Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-05-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δέσμη μέτρων για το κέντρο της Αθήνας
  • [02] Προφυλακιστέος ο εφοριακός της ΔΟΥ Κυψέλης
  • [03] Υποβολή δηλώσεων από σήμερα
  • [04] "Πιο αυστηρές ποινές για τη βία"
  • [05] Άσθμα, μια σύγχρονη επιδημία
  • [06] Αγαπημένη Κρήτη
  • [07] Σταμάτησαν τον βομβαρδισμό ο»Ώ

  • [01] Δέσμη μέτρων για το κέντρο της Αθήνας

    Η αυστηροποίηση των ποινών σε όσους απασχολούν παράνομους μετανάστες, η παροχή κινήτρων σε νέα ζευγάρια προκειμένου να κατοικήσουν στο κέντρο της Αθήνας, η περισυλλογή των εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων, η αύξηση της αστυνόμευσης, η παροχή του αντιτίμου του εισιτηρίου και 200 ευρώ επιπλέον σε όσους λαθρομετανάστες αποχωρούν εθελουσίως από την χώρα και οι αναπλάσεις χώρων με παράλληλη αξιοποίηση των εγκαταλελειμμένων κτιρίων, περιλαμβάνονται στα μέτρα που αποφασίσθηκαν σε σημερινή υπό τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου σύσκεψη στη Βουλή για το κέντρο της Αθήνας.

    Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ Νίκος Σηφουνάκης, ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Χρήστος Αηδόνης και η υφυπουργός Εργασίας Άννα Νταλάρα.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Προφυλακιστέος ο εφοριακός της ΔΟΥ Κυψέλης

    Προφυλακίστηκε μετά την πολύωρη απολογία ενώπιον της 10ης Ειδικής Ανακρίτριας ο εφοριακός Νίκος Ανδριόπουλος, κατηγορούμενος για δύο κακουργήματα που αφορούν κατάχρηση μεγάλων χρηματικών ποσών από την ΚΓ΄ΔΟΥ Αθήνας.

    Ο Ανδριόπουλος ομολόγησε τις πράξεις του και παραδέχθηκε ότι τα τελευταία 3 χρόνια κατάφερε μέσω ψευδών ενταλμάτων πληρωμών να αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος που μόνο για τους πρώτους μήνες του 2011 φθάνει τις 499 χιλιάδες ευρώ. Κατονόμασε επίσης πρόσωπα στα οποία έδωσε χρήματα από αυτά που εισέπραττε μέσω

    των ψευδών ενταλμάτων.

    Σύμφωνα με το απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε, ο εφοριακός δηλώνει μετανοιωμένος για την συμπεριφορά του και πρόθυμος να επιστρέψει στο Δημόσιο χρήματα που διαθέτει αλλά και δύο ακίνητα και ένα αυτοκίνητο που απέκτησε με καταχρασθέντα ποσά.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Υποβολή δηλώσεων από σήμερα

    Ξεκινά σήμερα η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για μισθωτούς και συνταξιούχους, η οποία θα διαρκέσει ως τις 31 Μαΐου, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ των φορολογουμένων.

    Οι φορολογούμενοι που θα υποβάλουν τη δήλωσή τους στην ΔΟΥ ή θα τη στείλουν ταχυδρομικά υποχρεούνται να προσκομίσουν και τον φάκελο με τις αποδείξεις δαπανών. Οι φορολογούμενοι που θα επιλέξουν τον ηλεκτρονικό τρόπο υποβολής υποχρεούνται να κρατήσουν τον φάκελο στο σπίτι τους για τον επιδείξουν στις αρχές σε περίπτωση ελέγχου.

    Σύμφωνα με νόμο, για ατομικό εισόδημα ως 6.000 ευρώ δεν απαιτείται η προσκόμιση αποδείξεων δαπανών, ενώ όταν οι δαπάνες είναι περισσότερες από τις απαιτούμενες - και μέχρι 15.000 ευρώ ατομικά ή 30.000 ευρώ για οικογένεια -, ο φορολογούμενος δικαιούται και μείωση φόρου ίση με το 10% της διαφοράς μεταξύ των δηλούμενων και των απαιτούμενων δαπανών.

    Ακόμη, όταν οι δαπάνες είναι λιγότερες από τις απαιτούμενες, ο φορολογούμενος επιβαρύνεται με ποσοστό φόρου ίσο με το 10% του ποσού των δαπανών που υπολείπεται.

    Το υπουργείο Οικονομικών ενημερώνει τους φορολογούμενους ότι στις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος που προκύπτει πιστωτικό υπόλοιπο μέχρι 1.500 ευρώ θα γίνονται διασταυρώσεις μέσω του TAXIS για επαλήθευση. Στις δηλώσεις που προκύπτει πιστωτικό υπόλοιπο μεγαλύτερο των 1.500 ευρώ θα διενεργείται από τις Εφορίες έλεγχος των σχετικών παραστατικών.

    Επίσης, προειδοποιεί ότι στις περιπτώσεις που τα δικαιολογητικά αποδείξεων δαπανών που επικαλούνται αποδειχθεί ότι είναι πλαστά, διαπράττεται αξιόποινη πράξη στις οποίες θα επιβάλλονται τα σχετικά πρόστιμα.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] "Πιο αυστηρές ποινές για τη βία"

    Με τη δέσμευση «ούτε ένα ευρώ από την Πολιτεία για το ποδόσφαιρο αν δεν γίνει γενική συνέλευση της ΕΠΟ τον Ιούνιο για να αποφασιστεί εναρμονισμός των ποινών της με την ΟΥΕΦΑ» και την προειδοποίηση «δεν θα ξαναδούν γήπεδο ομάδες που συμμετέχουν σε επεισόδια» ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Γ. Νικητιάδης επανέλαβε στη Βουλή τα μέτρα για την πάταξη της βίας στα γήπεδα, ενώ οι βουλευτές όλων των κομμάτων στηλίτευσαν τα φαινόμενα που στιγματίζουν τον χώρο του ποδοσφαίρου.

    Το μεσημέρι, μετά τη συνάντηση που είχε με τον ΓΓΑ Π. Μπιτσαξή και τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σ. Πιλάβιο, ο κ. Νικητιάδης, προανήγγειλε αυστηρές ποινές για κρούσματα βίας στα γήπεδα.

    Εξάλλου, κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα, προς κάθε κατεύθυνση, διέταξε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστάσιος Κανελλόπουλος, για τα επεισόδια που έγιναν στον τελικό του Kυπέλλου μεταξύ της ΑΕΚ και του Ατρομήτου.

    Στο μεταξύ, ποινές φυλάκισης από 3 έως 6 μήνες με αναστολή επέβαλε το Μονομελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο σε 3 από τους 11 συλληφθέντες για τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ, μετά τον αγώνα για το Κύπελλο.

    Δύο ακόμη από τους κατηγορούμενους κρίθηκαν αθώοι λόγω έλλειψης δόλου, ενώ οι υπόλοιποι πέντε συγκατηγορούμενοι τους ζήτησαν και έλαβαν αναβολή από το δικαστήριο.

    Οι θέσεις των κομμάτων

    Ελάχιστες από τις διατάξεις του νόμου εφαρμόζονται στην πράξη, δήλωσε ο υπεύθυνος του Τομέα Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ, Κ. Παταβούκας. "Δικαιοσύνη, αστυνομία, ομοσπονδίες, διοργανώτριες αρχές, χορηγοί, παράγοντες, σύλλογοι, φίλαθλοι και γονείς πρέπει να αναλάβουν το κομμάτι της ευθύνης που τους αναλογεί", ανέφερε ο Γ. Ιωαννίδης, υπεύθυνος του Τομέα Αθλητισμού της ΝΔ. "Η κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στον αθλητισμό αποτελεί ανάγκη", τονίζει το ΚΚΕ, "αποτελέσματα θα φέρει κυρίως η πρόληψη της βίας και πολύ λιγότερο η καταστολή", λέει ο ΛΑ.Ο.Σ., ενώ για "εμπορευματοποιημένο και αντιδημοκρατικό αθλητικό μοντέλο, στο οποίο ανθίζουν φαινόμενα όπως η βία, το ντόπινγκ, η αδιαφάνεια, η παρανομία", κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Άσθμα, μια σύγχρονη επιδημία

    Eκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο ταλαιπωρεί το άσθμα, επηρεάζοντας την ποιότητα της καθημερινότητάς τους και θέτοντας σε κίνδυνο μερικές φορές ακόμη και τη ζωή τους. Με στόχο την ενημέρωση της κοινής γνώμης για αυτή την ευρέως διαδεδομένη ασθένεια του αναπνευστικού συστήματος, η "Παγκόσμια Πρωτοβουλία για το Άσθμα" (GINA), εορτάζει σήμερα ( την πρώτη Τρίτη του Μαΐου) την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Άσθματος.

    Το βρογχικό άσθΒ΅α είναι μία από τις πιο συχνές χρόνιες παθήσεις του αναπνευστικού. Παγκοσμίως 300 εκατομμύρια άτοΒ΅α πάσχουν και η συχνότητά του έχει αυξηθεί τα τελευταία 20 χρόνια, ιδιαίτερα στα παιδιά. Στη χώρα μας, περισσότερο από μισό εκατομμύριο παιδιά και ενήλικες έχουν άσθΒ΅α. Το άσθμα χαρακτηρίζεται ως σύγχρονη επιδημία, αφού η συχνότητά του έχει σχεδόν τριπλασιαστεί την τελευταία 20ετία ιδιαίτερα στο δυτικό κόσμο και κυρίως στις αστικές και βιομηχανικά ανεπτυγμένες περιοχές του πλανήτη.

    Τα συμπτώματα του άσθματος επηρεάζουν την υγεία του ασθενούς αλλά και την ποιότητα της ζωής του. Οι ασθενείς, -πολύ συχνά παιδιά ή νεαροί ενήλικες -δεν μπορούν να παίξουν ή να αθληθούν, να συμμετάσχουν σε κοινωνικές δραστηριότητες ή χάνουν μέρες από την δουλεία τους ή το σχολείο τους. Σε πρόσφατη μελέτη που έγινε στην Ελλάδα φάνηκε ότι το 43% των ασθενών θεωρούν ότι το άσθΒ΅α τους δεν ελέγχεται καλά, πάνω από το 50% δηλώνουν περιορισμούς στη φυσική τους δραστηριότητα.

    Με την κατάλληλη όΒ΅ως φαρμακευτική αγωγή και παρακολούθηση, το βρογχικό άσθΒ΅α Β΅πορεί να ελεγχθεί, έτσι ώστε ο ασθενής να ζει Β΅ια φυσιολογική ζωή χωρίς συμπτώματα και χωρίς περιορισΒ΅ό των δραστηριοτήτων του.

    Το άσθμα είναι χρόνια πάθηση του αναπνευστικού συστήματος η οποία προκαλεί παροδική στένωση των βρόγχων με αποτέλεσμα να εμφανίζεται δύσπνοια. Εκδηλώνεται με χρόνια φλεγμονή των αεραγωγών και οξύ βρογχόσπασμο και τα συμπτώματα είναι: η δύσπνοια, ο βήχας και ο συριγμός. Τα συμπτώματα μπορούν να είναι ήπιας μορφής έως έντονα. Το άσθμα δεν είναι ένα στατικό νόσημα αλλά χαρακτηρίζεται από εξάρσεις και υφέσεις και η βαρύτητά του ποικίλει τόσο στο χρόνο όσο και από ασθενή σε ασθενή.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [06] Αγαπημένη Κρήτη

    Την Κρήτη του 1943 φωτογραφημένη και ζωγραφισμένη από τον Ρούντο Σβάρτς, έναν αυτοδίδακτο ζωγράφο και μάλιστα στρατιώτη με τη στολή της Βέρμαχτ, αποκαλύπτει η έκθεση, που έρχεται από το Ιστορικό Μουσείο της Εταιρείας Κρητικών Ιστορικών Μελετών, στο Μουσείο Μπενάκη της Πειραιώς, από αύριο, 4 Μαϊου.

    «Από την άλλη πλευρά [...] φτάνουμε στο χωριό Λάστρος, το οποίο βρίσκεται μόνο του πάνω σε βραχώδη προεξοχή, δίνοντας την εντύπωση αληθινής φωλιάς ανταρτών αν και δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου άνδρες», σημειώνει ο Γερμανός στρατιώτης στο Κρητικό ημερολόγιο του, στα τέλη Ιανουαρίου του 1943.

    Οι σελίδες του ημερολογίου του είναι γεμάτες από σχέδια και ακουαρέλες, κυρίως εθνολογικού ύφους, από τις περιηγήσεις του στα αρχαία μνημεία της Κρήτης και τους ανθρώπους της, την καθημερινότητα στα ορεινά της χωριά, τη βλάστηση. Με έντονα χρώματα αποδίδει το κρητικό τοπίο και τη φύση και παράληλα σημειώνει ότι «οι συμμορίες σε αυτό το ορεινό και σχετικά δυσπρόσιτο ανατολικό τμήμα του νησιού βρίσκονται σε πλήρη άνθιση φυσικά. Και αντιμετωπίζονται δύσκολα, επειδή η τεράστια άγρια οροσειρά αποτελεί ιδεώδη χώρο για ελεύθερους σκοπευτές και συν τοις άλλοις βρίθει από μεγάλα βράχια και θαμνώδη βλάστηση».

    Η εικαστική παραγωγή του στρατιώτη Σβάρτς στη Κρήτη (κατατάχθηκε το 1939 στη Βέρμαχτ και υπηρέτησε στην κατεχόμενη Κρήτη από τον Ιανουάριο του 1943 έως τον Φεβρουάριο του 1944) ήταν καλλιτεχνικά η πιο ευτυχής περίοδος για εκείνον καθώς για πολλά χρόνια μετά τον πόλεμο αναγκάστηκε να σχεδιάζει, για βιοποριστικούς λόγους, σουβενίρ για Αμερικανούς στρατιώτες, έλεγε σήμερα η επιμελήτρια της έκθεσης, Κλαίρη Μιτσοτάκη, μέλος ΔΣ της Εταιρείας Κρητικών Ιστορικών Μελετών.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [07] Σταμάτησαν τον βομβαρδισμό

    Οι δυνάμεις που είναι πιστές στον Λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι σταμάτησαν τον βομβαρδισμό του λιμανιού της πόλης Μιζουράτα, έπειτα από αεροπορικές επιδρομές του ΝΑΤΟ, αλλά το λιμάνι παραμένει κλειστό, δήλωσε εκπρόσωπος των αντικαθεστωτικών.

    Παράλληλα, άλλος εκπρόσωπος των εξεγερμένων δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές κατά τη διάρκεια της νύχτας σε θέσεις των λιβυκών κυβερνητικών δυνάμεων κοντά στην πόλη Ζιντάν, την οποία ελέγχουν οι αντικαθεστωτικοί στη Λιβύη, και κατέστρεψε τουλάχιστον 10 άρματα μάχης και οχήματα.

    Στο μεταξύ, ζητώντας εκδίκηση και πυροβολώντας στον αέρα περίπου χίλια άτομα παρακολούθησαν στην Τρίπολη την κηδεία ενός από τους γιους του Μουάμαρ Καντάφι που σκοτώθηκε προ ημερών μαζί με τρία από τα εγγόνια του λίβυου ηγέτη στη διάρκεια Νατοϊκής επιδρομής κατά στόχων στην λιβυκή πρωτεύουσα.

    "Ο λαός θέλει τον Μουάμαρ ηγέτη του", φώναζαν οι διαδηλωτές που συνόδευαν το νεκρό 29χρονο Σάιφ αλ Αραμπ Καντάφι στο κοιμητήριο των Μαρτύρων του Αλ Χάνι.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 3 May 2011 - 4:30:20 UTC