Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-05-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίσημη ανακοίνωση από το ΔΝΤ
  • [02] Στάση εργασίας σήμερα στον ΗΣΑΠ
  • [03] Νέα λίστα Βαρέων και Ανθυγιεινών
  • [04] Αυτόφωρο για τους βενζινοπώλες που παραβιάζουν το πλαφόν
  • [05] Βελτίωση στα έσοδα του προϋπολογισμού
  • [06] Αυξάνονται τα κρούσματα ενδοσχολικής βίας
  • [07] "Όχι" στη δημοσιοποίηση ο»Ώ

  • [01] Επίσημη ανακοίνωση από το ΔΝΤ

    «Είμαστε πάντα σε επαφή με τα κράτη μέλη μας και δεν είναι ασύνηθες για τον γενικό διευθυντή να μιλά με την ηγεσία μιας χώρας», τονίζεται σε ανακοίνωση του ΔΝΤ, σχετικά με επικοινωνία του κ. Στρος-Καν με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, με αφορμή την προβολή, από τηλεοπτική σατιρική εκπομπή, παλαιότερων δηλώσεων του επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν.

    Σημειώνει, δε, ότι «στην περίπτωση της Ελλάδας αυτές οι συνομιλίες αφορούσαν το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για παροχή τεχνογνωσίας σε ό,τι αφορά την κατάρτιση του προϋπολογισμού και τη φοροδιαφυγή», και πως «δεν υπήρχαν διαπραγματεύσεις και καμία συμφωνία για οικονομική βοήθεια μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και του ΔΝΤ πριν από την επίσημη αίτηση που κατέθεσε η Ελλάδα για οικονομική βοήθεια στα τέλη Απριλίου του 2010».

    «Συστηματική παραπληροφόρηση και διαστρέβλωση της αλήθειας» χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Πεταλωτής, τον τρόπο με τον οποίο η ΝΔ και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης έσπευσαν να επικρίνουν τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου,

    Για πολιτικό κόλαφο για την αξιοπιστία του Γιώργου Παπανδρέου κάνει λόγο η ΝΔ. Ο ελληνικός λαός πρέπει να μάθει. Και η κυβέρνηση να απαντήσει χωρίς υπεκφυγές, δήλωσε ο κ. Μιχελάκης.

    «Δεν περιμέναμε τις δηλώσεις του Στρος Καν για να μάθουμε πόσο μεγάλα ψέματα έλεγαν και λένε στο λαό το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, τόνισε το ΚΚΕ.

    «Η αναγκαστική καταφυγή στην τρόϊκα ήταν προϊόν της αποτυχημένης οικονομικής πολιτικής της ΝΔ και της πολιτικής δολιότητας της κυβέρνησης που προέκυψε μετά τις εκλογές του 2009», σχολίασε ο κ. Αϊβαλιώτης, από την πλευρά του ΛΑΟΣ.

    «Τώρα που οι μάσκες έπεσαν και επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά πως ο κ. Παπανδρέου γνώριζε την πραγματική κατάσταση της οικονομίας", σχολίασε ο ΣΥΝ.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Στάση εργασίας σήμερα στον ΗΣΑΠ

    Νέα προβλήματα θα αντιμετωπίσει σήμερα το επιβατικό κοινό που χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο. Τα Σωματεία των εργαζομένων αποφάσισαν και νέα 4ωρη στάση εργασίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις υποχρεωτικές, όπως τις χαρακτηρίζουν, μετατάξεις προσωπικού, στο πλαίσιο του νόμου για την αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών.

    Συγκεκριμένα, οι συρμοί του ΗΣΑΠ θα μείνουν ακινητοποιημένοι από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα και όπως ανακοινώθηκε, τα τελευταία δρομολόγια πριν από τη στάση θα αναχωρήσουν στις 11:40 από Πειραιά προς Μοναστηράκι, στις 11:45 από Αττική για Κηφισιά, στις 11:58 από Μοναστηράκι για Πειραιά και στις 11:40 από Κηφισιά για Αττική.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Νέα λίστα Βαρέων και Ανθυγιεινών

    Ξεκίνησε τις εργασίες της η Επιτροπή Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, στην οποία συμμετέχουν ειδικοί επιστήμονες εμπειρογνώμονες και εκπρόσωποι συνδικάτων και επαγγελματικών ενώσεων. Η Επιτροπή θα επεξεργαστεί τη νέα λίστα Βαρέων και Ανθυγιεινών και θα πρέπει να παραδώσει το πόρισμά της ως την 1η Ιουλίου, ενώ ο νέος Κανονισμός Βαρέων και Ανθυγιεινών θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου του 2012.

    "Η επιτροπή δεν δεσμεύεται από αριθμητικά δεδομένα", σημείωσε ο κ. Κουτρουμάνης, "ούτε αποσκοπεί στη μείωση του αριθμού των εργαζομένων, που θα ενταχθούν τελικά στη λίστα των Βαρέων και Ανθυγιεινών".

    Ο κ. Κουτρουμάνης επέμεινε ότι η δέσμευση του μνημονίου σύμφωνα με την οποία οι εργαζόμενοι που εντάσσονται στα Βαρέα δεν πρέπει να υπερβαίνουν το 10% του εργατικού δυναμικού, δεν είναι απόλυτη. Σημείωσε, ότι οι αλλαγές θα γίνουν κατά επαγγελματική κατηγορία και θα αφορούν τόσο τον ιδιωτικό τομέα όσο και το δημόσιο τομέα.

    Οι εργαζόμενοι των οποίων η εργασία θα εξαιρεθεί από τον Πίνακα πριν να συμπληρώσουν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, θα λάβουν τις προσαυξήσεις που προβλέπονται για τις ημέρες της ασφάλισής τους στα βαρέα και ανθυγιεινά (ν. 1902/90).

    Σε ό,τι αφορά πάντως το ενδεχόμενο της μείωσης των αποδοχών για τις ειδικότητες που θα εξαιρεθούν, σε παλαιότερες δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας έχει διευκρινίσει ότι οι συνέπειες αφορούν μόνο τα όρια ηλικίας, καθώς "η προνομιακή μεταχείριση των ασφαλισμένων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά σχετίζεται μόνο με την παροχή πλήρους σύνταξης με μειωμένο όριο ηλικίας και δεν συνεπάγεται προσαύξηση του ποσού της σύνταξης".

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Αυτόφωρο για τους βενζινοπώλες που παραβιάζουν το πλαφόν

    Με αυτόφωρο και πρόστιμο έως 1,5 εκατ. ευρώ απειλούνται όσοι παραβιάζουν το πλαφόν στην βενζίνη, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, τονίζοντας ότι έχει προβεί "σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την τήρηση των ανώτατων τιμών λιανικής και χονδρικής στην απλή αμόλυβδη''.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Βελτίωση στα έσοδα του προϋπολογισμού

    Βελτίωση παρουσίασαν τα έσοδα του προϋπολογισμού τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών. Τα έσοδα παρουσίασαν αύξηση 3%, ποσοστό που είναι υψηλότερο από τις αρνητικές επιδόσεις που είχαν σημειωθεί τους προηγούμενους μήνες.

    Ωστόσο, τα έσοδα το τετράμηνο εξακολουθούν να παρουσιάζουν υστέρηση σε σχέση με τον στόχο του προϋπολογισμού η οποία υπερβαίνει το 1 δισ ευρώ. Η βελτίωση των εσόδων οφείλεται, σύμφωνα με πληροφορίες, στην εντονότερη άσκηση πίεσης και καθημερινού ελέγχου στην απόδοση των εφοριών από το υπουργείο Οικονομικών.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [06] Αυξάνονται τα κρούσματα ενδοσχολικής βίας

    Έως πριν μερικά χρόνια ήταν φαινόμενο σχεδόν άγνωστο στην Ελλάδα. Σήμερα, όμως, η ενδοσχολική βία έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις επηρεάζοντας καθοριστικά τη ζωή χιλιάδων μαθητών. Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, τουλάχιστον 10% έως 15% των μαθητών έχουν πέσει θύματα συστηματικής βίας από συμμαθητές τους, ποσοστό άνω του 5% έχουν παραδεχθεί ότι έχουν ασκήσει κάποια μορφή ενδοσχολικής βίας, ενώ στη συντριπτική τους πλειονότητα οι μαθητές δηλώνουν ότι έχουν γίνει μάρτυρες επεισοδίων ενδοσχολικής βίας.

    «Το φαινόμενο του εκφοβισμού (bullying) ή θυματοποίησης (victimization) αποτελεί μορφή επιθετικής συμπεριφοράς, που εμφανίζεται κυρίως στη σχολική πραγματικότητα, με σοβαρές επιπτώσεις για την ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού και του εφήβου και τη διαδικασία της μάθησης», επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ι. Τσιάντης, αναπληρωτής καθηγητής Παιδοψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Επιστημονικός Υπεύθυνος της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (ΕΨΥΠΕ).

    Το μέγεθος του προβλήματος σε παγκόσμια κλίμακα γίνεται αντιληπτό εάν ληφθεί υπόψη ότι περίπου 200 εκατομμύρια παιδιά σε όλον τον πλανήτη, έχουν πέσει θύματα εκφοβισμού ή και κακοποίησης από τους συνομηλίκους τους.

    Στην ετήσια έκθεσή του, ο Συνήγορος του Παιδιού επισημαίνει τη δραματική αύξηση των κρουσμάτων ενδοσχολικής βίας, που παρατηρείται στην Ελλάδα.

    Οι ανησυχητικές διαστάσεις που έχει λάβει το φαινόμενο και στην Ελλάδα δεν αφήνει αδιάφορη την Πολιτεία. Στα μέσα του περασμένου μήνα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, συναντήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο με εκπροσώπους της οργάνωσης "Δίκτυο κατά της Βίας στο Σχολείο".

    Το "Δίκτυο" ιδρύθηκε με πρωτοβουλία διάφορων φορέων, μεταξύ των οποίων το Υπουργείο Παιδείας, ο Συνήγορος του Παιδιού, η Εταιρία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (ΕΨΥΠΕ), το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού και η Παιδοψυχιατρική Κλινική του νοσοκομείου Παίδων "Αγ. Σοφία", με στόχο να συμβάλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος, με μεθόδους πρόληψης της ενδοσχολικής βίας, την προώθηση της επιστημονικής έρευνας, για την κατανόηση και την αντιμετώπιση του προβλήματος, την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, οι οποίοι καλούνται να εντοπίσουν και να θεραπεύσουν το πρόβλημα στην σχολική κοινότητα.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [07] "Όχι" στη δημοσιοποίηση

    Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα αρνήθηκε τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών του ηγέτη της Αλ Κάιντα, Οσάμα Μπιν Λάντεν, που σκοτώθηκε κατά την αμερικανική επιχείρηση στο Πακιστάν, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CBS στο οποίο έδωσε σήμερα συνέντευξη ο κ. Ομπάμα.

    Ο αμερικανός πρόεδρος "δήλωσε ότι δεν θα δημοσιοποιηθούν οι φωτογραφίες του Μπιν Λάντεν μετά το θάνατό του για να αποδειχτεί ότι είναι νεκρός", ανακοινώθηκε από το CBS στην ιστοσελίδα του, μετά τη συνέντευξη του προέδρου στην εκπομπή "60 λεπτά", συνέντευξη που θα μεταδοθεί την Κυριακή.

    Στο μεταξύ, ο Μπαράκ Ομπάμα θα συναντήσει σήμερα στο Σημείο Μηδέν στη Νέα Υόρκη συγγενείς των θυμάτων των τρομοκρατικών χτυπημάτων της 11ης Σεπτεμβρίου και θα αναφερθεί στο πνεύμα "ενότητας" που επικρατεί μετά τις επιθέσεις αυτές που σχεδίασε ο Οσάμα μπιν Λάντεν.

    Στη διάρκεια αυτής της συμβολικής επίσκεψης θα καταθέσει στεφάνι στο σημείο που βρίσκονταν οι Δίδυμοι Πύργοι του World Trade Center.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 5 May 2011 - 6:30:20 UTC