Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-05-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο ΟΠΑΠ "έκοψε" τα μπόνους του κυπέλλου
  • [02] Εκδήλωση για τον Ταρκόφσκι
  • [03] Επιβεβαίωσε η αλ Κάιντα ο»Ώ

  • [01] Ο ΟΠΑΠ "έκοψε" τα μπόνους του κυπέλλου

    Από τις εξαγγελίες στην πράξη περνούν τα μέτρα της κυβέρνησης για δραστική αντιμετώπιση της βίας, μέσω του ΟΠΑΠ, ο οποίος αποφάσισε να μην καταβάλλει σε ΑΕΚ, Ατρόμητο και ΕΠΟ, τα μπόνους για τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας, όπως τονίζει σε σημερνή ανακοίνωσή της.

    Ταυτόχρονα, ο ΟΠΑΠ στέλνει σαφές μήνυμα ό,τι "δεσμεύεται προς όλες τις διοργανώτριες αρχές των πρωταθλημάτων και τις ομάδες, με τις οποίες διατηρεί ή μέλλει να συνάψει συμβάσεις χορηγίας, ότι ανάλογα μέτρα θα ληφθούν στο εξής σε κάθε περίπτωση κατά την οποία θα προσβάλλεται το φίλαθλο πνεύμα και θα διασύρεται τόσο το όνομα της εταιρείας, όσο και η φήμη των προϊόντων της. "Eχουμε δώσει μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση, απειλώντας ότι θα διακοπεί ολοσχερώς η χρηματοδότηση στο ποδόσφαιρο. Και όταν λέμε ολοσχερώς, εννοούμε από κάθε πηγή, ακόμα και από εταιρίες που ελέγχονται από το κράτος και οι οποίες χρηματοδοτούν ποδοσφαιρικές ομάδες. Νομίζω ότι το μήνυμα ελήφθη, γιατί δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι ήδη η Σούπερ Λίγκα εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία δίνει κατευθύνσεις προς τους διαιτητές", τόνισε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού μιλώντας στον "ΑΘΗΝΑ 9,84".

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Εκδήλωση για τον Ταρκόφσκι

    Τη μνήμη και το απαράμιλλο έργο του Ρώσου σκηνοθέτη Αντρέι Ταρκόφσκι τιμούν η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών και το Εργαστήριο Γλυπτικής του καθηγητή Γιώργου Χουλιαρά με την προβολή της ταινίας «Νοσταλγία», την οποία θα ακολουθήσει συζήτηση με την πρωταγωνίστρια Ντομιτσιάνα Τζορντάνο.

    Η εκδήλωση αποτελεί μια ευκαιρία για το κοινό να θυμηθεί την ξεχωριστή δεξιοτεχνία του ρώσου σκηνοθέτη μέσα από τις μνημειώδεις κινηματογραφικές εικόνες της βραβευμένης ταινίας (με το Αριστείο της Κριτικής Επιτροπής και Βραβείο FIPRESCI στο Φεστιβάλ των Καννών του 1983).

    Η ταινία, που αποτελεί την πρώτη δημιουργία του Ταρκόφσκι μετά την αποδημία του από την τότε Σοβιετική Ένωση, συνιστά έναν σταθμό όχι μόνον για την προσωπική του παραγωγή, αλλά και για την παγκόσμια σκηνή του κινηματογράφου.

    Η Ντομιτσιάνα Τζορντάνο εκτός από πρωταγωνίστρια της βραβευμένης ταινίας του Ταρκόφσκι, τη «Νουβέλ Βάγκ» του Ζαν Λικ Γκοντάρ (1990), το «Συνεντεύξεις με έναν Βρυκόλακα» του Νιλ Τζόρνταν (1994), έχει ερμηνεύσει βασικούς ρόλους σε μία πλειάδα από άλλα κορυφαία κινηματογραφικά έργα, όπως το «Εντιμότατοι Φίλοι μου Νο2» του Μάριο Μονιτσέλι (1982) ενώ το 1986 τιμήθηκε με το Διεθνές Βραβείο Φανταστικού Κινηματογράφου Fantasporto για την ερμηνεία της ως κόρη του Λέον Τρότσκι στην επίσης βραβευμένη ταινία «Ζίνα» (1985).

    Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο "Τζόρτζιο Ντε Κίρικο" (Πειραιώς 256).

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Επιβεβαίωσε η αλ Κάιντα

    Η αλ Κάιντα επιβεβαίωσε σήμερα το θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν σε μήνυμά της που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο και με το οποίο απειλεί ότι θα εκδικηθεί τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους, μεταξύ αυτών και το Πακιστάν, σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης των ισλαμιστικών ιστοτόπων SITE.

    Πέντε ημέρες μετά την ανακοίνωση του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για τον θάνατο του ηγέτη της αλ Κάιντα στη διάρκεια αμερικανικής επιχείρησης στο Πακιστάν, το τρομοκρατικό δίκτυο δεσμεύθηκε να μην αποκλίνει από το δρόμο του ένοπλου αγώνα και πρόσθεσε ότι το αίμα του Μπιν Λάντεν "είναι πολύ πολύτιμο για εμάς και για κάθε μουσουλμάνο για να χύνεται μάταια".

    "Η ευτυχία τους θα μετατραπεί σε λύπη και το αίμα τους θα αναμειχθεί με τα δάκρυά τους", προσθέτει.

    "Καλούμε όλους τους μουσουλμάνους του Πακιστάν, όπου σκοτώθηκε ο σεΐχης Οσάμα, να εξεγερθούν και να εξαγνίσουν τη ντροπή που έχει επιφέρει στη χώρα μία συμμορία προδοτών και κλεφτών (...)", επισημαίνει η ανακοίνωση της οργάνωσης.

    Εξάλλου η αλ Κάιντα ανακοίνωσε ότι "σύντομα" θα μεταδώσει ένα ηχητικό μήνυμα το οποίο ηχογράφησε ο Μπιν Λάντεν μία εβδομάδα πριν το θάνατό του.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 6 May 2011 - 14:30:15 UTC