Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-05-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στον απόηχο του θανάτου του Μπιν Λάντεν
  • [02] Σωστή χρήση και συντήρηση ο»Ώ

  • [01] Στον απόηχο του θανάτου του Μπιν Λάντεν

    Ο πρόεδρος του Πακιστάν διέψευσε σε στήλη γνώμης, που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα, τις εικασίες ότι η στρατιωτική ενέργεια των αμερικανών καταδρομέων που είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο του Οσάμα μπιν Λάντεν, ήταν μια κοινή επιχείρηση των ΗΠΑ με το Πακιστάν.

    Η σορός του μπιν Λάντεν, που ήταν στα χέρια των αμερικανικών δυνάμεων, μεταφέρθηκε στο Αφγανιστάν και ρίχθηκε σε άγνωστο σημείο στη θάλασσα, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση των New York Times και τα δίκτυα CNN και MSNBC. Σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο, "το σώμα του μπιν Λάντεν ρίχτηκε στη θάλασσα, επειδή θέλαμε να αποφύγουμε να γίνει ο τάφος του τόπος λατρείας".

    Οι ΗΠΑ έλαβαν τη σωστή απόφαση να σκοτώσουν τον ηγέτη της αλ Κάιντα, Οσάμα μπιν Λάντεν, σύμφωνα με μία διαδικτυακή δημοσκόπηση της ιστοσελίδας www.reuters.com που δόθηκε χθες Δευτέρα στη δημοσιότητα κι ενισχύει την εικόνα του προέδρου Ομπάμα.

    Το 79% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι η Ουάσινγκτον έλαβε τη σωστή απόφαση, ενώ το αντίθετο πιστεύει το 14% και το 7% δεν έχει καταλήξει σε συμπέρασμα.

    Ωστόσο, μόνο το 25% απάντησε ότι αισθάνεται μεγαλύτερη ασφάλεια μετά τον θάνατο του μπιν Λάντεν σε αντίθεση με 59% που δεν αισθάνεται μεγαλύτερη ασφάλεια.

    Την Πέμπτη, ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα αναμένεται να συναντηθεί με μέλη των οικογενειών των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου, στο Σημείο Μηδέν, στο Μανχάταν, τόπο των τρομοκρατικών επιθέσεων από τις οποίες καταστράφηκαν οι Δίδυμοι Πύργοι του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου και σκοτώθηκαν περισσότεροι από 2.600 άνθρωποι.

    Στις ιστοσελίδες των ισλαμιστών οι αντιδράσεις στην ανακοίνωση του θανάτου του Οσάμ μπιν Λάντεν κινούνται από τη δυσπιστία μέχρι την οργή και τη εκτόξευση απειλών εναντίον της Αμερικής. Σε "κατάσταση αυξημένης επιφυλακής" βρίσκονται οι αξιωματούχοι εσωτερικής ασφάλειας των ΗΠΑ για πιθανές επιθέσεις- αντίποινα, μετά το θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν, δήλωσε η υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Τζάνετ Ναπολιτάνο.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Σωστή χρήση και συντήρηση

    H λανθασμένη εγκατάσταση κλιματιστικών, αποτελεί μία από τις βασικές αιτίες των προβλημάτων κλιματικής μεταβολής και θερμικής υποβάθμισης της Αθήνας, αλλά και των άλλων ελληνικών μεγαλουπόλεων, με δυσάρεστες συνέπειες τόσο για το περιβάλλον, όσο και για την τσέπη, αλλά και την υγεία των πολιτών.

    Σε έκθεσή του, το Συμβουλίου Αστικού Πρασίνου, εκτιμά ότι μόνο στη Νέα Υόρκη χάνονται 130 εκατ.-180 εκατ. δολάρια το χρόνο εξαιτίας της λανθασμένης τοποθέτησης κλιματιστικών.

    Ο λόγος είναι ότι τα κενά που δημιουργούνται γύρω από τις μονάδες, επιτρέπουν τη διαφυγή αέρα, με αποτέλεσμα την άσκοπη σπατάλη ενέργειας. Παράλληλα, αυξάνεται η παραγωγή εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 375.000-525.000 επιπλέον τόνους.

    Χωρίς να υπάρχουν ακόμα επίσημα στοιχεία για την Ελλάδα, σύμφωνα με τους ειδικούς, η αντίστοιχη εικόνα για τη χώρα μας είναι απογοητευτική.

    «Αν και πριν από δύο χρόνια, με την οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αντικαταστήθηκε ένα σημαντικό ποσοστό των κλιματιστικών στην Ελλάδα, μέχρι και πριν το 1996, επιτρεπόταν στον οποιονδήποτε να εγκαταστήσει ένα κλιματιστικό, χωρίς να έχει ειδικές γνώσεις. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να παρατηρούνται σοβαρά λάθη στις εγκαταστάσεις, σβ όλη τη χώρα», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο τεχνικός εγκαταστάσεων ψύξης, αερισμού και κλιματισμού, Στέλιος Παππάς.

    Ο καταναλωτής χρειάζεται να κάνει μία σωστή έρευνα αγοράς, πριν αγοράσει κάποιο κλιματιστικό, έτσι ώστε να επιλέξει το κατάλληλο μηχάνημα για τον αντίστοιχο χώρο.

    Σύμφωνα πάντα με τον κ. Παππά, σε γενικές γραμμές, οι Έλληνες συντηρούν τα κλιματιστικά τους, ωστόσο στη δύσκολη οικονομική συγκυρία πολλοί δύσκολα αποφασίζουν πλέον να καλέσουν κάποιο ειδικό για τη συντήρηση, αφού δυσκολεύονται να καταβάλουν τα χρήματα γι' αυτή την εργασία.

    Μία σωστή εγκατάσταση κλιματιστικού κοστίζει γύρω στα 80 ευρώ. Μία σωστή συντήρηση και απολύμανση κλιματιστικού κοστίζει γύρω στα 40 ευρώ. Περισσότερες πληροφορίες και συμβουλές στο www.airconditioning.com.gr.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 3 May 2011 - 6:30:16 UTC