Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-12-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανοιξε και πάλι το Ταζ Μαχάλ

  • [01] Ανοιξε και πάλι το Ταζ Μαχάλ

    Άνοιξαν ξανά σήμερα τις πύλες τους στους πελάτες το Ταζ Μαχάλ και το Ομπερόι Τράιντεντ, τα δύο πολυτελή ξενοδοχεία της Μουμπάι (Βομβάη), τα οποία αποτέλεσαν στόχο των αιματηρών επιθέσεων που πραγματοποιήθηκαν στα τέλη Νοεμβρίου στην οικονομική πρωτεύουσα της Ινδίας από ισλαμιστική οργάνωση, σύμφωνα με δημοσιογράφο του γαλλικού πρακτορείου.

    Από το πρωί, το Τράιντεντ προσέφερε κατάλυμα σε περίπου 100 ανθρώπους-κρατήσεις έχουν γίνει για 550 δωμάτια του ξενοδοχείου- και το πρωί λειτουργούσαν πλήρως τα τέσσερα εστιατόρια του ξενοδοχείου, ενώ ακόμη δεν έχει περάσει ένας μήνας από την επίθεση.

    Λίγο πριν από την επανέναρξη της λειτουργίας του, υπάλληλοι, προσκεκλημένοι και αξιωματούχοι παρακολούθησαν την οικουμενική προσευχή που έγινε στην αίθουσα υποδοχής του ξενοδοχείου για τους πιστούς όλων των θρησκειών στη χώρα: ινδουϊστές, μουσουλμάνους, χριστιανούς, βουδιστές κτλ.

    Στο γειτονικό Ταζ Μαχάλ, περίπου χίλιοι άνθρωποι είχαν προσκληθεί να παραστούν σε ιδιωτική τελετή που έγινε το απόγευμα για την επανέναρξη της λειτουργίας της σύγχρονης πτέρυγας Τάουερ του ξενοδοχείου, 268 δωμάτια της οποίας θα προσφέρουν από απόψε κατάλυμα σε πελάτες. Επίσης απόψε θα επαναλειτουργήσουν 7 εστιατόρια του ξενοδοχείου.

    "Είναι ένα μήνυμα που στέλνουμε στους τρομοκράτες: οι δουλειές δεν σταματούν, τα ξενοδοχεία δεν κλείνουν. Δεν φοβάμαι πια, ελπίζω. Οι τρομοκράτες απέτυχαν και οι κάτοικοι της Μουμπάι κέρδισαν", δήλωσε ο Ρικ ΜακΕλρία, Καναδός που διαμένει στη Μουμπάι μαζί με τη σύζυγό του Νταιάν Ντεμπλουά και τα παιδιά τους Έμιλι και Τζέσι, οι οποίοι έπαιρναν το πρωινό τους στο Τράιντεντ.

    Από τους 163 ανθρώπους που σκοτώθηκαν στις επιθέσεις στη Μουμπάι που έγιναν από τις 26 ως τις 29 Νοεμβρίου, 22 πελάτες και 10 εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους στο Τράιντεντ και 31 άνθρωποι στο Ταζ Μαχάλ.

    Ο Ρέιμοντ Μπίκσον, διευθυντής του ομίλου Indian Hotels, ο οποίος διαχειρίζεται το Ταζ , δήλωσε ότι η τόσο άμεση επαναλειτουργία του ξενοδοχείου αποτελεί "επαναβεβαίωση των αξιών του θάρρους, της αντίστασης και της αξιοπρέπειας", όπως και έναν φόρο τιμής στα θύματα των επιθέσεων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 21 December 2008 - 19:30:31 UTC