Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-12-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Έλληνας Σπύρος Θεοδωρίδης κέρδισε την πρώτη θέση σε ιταλική εκπομπή μαγειρικής
  • [02] Ο βρετανός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Νικ Κλεγκ δηλώνει απογοητευμένος από το βέτο στην ΕΕ
  • [03] Κύπρος: «Βαριά» η οικονομική ατζέντα της εβδομάδας
  • [04] Η κυβέρνηση Μόντι συναντά τα συνδικάτα για ενδεχόμενες τροποποιήσεις στα μέτρα, που εξαγγέλθηκαν

  • [01] Ο Έλληνας Σπύρος Θεοδωρίδης κέρδισε την πρώτη θέση σε ιταλική εκπομπή μαγειρικής

    Ο Έλληνας Σπύρος Θεοδωρίδης, 37 ετών, κέρδισε την ιταλική εκπομπή μαγειρικής, «Μάστερσεφ Ιτάλια». Ο Έλληνας μάγειρας έως τώρα εργαζόταν ως υπάλληλος στην πόλη Μόντενα της Ιταλίας και κατάγεται από την Αθήνα. Οι Ιταλοί σχολιαστές υπογραμμίζουν ότι ένα από τα κύριά του «όπλα» είναι αναμφισβήτητα ο αυθορμητισμός του. Το ριάλιτι μαγειρικής μεταδόθηκε από τα κανάλια Sky και Cielo και ο τελικός του, σημείωσε μεγάλη επιτυχία κοινού.

    Ο Έλληνας σέφ, που ζει στην Ιταλία από το 1997, πρόκειται να εγκαταλείψει την παλιά δουλειά του υπαλλήλου και να μεταφερθεί, για έξι μήνες, στην τοποθεσία Ρίβολι, όπου θα εργασθεί σε γνωστό εστιατόριο. «Πρέπει να πάρω σημαντικές αποφάσεις, είμαι πολύ ευτυχής. Όσο για την χώρα μου, την Ελλάδα, την αγαπώ βαθύτατα και ελπίζω να ξεπεράσει γρήγορα την οικονομική κρίση, στην οποία βρίσκεται, και η Ιταλία να μη φτάσει ποτέ σε τέτοιο σημείο», δήλωσε στον ιταλικό Τύπο.

    Ο Σπύρος Θεοδωρίδης, όπως αποκάλυψε στην εφημερίδα «Λα Στάμπα» δεν αγαπά τα γλυκά, ένα από τα πιο αγαπημένα του εδέσματα είναι τα τορτελίνια και, σε ό,τι αφορά τις συνταγές «αν ξέρει κανείς να τα φτιάχνει καλά, τα μακαρόνια με βούτυρο είναι από τα νοστιμότερα φαγητά».

    Εκτός από το εξάμηνο συμβόλαιο σε φημισμένο εστιατόριο, ο νικητής του «Μάστερσεφ Ιτάλια» κέρδισε χρηματικό βραβείο 100.000 ευρώ και την δυνατότητα να εκδώσει βιβλίο με συνταγές μαγειρικής, από το οποίο είναι βέβαιο ότι δεν θα λείπουν τα χαρακτηριστικότερα ελληνικά φαγητά.

    [02] Ο βρετανός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Νικ Κλεγκ δηλώνει απογοητευμένος από το βέτο στην ΕΕ

    Ο βρετανός αναπληρωτής πρωθυπουργός Νικ Κλεγκ εξέθεσε σήμερα την ένταση που υπάρχει στο εσωτερικό του κυβερνητικού συνασπισμού όσον αφορά την Ευρώπη, δηλώνοντας πως είναι "πικρά απογοητευμένος" από το αποτέλεσμα της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και πως είπε στον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον ότι είναι "κακό για τη Βρετανία".

    Ο Κλεγκ αρνήθηκε ότι ο υπό την ηγεσία των Συντηρητικών συνασπισμός μπορεί τώρα να καταρρεύσει.

    "Θα ήταν ακόμη πιο επιβλαβές για εμάς ως χώρα εάν η κυβέρνηση συνασπισμού αποσυντίθετο τώρα. Αυτό θα δημιουργούσε οικονομική καταστροφή για τη χώρα σε μια στιγμή μεγάλης οικονομικής αβεβαιότητας", είπε ο Κλεγκ, ηγέτης των φιλο-ευρωπαίων Φιλελεύθερων Δημοκρατών.

    Ο Κλεγκ έστρεψε τα πυρά του στους ευρωσκεπτικιστές του Συντηρητικού Κόμματος που πιέζουν τον Κάμερον να συνεχίσει το βέτο του στη συνθήκη της ΕΕ με ένα δημοψήφισμα για τη συμμετοχή της Βρετανίας στο συνασπισμό των 27 κρατών-μελών.

    "Μια Βρετανία που φεύγει από την ΕΕ θα θεωρηθεί ότι είναι άσχετη από την Ουάσινγκτον και θα θεωρηθεί ως πυγμαίος στον κόσμο όταν θέλω να σταθούμε ψηλά και να ηγηθούμε στον κόσμο", δήλωσε ο Κλεγκ στην τηλεόραση του BBC.

    Ο Κλεγκ δήλωσε επίσης πως θέλει τώρα η Βρετανία να επαναδεσμευθεί με την Ευρώπη.

    "Είμαι πικρά απογοητευμένος από το αποτέλεσμα της συνόδου κορυφής της περασμένης εβδομάδας, ακριβώς γιατί νομίζω ότι τώρα υπάρχει ένας κίνδυνος το Ηνωμένο Βασίλειο να απομονωθεί και να περιθωριοποιηθεί μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση", δήλωσε στη ναυαρχίδα του BBC, Andrew Marr Show.

    "Δεν νομίζω ότι αυτό είναι καλό για τις δουλειές, στο Σίτι ή αλλού, δεν νομίζω ότι είναι καλό για την ανάπτυξη ή για τις οικογένειες οπουδήποτε στη χώρα", είπε ο Νικ Κλεγκ.

    [03] Κύπρος: «Βαριά» η οικονομική ατζέντα της εβδομάδας

    Κορυφώνονται οι πολιτικές διεργασίες εν όψει κρίσιμων ημερομηνιών για την οικονομία, που θα δοκιμάσουν τη συναίνεση των κοινοβουλευτικών δυνάμεων και τη δημοσιονομική εξυγίανση.

    Η οικονομική ατζέντα της εβδομάδας είναι ιδιαίτερα «βαριά».

    Την Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου, τα δέκα νομοσχέδια της κυβέρνησης καθώς και τα νομοσχέδια που αφορούν τις τράπεζες και τη στόχευση των κοινωνικών παροχών, αναμένεται να οδηγηθούν προς ψήφιση στην έκτακτη ολομέλεια της Βουλής. Δεν αποκλείεται να τεθεί προς ψήφιση και το νομοσχέδιο για αύξηση του ΦΠΑ από 15% σε 17%, ενώ θα επιδιωχθεί να τεθεί προς έγκριση και η πρόταση νόμου για επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης.

    Την Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου, λήγει το τελεσίγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αναγκαιότητα λήψης μέτρων δημοσιονομικής εξυγίανσης, διαφορετικά θα υπάρχουν κυρώσεις, ενώ την ίδια μέρα ο προϋπολογισμός θα τεθεί προς ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής.

    Παρά τη διάθεση επίδειξης κλίματος συναίνεσης, οι εκπρόσωποι των πολιτικών δυνάμεων, σε ήπιους τόνους, διασταύρωσαν τα ξίφη τους. Το θέμα που φαίνεται ότι τορπιλίζει και δυναμιτίζει το κλίμα της συναίνεσης μεταξύ των πολιτικών κομμάτων είναι το εύρος των κοινωνικών παροχών.

    Ο υπουργός Οικονομικών, Κίκης Καζαμίας, έχει ξεκαθαρίσει σε ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ ότι δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω μείωσης των δαπανών του Δημοσίου εντός του 2012. Για οποιαδήποτε νέα μέτρα έχει παραπέμψει στον προϋπολογισμό του 2013, ενώ οι εκπρόσωποι των κομμάτων ξεκαθάρισαν ότι εάν δεν κατατεθούν μέτρα για περαιτέρω μείωση των δαπανών, δεν θα εγκρίνουν οποιαδήποτε επιπλέον μέτρα για αύξηση των φορολογιών.

    Τρεις εβδομάδες πριν το τέλος του 2011, τα μηνύματα που εκπέμπει η Κεντρική Τράπεζα για το 2012 δεν είναι τόσο αισιόδοξα. Η αβεβαιότητα για τα επιπλέον μέτρα που θα ληφθούν σε ό,τι αφορά στη δημοσιονομική εξυγίανση όσο και για την αποτελεσματικότητά τους, η μείωση της κερδοφορίας των εταιρειών και του ιδιωτικού διαθέσιμου εισοδήματος συμβάλλουν στο αρνητικό κλίμα. Επίσης, η Κεντρική Τράπεζα αναφέρει ότι η αύξηση της ανεργίας, έχει συμβάλει στη δημιουργία περαιτέρω αβεβαιότητας, τόσο στο καταναλωτικό, όσο και στο επενδυτικό περιβάλλον.

    [04] Η κυβέρνηση Μόντι συναντά τα συνδικάτα για ενδεχόμενες τροποποιήσεις στα μέτρα, που εξαγγέλθηκαν

    Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι, συναντά σήμερα τα συνδικάτα, για να συζητηθούν τυχόν αλλαγές στα οικονομικά μέτρα, ύψους 20 δισεκατομμυρίων ευρώ, που υιοθέτησε η κυβέρνηση της Ρώμης. Ως γνωστόν, τα ιταλικά συνδικάτα θεωρούν ότι η δέσμη μέτρων πλήττει υπερβολικά μισθωτούς και συνταξιούχους και ότι δεν χαρακτηρίζεται από την απαιτούμενη κοινωνική δικαιοσύνη.

    Για αύριο, Δευτέρα, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις Cgil, Cisl και Uil έχουν προκηρύξει τρίωρη στάση εργασίας στον ιδιωτικό τομέα και σε πολλές υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ για τις 19 Δεκεμβρίου, προαναγγέλθηκε απεργία στο Δημόσιο.

    Η κυβέρνηση Μόντι, έπειτα και από δηλώσεις της υπουργού Εργασίας Έλσα Φορνέρο και του αναπληρωτή υπουργού της, Μισέλ Μαρτόνε, προσπαθεί να «περάσει» διορθωτικές τροποποιήσεις στον τομέα της προγραμματισμένης αύξησης των συντάξεων και του φόρου ακινήτων.

    Σε ό,τι αφορά τις συντάξεις, η κυβέρνηση του Ιταλού τεχνοκράτη πρωθυπουργού, θα επιχειρήσει να επιτύχει αύξηση στο όριο της αυτόματης προσαρμογής στον πληθωρισμό, από τα 960 ευρώ μηνιαίων απολαβών, που προβλεπόταν αρχικά, στα 1.400 ευρώ.

    Όσο για τον φόρο ακινήτων, ο στόχος είναι βαθμιαία εφαρμογή του. Όποιος έχει, δηλαδή, στην ιδιοκτησία του ένα μικρό σπίτι, να πληρώνει ένα πολύ περιορισμένο τέλος. Για να εγκριθούν, ωστόσο, αυτές οι διορθωτικές παρεμβάσεις, θα πρέπει να εξευρεθούν σίγουροι, εναλλακτικοί πόροι ύψους πέντε δισεκατομμυρίων ευρώ.

    Πάντως, οι δηλώσεις των επικεφαλής των συνδικάτων δεν χαρακτηρίζονται από ιδιαίτερη αισιοδοξία.

    «Πέρα από τη συγκεκριμένη συνάντηση, δεν νομίζω ότι η κυβέρνηση θα απαλείψει το σκηνικό που έχουμε μπροστά μας και το οποίο αποτελεί εμπόδιο αξεπέραστο», δήλωσε ο Ραφφαέλε Μπονάννι, γραμματέας του συνδικάτου Cisl. Η δε Σουζάννα Καμούσσο, επικεφαλής του Cgil, τόνισε πως δεν θεωρεί ότι υπάρχουν πραγματικά περιθώρια για αλλαγές στη δέσμη μέτρων, που παρουσίασε η κυβέρνηση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 11 December 2011 - 13:29:29 UTC