Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-09-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μπαράζ ληστειών σε βενζινάδικα στην Αττική
  • [02] Δηλώσεις βρετανού ευρωβουλευτή στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τη δημοσιονομική κρίση
  • [03] Και φέτος το Athens Bike Festival στο Γκάζι, από τις 16 έως τις 18 Σεπτεμβρίου
  • [04] Προσγειώθηκε στο Καζακστάν η διαστημική άκατος Σογιούζ
  • [05] Μήλα, αχλάδια και μπανάνες καταπολεμούν τα εγκεφαλικά
  • [06] Ουδεμία ανησυχία για καστάσταση υγείας του τ. Πρ. Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλου
  • [07] Αναπτύσσονται στρατιωτικές μονάδες στη Συρία εν αναμονή διαδηλώσεων
  • [08] Τα μικρότερα ποσοστά καπνιστών όλων των εποχών καταγράφονται στη Νέα Υόρκη
  • [09] Στη Νανσί θα συνεχίσει την καριέρα του ο Γιουνγκ Γο Γκουκ

  • [01] Μπαράζ ληστειών σε βενζινάδικα στην Αττική

    Δύο διαδοχικές ένοπλες ληστείες σε βενζινάδικα, με απρόοπτη εξέλιξη και θράσος, διέπραξαν τρεις άγνωστοι τα ξημερώματα στη Μεταμόρφωση Αττικής.

    Οι δράστες εισέβαλαν γύρω στις 2.30 σε πρατήριο υγρών καυσίμων της SHELL, στη συμβολή των οδών Ιφιγενείας και Τατοΐου 2, ακινητοποίησαν τον υπάλληλο με την απειλή πιστολιών, άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό και διέφυγαν με αυτοκίνητο.

    Σε μικρή απόσταση όμως το όχημα των ληστών συγκρούστηκε με άλλο ΙΧ, γι΄ αυτό το εγκατέλειψαν και διέφυγαν πεζή.

    Ωστόσο δεν απομακρύνθηκαν πολύ και λίγο πιο κάτω μπήκαν σε δεύτερο βενζινάδικο της AEGEAN, όπου και πάλι με την απειλή των πιστολιών άρπαξαν τις εισπράξεις από τον υπάλληλο.

    Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο πελάτη του πρατηρίου, ο οποίος είχε σταματήσει για βενζίνη, με το οποίο διέφυγαν ανενόχλητοι.

    Μία ώρα αργότερα, έγινε και άλλη ληστεία σε βενζινάδικο της EKO, στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας, στο ύψος της Νέας Φιλαδέλφειας. Δύο δράστες, με την απειλή πιστολιού άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό και διέφυγαν με ΙΧ αυτοκίνητο.

    Τέλος, στις 5.20 το πρωί, τρεις ένοπλοι λήστεψαν το κατάστημα EVEREST στην λεωφόρο Μαραθώνος στην Παλλήνη, από το οποίο άρπαξαν άγνωστο ποσό και εξαφανίσθηκαν.

    [02] Δηλώσεις βρετανού ευρωβουλευτή στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τη δημοσιονομική κρίση

    «Αν η Ελλάδα υποχρεωθεί να εγκαταλείψει την ευρωζώνη, θα υπάρξουν συνέπειες ακόμη και για τις χώρες που δεν είναι μέλη της ευρωζώνης, διότι οι τράπεζες έχουν μεταφέρει τον κίνδυνο και οι παρενέργειες θα είναι σφαιρικές», δηλώνει ο ευρωβουλευτής του βρετανικού Εργατικού Κόμματος και αντιπρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Στίβεν Χιούζ, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Ο κ.Χιούζ υποστηρίζει ότι αυτό έχει γίνει αντιληπτό από τους ηγέτες που προσπαθούν να χειριστούν τα εκλογικά τους σώματα και παρατηρεί ότι η κρίση «οφείλεται στα διαρθρωτικά προβλήματα της ΕΕ και ιδιαίτερα στις μακροοικονομικές ανισορροπίες εντός της Ένωσης».

    Επισημαίνει, τέλος, ότι η έμφαση στην "αυστηρότητα" καθυστερεί την ανάπτυξη και οι περισσότερες χώρες δεν θα προσεγγίσουν τον στόχο για έλλειμμα 3% ως τα τέλη του 2013 και τότε "θα προκληθεί νέα αναταραχή στις αγορές".

  • «Νομίζω ότι η ΕΕ θα περνούσε την κρίση της έτσι κι αλλιώς. Υπάρχει η κρίση της Πορτογαλίας, της Ιρλανδίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας - με άλλα λόγια υπάρχουν διαρθρωτικά προβλήματα στην ΕΕ. Δεν αναπτύξαμε την κατάλληλη οικονομική ένωση παράλληλα με την νομισματική ένωση. Το πιο θεμελιώδες πρόβλημα είναι οι βαθιές μακροοικονομικές ανισορροπίες εντός της 'Ενωσης. Τα τεράστια πλεονάσματα στη Γερμανία αντικαθρεφτίζουν τα μεγάλα ελλείμματα στην Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία. Και μέχρι να μπορέσουμε να χειριστούμε τις μακροοικονομικές ανισορροπίες, θα ζούμε εν κινδύνω στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

  • «Στο σενάριο αποπομπής της Ελλάδας από την ευρωζώνη, μόνο παρενέργειες θα υπάρξουν και μόνον αρνητικές συνέπειες θα προκληθούν. Και νομίζω πως ακόμη κι ο Σαρκοζί και η Μέρκελ έχουν συνείδηση αυτής της διαπίστωσης. Η Μέρκελ βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση - κατανοεί την πραγματικότητα, αντιμετωπίζει όμως τεράστια προβλήματα με το εκλογικό της σώμα. Οι Γερμανοί είναι πολύ απρόθυμοι στη συνέχιση της μεταφοράς των δικών τους χρημάτων στη νοτιο-ανατολική Ευρώπη -έτσι αντιλαμβάνονται τα πράγματα. Είναι μια απολύτως εσφαλμένη άποψη. Είμαστε όλοι μαζί στο ίδιο καράβι και αν η Ελλάδα υποχρεωθεί να εγκαταλείψει το πλοίο, οι συνέπειες θα είναι τεράστιες. Όχι μόνο για τις χώρες της ευρωζώνης, αλλά και για όσες βρίσκονται εκτός της ευρωζώνης, όπως είναι η Βρετανία. Ο Ντέιβιντ Κάμερον για παράδειγμα, όταν γίνονταν οι διαπραγματεύσεις για την περαιτέρω βοήθεια στην Ελλάδα, είχε πει ότι δεν θέλουμε να εμπλακεί η Βρετανία, γιατί οι βρετανικές τράπεζες έχουν εκτεθεί κατά 14% ή 15% σε δάνεια προς την Ελλάδα. Όμως, είχε αποκρύψει το γεγονός πως ο κίνδυνος είχε ήδη μεταφερθεί στις βρετανικές τράπεζες μέσω της συνεργασίας τους με πολλές ευρωπαϊκές τράπεζες, κυρίως γαλλικές αλλά καιαμερικανικές. Οι συνέπειες επομένως είναι σφαιρικές και οι ηγέτες το έχουν αντιληφθεί. Βλέπουμε έκτακτες συνόδους και μια διάχυτη ανησυχία. Η Γερμανία ειδικά θα πρέπει να αντιληφθεί ότι το δικό της συμφέρον βρίσκεται στη διασφάλιση πως η Ελλάδα δεν θα αποκοπεί απ΄την ευρωζώνη».

  • «Είναι πολύ δύσκολο να πει κάποιος, ποιό θα είναι το σημείο-καμπή αυτής της κρίσης. Τώρα βρισκόμαστε σε ένα σημείο, απ΄όπου θα πρέπει να οικοδομήσουμε μια μεγαλύτερη συλλογική δράση σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Το πρόβλημα είναι, ότι η συνθήκη προσφέρει περιορισμένες δυνατότητες να το κάνουμε αυτό και έχουμε μια μαζική αρνητική αντίδραση απ' όλη σχεδόν την ευρωπαϊκή κοινωνία, ως προς τη μεταφορά περισσότερης εξουσίας στην ΕΕ και ως προς τη θέσπιση μιας στενότερης συνεργασίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Το πρόβλημα είναι πολύ δύσκολο και οι απαιτήσεις από την Επιτροπή, τον Σαρκοζί και τη Μέρκελ είναι μεγάλες, γιατί πρέπει να πάρουν αυτές τις αποφάσεις. Θα πρέπει να αντιληφθούν, επίσης, ότι αυτή η μεγάλη έμφαση στην αυστηρότητα είναι μια τρέλα, οδηγεί σε μεγάλες δυσκολίες την Ελλάδα, αλλά το ίδιο ισχύει και για τις άλλες χώρες που ακολουθούν. Τα στοιχεία που θα παρουσιάσει η Επιτροπή θα δείχνουν πως το επίπεδο της ανάπτυξης είναι τόσο χαμηλό εξαιτίας της αυστηρότητας και των περικοπών. Οι περισσότερες χώρες-μέλη δεν θα μπορούν να ρίξουν τα ελλείμματά τους στο 3% μέχρι το τέλος του 2013, παρά την επιμονή πως αυτό πρέπει να συμβεί. Θα έπρεπε να δοθεί μια περίοδος ανάσας ως το 2015 για να γίνει η μείωση των ελλειμμάτων πιο ήρεμα. Τώρα, θα υπάρξει νέος πανικός στις αγορές, καθώς όλοι θα αντιληφθούν ότι οι στόχοι δεν μπορούν να εκπληρωθούν ως το τέλος του 2013. Η Επιτροπή επομένως πρέπει να βρεί κάποιες προσεγγίσεις πιο ρεαλιστικές».

  • «Ίσως είμαι ονειροπόλος, αλλά πιστεύω ότι τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά αν στην ευρωπαϊκή ηγεσία ήταν ο Ντελόρ ή ο Μιτεράν. Ήμουν εδώ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όταν ο Μιτεράν έκανε την τελευταία του ομιλία. Αυτοί οι πολιτικοί ήταν γίγαντες, σε σύγκριση με τη σημερινή ευρωπαϊκή ηγεσία. Νομίζω πως αν ήταν σήμερα στην ευρωπαϊκή ηγεσία, θα είχαν θέσει νέες διαδικασίες, θα είχαν ανιχνεύσει νέες προσεγγίσεις και θα αντιμετωπίζαμε με ταχύτερο τρόπο την κρίση. Δείτε τι συμβαίνει τώρα - εδώ κι ένα χρόνο συζητούμε για τη φορολόγηση των τραπεζικών συναλλαγών και τα ευρω-ομόλογα, και τίποτα δεν έχει γίνει! Είναι γελοίο να χρειαζόμαστε τόσο χρόνο, όταν πρέπει να αντιδράσουμε τόσο γρήγορα».

  • «Το πρόβλημα είναι πως ορισμένες ριζικές προτάσεις που έχουν γίνει, χρειάζονται ίσως τη μεταρρύθμιση της συνθήκης Λισαβόνας. Ο Ντέιβιντ Κάμερον πολύ καθαρά είπε, ότι σε αυτή την περίπτωση θα θέσει το ζήτημα στην κρίση του δημοψηφίσματος. Και θα μπορούσα να προβλέψω ποιο θα είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος? Ο Κάμερον είπε επίσης, ότι αν ανοίξει η συζήτηση για την αναθεώρηση της συνθήκης, ο ίδιος θα θέσει ορισμένα ζητήματα - θα ζητήσει για παράδειγμα να ανανεωθεί το θέμα της βρετανικής αυτό-εξαίρεσης από την κοινωνική χάρτα. Πρόκειται για έναν πολύ δύσκολο δρόμο. Η θεσμική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ζητά να εξεταστούν τα περιθώρια που υπάρχουν στην ισχύουσα συνθήκη, όσα δεν έχουν αξιοποιηθεί στην κατεύθυνση ενίσχυσης της κοινοτικής μεθόδου. Νομίζω πως αυτό πρέπει να είναι το πρώτο βήμα. Ν' αναπτύξουμε όλες τις δυνατότητες που μας προσφέρει η συνθήκη. Φυσικά η Μέρκελ αντιδρά, αντιδρά σε οτιδήποτε οδηγεί στην περαιτέρω ενοποίηση. Θα πρέπει όμως να κατανοήσει ότι όλα αυτά πάνε μαζί και ότι αυτό είναι τελικά προς το συμφέρον της Γερμανίας και αν δεν το συνειδητοποιήσει σύντομα, θα υποφέρουν και οι Γερμανοί».

    [03] Και φέτος το Athens Bike Festival στο Γκάζι, από τις 16 έως τις 18 Σεπτεμβρίου

    Το Athens Bike Festival, η γιορτή του ποδηλάτου που έχει ως στόχο να δώσει την ευκαιρία στους φίλους του μεταφορικού αυτού μέσου να γνωρίσουν τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο και να έρθουν σε στενότερη επαφή με την ποδηλατική κοινότητα που εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθεί και φέτος στην \"Τεχνόπολις\" του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι από τις 16 έως τις 18 Σεπτεμβρίου.

    Κατά την διάρκεια της διοργάνωσης οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν και να χρησιμοποιήσουν τα τελευταία μοντέλα πόλης, αναδιπλούμενα, αλλά και βουνού και δρόμου, να γνωρίσουν την πανευρωπαϊκή τάση που ονομάζεται \"ηλεκτρικό ποδήλατο\" και να συζητήσουν με τους ειδικούς της αγοράς.

    Το Athens Bike Festival οργανώνεται κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας (European Mobility Week), η οποία είναι μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία για την ευαισθητοποίηση των πολιτών ως προς τη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς, του ποδήλατου και του περπατήματος για τις μετακινήσεις τους.

    Επίσης, φιλοδοξεί να ενθαρρύνει τις ευρωπαϊκές πόλεις να προωθήσουν αυτούς τους τρόπους μετακίνησης, επενδύοντας στη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών. Το φετινό θέμα της είναι η εναλλακτική κινητικότητα και προωθεί τη βαθμιαία υιοθέτηση ενός τρόπου αστικής μετακίνησης λιγότερο ενεργοβόρου, σαφώς καθαρότερου, που βασίζεται στις ανθρώπινες δυνάμεις.

    Σε όλο τον κόσμο, μεγαλουπόλεις όπως το Λονδίνο, η Νέα Υόρκη ή το Παρίσι επενδύουν στη δημιουργία ποδηλατοδρόμων ή συστημάτων δημόσιας χρήσης ποδηλάτων. Η Αθήνα διοργανώνοντας για δεύτερη χρονιά το Athens Bike Festival κάνει τα πρώτα της βήματα στην προσπάθεια διάδοσης του ποδηλάτου ως μέσου καθημερινής μετακίνησης.

    [04] Προσγειώθηκε στο Καζακστάν η διαστημική άκατος Σογιούζ

    Η διαστημική άκατος Σογιούζ, στην οποία επιβαίνουν δύο ρώσοι κοσμοναύτες και ένας αμερικανός αστροναύτης που επάνδρωναν από τον Απρίλιο τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, προσγειώθηκε χωρίς προβλήματα σήμερα στις 07.00 (ώρα Ελλάδας) στις στέπες του Καζακστάν, σύμφωνα με την αναμετάδοση ενός βίντεο από τον ιστότοπο της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας NASA.

    \"Επιτυχής προσγείωση\", μπορούσε κανείς να διαβάσει στην οθόνη του ρωσικού Διαστημικού Κέντρου Ελέγχου (TSOUP) κοντά στη Μόσχα, σύμφωνα με τις εικόνες του NASA-TV.

    [05] Μήλα, αχλάδια και μπανάνες καταπολεμούν τα εγκεφαλικά

    Αθήνα, Ελλάδα 16/09/2011 11:07 (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    Επιστήμη - Υγεία : Ένα μήλο (ή αχλάδι ή μπανάνα) την μέρα το εγκεφαλικό το κάνει πέρα

    Η κατανάλωση μήλων, αχλαδιών και μπανανών απομακρύνει την πιθανότητα εγκεφαλικού, σύμφωνα με μια νέα ολλανδική επιστημονική έρευνα, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η διατροφή με πολλά φρούτα και λαχανικά που έχουν άσπρη \"σάρκα\", λειτουργεί προστατευτικά στην περίπτωση των εγκεφαλικών επεισοδίων. Πρόκειται για την πρώτη μελέτη που συσχετίζει τα εγκεφαλικά με το χρώμα των φρούτων, το οποίο εξαρτάται από την παρουσία διαφόρων φυτοχημικών, όπως τα φλαβονοειδή και τα καροτενοειδή.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής την διατροφολόγο Λίντα Ούντε Γκριπ του πανεπιστημίου Βαγκενίγκεν, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό του Αμερικανικού Καρδιολογικού Συλλόγου \"Stroke\", σύμφωνα με το BBC, παραδέχτηκαν ότι δεν γνωρίζουν ακριβώς την αιτία που τα συγκεκριμένα λευκόσαρκα φρούτα μειώνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού μέχρι 52% και ανέφεραν ότι πρέπει να γίνουν περαιτέρω έρευνες πάνω στο ζήτημα.

    Οι επιστήμονες μελέτησαν για πάνω από δέκα χρόνια περισσότερα από 20.000 ενηλίκους χωρίς καρδιαγγειακά προβλήματα, με μέση ηλικία 41 ετών, και βρήκαν ότι η αύξηση μόλις κατά 25 γραμμάρια στην κατανάλωση τέτοιων φρούτων και λαχανικών ημερησίως μειώνει κατά 9% τον κίνδυνο εγκεφαλικού. Από αυτά, πάνω από τα μισά ήσαν μήλα και αχλάδια (ένα μέσο μήλο ζυγίζει 120 γραμμάρια). Στα λευκά λαχανικά ανήκουν επίσης τα κουνουπίδια και τα αγγούρια.

    Δεν διαπιστώθηκε ανάλογη μείωση του κινδύνου για εγκεφαλικά από την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών άλλου χρώματος (πράσινου, πορτοκαλί, κίτρινου, κόκκινου κ.α.). Παρόλα αυτά, οι ερευνητές επεσήμαναν ότι οι άνθρωποι δεν θα πρέπει να αποφεύγουν να τρώνε φρούτα και λαχανικά διαφορετικών χρωμάτων, αν θέλουν να έχουν μια ισορροπημένη διατροφή, καθώς όλα τα φρούτα και λαχανικά είναι ωφέλιμα για άλλες χρόνιες παθήσεις, πέρα από τα εγκεφαλικά.

    \"Είναι δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς ποιες θρεπτικές ουσίες είναι οι κατ\' εξοχήν ωφέλιμες στα λευκόσαρκα φρούτα και λαχανικά. Γνωρίζουμε ότι τα μήλα και τα αχλάδια είναι πλούσια σε διατροφικές ίνες, αλλά μπορεί να υπάρχουν και άλλες εξηγήσεις\", δήλωσε η Γκριπ, η οποία πάντως συνέστησε στους καταναλωτές να τρώνε ένα μήλο την μέρα.

    [06] Ουδεμία ανησυχία για καστάσταση υγείας του τ. Πρ. Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλου

    Ουδεμία ανησυχία εμπνέει η κατάσταση της υγείας τού τέως Πρόεδρου της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου, ο οποίος από τις 14:00 της Πέμπτης νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου διεκομίσθη, λόγω αδιαθεσίας.

    Το ιατρικό δελτίο, που εκδόθηκε από το νοσοκομείο, αναφέρει ότι «διεξήχθησαν οι απαιτούμενες ιατρικές εξετάσεις και διαπιστώθηκε ένα ήπιο ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο».

    Ο κ. Στεφανόπουλος βρίσκεται σε πλήρη επικοινωνία και διαύγεια. Είναι δε σε καλή φυσική κατάσταση.

    [07] Αναπτύσσονται στρατιωτικές μονάδες στη Συρία εν αναμονή διαδηλώσεων

    Η Συρία ανέπτυξε άρματα μάχης και στρατιωτικές μονάδες σ\' όλη τη χώρα καθώς αναμένονται σήμερα διαδηλώσεις κατά του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, οι οποίες μπαίνουν πλέον στον έβδομο μήνα.

    Με σύνθημα \"συνεχίζουμε μέχρι να ρίξουμε το καθεστώς\", σύροι ακτιβιστές σχεδιάζουν να διαδηλώσουν σήμερα μετά την προσευχή της Παρασκευής.

    \"Δεν θα σταματήσουμε όση βία κι αν χρησιμοποιήσει αυτό το καθεστώς εναντίον μας\", δήλωσε ο Όμαρ Ιντλίμπι, εκπρόσωπος της οργάνωσης ακτιβιστών \"Τοπικές Συντονιστικές Επιτροπές\".

    Στο μεταξύ, οι συριακές δυνάμεις ασφαλείας συνέχισαν τις ευρείας κλίμακας έρευνες για λιποτάκτες και σε περιοχές γύρω από τα βόρεια λιβανο-συριακά σύνορα.

    [08] Τα μικρότερα ποσοστά καπνιστών όλων των εποχών καταγράφονται στη Νέα Υόρκη

    Περίπου 450.000 Νεοϋορκέζοι έχουν κόψει το κάπνισμα από το 2002, μειώνοντας τα ποσοστά καπνιστών από 22% σε 14% που αποτελεί ρεκόρ όλων των εποχών, ανακοίνωσαν οι δημοτικές αρχές.

    Περίπου το 35% των ενηλίκων καπνιστών σταμάτησαν να καπνίζουν από το 2002, και οι 100.000 από αυτούς από το 2009 ως το 2010, δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Μάικλ Μπλούμπεργκ. Σήμερα στη Νέα Υόρκη παραμένουν καπνιστές περίπου 850.000 ενήλικες.

    \"Το κάπνισμα είναι η πρώτη αιτία πρόωρων θανάτων που θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί στη Νέα Υόρκη και όλη τη χώρα. Είμαστε περήφανοι που ένας σημαντικός αριθμός Νεοϋορκέζων έκοψαν το κάπνισμα και έσωσαν τη ζωή τους\", υπογράμμισε ο Μπλούμπεργκ.

    Το κάπνισμα ανάμεσα στους εφήβους μειώθηκε κατά 9% φτάνοντας το 20% από το 2001 ως το 2009.

    Η μείωση του ποσοστού των καπνιστών ακολούθησε την απαγόρευση του καπνίσματος σε εστιατόρια και μπαρ το 2002 και την αύξηση του διπλού φόρου στα τσιγάρα.

    Ταυτόχρονα, οι Υπηρεσίες Υγείας του δήμου ξεκίνησαν εκστρατεία κατά του καπνίσματος με τηλεοπτικά μηνύματα, τα οποία περιελάμβαναν εικόνες από ανθρώπινα όργανα που έχουν προσβληθεί από ασθένειες, δραματοποιώντας τις επιπτώσεις που καρκίνου των πνευμόνων και αναφέροντας ιστορίες πρώην καπνιστών που παραμορφώθηκαν όταν υποβλήθηκαν σε σοβαρές επεμβάσεις λόγω ασθενειών που συνδέονται με το κάπνισμα.

    [09] Στη Νανσί θα συνεχίσει την καριέρα του ο Γιουνγκ Γο Γκουκ

    Στην Νανσί θα συνεχίσει την καριέρα του ο Γιουνγκ Γο Γκουκ. Ο διεθνής Νοτιοκορεάτης επιθετικός, ανήκει στην Οσέρ, η οποία τον παραχώρησε με την μορφή δανεισμού μέχρι το τέλος της περιόδου στην Νανσί.

    «Είναι ένας γρήγορος επιθετικός. Δεν με έχει απογοητεύσει ποτέ και πέτυχε αρκετά τέρματα. Εχει προσαρμοσθεί στο γαλλικό ποδόσφαιρο και στον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής», δήλωσε για τον 27χρονο άσο ο Ζαν Φερναντέζ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 16 September 2011 - 8:29:39 UTC