Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-09-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ικανοποίηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα μέτρα
  • [02] Λοβέρδος: Θα κλείνουν τα φαρμακεία, που δεν τηρούν το ωράριο
  • [03] Η Φανί Αρντάν έρχεται στην Αθήνα

  • [01] Ικανοποίηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα μέτρα

    Την ικανοποίηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες η ελληνική κυβέρνηση, εξέφρασε στις Βρυξέλλες ο Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Ολι Ρεν, ο οποίος επεσήμανε παράλληλα ότι οι συγκεκριμένες ανακοινώσεις απέδειξαν ότι «υπήρχε συμπληρωματική δουλειά να γίνει».

    Ο κ. Αλταφάζ, αφού σημείωσε ότι η αξιολόγηση θα συνεχιστεί με την επιστροφή της Τρόικας στην Αθήνα, υπογράμμισε ότι είναι θέμα των ελληνικών αρχών να ενημερώσουν για το πότε θα είναι έτοιμες να ξαναρχίσουν τις συζητήσεις.

    Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, στόχος είναι να επαναληφθούν το συντομότερο δυνατόν, ώστε να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, όσο γίνεται πιο γρήγορα.

    Ο εκπρόσωπος του Ολι Ρεν ανέφερε επίσης, ότι δεν έχει οριστεί ακόμη ημερομηνία για την επανάληψη των συνομιλιών, επεσήμανε, ωστόσο, ότι παραμένει ο στόχος που έχει τεθεί για τα μέσα Σεπτεμβρίου.

    Εξάλλου, την ικανοποίησή τους εξέφρασαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Α. Μέρκελκαι η γαλλική κυβέρνησηγια την απόφαση του γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου υπέρ των ευρωδιασώσεων.

    Οι αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου

    Επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων στο δημόσιο, αλλά και στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας, εξήγγειλε, χθες,ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ανακοινώνοντας αποφάσεις που ελήφθησαν στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

    Συγκεκριμένα αποφασίσθηκε:

    -Η επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων, με επιδίωξη του στόχου για έσοδα 5 δισ. ευρώ εντός του 2011.

    -Η διεύρυνση του θεσμού της εργασιακής εφεδρείας με θεσμική εγγύηση του ΑΣΕΠ το οποίο θα προσλάβει επιτροπές κατάρτισης του πλεονάζοντος προσωπικού.

    - Άμεσες αλλαγές στην αγορά εργασίας με την επέκταση των ειδικών επιχειρησιακών συμβάσεων και το άνοιγμα όλων των κλειστών επαγγελμάτων.

    -Άμεση θεσμοθέτηση του ενιαίου μισθολογίου με κατάργηση της προσωπικής διαφοράς σε όλο το εύρος του Δημοσίου τομέα

    -Προώθηση του θεσμού του «κρατικού υπαλλήλου» για τον στενό δημόσιο τομέα σε συνεργασία με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

    -Δημοσιοποίηση εντός των επομένων εβδομάδων του προσχεδίου για το νέο φορολογικό σύστημα.

    [02] Λοβέρδος: Θα κλείνουν τα φαρμακεία, που δεν τηρούν το ωράριο

    Μετά την απελευθέρωση του επαγγέλματος των φαρμακοποιών, έχουν ήδη εκδοθεί 800 νέες άδειες, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε, και επισήμανε ότι υπάρχουν περιοχές, όπως η Θεσσαλονίκη, όπου το ενδιαφέρον ήταν μικρότερο από την προσφορά. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι για 44 νέες θέσεις φαρμακείων υπήρξαν 41 αιτήσεις. Επίσης, ανακοίνωσε ότι 300 φαρμακοποιοί έχουν ήδη περάσει στη σύσταση εταιρειών και δεσμεύθηκε ότι θα προχωρήσει η ρύθμιση για την αύξηση του αριθμού των φαρμακείων κοντά σε νοσοκομεία.

    Για το ωράριο ο υπουργός ήταν κάθετος, τονίζοντας ότι από την 1η Νοεμβρίου κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο απόγευμα, θα λειτουργούν 30% των φαρμακείων της χώρας, και τόνισε ότι όποιος δεν ανοίγει το κατάστημά του, θα του αφαιρείται η άδεια για τουλάχιστον έναν μήνα. «Οι μηχανισμοί ελέγχου του υπουργείου θα βγουν στον δρόμο για να διαπιστώσουν αν τηρούνται αυτά, που έχουν συμφωνηθεί», σημείωσε ο κ. Λοβέρδος και κατέληξε: «Αν δεν υπάρξει συμμόρφωση, από την 1η Δεκεμβρίου το υπουργείο Υγείας προτίθεται να προχωρήσει σε πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου».

    [03] Η Φανί Αρντάν έρχεται στην Αθήνα

    Η κορυφαία Γαλλίδα ηθοποιός, Φανί Αρντάν έρχεται στη χώρα μας τον Νοέμβριο για μία και μοναδική εμφάνιση. Η αλλοτινή "Γυναίκα της διπλανής πόρτας" και μούσα του Φρανσουά Τριφό, πρόκειται να ενσαρκώσει την ηρωίδα της Μαργκερίτ Ντυράς, στο μονόλογο "Navire Night". Μαζί της επί σκηνής, η σπουδαία βιολοντσελίστρια Σόνια Βίντερ 'Αθερτον.

    Την παράσταση- με την οποία η Αρντάν περιοδεύει από τον περασμένο Ιούλιο στη Γαλλία αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη- θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το αθηναϊκό κοινό, την Τρίτη 8 Νοεμβρίου στο κινηματοθέατρο Παλλάς (9.00μ.μ.).

    Γραμμένος το 1978, ο μονόλογος που έγινε ταινία σε σενάριο και σκηνοθεσία της ίδιας της Ντυράς, παίχθηκε στη μεγάλη οθόνη από την Ντομινίκ Σαντά, το 1979. Πρόκειται για την ανατομία μιας ερωτικής σχέσης ανάμεσα σε έναν άντρα και μία γυναίκα, που δε θα συναντηθούν ποτέ.

    Το έργο μεταφέρει στο Παρίσι όπου τα βράδια, άντρες και γυναίκες χρησιμοποιούν απόρρητες τηλεφωνικές γραμμές- "απομεινάρια" από την γερμανική κατοχή- που συνδέουν εκατοντάδες μοναχικούς ανθρώπους για να επικοινωνήσουν και να αγαπηθούν. Η Αρντάν ερμηνεύει έναν απ΄αυτούς τους ήρωες. Επί χρόνια, κάθε νύχτα επικοινωνεί με έναν άντρα που δε θα τολμήσει να συναντήσει ποτέ κι όπως εξομολογείται, είναι ο μεγαλύτερος έρωτας της ζωής της.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 7 September 2011 - 14:29:38 UTC