Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-05-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ικανοποίηση από την αναγνώριση για το ρόλο του τουρισμού
  • [02] Δύο συλλήψεις για το μακελειό στου Ρέντη
  • [03] Άκαρπη συνάντηση
  • [04] "Παράλογα τα spreads 10%"
  • [05] Σιένα - ΠΑΟ 22-17 live ο»Ώ

  • [01] Ικανοποίηση από την αναγνώριση για το ρόλο του τουρισμού

    Την ικανοποίηση τους για την ανάδειξη του τουρισμού στην κορυφή της αναπτυξιακής πυραμίδας της χώρας, δια στόματος του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, από το βήμα της γενικής συνέλευσης του ΣΕΤΕ, εκφράζουν σε δηλώσεις τους στο ΑΠΕ-ΜΠΕ φορείς του ελληνικού τουρισμού και πλέον αναμένουν την υλοποίηση τους προς όφελος της χώρας, όπως σημειώνουν.

    Ο νέος πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γιάννης Ρέτσος, υπογράμμισε ότι είναι πολύ θετικό που ο Πρωθυπουργός για δεύτερη συνεχή χρονιά σημειώνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του κλάδου στην ελληνική οικονομία ζητώντας την άμεση εξειδίκευση των μέτρων προκειμένου να πάρουν το δρόμο της υλοποίησης τους.

    Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ, Γιώργος Τελώνης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκφράζει την ικανοποίηση του για τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού, υπογραμμίζοντας ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

    Πολύ θετική εξέλιξη για τον κ. Τελώνη είναι το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και καλεί την κυβέρνηση να γίνει αυτή χωρίς διακρίσεις. Ανοικτό ζήτημα για το σύνδεσμο είναι η επέκταση του μέτρου της μείωσης του ΦΠΑ και στις υπόλοιπες τουριστικές υπηρεσίες, πέραν των ξενοδοχειακών.

    Στον αντίποδα, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου και μέλος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Γιάννης Οικονόμου, αφού σημειώνει ότι είναι θετικό το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός αναγνωρίζει το ρόλο του τουρισμού στην ελληνική Οικονομία, ωστόσο τονίζει ότι από τις εξαγγελίες μέχρι την πράξη υπάρχει μεγάλη απόσταση.

    Τέλος, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕΠΟΕΤ), Μάριος Τριβυζάς, ρίχνει τα βέλη της κριτικής του στον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλου Γερουλάνου, σημειώνοντας ότι δεν έγινε καμία αναφορά από τον Πρωθυπουργό για το θέμα των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων που είναι κλειστά σε σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς της χώρας, ελλείψει πόρων.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Δύο συλλήψεις για το μακελειό στου Ρέντη

    Έντεκα άτομα οδηγούνται στον εισαγγελέα για την υπόθεση της αιματηρής συμπλοκής, κατά την οποία σκοτώθηκαν δύο αστυνομικοί την 1η Μαρτίου στην περιοχή του Ρέντη.

    Όπως ανακοινώθηκε από τον εκπρόσωπο της Αστυνομίας, στην αιματηρή συμπλοκή πήραν μέρος τέσσερα άτομα -ομογενείς από τη Ρωσία, εκ των οποίων συνελήφθησαν ένας 36χρονος και ένας 28χρονος, ενώ οι άλλοι δύο διαφεύγουν και πιθανολογείται ότι βρίσκονται στο εξωτερικό.

    Από την προανάκριση προέκυψε ότι η συμμορία που ενεπλάκη στο μακελειό, αποτελούνταν από έξι άτομα και συγκεκριμένα από τους τέσσερις ομογενείς, που ήταν στο κλεμμένο αυτοκίνητο, το οποίο καταδίωκαν οι αστυνομικοί και δύο Έλληνες συνεργούς τους.

    Οι τέσσερις ομογενείς διέπραξαν την ένοπλη ληστεία στο περίπτερο στο Μενίδι, από όπου και ξεκίνησαν τα δραματικά γεγονότα, ενώ οι δύο Έλληνες ήταν τσιλιαδόροι και δεν τους ακολούθησαν.

    Ωστόσο, ο ένας από τους δύο μετέβη, μετά τη συμπλοκή, στο Μοσχάτο και τους παρέλαβε από σημείο κοντά στο εγκαταλελειμμένο όχημα, που είχαν χρησιμοποιήσει.

    Οι δύο Έλληνες συνελήφθησαν, ενώ συνελήφθησαν ακόμα δύο Αλβανοί που είχαν κλέψει εννέα αυτοκίνητα από έκθεση στη Νέα Ερυθραία στις 17 Ιανουαρίου, ένα από τα οποία είχαν δώσει στους δράστες της ληστείας και της συμπλοκής.

    Οι άλλοι πέντε που συνελήφθησαν κρατούνται, γιατί βρέθηκαν στην κατοχή τους όπλα, ναρκωτικά και άλλα αντικείμενα.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Άκαρπη συνάντηση

    Σε αδιέξοδο κατέληξε η συνάντηση της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών με τον γ.γ. του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, Στέφανο Κομνηνό, ανακοίνωσε η Ομοσπονδία, η οποία γνωστοποίησε επίσης ότι η Ένωση Βενζινοπωλών Σαντορίνης αποφάσισε κλείσιμο των πρατηρίων.

    Στη συνάντηση, η διοίκηση της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών ζήτησε την άρση του πλαφόν, και σε περίπτωση επιβολής του στο μέλλον να εφαρμοστεί ο νόμος που προβλέπει επιβολή ανωτάτων τιμών σε όλα τα στάδια, από το διυλιστήριο μέχρι τη κατανάλωση. Επίσης, ζήτησε "να μην τίθενται αυθαίρετες τιμές στη χονδρική και τη λιανική, αλλά να λαμβάνονται υπόψη οι ειδικές συνθήκες κάθε περιοχής και εντός κάθε περιοχής, καθώς και το διαφορικό κόστος ώστε να εφαρμόζεται ομαλά το πλαφόν από το σύνολο των πρατηρίων".

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] "Παράλογα τα spreads 10%"

    "Ασφάλιστρα κινδύνου 10% είναι εντελώς παράλογα", δηλώνει σε συνέντευξή του, στο Focus online, ο Νόρμπερτ Βάλτερ, πρώην επικεφαλής οικονομολόγος επί 20 χρόνια στην Deutsche Bank, αναφερόμενος σε χώρες όπως η Ελλάδα και η Πορτογαλία.

    Όπως τονίζει, "ποτέ πριν δεν ακολουθήθηκε στην Ελλάδα τόσο σοβαρή οικονομική πολιτική όσο σήμερα. Με ασφάλιστρα κινδύνου της τάξης του 10% μπορεί κανείς να γονατίσει μία υγιή οικονομία. Εάν δε η χώρα είναι υπερχρεωμένη, η καταστροφή είναι δεδομένη".

    Ο Νόρμπερτ Βάλτερ ασκεί κριτική σε όσους εστιάζουν στον κίνδυνο που συνιστά η Ελλάδα για τη γερμανική οικονομία. "Ορισμένοι μιλούν μόνο για την Ελλάδα και την Πορτογαλία. Αυτό είναι ανοησία, το βάρος των χωρών αυτών δεν είναι από μόνο του επικίνδυνο για εμάς. Ωστόσο, το άθροισμα Ελλάδας, Πορτογαλίας, Ισπανίας, Μεγάλης Βρετανίας και Ιταλίας που ακολουθούν προγράμματα λιτότητας είναι σημαντικό και μειώνει τις γερμανικές εξαγωγές στις χώρες αυτές", λέει ο κ. Βάλτερ. Για το λόγο αυτό προβλέπει ότι η γερμανική οικονομία θα αντιμετωπίσει το αργότερο το 2012 μεγάλες δυσκολίες. "Εξάγουμε περισσότερα από τα μισά όσων παράγουμε. Και όταν η οικονομική κατάσταση σε γειτονικές χώρες δεν είναι καλή και εφαρμόζονται προγράμματα λιτότητας -- όπως συμβαίνει σε πολλές χώρες -- θα βιώσουμε τις συνέπειες", προειδοποιεί ο Γερμανός οικονομολόγος.

    Ο Νόρμπερτ Βάλτερ εκτιμά ότι ο γερμανικός χρηματοπιστωτικός τομέας δεν είναι αρκετά εύρωστος για να αντέξει ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, γιατί πολλά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα είναι αδύναμα και άλλα δεν διαθέτουν επαρκές ίδιο κεφάλαιο. "Καμία τράπεζα δεν έχει αντιμετωπίσει ακόμη το τέλος της πολιτικής μηδενικού επιτοκίου των Κεντρικών Τραπεζών", σημειώνει ο Γερμανός οικονομολόγος.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Σιένα - ΠΑΟ 22-17 live

    Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει την ιταλική Σιένα στην πρώτη του "μάχη" για το φάιναλ φορ της φετινής Ευρωλίγκα.

    Οι "πράσινοι" έχουν κατακτήσει ήδη πέντε φορές το τρόπαιο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ενώ από την πλευρά τους οι Ιταλοί έχουν συμμετάσχει σε τρία φάιναλ φορ, αλλά ποτέ δεν έχουν κατακτήσει το τρόπαιο, ούτε έπαιξαν ποτέ στον τελικό της διοργάνωσης.

    Με τη φανέλα του Παναθηναϊκού θα βρεθεί απέναντι στην παλιά του ομάδα με την οποία έπαιξε στο φάιναλ φορ του 2008, ο Αφρικανός φόργουορντ Ρομέιν Σάτο, ενώ στο ρόστερ της Σιένα βρίσκεται ο Έλληνας διεθνής γκαρντ Νίκος Ζήσης, ο οποίος έφτασε τις 429 ασίστ και μπήκε στην πρώτη δεκάδα της σχετικής κατηγορίας στην Ευρωλίγκα (στη φετινή σεζόν προηγείται ο Δημήτρης Διαμαντίδης με 5,7 ασίστ ανά αγώνα).

    Ο προπονητής των "πρασίνων" Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι ο πολυνίκης του θεσμού, αφού έχει κατακτήσει επτά τρόπαια (τα τέσσερα με τον Παναθηναϊκό), ενώ ο Ιταλός κόουτς της Σιένα, Σιμόνε Πιανιτζιάνι, αναζητά την πρώτη του συμμετοχή σε τελικό της διοργάνωσης.

    Πανέτοιμος να δώσει το δικό του "show" μπροστά στο κοινό της Βαρκελώνης, δηλώνει ο Μάικ Μπατίστ. Ο πιο θεαματικός παίκτης του ελληνικού πρωταθλήματος αποκαλύπτει ένα διαφορετικό προφίλ στο νέο τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού "ΤΗΕ MUTEline-mag" (www.muteline.gr) σελ. 32.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 6 May 2011 - 16:30:20 UTC