Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-05-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε κρίσιμη κατάσταση διαδηλωτής
  • [02] Φονικός σεισμός στην Ισπανία
  • [03] Πρεμιέρα Πανελλαδικών για 110 χιλιάδες υποψήφιους
  • [04] "Αντιρεαλιστικό σενάριο"
  • [05] Σήμερα το "Ζάππειο 2"
  • [06] Νέο σφυροκόπημα στη Λιβύη ο»Ώ

  • [01] Σε κρίσιμη κατάσταση διαδηλωτής

    Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν χθες στο κέντρο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια της πορείας εργαζομένων, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Πάνω από 10 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ ένας διαδηλωτής νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, με τραύματα στο κεφάλι, στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

    Τα πρώτα επεισόδια σημειώθηκαν όταν διαδηλωτές που βρίσκονταν στο σώμα της πορείας πέταξαν κροτίδες και βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν κάνοντας εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων. Προσαγωγές και συλλήψεις από την αστυνομίας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Φονικός σεισμός στην Ισπανία

    Σεισμός μεγέθους 5,1 βαθμών προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον οκτώ ανθρώπων στη νοτιο-ανατολική Ισπανία, προκαλώντας την κατάρρευση πολλών κτιρίων στην πόλη Λόρκα και πανικό στους κατοίκους που βγήκαν έντρομοι στους δρόμους.

    Οι κάτοικοι της πόλης Λόρκα πέρασαν τη νύκτα στους δρόμους, ενώ τα συνεργεία διάσωσης συνέχιζαν να απομακρύνουν ανθρώπους από τα κτίρια που έχουν πληγεί.

    "Οι άνθρωποι είναι στους δρόμους. Ορίζουμε χώρους όπου μπορούν να περάσουν τη νύκτα. Ζητήσαμε από τα εμπορικά κέντρα να προσφέρουν νερό, τρόφιμα και σκεπάσματα", δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Λόρκα Φρανθίσκο Χοδάρ.

    Συνολικά 10.000 άνθρωποι , σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους στην πόλη Λόρκα, με πληθυσμό 92.700 κατοίκους.

    Ο σεισμός, μεγέθους 5,1 βαθμών έγινε αισθητός μέχρι τη Μαδρίτη, που βρίσκεται σε απόσταση 350 χιλιομέτρων βορειο-δυτικά της πληγείσας περιοχής. Σημειώθηκε χθες, Τετάρτη, στις 18.47 τοπική ώρα (19.47 ώρα Ελλάδος). Το επίκεντρό του εντοπίσθηκε στην περιοχή της Λόρκα. Είχε προηγηθεί ασθενέστερη δόνηση μεγέθους 4,4 βαθμών.

    Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίσθηκαν. Είναι ο φονικότερος σεισμός στην Ισπανία από το 1956.

    Ο ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο έδωσε εντολή για την αποστολή 200 στρατιωτικών που θα συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις αρωγής

    Το υπουργείο Εσωτερικών κάνει λόγο για πολύ σοβαρές ζημίες.

    Ο διευθυντής του ισπανικού σεισμολογικού ινστιτούτου Εμίλιο Καρρένο δήλωσε ότι η περιοχή της Μούρθια στις ακτές της Μεσογείου είναι μία από τις πιο σεισμογενείς περιοχές της Ιβηρικής Χερσονήσου. "Είναι φυσιολογικό να περιμένουμε σεισμούς τέτοιου μεγέθους στην περιοχή αυτή, αλλά πολύ ισχυρές δονήσεις δεν είναι συνήθεις", είπε.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Πρεμιέρα Πανελλαδικών για 110 χιλιάδες υποψήφιους

    Στη... μάχη για την απόκτηση μίας θέσης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ρίχνονται σήμερα, περισσότεροι από 110.000 υποψήφιοι. Φέτος ο αριθμός των εισακτέων είναι 74.440.

    Επίσης, υπάρχουν πολλές αλλαγές. Το κυριότερο ζήτημα, είναι η απόφαση του υπουργείου Παιδείας, για απόκτηση απολυτηρίου χωρίς τη διέλευση από τη ... στενωπό των εξετάσεων, όπως γινόταν έως τώρα.

    Το ποσοστό 10% των υποψηφίων παλαιοτέρων ετών, που έμπαιναν στη διαδικασία της επιλογής, χωρίς να δώσουν εξετάσεις, θα εφαρμοστεί και φέτος, αλλά για τελευταία χρονιά.

    Επιπλέον, το μηχανογραφικό δελτίο δεν έχει εκδοθεί και αναμένεται να μην συμπεριλαμβάνει τμήματα με βάση τη ζήτηση.

    Υπενθυμίζεται ότι η επιλογή των υποψηφίων για τις σχολές και τα τμήματα γίνεται με βάση το σύνολο των μορίων, που προκύπτουν από το άθροισμα των γινομένων του Γενικού Βαθμού Πρόσβασης της βεβαίωσης, των βαθμών πρόσβασης των δύο μαθημάτων αυξημένης βαρύτητας με τους αντίστοιχους συντελεστές βαρύτητας και κατά φθίνουσα σειρά έως ότου καλυφθεί ο αριθμός θέσεων κάθε σχολής ή τμήματος.

    Μειωμένος κατά 10.250 θέσεις σε σχέση με πέρσι είναι ο αριθμός εισακτέων για τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ ενώ 25 τμήματα, κυρίως Τεχνολογικών Ιδρυμάτων φέτος δεν θα έχουν εισακτέους.

    Φέτος, παράλληλα με την κατάργηση των μετεγγραφών, για πρώτη φορά θεσπίζεται ειδικός αριθμός θέσεων για κάθε Τμήμα ή Σχολή και για κάθε κατηγορία πέραν του κανονικού αριθμού εισακτέων.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] "Αντιρεαλιστικό σενάριο"

    Απολύτως αντιρεαλιστικό σενάριο, που η εφαρμογή του θα προκαλέσει ολέθριες επιπτώσεις, τόσο στην Ελλάδα όσο και στις χώρες της Ευρωζώνης, χαρακτήρισε, χθες το απόγευμα, ο κοινοτικός Επίτροπος Ολι Ρεν, το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

    Μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, κατά τη διάρκεια συζήτησης σχετικής με τις προϋποθέσεις εξόδου από την κρίση χωρών όπως η Ελλάδα και η Πορτογαλία, ο Επίτροπος υποστήριξε ότι όλοι όσοι υποστηρίζουν την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, αγνοούν τις ολέθριες επιπτώσεις που θα έχει μία τέτοια αναδιάρθρωση, τόσο για την ίδια την ελληνική οικονομία όσο και για την Ευρώπη γενικότερα.

    Σε εξέλιξη είναι οι συζητήσεις του κλιμακίου της τρόικας με το οικονομικό επιτελείο για την οικονομία. Στο επίκεντρο των συνομιλιών βρίσκονται οι αποκρατικοποιήσεις, οι εργασιακές σχέσεις, τα κλειστά επαγγέλματα, τα διορθωτικά μέτρα για το έλλειμμα του 2011, η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, καθώς και το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2012-2015.

    Ένα νέο σχέδιο που θα βοηθήσει την Ελλάδα να αντιμετωπίσει το εξωτερικό της χρέος είναι "στο στάδιο της προετοιμασίας" δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αρμόδιος για τα οικονομικά. Ο επίτροπος της ΕΕ αρμόδιος για την Οικονομία Όλι Ρεν δήλωσε ότι είναι "πολύ νωρίς" για να πούμε τι είδους πρόσθετη ενίσχυση μπορεί να χρειάζεται η Ελλάδα, καθώς οι εμπειρογνώμονες της ΕΕ και του ΔΝΤ δεν έχουν ακόμη τελειώσει την αποστολή τους στην Αθήνα για να εκτιμήσουν το εύρος των προβλημάτων.

    Η κατάσταση στην Ευρωζώνη και η πορεία της Ελλάδας συζητήθηκαν στις συναντήσεις που είχαν χθές στο Βερολίνο, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Σήμερα το "Ζάππειο 2"

    Το επικαιροποιημένο πρόγραμμα της ΝΔ "Ζάππειο 2" για την έξοδο της χώρας από την κρίση, θα παρουσιάσει σήμερα ο πρόεδρος του κόμματος, Αντώνης Σαμαράς.

    Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον τόπο, ο Αντώνης Σαμαράς προτείνει το δικό μας ρεαλιστικό πρόγραμμα εξόδου από την κρίση. Το «Ζάππειο ΙΙ» συνιστά μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας. Είναι Συμβόλαιο Αξιοπρέπειας με την ελληνική κοινωνία», τόνισε ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, Μάξιμος Χαρακόπουλος.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [06] Νέο σφυροκόπημα στη Λιβύη

    Τέσσερις ισχυρές εκρήξεις ακούσθηκαν την νύκτα στην Τρίπολη, μετά το πέρασμα πολεμικών αεροσκαφών επάνω από την πρωτεύουσα της Λιβύης, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

    Οι εκρήξεις προέρχονταν από την περιοχή Μπαμπ Αλ-Αζιζίγια, όπου βρίσκεται στο κτιριακό συγκρότημα της κατοικίας του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι και έγιναν αισθητές στο ξενοδοχείο όπου διαμένουν οι ξένοι δημοσιογράφοι στη λιβυκή πρωτεύουσα.

    Δύο στήλες καπνού υψώθηκαν επάνω από την πόλη, ενώ ακούσθηκαν οι σειρήνες των ασθενοφόρων και ο ήχος σποραδικών πυρών.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 12 May 2011 - 4:30:24 UTC