Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-12-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Απαξιώνονται οι δομές του κοινωνικού κράτους"

  • [01] "Απαξιώνονται οι δομές του κοινωνικού κράτους"

    Με τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος Ιταλίας Βάλτερ Βελτρόνι συναντήθηκε ο κ.Γ.Παπανδρέου.

    "Ο κ. Αλογοσκούφης ζει στη δική του εικονική πραγματικότητα. Έχει χάσει την ικανότητα διάγνωσης των πραγματικών προβλημάτων, αξιόπιστης διαχείρισης της κρίσης και λήψης αναγκαίων μέτρων για έξοδο από αυτήν", ανέφερε η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη, σχετικά με τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών.

    "Τη στιγμή που η αγορά έχει παγώσει, η οικονομική δραστηριότητα επιβραδύνεται ταχύτατα και ο κίνδυνος μαζικών απολύσεων είναι ορατός, δηλώνει ότι η αγοραστική ζήτηση στηρίζεται επαρκώς. Αντλεί την αισιοδοξία του από τις μετέωρες εγκρίσεις Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, παρόλο που ούτε ένα ΣΔΙΤ δεν έχει υλοποιηθεί, μετά από πέντε χρόνια διακυβέρνησης από τη Ν.Δ. Προεξοφλεί επενδύσεις βάσει του αναπτυξιακού νόμου, όταν οι καθυστερήσεις των οφειλομένων επιδοτήσεων ξεπερνούν τα δύο έτη", αναφέρει η κ.Κατσέλη.

    "Είναι πασιφανές ότι η κυβέρνηση, είτε δεν έχει καμιά πρόθεση, είτε αδυνατεί να καταρτίσει και να καταθέσει στην Ελληνική Βουλή και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ένα αναθεωρημένο και επικαιροποιημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης για την περίοδο 2008-2011, όπως οφείλει, στο οποίο θα αναμορφώνει βασικές παραδοχές και κατευθύνσεις του Προϋπολογισμού για το 2009", αναφέρει επίσης η κ.Κατσέλη.

    Συνάντηση Γ.Παπανδρέου με Ατομα με Αναπηρία

    "Ξέρουμε ότι, σήμερα, όπως όλοι οι Έλληνες αισθάνονται την απαξίωση των κοινωνικών υποδομών, του κοινωνικού κράτους, μιας οικονομικής πολιτικής που βάζει πολλούς στο περιθώριο, έτσι, και ακόμη περισσότερο, την αισθάνεστε εσείς, τα άτομα με αναπηρία, που βρίσκονται σε ακόμα πιο αδύναμη θέση, ενώ θα έπρεπε να ισχύει το αντίθετο. Μέσα σε μια κρίση, θα έπρεπε να ενισχύονται οι δομές του κοινωνικού κράτους, να ενισχύονται όλες οι δυνατότητες για να βοηθήσουμε, να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των συμπολιτών μας", δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου μετά τη συνάντηση που είχε με την αντιπροσωπεία της Συνομοσπονδίας των ΑμεΑ.

    Ο κ. Παπανδρέου δεσμεύτηκε ότι ως κυβέρνηση, θα ενισχύσει τις δομές του κοινωνικού κράτους, ώστε κάθε άτομο με αναπηρία να έχει όχι μόνο την ελπίδα, αλλά και τη σιγουριά για ένα καλύτερο αύριο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 4 December 2008 - 17:30:37 UTC