Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-12-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ποινικές διώξεις σε βάρος των δικηγόρων Μ. Κουκουβίνου και Στ. Σωτηροπούλου
  • [02] Τη Δευτέρα το πόρισμα της Εξεταστικής
  • [03] ΤΕΜΠΜΕ: Στήριξη μικρών επιχειρήσεων
  • [04] Συνεδρίαση Διαρκούς Ιεράς Συνόδου

  • [01] Ποινικές διώξεις σε βάρος των δικηγόρων Μ. Κουκουβίνου και Στ. Σωτηροπούλου

    Αντιμέτωποι με τις κατηγορίες της εκβίασης και της απάτης -σε βαθμό κακουργήματος- βρίσκονται ο Μιχάλης Κουκουβίνος και η σύντροφός του Σταματίνα Σωτηροπούλου.

    Ολοκληρώνοντας την προκαταρκτική εξέταση που παραγγέλθηκε μετά την προβολή του βίντεο όπου διακρίνεται ο Μ. Κουκουβίνος να διαπραγματεύεται ανταλλάγματα από τον επιχειρηματία Μάρκο Καραμπέρη προκειμένου να «μπλοκάρει» τις διεκδικήσεις ακτημόνων της Νέας Ραιδεστού με επίκεντρο ακίνητα που παραχωρήθηκαν τελικώς στη Μονή Βατοπαιδίου, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ευάγγελος Μαδεμλής προχωρά στην άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος των δύο δικηγόρων.

    Όπως έγινε γνωστό, οι διώξεις αφορούν τις πράξεις της κακουργηματικής εκβίασης από κοινού, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατβ εξακολούθηση, κατβ επάγγελμα και κατά συρροή.

    Επιπλέον, ασκούνται διώξεις και για την πράξη της κακουργηματικής απάτης από κοινού και κατβ εξακολούθηση για χρηματικό ποσό που ξεπερνά τις 15.000 ευρώ. Η πράξη αυτή αφορά σε μία περίπτωση ακτήμονα που φέρεται να εξαπατήθηκε από τους δύο δικηγόρους, οι οποίοι "καρπώθηκαν" το ποσό των 30.000 ευρώ.

    Νέα εισαγγελική έρευνα για το βίντεο του εκβιασμού

    Στο μεταξύ, μία ακόμη εισαγγελική έρευνα πραγματοποιείται σχετικά με το βίντεο του εκβιασμού. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση σε Πταισματοδίκη προκειμένου να διαπιστωθεί αν στοιχειοθετείται σε βάρος του επιχειρηματία Μ. Καραμπέρη το αδίκημα της παραβίασης απορρήτου προφορικής συνομιλίας, αφού στο γραφείο του υπήρχε η κάμερα κλειστού κυκλώματος που κατέγραψε τη συνάντησή του με τον Μ. Κουκουβίνο.

    Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας, εκτός από τον Καραμπέρη, θα κληθεί να καταθέσει ως ύποπτος διάπραξης αδικήματος και ο επιχειρηματίας Αθανάσιος Πάπιστας, που φέρεται να έδειξε το βίντεο σε δύο δημοσιογράφους της Θεσσαλονίκης. Οι τελευταίοι θα καταθέσουν ως μάρτυρες. Ως μάρτυρας θα καταθέσει και ο Μ. Κουκουβίνος.

    [02] Τη Δευτέρα το πόρισμα της Εξεταστικής

    Τη Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου, παραδίδεται στον πρόεδρο της Βουλής το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση του συνόλου της υπόθεσης της Μονής Βατοπαιδίου. Η συζήτηση επί του πορίσματος προγραμματίστηκε για το απόγευμα της Τρίτης, 16 Δεκεμβρίου.

    Ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο πρόεδρος της Βουλής, Δ. Σιούφας, είπε ότι ήδη κατατέθηκε σχετικό αίτημα συζήτησης του πορίσματος από τη ΝΔ, ενώ πρόσθεσε ότι η συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό οικονομικού έτους 2009 θα αρχίσει την Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου, και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Κυριακής, 21 Δεκεμβρίου, με τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας.

    Βουλγαράκης: Στη διάθεση της Εξεταστικής οι λογαριασμοί μου

    Στη διάθεση της Εξεταστικής Επιτροπής, που διερευνά το σύνολο της υπόθεσης της Μονής Βατοπεδίου, έθεσε ο βουλευτής Α' Αθηνών της ΝΔ Γιώργος Βουλγαράκης τους λογαριασμούς του "για οποιοδήποτε έλεγχο", προκειμένου, όπως σημειώνει σε σχετική επιστολή του προς τον πρόεδρο της επιτροπής Χρ. Μαρκογιαννάκη, "να αποφευχθεί το 'παιχνίδι εντυπώσεων' που μέρες τώρα παίζεται εις βάρος μου".

    Ο κ. Βουλγαράκης διευκρινίζει ότι οι λογαριασμοί που συμμετέχει ως συνδικαιούχος έχουν ελεγχθεί από τα αντίστοιχα τραπεζικά καταστήματα "χωρίς να υπάρχει η παραμικρή συσχέτιση με την υπόθεση" καθώς και ότι στους λογαριασμούς του "δεν έχει κατατεθεί ούτε ένα β¬ από την Μονη η την ΚΕΔ".

    Στην επιστολή του, με ημερομηνία 11/12/2008, ο κ. Βουλγαράκης αναφέρει τα εξής:

    "Είναι σαφές ότι ως Υπουργός Πολιτισμού, δεν είχα και δε θα μπορούσα -εκ των αρμοδιοτήτων μου να έχω ,κανενός είδους ανάμιξη η εμπλοκή στην υπόθεση του Βατοπεδίου. Όπως άλλωστε δεν είχαν και ούτε μπορούσαν να έχουν οι Υπουργοί Πολιτισμού πριν από τη δική μου θητεία -όπου συντελεσθεί η αναγνώριση της κυριότητας των περιοχών από το κράτος -χωρίς παρέμβαση του ΥΠΠΟ, και μετά από αυτήν -όπου είχε επισυμβεί η ανταλλαγή, επίσης χωρίς καμία παρέμβαση του ΥΠΠΟ. Γι αυτό, υποθέτω, ότι οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι δεν εκλήθησαν από την επιτροπή σας.

    Διαπιστώνω ωστόσο ότι στην επιτροπή σας έγινε πολύς λόγος για τον λογαριασμό της συζύγου μου, στον οποίο εμφανίζομαι τυπικά ως συνδικαιούχος. Η ίδια, με αναλυτική της δήλωση, εξήγησε ότι από το σύνολο των χρημάτων που καταβλήθηκαν, εισέπραξε τελικά προ φόρων το ποσό των 29.126,41 β¬ . Κατέστησε δε απολύτως σαφές, ότι το υπόλοιπο του λογαριασμού, αφορά άλλες συμβολαιογραφικές πράξεις - άσχετες με την συγκεκριμένη υπόθεση.

    Επιθυμώ ωστόσο να διευκρινίσω στην επιτροπή σας - προς άρση κάθε παρεξήγησης, ότι όλοι οι λογαριασμοί στους οποίους συμμετέχω -είτε ως δικαιούχος, είτε ως συνδικαιούχος, ελέγχτηκαν όπως ιδιοποιήθηκα από τα αντίστοιχα τραπεζικά καταστήματα χωρίς να υπάρξει η παραμικρή συσχέτιση με την υπόθεση. Στους λογαριασμούς μου δε, δεν έχει κατατεθεί ούτε ένα β¬ από την Μονη η την ΚΕΔ. Παρ όλα αυτά, και προκειμένου να αποφευχθεί το "παιχνίδι εντυπώσεων" που μέρες τώρα παίζεται εις βάρος μου, σας γνωρίζω ότι οι λογαριασμοί μου είναι στη διάθεση σας για οποιοδήποτε έλεγχο και οποτεδήποτε το θελήσετε .''

    [03] ΤΕΜΠΜΕ: Στήριξη μικρών επιχειρήσεων

    Από την ερχόμενη Δευτέρα ενεργοποιείται το πρόγραμμα χορήγησης άτοκων και εγγυημένων δανείων κεφαλαίου κίνησης στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω του ΤΕΜΠΜΕ (Ταμείο Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων), ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Χρήστος Φώλιας. Ο κ. Φώλιας και οι υφυπουργοί Γ. Βλάχος και Σ. Καλαφάτης παρουσίασαν σήμερα το συγκεκριμένο πρόγραμμα στις διοικήσεις επιμελητηρίων από όλη τη χώρα. Σε δηλώσεις του, ο υπουργός τόνισε ότι το 2009 είναι έτος προκλήσεων και αβεβαιοτήτων τις οποίες έχουμε χρέος να αντιμετωπίσουμε. Η πρόκληση, πρόσθεσε, είναι να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία για ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ώστε να βγουν όχι μόνο αλώβητες αλλά και με ενισχυμένη θέση στην αγορά.

    Αναφερόμενος εξάλλου στα γεγονότα των τελευταίων ημερών ο κ.Φώλιας επεσήμανε ότι η ψυχολογία της αγοράς και των καταναλωτών είναι κάτω από το μηδέν και συνέστησε να πέσουν οι τόνοι καθώς χωρίς ψυχολογία δεν μπορεί να δουλέψει η αγορά.

    Το πρόγραμμα του ΤΕΜΠΜΕ απευθύνεται σε 875.000 μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που απασχολούν από 0 - 49 εργαζόμενους, δηλαδή το 98 % του συνόλου των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη χώρα και απασχολούν το 74 % του εργατικού δυναμικού.

    Μέσω του προγράμματος θα χορηγούνται άτοκα δάνεια για κεφάλαιο κίνησης στις επιχειρήσεις. Η εγγύηση καλύπτει μέχρι το 80 % του ύψους του δανείου και οι τράπεζες δεν έχουν δικαίωμα να ζητούν πρόσθετες εξασφαλίσεις για το υπόλοιπο 20 %. Το ύψος του δανείου μπορεί να φτάσει μέχρι 30 % του μέσου κύκλου εργασιών των τριών τελευταίων ετών με ανώτατο όριο δανείου 350.000 ευρώ. Η προμήθεια του Ταμείου θα είναι 1 % επί της εγγύησης. Για να ενταχθούν στο πρόγραμμα οι επιχειρήσεις πρέπει να έχουν τουλάχιστον τρεις κλεισμένες κερδοφόρες χρήσεις (προ αποσβέσεων) και ο τζίρος τους δεν πρέπει να ξεπερνά τα 10 εκατ. Ευρώ. Το πρόγραμμα καλύπτει τους περισσότερους κλάδους της οικονομίας, απευθύνεται σε επιχειρήσεις όλων των εταιρικών μορφών και ελεύθερους επαγγελματίες. Εξαιρούνται η αλιεία, οι υδατοκαλλιέργειες, η γεωργική παραγωγή και η κτηνοτροφία, οι επιχειρήσεις που διατηρούν βιβλία Αβ κατηγορίας (πλανόδιοι, περίπτερα, κ.α.)

    Οι εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων ζήτησαν από την ηγεσία του υπουργείου να διασφαλιστεί ότι οι τράπεζες θα εφαρμόσουν τους όρους της σύμβασης που έχουν υπογράψει με το ΤΕΜΠΜΕ. Επίσης ζήτησαν να ληφθεί μέριμνα για τις πυρόπληκτες περιοχές καθώς οι περισσότερες επιχειρήσεις εκεί παρουσίασαν ζημιές πέρυσι, άρα δεν πληρούν την προϋπόθεση για τρεις συνεχόμενες κερδοφόρες χρήσεις. Αίτημα που ο κ.Φώλιας υποσχέθηκε ότι θα εξεταστεί σε συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία πρέπει να δώσει την τελική έγκριση αφού το πρόγραμμα εγγυοδοσίας χρηματοδοτείται από Κοινοτικά κονδύλια.

    Ο υπουργός Ανάπτυξης ανακοίνωσε τέλος ότι στο πρώτο τρίμηνο του 2009 θα προκηρυχθούν δράσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα - Επιχειρηματικότητα του Δ΄ΚΠΣ συνολικού ύψους 1,2 δισ. ευρώ. Μεταξύ άλλων θα προκηρυχθούν τα προγράμματα ενίσχυσης της νεανικής και γυναικείας επιχειρηματικότητας, για επενδύσεις εκσυγχρονισμού μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων όπως επίσης για ενίσχυση των κλάδων κλωστοϋφαντουργίας, ένδυσης, υπόδησης και δέρματος.

    Κεντρική Ενωση Επιμελητηρίων - Ικανοποίηση για τα μέτρα που εγκρίθηκαν από την κυβερνητική επιτροπή

    Την ικανοποίησή του για τα μέτρα που εγκρίθηκαν από την κυβερνητική επιτροπή και ανακοινώθηκαν από τον Πρωθυπουργό, κ. Κ. Καραμανλή, εξέφρασε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηριων Ελλάδος, κ. Γ. Κασιμάτης.

    ''Στο μέλλον πρέπει να αποτρέπονται παρόμοιες καταστροφές και το Κράτος πρέπει να λειτουργεί προληπτικά για την προστασία των κατοχυρωμένων δικαιωμάτων της ζωής και της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών'' τόνισε ο κ. Κασιμάτης σημειώνοντας ότι η δέσμη μέτρων επουλώνει τις πληγές των επιχειρήσεων που υπέστησαν ζημιές σε όλη την Ελλάδα και ανακουφίζει εμπόρους και εργαζόμενους σε αυτές.

    [04] Συνεδρίαση Διαρκούς Ιεράς Συνόδου

    Στα θλιβερά γεγονότα των τελευταίων ημερών, αναφέρθηκε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά την σημερινή συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

    Ο κ. Ιερώνυμος επισήμανε μεταξύ άλλων οτι ?η Διαρκής Ιερά Σύνοδος θεωρεί οτι η αφαίρεση της ζωής ενός νέου, αλλά και οποιουδήποτε ανθρώπου, δεν αποτελεί δικαίωμα κανενός, αντίθετα συνιστά απομάκρυνση απο το θέλημα του Θεού. Ομως απάντηση στο τραγικό γεγονός του Σαββάτου δεν είναι και δεν μπορεί να είναι η βία. Γιατί η βία γεννά βία σε ενα φαύλο κύκλο που παράγει διαρκώς καταστροφές και θύματα. Ολοι οφείλουμε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας για την σημερινή κατάσταση, της οποίας τα αίτια είναι βαθύτερα. Η ποιμαίνουσα Εκκλησία προσεύχεται στο Χριστό για όλους και εύχεται για την συνεργασία όλων των δυνάμεων και των φορέων του τόπου, θέτοντας Εαυτήν στην διάθεση τους για την επικράτηση της κοινωνικής συνοχής και της πολυπόθητης ειρήνευσης?.

    Μεταξύ των άλλων στη συνεδρίαση αποφασίστηκε «διαχειριστικός έλεγχος στο Ιερό ησυχαστήριο ``Η Ανάστασις του Χριστού Εμμαούς``, απο την διεύθυνση Οικονομικής Επιθεωρήσεως μετά απο αίτημα του επιχωρίου μητροπολίτη Λαγκαδά κ. Σπυρίδωνος. Παράλληλα η Διαρκής Ιερά σύνοδος, παρήγγειλε τη διερεύνηση τυχόν κανονικών παραπτωμάτων μοναζουσών, σύμφωνα με το ν. 5383/ 1932 ``Περί Εκκλησιαστικών Δικαστηρίων και της προ Αυτών διαδικασίας``».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 11 December 2008 - 21:30:37 UTC