην ΚΕΔ. Και η καταγγελία του Π. Ψωμιάδη, περί «χαριστικών ανταλλαγών», προκάλεσε έρευνα που απέδειξε πως τα ακίνητα δεν ήταν αρμοδιότητας του ΥΠΕΘΟ: «Ο καθένας που έχει αρμοδιότητα για κάτι, απαντάει γιβ αυτό που έχει αρμοδιότητα. Αν είχα παρέμβει, θα το θεωρούσατε αποδεικτικό στοιχείο της εμπλοκής μου» παρατήρησε ο υφυπουργός.

    «Ο κος Δούκας θέλει να πάρει όλες τις αμαρτίες πάνω του, όπως και ο Μητροπολίτης. Ας τις πάρει» παρατήρησε ο Γρ. Νιώτης (ΠΑΣΟΚ). «Όλος ο λαός φωνάζει πως υπήρχε συντονιστής, και ο κος Δούκας μας λέει πως τα έκανε όλα μόνος του. Δώστε μας μια εξήγηση κε Δούκα. Γιατί σας έπιασε αυτή η φρενήρης κούρσα μέσα σε 15 μέρες να τα σαρώσετε όλα και να παραιτηθείτε απβ τη δίκη;»

    «Καμιά φρενήρης κούρσα από μέρους μου. Όταν μου ήρθε μια ομόφωνη απόφαση, υπέγραψα. Αυτό» απάντησε ο μάρτυς.

    Κατάθεση Ευ. Μπασιάκου

    «Αν δεν υπήρχε η κυριότητα της Μονής επί της Βισθωνίδας, αναγνωρισμένη από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 2003, δεν θα υπήρχε θέμα ανταλλαγών. Οι ανταλλαγές έγιναν με ευθύνη της ΚΕΔ, κατά τα προβλεπόμενα από υπουργικές αποφάσεις του Απόστολου Φωτιάδη, ύστερα από ομόφωνη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, με θεσμικό ρόλο, συνταγματικά εξασφαλισμένο επί ΠΑΣΟΚ».

    Τα παραπάνω αποτέλεσαν τον πυρήνα της κατάθεσης του πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελου Μπασιάκου, ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, που διερευνά την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου. Υφυπουργός στην πρώτη κυβέρνηση της ΝΔ το 2004, ο κος Μπασιάκος καθίσταται ενήμερος του προβλήματος της ενδεχόμενης έξωσης αγροτών και αλιέων από την περιοχή της Βισθωνίδας, από τον συνάδελφό του Αλέξανδρο Κοντό και βρίσκει το πρόβλημα μπροστά του, όταν τον Νοέμβριο του 2004, καθίσταται ο ίδιος υπουργός. Τότε δέχθηκε και τηλεφώνημα από τον Θ. Ρουσόπουλο, ο οποίος του σύστησε να ακροασθεί φορείς της Ξάνθης, προκειμένου να γίνει κοινωνός της αγωνίας τους. «Κάποια στιγμή αργότερα, τον ενημέρωσα ότι συνήντησα φορείς και ξέρω το θέμα» ανέφερε ο μάρτυς. «Άλλωστε, έχω ενημερώσει κατά καιρούς και άλλους αρμόδιους υπουργούς για διάφορα θέματα που τους ενδιαφέρουν» συμπλήρωσε.

    «Ο ηγούμενος Εφραίμ, είχε πάει στην κα Μαντέλη και τον νομικό σύμβουλο του υπουργείου μας, τον κο Μπότσιο, τον Ιούλιο του 2004, πολύ πριν έχω εγώ ευθύνη του υπουργείου. Όταν ανέλαβα εγώ, μίλησα με τον κο Δούκα για το ενδεχόμενο απαλλοτρίωσης, αλλά εκείνος απάντησε πως δεν υπάρχει δυνατότητα δαπάνης. Ζήτησα λοιπόν απβ τον κο Μπότσιο, να φτιάξει ένα σχέδιο ερωτήματος προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, για το αν υπάρχει δυνατότητα ανταλλαγής. Στην απάντηση, το ΝΣΚ, ομόφωνα αναγνώρισε τη δυνατότητα αυτή και έκρινε ταυτόχρονα, ότι "ουδέν όργανο του Δημοσίου δικαιούται να αμφισβητήσει την κυριότητα της Ιεράς Μονής έναντι του Δημοσίου επί των εκτάσεων αυτών". Ποιος υπουργός θα αμφισβητήσει μια ομόφωνη γνωμοδότηση με τόσο κατηγορηματική διατύπωση; Το είπαν και οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, πως οι ομόφωνες αποφάσεις δεν μπορούν να απορριφθούν άνευ δικαιολογίας».

    Προκρίνεται λοιπόν η λύση των ανταλλαγών. Υπεύθυνη γιβ αυτές, είναι η ΚΕΔ, που υπάγεται στο υπουργείο των Οικονομικών. Η πρώτη απόφαση είναι δική του - μια απόφαση που χαρακτηρίστηκε «φάντασμα», καθώς αρκετές υπηρεσίες (και η δικηγόρος των ακτημόνων της Νέας Ραιδεστού»), έχουν δηλώσει πως το περιεχόμενό της, δεν τους γνωστοποιήθηκε. «Ο νόμος δεν προβλέπει τη δημοσίευση της απόφασης. Τσιφλίκι μου είναι το ΦΕΚ να δημοσιεύω ό,τι θέλω;» ανέφερε ο κος Μπασιάκος. «Από μένα, δεν ζήτησε κανείς την απόφαση, ούτε είναι αρμοδιότητα του υπουργού να δίνει αντίγραφα εγγράφων. Αν κάποιος έχει εισαγγελική εντολή να πάρει μια απόφαση και δεν του την δίνουν, τι να κάνω εγώ; Υπάρχουν υπηρεσίες - η Πολιτική Γης, η ΚΕΔ, οι Νομαρχίες. Ξέρω πώς κάθε υπηρεσία κάνει διακίνηση εγγράφων;» Δεν δόθηκε, ούτε ως απάντηση σε ερώτηση του ΠΑΣΟΚ το καλοκαίρι του 2007. «Η ερώτηση κατατέθηκε λίγες ημέρες πριν τις εκλογές. Νόμιζα πως οι υπηρεσίες είχαν απαντήσει όπως απάντησαν και σε ερώτηση του ΚΚΕ».

    Οι ανταλλαγές προωθούνται από την ΚΕΔ που είναι αρμόδια, ενώ στη συνέχεια, για την ανταλλαγή της λίμνης, χρειάζεται και η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης με τον Π. Δούκα. Ο ίδιος, όπως είπε, δεν είχε γνώση, ούτε ευθύνη των ακινήτων που αντηλλάγησαν. «Ανέθεσα στην ΚΕΔ να το κάνει αυτό. Νομίζετε ότι κοιμόμουν και ξυπνούσα με το πώς προχωρεί η ΚΕΔ;». Αρμόδια για την συνεννόηση με την ΚΕΔ, ήταν η Διευθύντρια Πολιτικής Γης του υπουργείου του, Σταματίνα Μαντέλη. Κατηγορήθηκε πως είχε προκρίνει τα «φιλέτα» της Θεσσαλονίκης, για να προωθηθούνε στη Μονή. «Η κα Μαντέλη υπαγόταν στον υφυπουργό κο Κοντό. Δεν ήταν υπό την εποπτεία μου. Αν ήταν υπό την εποπτεία μου, δεν υπήρχε περίπτωση να μην είχα επικοινωνία μαζί της» ανέφερε. Σε κάθε δε, περίπτωση?

    ?«Για τα ακίνητα, δεν είχα αρμοδιότητα - δεν ξέρω. Αν η ανταλλαγή, δεν πρέπει ισχύει για τα «φιλέτα», ας προβούμε σε αλλαγή διαδικασίας - και ας μας πει και το ΠΑΣΟΚ, ότι κακώς επέτρεπαν οι υπουργικές του αποφάσεις, τέτοιες ανταλλαγές».

    Στο ερώτημα, γιατί δεν παρενέβη στον Π. Δούκα, να αναστείλει την υπουργική του απόφαση που αναγνώριζε τις αξιώσεις της Μονής, ο μάρτυρας απάντησε: «Εδώ δεν ενδιαφέρθηκαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων, από το 2005 μέχρι τον Ιούλιο του 2007 και θα έμπαινα εγώ σε αρμοδιότητα άλλου υπουργού;»

    «Κανένα φυσικό πρόσωπο, κανείς άνθρωπος όσο ήμουν υπουργός, δεν μου εξέφρασε την παραμικρή επιφύλαξη, ούτε για την υπουργική μου απόφαση, είτε για την κοινή απόφαση με τον Π. Δούκα, ούτε για τις ανταλλαγές, τις αποτιμήσεις, ούτε για τίποτα, όσο μπορώ να θυμηθώ. Άρα, με ποιο έναυσμα εγώ να φανταστώ με επιφοίτηση, ότι υπάρχει πρόβλημα;» αναρωτήθηκε μεταξύ άλλων ο κος Μπασιάκος.

    Κατάθεση Ευ. Α.Μπέζα

    «Για την ανάκληση διοικητικών αποφάσεων, παρανόμων ή νομίμων, δεν είναι ανάγκη να τηρηθεί η διαδικασία έκδοσης της απόφασης. Δεν είναι δηλαδή, ανάγκη να πάμε προηγουμένως σε νέα γνωμάτευση. Υπάρχει νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας πάνω σβ αυτά τα ζητήματα».

    Ο υφυπουργός Οικονομικών, Αντώνης Μπέζας, είναι ο άνθρωπος που ανακάλεσε τις υπουργικές αποφάσεις του Γιώργου Δρυ και του Απόστολου Φωτιάδη, με τις οποίες το Δημόσιο αναγνώριζε πως δεν είχε δικαιώματα επί της λίμνης Βισθωνίδας, εδραζόμενο στις εισηγήσεις του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Δημοσίων Κτημάτων, που αποδέχονταν τις αξιώσεις της Μονής Βατοπαιδίου, στο σύνολο της λίμνης και των παραλιμνίων εκτάσεων.

    Ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, ο κος Μπέζας διευκρίνισε πως η ανάκληση των αποφάσεων αυτών, έγινε στη βάση της προστασίας του δημοσίου συμφέροντος, κατόπιν της παραγγελίας του Εισαγγελέα Σανιδά. Ανακλήθηκαν μόνον οι αποφάσεις αυτές (και όχι εκείνη του Π. Δούκα που ακολούθησε) καθώς εκείνες μονάχα παρήγαγαν έννομες συνέπειες: «Μόνον αυτές σημειώθηκαν στα βιβλία μεταγραφών των υποθηκοφυλακείων Ξάνθης και Ροδόπης και η νομή των ακινήτων παραδόθηκε με τα πρωτόκολλα παράδοσης, στα οποία γίνεται μνεία αυτών των συγκεκριμένων υπουργικών αποφάσεων» ανέφερε ο κος Μπέζας. «Η απόφαση του κου Δούκα, δεν δημιούργησε εμπράγματα δικαιώματα της Μονής, αλλά είχε έναν «βεβαιωτικό» χαρακτήρα».

    Τα συμβόλαια των ανταλλαγών θα ακυρωθούν μετά την έκδοση της απόφασης απβ το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ξάνθης, τον Δεκέμβριο. «Αν χρειαστεί και αν προκύψει από την μελέτη των δικαστικών αποφάσεων, θα προχωρήσουμε και σε νομοθετική ρύθμιση» ανέφερε ο υφυπουργός.

    Το σκεπτικό του κου Μπέζα, ότι για την ανάκληση των υπουργικών αποφάσεων 1999-2003, δεν χρειάζεται να ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία που οδήγησε στην έκδοσή τους (παραπομπή στο Γνωμοδοτικό Συμβούλιο Δημοσίων Κτημάτων του υπουργείου Οικονομικών), αντιτίθεται στους ισχυρισμούς του Απόστολου Φωτιάδη, αλλά και των περισσοτέρων μελών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που κατέθεσαν στην Εξεταστική.

    Ερωτηθείς, εάν και ο Π. Δούκας θα μπορούσε να προχωρήσει σε αντίστοιχη ανάκληση, (αντί να προχωρήσει στις ανταλλαγές εκτάσεων), ο κος Μπέζας απάντησε πως «θα μπορούσε, αν το έκρινε σκόπιμο».

    - «Γιατί δεν έγινε;» ρώτησε ο Γ. Παπαγεωργίου (ΠΑΣΟΚ). «Έχετε άποψη;»

    - «Γιβ αυτό θα πρέπει να ρωτήσετε τον υφυπουργό τότε κο Δούκα, αν έκρινε σκόπιμο να ανακαλέσει τις αποφάσεις, όπως επίσης νομίζω ότι θα έπρεπε να ρωτήσετε και τον αρμόδιο επίσης παλαιότερα υφυπουργό, τον κο Φωτιάδη, εάν αυτός έπρεπε να κρίνει τότε, ότι ήταν σκόπιμο» απάντησε ο μάρτυς.

    Οι εξηγήσεις του κου Μπέζα, προκάλεσαν την οργή του Γρ. Νιώτη: «Η αξιωματική αντιπολίτευση, κατηγορεί προσωπικά εσάς, ότι εκ δόλου δεν ανακαλείτε την απόφαση του κου Δούκα και δεν προχωράτε στην ανάκληση και των άκυρων δικαιοπραξιών, συνεχίζοντας έτσι τη ζημία του ελληνικού Δημοσίου, μην πράττοντας το καθήκον σας - και αυτό το κάνετε από κομματική εμπάθεια, αλλά και από σκοπιμότητα για να φορτώσετε τα βάρη στους υπουργούς που κέρδισαν τη δίκη την οποία κατήργησαν οι προκάτοχοί σας».

    Τέλος, ο κος Μπέζας, δεν επιβεβαίωσε τις αναφορές του βουλευτή Χαλκιδικής της ΝΔ, Γιώργου Βαγιωνά, ότι σε συνάντησή τους τον Ιούνιο του 2007 για τις ανταλλαγές στην Ουρανούπολη, ο ίδιος ανέλαβε να ενημερώσει τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Αλογοσκούφη: «Εγώ απέκτησα αρμοδιότητα για τα θέματα της δημόσιας περιουσίας, τον Οκτώβριο του 2007. Παρέπεμψα τον κο Βαγιωνά, στον αρμόδιο υφυπουργό Π. Δούκα. Ήξερα ότι θα επισκεφθεί τον κο Δούκα, κατάλαβα από τη συζήτηση ότι θα επισκεφθεί τον κο Δούκα, οπότε δεν χρειάστηκε να κάνω τίποτε άλλο» ανέφερε ο μάρτυς.

    Καταγγελία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ

    «Ουσιαστική διακοπή του έργου της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου, 12 ημέρες πριν την συμφωνημένη της λήξη», καταγγέλλουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που μετέχουν σβ αυτήν, έπειτα απβ την άρνηση της πλειοψηφίας να δεχθεί την εξέταση έξι νέων μαρτύρων που πρότεινε το ΠΑΣΟΚ, αλλά και «την ημιτελή διερεύνηση της κίνησης των λογαριασμών και κεφαλαίων της Μονής, των δανειακών της συμβάσεων, της μετοχικής σύνθεσης των εταιρειών RASSADEL και MADEUS που αξιοποιούσαν την περιουσία της».

    Παράλληλα, οι βουλευτές διαμαρτύρονται για «την μαραθώνια σημερινή εξέταση τεσσάρων υπουργών, που αναμένεται να κρατήσει μέχρι τις πρωινές ώρες, διακρίνοντας στην επιμονή αυτή της πλειοψηφίας και του προέδρου της Επιτροπής, Χρήστου Μαρκογιαννάκη, πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας να τελειώνει με τον Γολγοθά της».

    «Από την έρευνα αυτή, κρίνεται η αξιοπιστία της πολιτικής ζωής του τόπου» παρατήρησε ο Ντίνος Ρόβλιας. «Νύχτα εξετάζουν αυτοί που κρύβονται και φοβούνται το φως» σχολίασε ο Γρηγόρης Νιώτης. «Με την πρότασή μας να υπάρξει ειδική συνεδρίαση την Δευτέρα για τους λογαριασμούς της Μονής, συμφώνησαν και τα υπόλοιπα κόμματα. Η ΝΔ, αναλαμβάνει την ευθύνη για συγκάλυψη και συσκότιση της υπόθεσης. Είναι σαφές, ότι εμείς δεν καταθέτουμε τη σημαία μας» συμπλήρωσε.

    Οι μάρτυρες που ζήτησε το ΠΑΣΟΚ να κληθούν είναι ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών, οι αρμόδιοι χορηγήσεων δανείων των τραπεζών Εμπορικής και MARFIN, ο νομικός σύμβουλος του υπουργείου Πολιτισμού,ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, ο διοικητής και υποδιοικητής του Αγίου όρους . Επίσης το ΛΑΟΣ ζήτησε την κλήση του Πρωθυπουργού και του διευθυντή του πολιτικού του γραφείου, Γιάννη Αγγέλου καθώς και του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

    Οι προτάσεις τέθηκαν σε ψηφοφορία: Εκείνες του ΠΑΣΟΚ συγκέντρωσαν τις ψήφους και της ελάσσονος αντιπολίτευσης (πλην εκείνης που αφορούσε τον Γ. Αλογοσκούφη για την οποία υπήρξε και μία λευκή ψήφος) - ενώ εκείνες του ΛΑΟΣ, υπερψηφίστηκαν μονάχα από τον βουλευτή του Αθ. Πλεύρη και τα υπόλοιπα κόμματα καταψήφισαν.

    [02] Μεγάλη πυρκαγιά στη Ρόδο

    Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, από άγνωστη ως στιγμής αιτία, λίγο μετά τα μεσάνυκτα, σε δασική περιοχή του δήμου Καμείρου.

    Λόγω της κρίσιμης κατάστασης, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κήρυξε το δήμο Καμείρου σε κατάσταση εκτάτου ανάγκης, ύστερα από σχετικό αίτημα της νομαρχίας Δωδεκανήσου.

    Οι προσπάθειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς γίνονται μόνο από εδάφους, αφού λόγω των ισχυρών ανέμων, των οποίων η ένταση φτάνει τα 9 μποφόρ, καθιστούν αδύνατη την από αέρος κινητοποίηση πυροσβεστικών δυνάμεων. Στην περιοχή έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας και κάτοικοι του νησιού με μηχανήματα, που διατέθηκαν από τους δήμους και τη νομαρχία.

    Στρατιωτικό αεροσκάφος C 130 μετέφερε σήμερα στην Κω 35 πυροσβέστες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στη συνέχεια στη Ρόδο με ελικόπτερο Σουπερπούμα.

    Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αρμόδιων δασικών υπηρεσιών, η πυρκαγιά έχει κάψει ως τώρα 15.000 στρέμματα δασικής και χορτολιβαδικής έκτασης, ενώ, όπως έγινε γνωστό αναμένεται η μετάβαση, στο νησί, ειδικής ομάδας της ΕΜΑΚ, για την ενίσχυση της προσπάθειας πυρόσβεσης.

    Το πρωί, εκδηλώθηκε και νέα πυρκαγιά στο νησί, στην περιοχή Γλυφάδα Σιαννών του δήμου Αταβύρου, η οποία αντιμετωπίστηκε εγκαίρως από τις δυνάμεις πυρόσβεσης.

    [03] Τηλεμαραθώνιος κατά του υποσιτισμού

    Τηλεμαραθώνιο αγάπης για τα παιδιά που υποσιτίζονται, με βασικό σύνθημα «φαγητό για όλα τα παιδιά του κόσμου», οργανώνει τη Δευτέρα, η UNISEF σε συνεργασία με την ΕΤ1 και τη συμμετοχή δεκάδων ιδιωτικών ραδιοτηλεοπτικών σταθμών.

    Αναφερόμενος στο ζοφερό τοπίο πείνας και υποσιτισμού των αναπτυσσόμενων χωρών, ο πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής της Οργάνωσης, Λάμπρος Κανελλόπουλος, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, τόνισε πως «κάθε βράδυ 300.000.000 παιδιά στον κόσμο πέφτουν για ύπνο πεινασμένα, 148.000.000 εκατομμύρια παιδιά έχουν βάρος λιγότερο από το κανονικό για την ηλικία τους, ενώ 20.000.000 παιδιά, κάτω των 5 ετών, πάσχουν από οξύ υποσιτισμό, που σκοτώνει περίπου 1.000.000. παιδιά ετησίως (ένα παιδί ανά 30 δευτερόλεπτα)».

    Ο κ. Κανελλόπουλος ανέφερε ακόμη ότι με 45 ευρώ παρέχονται ειδικά θεραπευτικά γεύματα για δύο υποσιτισμένα παιδιά, επί τρεις εβδομάδες, και με 80 ευρώ εξασφαλίζεται για 105 παιδιά, η απαραίτητη ποσότητα βιταμίνης Α, που θα τα προφυλάξει από την τύφλωση και άλλες τραγικές συνέπειες του υποσιτισμού.

    Τη φωνή τους ένωσαν με τη UNICEF ο γ.γ του υπουργείου Εξωτερικών, Θόδωρος Σκυλακάκης, οι εκπρόσωποι της ΕΡΤ, οι παρουσιαστές του τηλεμαραθώνιου, η Φώφη Γεννηματά, ο Διονύσης Τσακνής και η Μιμή Ντενίση.

    Ο τηλεμαραθώνιος θα ξεκινήσει στις 4 το απόγευμα και θα συνεχισθεί ως αργά τη νύχτα, ενώ θα πλαισιώνεται από τη συμμετοχή δημοφιλών καλλιτεχνών και προσκεκλημένων. Θα παρουσιαστούν ρεπορτάζ για την κατάσταση των παιδιών που υποσιτίζονται σε όλο τον κόσμο και την προσπάθεια συγκέντρωσης όσο το δυνατό περισσότερων χρημάτων, θα ενισχύουν το δορυφορικό πρόγραμμα της ΕΡΤ, το ΡΙΚ2 από την Κύπρο και δεκάδες ιδιωτικοί ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί.

    Το τηλέφωνο δωρεών του τηλεμαραθώνιου, τη Δευτέρα, θα είναι το 210-33 62 800, ενώ για όσους επιθυμούν να προσφέρουν μέσω τραπέζης, θα μπορούν να καταθέτουν τη συμβολή τους στους λογαριασμούς:

    ΕΘΝΙΚΗ: 169 / 480020-64, ΑΓΡΟΤΙΚΗ: 017 04 004416-70, ΕΜΠΟΡΙΚΗ: 031 / 80191081, ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 5049-022842-011, ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: 069 / 54799691, ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ: 0000 1216 3468, CITIBANK: 55 02 346484, ASPIS BANK: 101-03-0006583, MILLENIUM BANK: 519829, HSBC: 002-066694-130, EUROBANK: 0026-0102-14-0100540998, GENIKI BANK: 036 / 3603003908-9, ALPHA BANK: 115 00 2002 017649 (Διαδικασία Κ03), & σε όλα τα μηχανήματα αυτόματων συναλλαγών (ΑΤΜ) της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ.

    Δωρεές θα γίνονται και μέσω SMS. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να αποστείλουν κενό μήνυμα στο 19059 (ισχύει από σήμερα έως και τις 10 Δεκεμβρίου (β¬1,19 με το ΦΠΑ). Τέλος, μπορούν να καλούν στο 80150012345 ή να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο, στο www.unicef.gr

    [04] Συγκέντρωση αγροτών

    Στα Τέμπη κατέληξαν τελικά οι αγρότες που συμμετέχουν στην αγωνιστική κινητοποίηση της Νέας Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών. Αφού απέκλεισαν για λίγη ώρα αργά το μεσημέρι την εθνική οδό στο ύψος του κόμβου της Γυρτώνης, τελικά κατευθύνθηκαν με τα αυτοκίνητά τους προς την κοιλάδα των Τεμπών, την οποία και απέκλεισαν γύρω στις 4.30 το απόγευμα.

    Σε εξέλιξη βρίσκεται συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής, η οποία και θα αποφασίσει την περαιτέρω εξέλιξη της κινητοποίησης.

    Η κυκλοφορία, υπό τη διακριτική παρουσία της Αστυνομίας, διεξάγεται από παρακαμπτηρίους μέσω Κατερίνης και Ελασσόνας.

    Κεντρικά αιτήματα της κινητοποίησης αποτελούν η καταβολή άτοκου δανείου πενταετούς διάρκειας 50 ευρώ ανά στρέμμα για το βαμβάκι και τα δημητριακά (καλαμπόκι, κριθάρι, σιτάρι) με βάση τη δήλωση του ΟΣΔΕ, καθώς και η μείωση του κόστους παραγωγής.

    [05] "Καταρρέει η αγροτική οικονομία"

    Την Καρδίτσα επισκέφτηκε το πρωί ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας και αρχικά συναντήθηκε με αγρότες της περιοχής, στα δύο σημεία του οδικού δικτύου του νομού, όπου και έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους. Ακολούθως, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, στην οποία ανέλυσε το σχέδιο του κόμματος του για την άμεση ανακούφιση της αγροτικής τάξης.

    «Η αγροτική οικονομία βρίσκεται στο χείλος της κατάρρευσης και άνθρωποι οι οποίοι συνεχίζουν το επάγγελμα των παππούδων και των πατεράδων τους βρίσκονται στα όρια της απόγνωσης», είπε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε: «Το σημαντικό είναι ότι σήμερα συνάντησα νέους αγρότες, ανθρώπους που επέλεξαν να μείνουν εδώ, που δεν αναζήτησαν την τύχη τους στα αστικά κέντρα και που δημιουργούν ένα νέο κίνημα που θέλει να υπερβεί συνδικαλιστικές ηγεσίες, οι οποίες προσπαθούσαν να εγκλωβίσουν τον αγροτικό κόσμο σε ένα παζάρι για λίγα ψίχουλα».

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ κάλεσε τον πρωθυπουργό να δει από κοντά τα προβλήματα των αγροτών, καθώς όπως είπε «στα χωριάφια οι σοδειές σαπίζουν και στις αποθήκες το στάρι στοιβάζεται κατά τόνους και δεν μπορεί να πουληθεί διότι το καρτέλ του γάλακτος και του κρέατος έχει δημιουργήσει ένα τόσο ασφυκτικό πλαίσιο που δεν μπορούν να ανασάνουν με την κερδοσκοπία να οργιάζει».

    Κατηγόρησε δε, το πρωθυπουργό ότι «αντί να έρθει εδώ, να συνομιλήσει με αυτούς τους ανθρώπους και να αναλάβει τη μεγάλη ευθύνη, που έχει ως κυβέρνηση, να στηρίξει το εισόδημα των αγροτών, το μόνο που τον νοιάζει είναι στηρίξει τον υφυπουργό, τον κ. Κοντό».

    Ο κ. Τσίπρας πρότεινε την εφαρμογή ολοκληρωμένου σχεδίου οικονομικής ενίσχυσης και κοινωνικής προστασίας των μικρομεσαίων αγροτών και συνολικά των κατοίκων της υπαίθρου λέγοντας: «Δεν είναι δυνατόν να δίνονται μέσα σε μία νύχτα 28 δισεκατομμύρια στους τραπεζίτες, χωρίς όρους και εγγυήσεις, και να μην δίνεται ούτε ευρώ παραπάνω για τον αγροτικό κόσμο που στενάζει».

    Στον πρώτο άξονα του σχεδίου, που παρουσίασε, προβλέπονται η άμεση ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος με έκτακτη ενίσχυση των αγροτών, που έχουν εισόδημα κάτω από το αφορολόγητο όριο, ο καθορισμός τιμής στα δημητριακά, που στοιβάζονται στις αποθήκες, πάνω από τα 30 λεπτά, η αύξηση της επιστροφής του ΦΠΑ στο 15% για όλα τα προϊόντα φυτικής και ζωικής παραγωγής και η αύξηση, κατά 50%, του επιστρεφόμενου ποσού ειδικού φόρου στο πετρέλαιο κίνησης.

    Στον δεύτερο άξονα προβλέπονται «άμεσα μέτρα, προκειμένου να εξασφαλιστεί η συνέχεια και η ποιότητα της παραγωγικής διαδικασίας με άτοκα δάνεια για τους μικρομεσαίους αγρότες, μακροπρόθεσμα δάνεια με χαμηλό επιδοτούμενο επιτόκιο προκειμένου να γίνουν επενδύσεις στον αγροτικό τομέα».

    Στον τρίτο άξονα γίνεται λόγος για την προστασία και διατήρηση της περιουσίας του αγρότη στα σημερινά επίπεδα «διότι ο μεγάλος κίνδυνος είναι να χαθεί η περιουσία του μικρομεσαίου αγρότη, εξαιτίας των δυσβάσταχτων χρεών στις τράπεζες. Προτείνουμε νομοθετική ρύθμιση και πάγωμα κάθε εκποίησης, μέσω πλειστηριασμών των περιουσιακών στοιχείων των μικρομεσαίων αγροτών, τουλάχιστον για τα επόμενα δύο χρόνια και πάγωμα των μικρομεσαίων αγροτών στις τράπεζες με ταυτόχρονη αναστολή δανειακών δόσεων για το ίδιο διάστημα».

    Την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα επισκέπτεται σήμερα και αύριο ο πρόεδρος του ΣΥΝ. Ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε το πρωί με τους "Νέους Αγρότες", ενώ το μεσημέρι παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στην Καρδίτσα. Το απόγευμα θα μιλήσει στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων. Αύριο το πρωί θα έχει συναντήσεις με κατοίκους της περιοχής στα γραφεία του κόμματος στα Τρίκαλα.

    [06] Στο 2,5% το βασικό επιτόκιο της ΕΚΤ

    Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προχώρησε σήμερα στη μεγαλύτερη μείωση επιτοκίων στην ιστορία της, μειώνοντας το βασικό επιτόκιο κατά 0,75%, καθώς υποχωρούν σημαντικά οι πληθωριστικές πιέσεις και η οικονομία της ευρωζώνης βυθίζεται περισσότερο στην ύφεση.

    Μετά τη σημερινή κίνηση της ΕΚΤ, το ελάχιστο επιτόκιο προσφοράς για πράξεις κύριας αναχρηματοδότησης διαμορφώθηκε στο 2,5%, στα χαμηλότερα επίπεδα στο διάστημα των τελευταίων δυόμισι ετών.

    Το επιτόκιο διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης διαμορφώνεται στο 3% και το επιτόκιο διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων στο 2%.

    Το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον στην συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί ο πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν-Κλοντ Τρισέ, εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν στη σημερινή απόφαση.

    [07] Εξι μήνες νωρίτερα...

    Νωρίτερα κατά έξι μήνες θα απαγορευτεί το κάπνισμα σε όλους τους δημόσιους χώρους.

    Αυτό ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος, τροποποιώντας σχετική διάταξη του νομοσχεδίου που αφορά την προστασία ανηλίκων από τον καπνό και τα αλκοολούχα ποτά.

    Σύμφωνα με την νέα ρύθμιση, η απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους θα απαγορεύεται από την 1η Ιουλίου 2009 και όχι από την 1η Ιανουαρίου 2010, όπως αρχικά προβλεπόταν.

    Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι προχώρησε στην επίσπευση εφαρμογής του μέτρου κατά έξι μήνες, μετά από σχετικές εισηγήσεις αρμοδίων φορέων αλλά και γιατί ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες οι πολίτες μπορούν να προσαρμοστούν καλύτερα στο νέο μέτρο.

    Εξάλλου, ο υφυπουργός Υγείας Γιώργος Παπαγεωργίου απέσυρε τη ρύθμιση η οποία προέβλεπε παράταση κατά δύο χρόνια στις φαρμακαποθήκες να αγοράζουν η μία από την άλλη σκευάσματα για να τα εξάγουν σε χώρες του εξωτερικού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 4 December 2008 - 15:30:43 UTC