Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-05-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Όχι" στην αναδιάρθρωση
  • [02] Αιματηρή συμπλοκή
  • [03] Κρίνεται η 2η θέση ο»Ώ

  • [01] "Όχι" στην αναδιάρθρωση

    "Συνταγή καταστροφής" χαρακτήρισε μια ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους, το μέλος της διοικούσας επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Γιούργκεν Σταρκ, σε ομιλία του στο συνέδριο του Economist.

    "Αποτελεί ψευδαίσθηση να πιστεύει κανείς ότι μια αναδιάρθρωση, υποτίμηση (της αξίας των ομολόγων) ή άλλο θα βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων" της Ελλάδας, επεσήμανε ο κ.Σταρκ.

    "Απορρίπτω την επιλογή μιας ήπιας αναδιάρθρωσης για την Ελλάδα", δήλωσε ο Λορέντσο Μπίνι Σμάγκι, μέλος της διοικούσας επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

    Ο επικεφαλής της αποστολής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ελλάδα, Πολ Τόμσεν, σημείωσε, επίσης στο συνέδριο του Economist, πως η Ελλάδα οφείλει "να επιταχύνει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις" και ιδιαίτερα όσες αφορούν στη σμίκρυνση του δημόσιου τομέα.

    Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο δήλωσε στις Βρυξέλλες ότι η αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους δεν μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική λύση στην εφαρμογή των αναγκαίων επώδυνων προσαρμογών και επέμεινε στην ανάγκη πιστής εφαρμογής των όσων έχουν συμφωνηθεί και τα οποία περιλαμβάνονται στα προγράμματα προσαρμογής της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας.

    Των προσπαθειών βοήθειας προς την Ελλάδα υπεραμύνθηκε σε συνέντευξή του στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία και ο επικεφαλής της Ευρωομάδας, πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, τονίζοντας συγχρόνως πως πρόκειται για τη σταθερότητα του Ευρώ και η Ελλάδα θα πρέπει από μέρους της να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Αιματηρή συμπλοκή

    Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών αιματηρής ένοπλης συμπλοκής με τραυματίες δύο αστυνομικούς και έναν πολίτη, που έγινε στις 19.05 στη διασταύρωση των οδών Αιόλου και Επικούρου, κοντά στο Ηλιακό Χωριό της Πεύκης.

    Σύμφωνα με τα έως στιγμής στοιχεία, στο σημείο είχε πάει περιπολικό της Άμεσης Δράσης ύστερα από τηλεφώνημα, που έγινε στο κέντρο, για ύποπτα άτομα. Όταν έφτασε στο σημείο το περιπολικό, οι δύο αστυνομικοί που επέβαιναν σε αυτό δέχτηκαν πυρά από άτομα, που βρίσκονταν στην περιοχή. Το αποτέλεσμα ήταν ο ένας από τους αστυνομικούς να δεχτεί τρεις σφαίρες στο στήθος και στην κοιλιά, οι οποίες όμως χτύπησαν στο αλεξίσφαιρο γιλέκο εκτός από τη μία. Ο δεύτερος αστυνομικός, που επίσης φορούσε γιλέκο δέχτηκε μία σφαίρα στον ώμο.

    Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τους πυροβολισμούς με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας πολίτης, που πιθανολογείται ότι ήταν ανάμεσα τους δράστες, οι οιποίοι δεν έχει εξακριβωθεί αν ήταν δύο οι περισσότεροι. Ωστόσο, αυτός ή αυτοί που δεν τραυματίστηκαν πήραν το όχημα της αστυνομίας και διέφυγαν με αυτό.

    Το περιπολικό βρέθηκε λίγη ώρα αργότερα εγκαταλελειμμένο στην οδό Θεσσαλονίκης 16, στη Νέα Κηφισιά. Μέσα ήταν το όπλο τού ενός αστυνομικού, που του έπεσε, όταν τραυματίστηκε.

    Στον τόπο της συμπλοκής βρέθηκε ένα ακόμα πιστόλι και ένα μπιτόνι με βενζίνη, ενώ σε μικρή απόσταση βρέθηκε και κλεμμένη μοτοσικλέτα.

    Ο τραυματίας πολίτης μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό και χειρουργείται, ενώ οι δύο αστυνομικοί στο ΚΑΤ, όπου ο ένας, που δέχτηκε την σφαίρα στην κοιλιά, εισήχθη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

    Διενεργείται έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί η ταυτότητα των δραστών και ο σκοπός της παρουσίας τους εκεί.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Κρίνεται η 2η θέση

    Το προβάδισμα της ΑΕΚ για την κατάκτηση της 2ης θέσης κράτησε μόλις τρεις ημέρες. Ο ΠΑΟΚ πήρε τη ρεβάνς για την ήττα της περασμένης Κυριακής στο ΟΑΚΑ (3-0), νικώντας με 2-1 στην Τούμπα, στο πλαίσιο της 4ης ημέρας των αγώνων κατάταξης (πλέι οφ), πέρασε στην κορυφή της ειδικής βαθμολογίας και ταυτόχρονα ανέκτησε το προβάδισμα που είχε μέχρι και τη 2η αγωνιστική για την έξοδο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, δύο...στροφές πριν το τέλος των αγώνων κατάταξης. Ο Πάμπλο Γκαρσία στο 29΄ και ο Βιτόλο στο 37΄ με πέναλτι ήταν οι σκόρερ του "Δικεφάλου του Βορρά", ενώ για την Ενωση είχε ανοίξει το σκορ ο Σκόκο στο 14΄. Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν το ματς με δέκα παίκτες, λόγω αποβολών του Μάκου στο 72΄ και του Πάμπλο Γκαρσία στις καθυστερήσεις.

    Την πρώτη νίκη του στους αγώνες κατάταξης της Σούπερ Λίγκας, αλλά και πρώτη εφετινή επί του Ολυμπιακού Βόλου, σημείωσε ο Παναθηναϊκός, που επιβλήθηκε στο ΟΑΚΑ της θεσσαλικής ομάδας με 3-0. Τα τέρματα των "Πρασίνων" σημείωσαν οι Λουΐς Γκαρσία στο 27ο, Σισέ στο 57ο και Κατσουράνης στο 84ο λεπτό.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 18 May 2011 - 18:30:17 UTC